www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 21 lip 2025 07:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2007 18:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Trebamo se truditi da ljubavlju nadvvladamo mrznju,i to je na dobrobit
drustva,vjere i nas svakog pojedinca.
Bozja ljubav je bezuvjetna,bez iznimki.
Vjernici puni ljubavi i milosrdja mogu iskorijeniti moralno i duhovno siromastvo prouzroceno rastom mrznje.

Ljubav je jaca od mrznje..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2007 21:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Želimo li ljubiti bez uvjeta, držimo se one "ljubi bližnjega svog kao samog sebe". Ili, još više se približiti i biti slični Isusu koji je ljubio nas više nego sebe. On je dao svoj život da nama otvori oči, da nas izliječi, oslobodi od grijeha i da nam da novu snagu ljubavi. Kako ovozemaljsku ljubav provesti u djelo? Imamo u našem okruženju svakodnevnih prilika koje nam On nudi. Kako biti na raspolaganju bližnjemu, kako prvo pomisliti na njega pa tek onda na sebe, kako njemu učiniti nešto s ljubavlju a zauzvrat dobiti "samo" njegovo srce?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 tra 2007 15:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
bezuvjetna ljubav je ljubav roditelja prema djeci,al ne i obratno ma koliko se mi trudili u nama uvijek cuci neki interes..i to je zalosno

Bog je nas roditelj.On nas je stvorio samo On nas istinski bezuvjetno ljubi,i onda kad zaboravimo na njega,kad odlutamo s puta-pa kads e vratimo uvijek nam iznova siri ruke..

...LJUBITI NEKOG COVJEKA ZNACI VIDJETI GA ONAKO
KAKO GA JE BOG ZAMISLIO...........

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 tra 2007 21:10 
Odsutan

LJUBITI ZNAČI SLUŽITI ILIDAVATI SE ZA DRUGE.GOSPODIN OPRA NOGE APOSTOLIMA I ODE NA KRIŽ ZA SVE NAS.NIJE MORAO ALI JE HTIO DA ŽIVOT POLOŽI ZA OVCE DA BI OVCE IMALE ŽIVOT U PUNINI DA GA IMAJU.RAZMISLIMO BRAĆO I SESTRE KOJA JE TO LJUBAV I ŽRTVA,A TA LJUBAV JE NEUZVRAĆENA ILI TA LJUBAV NIJE LJUBLJENA.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 srp 2007 09:16 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Postoji nešto u naglosti našeg srca koje nas upozorava: Pazi, onaj je zao, onaj je podal, onaj je iskvaren, nemoguć .. što demonski odvraća našu ljubav od ljudi i gasi je ili usmjerava prema mačkama, psima, zmijama.. Nemojmo biti ravnodušni prema takvima jer to stanje propušta ljubav, odbija je, niječe, ne uzvraća. Zagrijmo naše srce, približimo se ljudima jer možda je i toplina našeg srca uzrok što ti ljudi ne žive zajedno s nama.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 13:41 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Što je ljubav o kojoj sveti pisci i sam Isus progovara?

Iako je srce današnjeg čovjeka potrebito ljubavi, a kako je malo onih koji istinski znaju i osjećaju što je ljubav. To se iskrivila i u praksi izvitoperila ta riječ, da je malo onih koji istinski osjećaju i žive ljubav. Što je ljubav?

Pogledajte sunce. Sunce sije, grije. Pogledajte more. Pogledajte prirodu u svojoj veličini. Ona jednostavno jest. Cvijeće, cvijeće jednostavno miriše.

Jedna od najvećih odlika ljubavi je nepristranost.

Sunce sije i nad dobrima i nad zlima. Kiša natapa zemlju i dobrima i zlima. ''Budite savršeni kao što je Otac vaš savršen''. Da li može drvo reći: pustit ću svoju hladovinu dobrima, a uskratit ću je zlima. Drvo jednostavno daje to što jest. Baca hladovinu čak i nad onoga koji će ga posjeći. Kada bismo uspjeli dobiti tu odliku nepristranosti i prestati dijeliti ljude na dobre i zle, na svece i grešnike. Uvidjet srcem čistim da grijesi ne nestaju. Nitko ne griješi, jer zna. ''Oprosti im Oče, jer ne znaju što čine''. To je ljubav.

Druga velika odlika ljubavi je njezina sloboda.

Drvo te pušta slobodnim. Cvijeće te pušta slobodnim. Sunce te pušta slobodnim. Jesi li ikad čuo da cvijet miriše i želi privući tvoju pažnju. Miris, toplina sunca, kiša, priroda kao i ljubav jednostavno postoje bez svog objekta. S pravom kažemo: ako čovjek uzima ženu po količini miraza kojeg ona donosi u tu kuću, da on ne ljubi tu ženu. I s pravom to tvrdimo. Ali da li vi ljubite kada se družite ili kada budete samo s onim osobama koje vas emotivno osjećaju, a s drugima ste arogantni? Je li to ljubav? Da li se ljubav javlja kada se javi neki objekt ili ona jednostavno jest? Jeli vam kada bilo teško u želucu kada ste vidjeli sječu šuma negdje daleko iako vi od te šume nećete imati velike koristi? Ili kada ste gledali nevine kako trpe, iako ih ne znate? Jeste li ikad maknuli kamen s ceste da se netko ne bi povrijedio? Iako nikad nećete upoznati tog čovjeka. Vjerojatno jeste. Tada je bila ljubav i pojavila se na površini. I ne tražite zasluge za to, jer je ljubav besplatna.

Što je treća kvaliteta ljubavi? Besplatna je.

Ne možete je kupiti. Kada biste se i vi i ja uspjeli osloboditi te tjeskobe da ovladavamo drugim ljudima. Shvatite, kad god je u vama prisila, tjeskoba, strah da ne budete voljeni, kontrola nad vama, ljubav umire. Ljubav ne trpi takve osjećaje. Ona jednostavno jest.

Najzadnja i najveća kvaliteta ljubavi je ta da ona nije svjesna sama sebe kao što sunce nije svjesno da grije, ni ptica nije svjesna da pjeva, ni cvijeće nije svjesno da miriše, drvo nije svjesno da baca hladovinu, tako ni ljubav nije svjesna da ljubi. Zamislite da hranite dvije – tri tisuće gladne djece. Činite to iz dobrog poriva u svome srcu. Da li se možete loše osjećati kada ste tako korisni ovom svijetu. Ne. Kažete da često puta u životu činimo dobra djela. Činimo ih. Ali da li to činimo iz ljubavi? ''Dođite blagoslovljeni Oca mojeg, jer sam bio gladan i dali ste mi jesti i žedan i napojili ste me, i gol zaodjenuli ste me. A što će oni reći: Kada, kada smo te to Gospodine vidjeli i gladna i žedna i u tamnici, kada, nismo imali pojma. Ali mi znamo. Ponekad mi pada užasavajuća misao na pamet da bi Gospodin mogao reći: Dođite vi blagoslovljeni Oca mojeg, jer sam bio gladan nahranili ste i žedan napojili ste me, a oni na toj strani reći će: Da, znamo Gospodine. A on će njima: Ne govorim vama, niste smjeli znati.

Što želite zauzvrat dobiti kada činite dobra djela: zavrijediti nebo, zar to možete, platiti mjesto negdje gore, prisiliti Boga da vam se smiluje, trgovati s Bogom? Čovječe ti ništa ne moraš. Jedino što moraš je udahnuti ovaj zrak i osjetiti se živim, jer sve je darovano od života do smrti, od neba do Boga. Ti ništa ne moraš. U tome je naša najveća zabluda. Ja nešto moram.

Pritajena oholost. Ja ništa ne moram. Kada shvatite da ništa ne morate, tada će se pojaviti ljubav, jer ako ništa ne mora, ljubav jedino se mora. Pokušajte to razumjeti. Želite živjeti sretno. Ne možete živjeti bez ljubavi. Ali ona će se javiti u vašem srcu kada najmanje očekujete, jer se nju ne može planirati. Ona je tu, u vama je. I ništa ne trebate činiti da dođete do nje. Pitajte: Ali zašto onda toliki osjećaji? Zato što nešto trebate odbaciti. Život je lagan. Teške su naše iluzije, naše pohlepe ma kako svete i pobožne bile. Neka nam na tom putu nebeska Majka bude uzor i zagovornica, pomoć i utjeha, jer ona zna kako srcem do Boga. Ona je uistinu majčinsko srce i najkraći put do našeg Gospodina. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 13:46 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
:cry: :cry: Teško je ostvariti bezuvjetnu ljubav... Ja sam uvijek znala reći da mogu bezuvjetno voljeti sve članove svoje obitelji i sve druge ljude, ali da ne znam bih li mogla bezuvjetno voljeti dečka ili muža: od njega bih tražila bezbroj uvjeta: vjernost, pažnju. odgovornost, ljubav, osjećajnost, brigu za djecu... ma tražila bih puno toga...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 kol 2007 10:11 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Ivanova......

Ne čudite se, braćo,
ako vas svijet mrzi.
Mi znamo
da smo iz smrti prešli u život,
jer ljubimo braću:
i tko ne ljubi, ostaje u smrti.
Tko god mrzi brata svoga, ubojica je.
A znate da nijedan ubojica
nema u sebi trajnoga, vječnoga života.
Po ovom smo upoznali Ljubav:
on je za nas položio život svoj.
I mi smo dužni živote položiti za braću.
Tko ima dobra ovoga svijeta
i vidi brata svoga u potrebi
pa zatvori pred njim srce -
kako ljubav Božja ostaje u njemu?
Dječice,
ne ljubimo riječju i jezikom,
već djelom i istinom."
........

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 12:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
cini mi se da oni koji pokusavaju bezuvjetno voljeti da ispadnu uvijek... nekako izvise.... kao da se od njih radi budale.. i voli ih se iskoristavati...
i onda se pitas... cekaj malo? ja da budem svacija budala? e pa necu.. jer cinjenica je da na ovom svijetu postoje ljudi koji grade svoju srecu na tudoj nesreci. zalosno ali istinito

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 13:06 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Čovjek je nerazuman,nelogičan i sebičan
NIJE VAŽNO.VOLI GA!
Ako činiš dobro,pripisat će to tvojim
sebičnim ciljevima,
NIJE VAŽNO.ČINI DOBRO!
Ako ostvariš ciljevesvoje,naći ćeš lažne
prijatelje i iskrene neprijatelje,
NIJE VAŽNO
OSTVARUJ CILJEVA SVOJE!
Dobro koje činiš sutra će biti zaboravljeno,
NIJE VAŽNO.ČINI DOBRO!
Poštenje i iskrenost učinit će te ranjivim,
NIJE VAŽNO.BUDI ISKREN I POŠTEN!
Ono što si godinama stvarao,u
času bi moglo razrušeno biti,
NIJE VAŽNO.STVARAJ!
Ako pomažeš ljudima,možeš loše proći,
NIJE VAŽNO.POMAŽI IM!
Daješ svijetu najbolje od sebe,
a on će ti uzvratiti udarcima,
NIJE VAŽNO.
DAJ NAJBOLJE OD SEBE!

MAJKA TEREZA

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]