www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 21:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 20 ožu 2012 08:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Ja mislim da Bog nekažnjava nikoga, ta on je ljubav, LJUBAV, kad bi smo znali, osjetili koliko nas ljubi plakali bi od radosti, zar Onaj koji ljubi može sam protiv sebe i svoje ljubavi, NIJE NAM DRAGI BOG NIZAŠTO KRIV, sami sebe kažnjavamo, plaća za grijeh je smrt, tko neplati ovdje na Zemlji za grijehe, plaća u čistilištu, zašto Bog dopušta da radimo grijehe, valda zato jer nam je dao slobdnu volju, e sad mi neznamo kako Bog sudi, i ja smtram da je najmanje djelo ljubavi dovoljno da otplati mnoštvo grijeha, al djelo odista od srca i čiste iskrenosti učinjeno, naprimjer, stao čovjek na putu guma mu pukla, teta u tramvaju starija stoji, i ti joj se ustaneš, skuhati nekom kavu, čaj, sok, počastiti ga kolačom, kupiti nekom nešto, pa i dati nekom osmjeh, pozdraviti ga, zatim počistiti kuću, usisati, i to je djelo ljubavi, biti kulturan prema nekom i to je djelo ljubavi i pravlnog odgoja itd...sve su to mala djela ljubavi...mislim da rjetke duše idu u pakao, jedan dio da, i to možda....neznam, o tome vidoci iz Međugorija, Fatime bolje znaju....Ja znam da je život borba, i kad sam na dnu dna, opet se mora čovjek trudit biti pozitivan, optimističan, i onda kad sve lađe potone, mora se boriti....
Ružno je kad netko psuje, no neznači da je i ta osoba izgubljena, ima i u njoj nešto dobro, mislim da treba Bogu zahavliti na daru života i od te osobe, reći Isusu zagrli ju, možda koji dan postiti o kruhu i vodi za tu osobu, učiniti neki zavjet, zamoliti Duha Svetoga koji je đentlmen, da uđe u život te osobe, u srce te osobe, da se u njemu nastani, ostane, te zamoliti Boga da probrati jezik te osobe...
Svi imamo svoje križeve, patnje, boli, nezaposlenja, loša radna iskustva, nesreće, operacije, loše dane...sve je to sastavni dio života, mislim da je dovoljan trud što pokušavamo voliti Boga, slijediti ga koliko toliko, da nas On nagradi....zna Bog da mi dajemo sve od sebe, koliko u datom trenutku možemo, i da nam nije lako, zato Bog i veli nemojte suditi, al najbitnije je nezaboraviti, da nas Bog voli, i netraži da išta napravimo za Njega, već samo za sebe, a to je da budemo čovjek, bar jednom u životu, i On će nas spasiti...nije lako, svi mi i smijemo se i plačemo.....
Neka nam dragi Bog bude milostiv, dobrostiv na smrtnome času....
Što se tiče grijeha predaka, nebi tome poklanjala veliku pozornost, treba Bogu zahvaliti na daru života od tih osoba, jer mi neznamo kakvi su ti ljudi bili u Božijim očima, dubine njihovi srca zna samo Bog, nek im je pokoj vječni, ono što možemo je bar na dan mrtvih pomoliti se za njih, i uplatiti koju misu, mislim da netrebamo razmišljati i suditi njihove grijehe, jer osim grijeha, vjerojatno ti ljudi imaju i dosta dobrih djela.....nažalost netko mora biti i zao, nažalost drugačije nemože biti, no Božije oči nisu ljudske oči, tako da netrebamo biti sudci, već se trebamo boriti, ići na prijed, do jedinog cilja, do Isusa, jer Njegovo srce kuca u našem srcu, a naše u Njegovom...
BOG VAS BLAGOSLOVIO...
To što je blaženi Alojzije Stepinac jedan dan prošao kroz čistilište, a Pader Pio ostao 3 dana, to je zato, jer je Bog htjeo da njihove duše osjete bol duša u čistilištu....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 09:03 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
Samuel brate :D
Zezo sam se s onim o ocima svecima.

Moje misljenje ti je da moze biti da ispastamo radi predaka....ali i da uz Isusa,ce Bog sve okrenuti na dobro....kad tad

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 09:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
sluga napisao:
Samuel brate :D
Zezo sam se s onim o ocima svecima.

Moje misljenje ti je da moze biti da ispastamo radi predaka....ali i da uz Isusa,ce Bog sve okrenuti na dobro....kad tad

Ti se zezaš, a ja se ubio objašavati! Pamtim ovo! :x
Ma možemo mi ispaštati, ali blago onima koji se obrate i blago njegovima u čistilištu!
Kako ide ono "o sretna li grijeha..."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 15:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
evo ovdje jedan svećenik,stanoviti don sneni kaže da se čišćenje obiteljskog stabla čak i protivi Crkvenom nauku(odgovara na nečije pitanje o molitvi za čišćenje obiteljskog stabla)

Citat:
Kakva je to glupost?
takva molitva ne postpji u rimskom obredniku, niti u "Benedictionale" obredniku na njemačkom jeziku. Takvo nešto se protivi nauci Crkve o grijehu, otkupljenju i o milosti!

http://www.katolici.org/forumi.php?acti ... i&tid=1686

S druge strane mogu se složiti s gore napisanim da se nasljeđuju,kako blagoslovi tako i loše stvari.Trpjeti se mora i trpljenje nam je potrebno samo nije svejedno jel se trpi u nedužnosti tj.za Kraljevstvo Nebesko ili zbog svojih osobnih grijeha (opačina).Nedužno trpljenje ima veliku vrijednost ali trpljenje kao posljedica osobnih grijeha i pogrešaka(čak i ako je učinjeno u neznanju trpi se zbog toga) je kao trpljenje u čistilištu,nezaslužno je i služi da se popravi učinjeno zlo.Zlatko Sudac je rekao da je najgluplji križ koji sami sebi naprtimo.

Svi smo slabi i padamo i tako će biti do kraja života ali moje iskustvo je da ako sam se istinski borio da ne padnem pa ako sam i pao to nije ostavilo teže posljedice jer bi se tada brzo i puno kajao.Dok kad bi se samo prepustio i pao bez borbe (laksizam tj.stav "nema veze,Bog će oprostiti...") tada sam znao imati više problema i duže mi je trebalo da dođem sebi.

A od onog što nam fali dosta toga možemo sami izmoliti.Jednom je mojoj ženi i meni jedna gospođa iz crkve rekla da ono za što samo se nas dvoje borili to će našoj djeci biti nešto normalno.Našoj djeci će što se toga tiče svakako biti lakše i ljepše ali oni će sigurno imati druge križeve koje mi možda nemamo.Svatko ima svoju borbu.Koliko je kome dano toliko će se od njega i tražiti.Ali ja bi dodao da je svakako ljepše onome kome je više dano.

Ono što svakako želim je da moje trpljenje bude koliko je moguće za Kraljevstvo Nebesko,da kad već trpim da to bude zaslužno i zato uvijek uz molitvu za svoje obraćenje molim i za milost kajanja jer sam vidio da se bez toga osjetno manje kajem zbog počinjenih grijeha.A kajanje,kako je jednom rekao jedan svećenik,je najbolji način da se srce čisti.

Eto to bi bila poanta,ono što nisam dobio od mojih roditelja sam nastojim izmoliti.Ono što sam lošega nasljedio tu molim za osobno obraćenje i pokajanje za svoje grijehe.I molim za svoje pokojne pretke,i to puno molim da ih Bog što prije oslobodi iz čistilišta ali ne zato jer vjerujem da će se moj život promijeniti time što će mi pokojna baba izaći iz čsitilišta nego molim za njih jer su moji i jer trpe i jer želim da se što prije toga oslobode

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 15:38 
Odsutan

"Hvala ti!Isuse Kriste,prvo te molim:
Ozdravi sve moje povrede
koje sam naslijedio/la od mojih predaka,
možda i do sedmog koljena.
Molim te Isuse,svojom krvlju i svojim uskrsnućem raskinini sve
negativne utjecaje mojih predaka
Prekini sve utjecaje koji me sputavaju i vežu!..."

TOMISLAV IVANČIĆ -"Bog preobražava" str 126.

"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."
RAJKO BUNDALO 2/5 cd Sl. Brod 2009.

Deja vu - viewtopic.php?f=22&t=138&start=360
Evo, nadam se da smo malo jasniji, pogotovo ovaj dio me fascinira:
jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.

Uživajte, i molite za duše u čistilištu, molite za svoje umrle predke, i nema greške niti prepirke!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 15:52 
Odsutan

Sorry Samuel :D
Tebao sam napisati,stavio sam samo :wink:

Htjeo sam procitati sve ispocetka ali previse nekih ne provjerenih stvari koji strase.(neka se nitko ne uvrijedi)Pa nisam mogao.Slazem se sa Ela Bredi da neke stvari nije dobro citati.
Prenosenje nekog prokletstva,mi je jedna od tih tema.
Covjeku se moze desiti par losih stvari za redom pa moze poceti misliti o nekim urocima i glupostima koji nam nemogu nista kada smo uz Isusa.
Ali rade stetu ako razmisljamo o njima a nema veze sa tim,otvaramo vrata strahu a strah nije od Boga.Niti je dobar.

Znam da treba sve blagoslivljati.Kao onaj svetac koji je blagoslovio oca koji se nije slagao da postane svecenik.
Sve blagoslovimo,Isus je rekao da i neprijatelje blagoslivamo i molimo za njih.

Teska je to tema i za svecenike a kamoli ne za nas.Barem ja ne mogu dokuciti cjelu istinu o tome.

Sve vas blagoslovio Bog kao bracu i sestre u Kristu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 16:55 
Odsutan

Citat:
Htjeo sam procitati sve ispocetka ali previse nekih ne provjerenih stvari koji strase.(neka se nitko ne uvrijedi)Pa nisam mogao.Slazem se sa Ela Bredi da neke stvari nije dobro citati.
Covjeku se moze desiti par losih stvari za redom pa moze poceti misliti o nekim urocima i glupostima koji nam nemogu nista kada smo uz Isusa.
Ali rade stetu ako razmisljamo o njima a nema veze sa tim,otvaramo vrata strahu a strah nije od Boga.Niti je dobar.

Znam da treba sve blagoslivljati.Kao onaj svetac koji je blagoslovio oca koji se nije slagao da postane svecenik.

Teska je to tema i za svecenike a kamoli ne za nas.Barem ja ne mogu dokuciti cjelu istinu o tome.

Ako te je strah ovoga, i molitva za pokojne i prikazivanje Misa za pokojne, onda mi nije jasno!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 18:46 
Odsutan

Samuel napisao:
Citat:

Ako te je strah ovoga, i molitva za pokojne i prikazivanje Misa za pokojne, onda mi nije jasno!!

Sad ti mene zezas :lol:

Molim i ja ponekad za pokojne,naravno da me nije toga strah.Prikazivanje misa za pokojne je dobro.

Rekao sam da nije dobro citati teme koje strase.previse brige u vezi nekih stvari je jedna vrsta straha.
Meni je jedna od tih tema prokletsvo....nezelim citati i razmisljati o toj temi kada ima puno ljepsih za citati.

Ako budem imao nekakav razlog da procitam onda hocu,ali opcenito po meni nikome tko nema razloga to citati ne treba.Ja mislim da svi mole i prikazuju misu za pretke.

Treba si u misli stavljati lijepe stvari,onda ce i misli biti ljepse i sretnije ces se osjecati.
Sto citas o tome i razmisljas.

Isus je dosao da se ja nemoram zamarati prokletsvima.Bolje da radim na tome da mu predam svoj zivot i on ce me voditi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 18:55 
Odsutan

Isuse , predajem ti svoj život!
Budi uvjek uz mene!
Neću se s ničim opterečivati!
Ti me voliš!
Dao si život za mene!
Ničeg se ne bojim
...
osim, što mme sstrrah ttih prrokklettstaava, brrrrr! Jao. :roll: :roll: :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 19:59 
Odsutan

Samuel napisao:
Isuse , predajem ti svoj život!
Budi uvjek uz mene!
Neću se s ničim opterečivati!
Ti me voliš!
Dao si život za mene!
Ničeg se ne bojim
...
osim, što mme sstrrah ttih prrokklettstaava, brrrrr! Jao. :roll: :roll: :wink:

hahaha :b101: ....dobra :b112:

s tobom se nesmije ni nasaliti...koliko ces mi puta vratiti..7...ili.... 7 puta 7... :wink:

Meni se cini da si postao ne oprezan,malo si se opustio.....zaboravio si da ne valja sa svime punit glavu...

Al zato sam ja tu da te podsjetim :D ...ne citaj svasta Samuele

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]