www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 srp 2025 14:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 20:58 
speranza napisao:
Drage forumašice zar nema predivnih molitava koje možemo svi moliti i razumjeti pa ne razumijem ovo vaše internetsko i javno nadahnuće.
Osim toga kada se piše na internetu treba znati točno što se piše a ne nagađati i sa time stavljati jedan ozbiljan katolički forum u neugodnu situaciju. Oprostite ali ovo je stvarno smiješno. Ja vjerujem u darove Duha Svetoga ali ne na ovakav način.

...Malo neobična reakcija..."speranze" Međugorske..!

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 22:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
bas.. to sam i ja htjela reci... Spreanza.. covjek nekad radi neke stvari koje ne moze objasniti.. prica o nekim stvarima za koje nije sto posto siguran sto su... vazno je samo da ima dobre i pozitivne namjere.. Ima jedno pitanje na forumu tko je Bog.. Ja ne znam tko je Bog... ne znam kako izgleda i kako se ponasa... Ali osjecam ga u srcu... Znam njegovu unutrasnjost.. Vjerujem... Jer taj osjecaj se ne moze opisati... nema tih rijeci... SIgurno si barem jednom u zivotu nasla u zivotu kada bi trebala opisati nesto.. a nisi mogla. jer nisi nalazila riječi...
isto tako i za ove darove jezikom.. Ne znam. jesu li to molitve vragu ili Bogu.. ali mislim da je bitno ono sto ja vjerujem. ono sto ja u srcu osjecam dok ja molim.. Ja se klanjam Bogu, ljubim Isusa a grlim Mariju.. nema nikakvog stovanja sotone.. I mogu ljudi misliti sta hoce. ja cu uvijek biti pri takvom misljenju... ako i "nekim slucajem, misterioznim"molim se sotoni,, vjerujem, CVRSTO VJERUJEM, da ce mi to BOg na to ukazati, jer on ne zeli da ja skrenem s puta... Jer ja idem ravno k njemu! i on me ceka rasirenih ruku! MOlim se njemu , mislim na njega.. To je sve sto zelim

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 22:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Dari u zajednici

1 Težite za ljubavlju, čeznite za darima Duha, a najvećma da prorokujete. 2 Jer tko govori drugim jezikom, ne govori ljudima nego Bogu: nitko ga ne razumije jer Duhom govori stvari tajanstvene. 3 Tko pak prorokuje, ljudima govori: izgrađuje, hrabri, tješi. 4 Tko govori drugim jezikom, sam sebe izgrađuje, a tko prorokuje, Crkvu izgrađuje. 5 A htio bih da vi svi govorite drugim jezicima, ali većma da prorokujete. Jer veći je tko prorokuje, negoli tko govori drugim jezicima, osim ako protumači Crkvi radi izgrađivanja.
6 A sada, braćo, kad bih došao k vama govoreći drugim jezicima, što bi vam koristilo kad vam ne bih priopćio bilo otkrivenje, bilo spoznanje, bilo proroštvo, bilo nauk? 7 Ako neživa glazbala, svirala ili citra, ne daju razgovijetna glasa, kako će se razabrati što se to izvodi na svirali ili citri? 8 Ili ako trublja daje nejasan glas, tko će se spremiti na boj? 9 Tako i vi, ako jezikom ne budete jasno zborili, kako će se razabrati što se govori? Govorit ćete u vjetar. 10 Toliko, recimo, ima na svijetu vrsta glasova i - nijedan bez značenja. 11 Ako dakle ne znam značenja glasa, bit ću sugovorniku tuđinac, a sugovornik tuđinac meni. 12 Tako i vi, budući da čeznete za darima Duha, nastojte njima obilovati radi izgrađivanja Crkve.
13 Stoga tko govori drugim jezikom, neka se moli da može protumačiti. 14 Jer ako se drugim jezikom molim, moj se duh moli, ali um je moj neplodan. 15 Što dakle? Molit ću se duhom, molit ću se i umom; pjevat ću hvalospjeve duhom, ali pjevat ću ih i umom. 16 Jer ako Boga blagoslivljaš duhom, kako će neupućen reći "Amen" na tvoju zahvalnicu? Ne zna što govoriš. 17 Ti doduše lijepo zahvaljuješ, ali se drugi ne izgrađuje. 18 Hvala Bogu, ja govorim drugim jezicima većma nego svi vi. 19 Ali draže mi je u Crkvi reći pet riječi po svojoj pameti, da i druge poučim, negoli deset tisuća riječi drugim jezikom.
20 Braćo, ne budite djeca pameću, nego nejačad pakošću, a zreli pameću! 21 U Zakonu je pisano: Drugim jezicima i drugim usnama govorit ću ovomu narodu pa me ni tako neće poslušati, govori Gospodin. 22 Tako drugi jezici nisu znak vjernicima, nego nevjernicima; a prorokovanje vjernicima, ne nevjernicima. 23 Ako se dakle skupi sva Crkva zajedno i svi govore drugim jezicima, a uđu neupućeni ili nevjernici, neće li reći da mahnitate? 24 Ako pak svi prorokuju, a uđe koji nevjernik ili neupućen, sve ga prekorava, sve ga osuđuje. 25 Tajne se njegova srca očituju te će pasti ničice i pokloniti se Bogu priznajući: Zaista, Bog je u vama.
26 Što dakle braćo? Kad se skupite te poneki ima hvalospjev, poneki ima nauk, ima otkrivenje, ima jezik, ima tumačenje - sve neka bude radi izgrađivanja. 27 Ako tko govori drugim jezikom - dvojica, najviše trojica, i to jedan za drugim - jedan neka tumači; 28 ako pak ne bi bilo tumača, neka šuti u Crkvi, neka govori sam sebi i Bogu. 29 Od proroka pak neka govore dvojica ili trojica, drugi neka rasuđuju. 30 Ali ako drugomu uza nj bude što objavljeno, prvi neka šuti. 31 A možete jedan po jedan svi prorokovati da svi budu poučeni i svi ohrabreni. 32 Proročki su duhovi prorocima podložni 33 jer Bog nije Bog nesklada, nego Bog mira.
Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. 34 Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. 35 Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku. 36 Ili zar je riječ Božja od vas proizašla, zar je samo k vama došla?
37 Smatra li tko da je prorok ili duhom obdaren, neka zna: što vam pišem, Gospodnja je zapovijed. 38 Tko to ne prizna, ne priznaje se. 39 Zato, braćo moja, težite prorokovati i ne priječite da se govori drugim jezicima! 40 A sve neka bude dostojno i uredno.

(1. poslanica Korinćanima 14)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 22:09 
Odsutan

Hvalospjev ljubavi

1 Kad bih sve jezike ljudske govorio
i anđeoske,
a ljubavi ne bih imao,
bio bih mjed što ječi
ili cimbal što zveči.
2 Kad bih imao dar prorokovanja
i znao sva otajstva
i sve spoznanje;
i kad bih imao svu vjeru
da bih i gore premještao,
a ljubavi ne bih imao - ništa sam!
3 I kad bih razdao sav svoj imutak
i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže,
a ljubavi ne bih imao -
ništa mi ne bi koristilo.

4 Ljubav je velikodušna,
dobrostiva je ljubav,
ne zavidi,
ljubav se ne hvasta,
ne nadima se;
5 nije nepristojna,
ne traži svoje,
nije razdražljiva,
ne pamti zlo;
6 ne raduje se nepravdi,
a raduje se istini;
7 sve pokriva, sve vjeruje,
svemu se nada, sve podnosi.
8 Ljubav nikad ne prestaje.
Prorokovanja? Uminut će.
Jezici? Umuknut će.
Spoznanje? Uminut će.
9 Jer djelomično je naše spoznanje,
i djelomično prorokovanje.
10 A kada dođe ono savršeno,
uminut će ovo djelomično.

11 Kad bijah nejače,
govorah kao nejače,
mišljah kao nejače,
rasuđivah kao nejače.
A kad postadoh zreo čovjek,
odbacih ono nejačko.
12 Doista, sada gledamo kroza zrcalo,
u zagonetki,
a tada - licem u lice!
Sada spoznajem djelomično,
a tada ću spoznati savršeno,
kao što sam i spoznat!
13 A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveća je među njima ljubav.

(1. poslanica Korinćanima 13)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 22:12 
Odsutan

10 Sav la-sav, sav la-sav,
kav la-kav, kav la-kav,
zeer šam, zeer šam."
11 Da, mucavim usnama
i na stranom jeziku
govorit će se ovom narodu.
12 On im reče: "Evo počinka,
dajte umornom da otpočine!
Evo odmora!"
Ali ne htjedoše poslušati.
13 Zato će im Jahve ovako govoriti:
"Sav la-sav, sav la-sav,
kav la-kav, kav la-kav,
zeer šam, zeer šam",
da hodeći padnu nauznak,
da se razbiju, zapletu i uhvate.

(Izaija 28)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 22:17 
Odsutan

Dari Duha

1 O darima Duha ne bih, braćo, htio da budete u neznanju. 2 Znate kako ste se dok bijaste pogani, zavedeni, zanosili nijemim idolima. 3 Zato vam obznanjujem: nitko tko u Duhu Božjem govori ne kaže: "Prokletstvo Isusu". I nitko ne može reći: "Gospodin Isus" osim u Duhu Svetom. 4 Različiti su dari, a isti Duh; 5 i različite službe, a isti Gospodin; 6 i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. 7 A svakomu se daje očitovanje Duha na korist. 8 Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; 9 drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; 10 drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika. 11 A sve to djeluje jedan te isti Duh dijeleći svakomu napose kako hoće.

(1. poslanica Korinćanima 12)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lip 2007 22:18 
Odsutan

27 A vi ste tijelo Kristovo i, pojedinačno, udovi. 28 I neke postavi Bog u Crkvi: prvo za apostole, drugo za proroke, treće za učitelje; onda čudesa, onda dari liječenja; zbrinjavanja, upravljanja, razni jezici. 29 Zar su svi apostoli? Zar svi proroci? Zar svi učitelji? Zar svi čudotvorci? 30 Zar svi imaju dare liječenja? Zar svi govore jezike? Zar svi tumače?
31 Čeznite za višim darima! A evo vam puta najizvrsnijega!

(1. poslanica Korinćanima 12)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2007 09:15 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
speranza napisao:
Drage forumašice zar nema predivnih molitava koje možemo svi moliti i razumjeti pa ne razumijem ovo vaše internetsko i javno nadahnuće.
Osim toga kada se piše na internetu treba znati točno što se piše a ne nagađati i sa time stavljati jedan ozbiljan katolički forum u neugodnu situaciju. Oprostite ali ovo je stvarno smiješno. Ja vjerujem u darove Duha Svetoga ali ne na ovakav način.

neznam... šta je smiješno?......
internetsko i javno nadahnuće........ne razumiješ........
što je neugodno?........zašto?
na koji način vjeruješ u darove Duha Svetoga.....šta to mora biti tajna?...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2007 09:31 
Odsutan

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2007 09:32 
Odsutan

berno je to bio dobro skinuo.....ja vjerovatno nisam......
mislim da je na 3 strani na ovoj temi.........

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]