www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 05:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 71  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ateizam
PostPostano: 06 lip 2012 08:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
thom napisao:
[
Ante katolik:
Krajnje nemoralan, nehuman i konzervativan. .

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Još sam i dobar kakav mi je ćaća. :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 08:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
za musavog:

ti si očito indoktriran i mlad , pa ne znaš sve u vezi Crkve
da znaš znao bi sljedeće:

- Crkva je osnivala prva sveučilišta i javne škole u europi ( svijetu)
evo npr. pavlini su kod nas osnovali već 1603. prvu javnu pučku školu
pavlini i isusvci su kod nas osnovali i prvo sveučilište također u 17. stoljeću
ti znaš da su skoro svi najveći znastvenici u srednjem vijeku bili katolici ( npr-newton, leibnitz, b.pascal itd da ne nabrajam sve ) , i da ih je iznjedrila znanost koja je bila vezana uz Crkvu i koje je Crkva podupirala....sam ruđer bošković da spomenem samo sa naših područja je bio isusovav - znači ne samo katolik , nego i svećenik
samo mi nemoj o 2-3 slučaja koji su bili pod istragom inkvizicije (galileo, đordano bruno isl.) jer mi je muka sa 2-3 iznimke blatiti cijelu Crkvu i njen odnos prema znanosti i znastvenicima...to je čisti stereotip i predrasuda
-živjeli su i prije ljudi dosta dugo ( 60-80 godina), recimo prosječno 70 godina...pogledaj malo životopise poznatih ljudi srednjeg vijeka , pa ćeš vidjeti da su svi dugo živjeli....kakvih 30-40 godina??...to ti je isto neka podvala , buba u uho koju su ti bacili mrzitelji Crkve
-osim toga , tehnološki napredak je neminovan u povijesti, sav razvoj ima veze sa razvojem proizvodnih snaga , sa tehnološkim revolucijama koje Crkva nikada nije sprečavala, a zašto bi, osim toga to i nije u njihovoj ingerenciji!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 10:56 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ANTE KATOLIK napisao:
Argument srednjeg vijeka je dobar ateistički argument! Ali pazite sad.
Šta je mrak srednjeg vijeka u odnosu na mrak naprednog, znanstvenog i razumnog 20. stoljeća koje je iznjedrilo 2. svjetska rata i odnijelo par milijuna ljudskih života. :shock: Pa brate mili, srednji vijek je odmor na havajima u odnosu na 20. stoljeće a vjerski progoni - šetnja parkom u odnosu na ateističke progone 20. stoljeća jer su to faktički ateistički progoni obzirom da su potaknuti od bezbožničkih režima nacionalsocijalzima, fašizma i komunizma a sve financirano od strane poganskih masonskih banaka!
Istina jest da su vjernici srednjeg vijeka bili malo zatupljeni, ali je to doba kad se moral držao svetim i nije se dozvoljalalo degenericima da se ismijavaju sa Bogom i vjerom kao što se to danas dozovoljava čime se kvari mladež što dovodi do porasta nasilja i kriminala.

Ajde, ja necu vise spominjat "isfurano" paljenje heretika u ime ljubavi, a vi nemojte povlacit dosadne argumente o nacistima koji su kao bili ateisti (nisu) :P

ANTE KATOLIK napisao:
@ Musavi, slažem se ja da ima normalnih, zdravih ateista koji žive po savjesti i koji imaju empatije, ali opet im fali pameti kad ne mogu logički zaključit da iz ničega ne može nastat nešto i misle da za svoj život nikome ne polažu račun osim samom sebi! To je jednostavno život u laži, to je šarada! Bolje je bit vjernik i najprimitivnije i najdebilnije vjere nego nevjernik. 8) Musavi, apeliram na tebe da malo bolje razmisliš, da se malo vratiš u djetinstvo i sjetiš se ko je taj ko ti je rekao da Boga nema i da mu ovih dana dođeš, opališ plesku i kažeš: evo ti na đubre lažljivo! :mrgreen:

Ako stvarno logicki iz nicega ne moze nastati nesto (a vec sam pisao o tome da postoje neke naznake u kvantnoj fizici da moze), onda je netko morao stvoriti i boga.

Al ajde mi objasni malo ovo za polaganje racuna samom sebi. Da, polazem racun samom sebi, i time je moja odgovornost veca (jer nema nikog da ispravlja moje greske). Ne kuzim zasto je to kao lose, niti zasto je bolje polagati racune nekom drugom - opet to s nagradom i kaznom! :wink:
Ne radim stvari zato sto cu nekome "polagat racune", nego zato sta mislim da su ispravne, neovisno o racunima.

Sto bi reko Marko Aurelije:

Zivi dobar zivot. Ako ima bogova i ako su pravedni, nece ih biti briga koliko si pobozan bio, nego ce te primiti prema vrlinama po kojima si zivio. Ako ima bogova, a nepravedni su, onda ih ni ne treba htjeti stovati. Ako nema bogova, onda te vise nece biti, ali si zivio plemenit zivot koji ce zivjeti u sjecanju ljudi koje si volio.

Hrvoje Hrki napisao:
za musavog:

ti znaš da su skoro svi najveći znastvenici u srednjem vijeku bili katolici ( npr-newton, leibnitz, b.pascal itd da ne nabrajam sve ) , i da ih je iznjedrila znanost koja je bila vezana uz Crkvu i koje je Crkva podupirala....sam ruđer bošković da spomenem samo sa naših područja je bio isusovav - znači ne samo katolik , nego i svećenik
samo mi nemoj o 2-3 slučaja koji su bili pod istragom inkvizicije (galileo, đordano bruno isl.) jer mi je muka sa 2-3 iznimke blatiti cijelu Crkvu i njen odnos prema znanosti i znastvenicima...to je čisti stereotip i predrasuda
-živjeli su i prije ljudi dosta dugo ( 60-80 godina), recimo prosječno 70 godina...pogledaj malo životopise poznatih ljudi srednjeg vijeka , pa ćeš vidjeti da su svi dugo živjeli....kakvih 30-40 godina??...to ti je isto neka podvala , buba u uho koju su ti bacili mrzitelji Crkve
-osim toga , tehnološki napredak je neminovan u povijesti, sav razvoj ima veze sa razvojem proizvodnih snaga , sa tehnološkim revolucijama koje Crkva nikada nije sprečavala, a zašto bi, osim toga to i nije u njihovoj ingerenciji!

Hrki, oprostit cu ti (na uvredama) jer ne znas sto govoris :P Pogledaj malo kako je nastalo sveuciliste u Bolognji, kolika je prosjecna zivotna dob u srednjem vijeku (70 nije ni danas), koje je sluzbeno vjeroispovjesti bio Isaac Newton (anglikanske jasno) i sto je zapravo vjerovao, tko je npr. Lucilio Vanini, sto je Index Librorum Prohibitorum, itd.
Mozemo eventualno pricat o nekoj drugoj temi, o ovom vise s tobom necu.

@Luki
:D
A jel mogu i ja dobit pjesmu upozorenja umjesto zutog?

Zadnja izmjena: musavi; 06 lip 2012 11:23; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 11:12 
Odsutan

musavi napisao:
[
Ako stvarno logicki iz nicega ne moze nastati nesto (a vec sam pisao o tome da postoje neke naznake u kvantnoj fizici da moze), onda je netko morao stvoriti i boga.

Al ajde mi objasni malo ovo za polaganje racuna samom sebi. Da, polazem racun samom sebi, i time je moja odgovornost veca (jer nema nikog da ispravlja moje greske). Ne kuzim zasto je to kao lose, niti zasto je bolje polagati racune nekom drugom - opet to s nagradom i kaznom! :wink:
Ne radim stvari zato sto cu nekome "polagat racune", nego zato sta mislim da su ispravne, neovisno o racunima.

Ali baš zato nitko nije stvorio Boga jer Bog postoji oduvijek! :D

Dobro kažeš, ti polažeš račun samom sebi! A šta si ti? Tvoja ruka? Tvoja noga? Tvoj mozak? Ako te odvedem sad na lobotomiju i izvadim ti mozak, oćeš li ti i dalje bit ti? :mrgreen:
Ti prijatelju polažeš račun svojoj duši. A šta je to duša? To je svetinja Božja. To je dio Boga! 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 11:38 
Odsutan

A šta se još tiče tog polaganja računa i polaganja samome sebi evo ti npr. general Šljivančanin koji je srušio Vukovar, Haag ga je oslobodio a on se sam smatra nevinim, ili npr. Hitler koji je smatrao da je činio dobru stvar što je tamanio židove. Njima su savjesti čiste i nisu odgovarali na zemlji nikome. A nisu ni sebi odgovarali jer sami sebe smatraju nevinima. A to šta ih ljudi smatraju zločincima, šta ih boli ona stvar. 8) Moj susjed smatra da sam mu dužan piće a nisam. I šta mene to briga šta on smatra. 8)
Po ateizmu nema pravde, ona ne postoji. Evolucija ne poznaje pravdu.
Pravda je valjda izmišljena riječ koju smo mi vjernici izmislili?
A odakle nam? Odakle nam taj osjećaj za pravdu? Zašto nam ga je "evolucija" dala ako evolucija ne poznaje ni ne priznaje pravdu?
Vi ateisti nemate odgovora na ključna pitanja postojanja a pravite se pametni.
Brate mili, poklopite se ušima, rješavajte vaše matematičke formule, proučavajte gliste, ali se ostavite života jer nemate veze sa njim. 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 12:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
thom napisao:
Ako želis vjeru onda čitaš Sveto Pismo, ako želis nešto lijepo, onda uzmeš knjigu iz knjižare te tematike i čitaš, ako želiš istinu onda uzmeš znastveni članak ili knjigu. S time bi se čak i ti trebao složit.

Vidim da me ne razumijes sto pisem.Slozio bi se sa tobom ali ne mislimo na iste istine.

Ne govorim o nekim znanstvenim istinama da bih citao znansveni clanak.
Nego govorim o Bogu,raju i tim istinama a to u ni jednom znanstvenom clanku ne mozes procitati.
Zato sam napisao da se ta istina trazi u Svetom pismu.
Nadam se da sad razumijes.

Moram priznati da mi ova tema nema smisla i sam se sebi cudim sto jos pisem na nju.

Meni se cini da si krivo analizirao Musavog.
Ne bih rekao da on zeli nekakvo razumjevanje,meni se vise cini da on ne voli niti crkvu niti Boga.(nadam se da grijesim)
Pod krinkom finoce govori veoma ruzne stvari.
Kao zeli da razumijemo ateiste a cijelo vrijeme govori protiv crkve.Vecini ateista crkva i vjera nije toliki trn u oku.
Nije mi u opce jasno zasto mu crkva i Bog toliko smetaju.
Ako zeli da bolje netko razumije ateiste onda bi trebao odbaciti svoje predrasude prema vjernicima i vjeri.
nije mi jasno niti sto zeli postici time sto govori da je svatko drugi bolji od Isusa po njemu kada zna da mi volimo Isusa.
Kakve to ima veze sa razumjevanjem vjernika i ateista.Vise je kao provokacija nego ista drugo.

Svatko ima pravo biti vjernik ili ateista,ne vidim zasto bi bilo koji vjernik bio prijetnja ateistu.
Ako netko zeli biti vjernik moze postati samo bolji covjek,sto je bolje i za ateiste u njegovoj sredini.
Odmah da kazem da ne mislim da ako je netko ateista da je los covjek(da me nebi netko krivo razumio)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 13:14 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam! I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo.
Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.
Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će. Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje. A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično. Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! Sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.

http://www.hbk.hr/biblija/pregled.php?odabir=N1kor

Take it easy.. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 13:18 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Hrki, oprostit cu ti (na uvredama) jer ne znas sto govoris :P Pogledaj malo kako je nastalo sveuciliste u Bolognji, kolika je prosjecna zivotna dob u srednjem vijeku (70 nije ni danas), koje je sluzbeno vjeroispovjesti bio Isaac Newton (anglikanske jasno) i sto je zapravo vjerovao, tko je npr. Lucilio Vanini, sto je Index Librorum Prohibitorum, itd.

Možda musaka je upičen neke stvari, ali vidim da je strogo i neobjektivno ateistički nekorektan i opredjeljen, pa se malo bahato i izvisuje nad drugima, kad napiš "ma neču ja s tobom o tome", jer kao je on savršeni načitani um, a mi smo nepismena stoka, pa neče on s nama. Ja možda i neznam, niti sam čitao o tome puno, niti me uistinu zanimalo, lai evo zahvaljujem se musaki, što me podupire da malo pogledam kako nije u pravu. Hvala musaki!!

http://katoliksdnakace.blogspot.com/201 ... adila.html

Znanstveni um

Svi smo čuli o navodnom neprijateljstvu Crkve prema znanosti, ali ono što većina ljudi ne zna da su povjesničari znanosti u posljednjih pola stoljeća drastično promijenili to uvrježno mišljenje, tvrdeći da je uloga Crkve u razvoju znanosti na Zapadu bila daleko pozitivnija nego što se do sada mislilo. Pritome ne mislim na katolike apologete nego na važne istraživače povijesti znanosti poput J.L. Heilbrona, A.C. Crombiea, Davida Lindberga, Edwarda Granta i Thomasa Goldsteina. Danas se tvrdi da su određeni aspekti kršćanskog pogleda na svijet zaslužni za činjenicu da se samo na Zapadu znanost uspješno razvila u plodnosno i održivo istraživanje.

Iza takvih teoretskih tvrdnji postoji čitav niz fascinantnih(i zaboravljenih) činjenica. Koliko je ljudi svjesno da je otac geologije katolički svećenik otac Nicholas Steno? Ili da je otac egiptologije o.Athanasius Kircher? Ili da je otac Giambattista Riccioli prvi mjerio ubrzanje slobodnog pada tijela? Ili da 35 mjesečeva kratera nose ime po isusovačkim astronomima i matematičarima? Ili da su početkom 17. stoljeća isusovci prenijeli zapadnjačku znanost po cijelom svijetu, uključujući mjesta poput Indije i Kine? Ili da je Baziliku svetog Petronija u Bologni konstruirana tako da je ujedno i jedan od najpreciznijih opservatorija na svijetu, katolički astronom Giovanni Cassini je pomoću nje potvrdio Keplerov prijedlog da su planetarne orbite elipse, a ne kružnice. Stotine ovakvih nepoznatih činjenica potrebno je nanovo otkriti.

Sveučilište, koje se razvilo i sazrijelo na vrhuncu katoličke Europe, je bila nova pojava u europskoj povijesti. Ništa sličnoga nije postojalo u antičkoj Grčkoj ili Rimu. Institucija kakvo danas poznajemo, sa zavodima, kolegijima, ispitivanjem i diplomama, kao i razlika između dodiplomske i postdiplomske nastave, sve to dolazi direktno iz srednjovjekovnog svijeta.

Nije iznenađujuće da je Crkva učinila toliko puno za razvoj sveučilišta, prema povjesničaru Lowrie Dalyu Crkve je bila "jedina institucija u Europi koji je pokazivala stalan interes za očuvanje i njegovanje znanja". Drugi povjesničar nadodaje da je za sveučilišta; "najkonzistentniji i najveći zaštitnik bio Rimski Papa. On je odobravao, povećavao i štitio njihov povlašten status u svijetu stalnih previranja".

Tradicija intelektualnih rasprava i znanstvenih razmjeni koje su pokrenula sveučiliša imala su velik utjecaj na život u Zapadnom svijetu. Razmislite o sljedećim zapažanjima Edwarda Granta, modernog povjesničara znanosti;

"Što je omogućilo Zapadnoj civilizaciji da razvije prirodne i društvene znanosti na način koji nijedna druga civilizacija nije uspjela? Uvjeren sam da odgovor leži u dubokom i sveprožimajućem duhu ispitivanja stvari koji je prirodna posljedica naglašavanja razuma što se počelo razvijati u srednjem vijeku. Osim otkrivene istine, na srednjovjekovnim sveučilištima razum postaje konačni sudac u većini intelektualnih rasprava i kontroverzi. Bilo je sasvim prirodno učenjacima sa sveučilišta da koriste razum u područjima koja prije nisu bila istraživana odnosno da raspravljaju o mogućnostima sa kojima se prije nisu ozbiljno pozabavili."

Osnivanje sveučilišta, predanost razumu i racionalnim argumentima te duh propitivanja koji su bili karakteristični za srednjovjekovni intelektualni život doveli su do onoga što Grant opisuje kao; "dar rimskog srednjeg vijeka modernom svijetu... makar, to je dar koji nikada neće dobiti svoje priznanje. Možda će i dalje zadržati svoj status kojeg ima već četiri stoljeća kao najbolje čuvana tajna Zapadne civilizacije."

U ime zakona

Zapadnjačko zakonodavstvo također dugujemo Crkvi. Kada su novonastali narodi zapadne europe odlučili u 12. stoljeću posložiti koherentan pravni sustav, što im je bio uzor? Kanonski zakon Crkve, prvi moderni pravni sustav u Europi.

U svijetu u kojemu je proizvoljni, a ne ustavan zakon vladao i crkvenom i sekularnom domenom, Gratian i drugi kanonisti razvili su mjerilo, temeljeno na zakonu i savjesti, za određivanje ispravnosti određenih običaja i podržali ideju prirodnog prava kojeg svaki pravni običaj mora poštivati. Poznavatelji Crkvenog zakona pokazali su barbarskom Zapadu kako da se koriste običajima, ustavnim pravom, i mnogim drugim konstruktima, te kako da stvore koherentan pravni red čija je unutarnja struktura konzistentna i u kojoj su sve prijašnje kontradikcije riješene.

Europski pravnici u 12. stoljeću su, pokušavajući osmisliti moderan pravni sustav za novonastale države Zapadne Europe, smatrali kanonski zakon modelom onoga što pokušavaju postići. Podjednako važan je i sam sadržaj kanonskog zakona, njegov široki opseg doveo je do razvoja Zapadnog prava u područjima poput braka, vlasništva i nasljeđivanja.

Poznavatelj prava Harold Berman piše "uvođenje razumnog procesa suđenja zamijenilo je magične mehaničke načine dokazivanja putem; mučenja vatrom ili vodom, sukoba pobjednika i obrednim zakletvama[sve je to prije imalo veliku ulogu u germanskom narodnom zakonu]; pristanak kao temelj braka, pogrešna namjera kao osnova zločina, razvoj pravednosti za zaštitu siromašnih i bespomoćnih od bogatih i moćnih".

Od kuda dolazi ideja međunarodnog prava? Opet iz srca Crkve, razvili su ga teolozi u 16. stoljeću sa španjolskih sveučilišta, točnije, otac Francisco de Vitoria koji se zajedno sa nizozemskim protestantom Hugom Grotiusom može nazivati "ocem međunarodnog zakona". Kada je vidio kako se ponašaju njegovi sunarodnjaci u zemljama Novoga Svijeta postao je uvjeren da je potrebno razviti nepristran moralni zakon koji bi određivao odnose između država. Prema stručnjaku za međunarodno pravo Jamesu Brownu Scottu, Vitoria je "opskrbio svijet svoga vremena sa prvim remek djelom prava, zakonom koji određuje odnose država i u miru i u ratu".

Ovaj kratak pregled je samo vrh ledenjaka, no nema sumnje da Crkva ima mnoštvo moralnih i važnih sredstava za stvaranje velike civilizacije. U današnje vrijeme tame, upravo na Crkvu pada odgovornost da upotrijebi te alate kako bi spasila našu civilizaciju.

originalni članak
autor: Thomas E. Woods, Jr (2005)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 13:24 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Ajde, ja necu vise spominjat "isfurano" paljenje heretika u ime ljubavi, a vi nemojte povlacit dosadne argumente o nacistima koji su kao bili ateisti (nisu) :P

Ovo si možeš objesiti isto mačku o rep i pozdravi naprimjer pol pota ili lenjina!!
Paljenje heretika, koliko i tko, budi fer pa bar odgovori donekle, a ne samo nabadati, i nisi mi odgovorio na mojih pet pitanja gore!?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 lip 2012 14:09 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
musavi napisao:
ANTE KATOLIK napisao:
Argument srednjeg vijeka je dobar ateistički argument! Ali pazite sad.
Šta je mrak srednjeg vijeka u odnosu na mrak naprednog, znanstvenog i razumnog 20. stoljeća koje je iznjedrilo 2. svjetska rata i odnijelo par milijuna ljudskih života. :shock: Pa brate mili, srednji vijek je odmor na havajima u odnosu na 20. stoljeće a vjerski progoni - šetnja parkom u odnosu na ateističke progone 20. stoljeća jer su to faktički ateistički progoni obzirom da su potaknuti od bezbožničkih režima nacionalsocijalzima, fašizma i komunizma a sve financirano od strane poganskih masonskih banaka!
Istina jest da su vjernici srednjeg vijeka bili malo zatupljeni, ali je to doba kad se moral držao svetim i nije se dozvoljalalo degenericima da se ismijavaju sa Bogom i vjerom kao što se to danas dozovoljava čime se kvari mladež što dovodi do porasta nasilja i kriminala.

ANTE KATOLIK napisao:
@ Musavi, slažem se ja da ima normalnih, zdravih ateista koji žive po savjesti i koji imaju empatije, ali opet im fali pameti kad ne mogu logički zaključit da iz ničega ne može nastat nešto i misle da za svoj život nikome ne polažu račun osim samom sebi! To je jednostavno život u laži, to je šarada! Bolje je bit vjernik i najprimitivnije i najdebilnije vjere nego nevjernik. 8) Musavi, apeliram na tebe da malo bolje razmisliš, da se malo vratiš u djetinstvo i sjetiš se ko je taj ko ti je rekao da Boga nema i da mu ovih dana dođeš, opališ plesku i kažeš: evo ti na đubre lažljivo! :mrgreen:

Sto bi reko Marko Aurelije:

Zivi dobar zivot. Ako ima bogova i ako su pravedni, nece ih biti briga koliko si pobozan bio, nego ce te primiti prema vrlinama po kojima si zivio. Ako ima bogova, a nepravedni su, onda ih ni ne treba htjeti stovati. Ako nema bogova, onda te vise nece biti, ali si zivio plemenit zivot koji ce zivjeti u sjecanju ljudi koje si volio.

Hrvoje Hrki napisao:
za musavog:

@Luki
:D
A jel mogu i ja dobit pjesmu upozorenja umjesto zutog?

ja sam ti baš mislio predložiti da pročitaš na forumu.hr jednu dobru temu u vezi toga jer mislim da si i tamo pisao i čitao...tema se zove nešto poput: "20 nobelovaca vjerika kršćana..."

tamo je napisano na 10-ne stranica o vrhunskim znanstvenicima, i nobelovcima koji su bili kršćani...ja sam ti maloprije u brzini napisao katolik a ne kršćanin, jer najčešće spominjem taj pojam
ali tebi ateistu bi trebalo biti isto jel netko bio katolik ili anglikanac , več jel bio teist ili ateist :D
ja s s tobom nemam namjeru natezati , jer ako pročitaš onu dobru temu sa foruma.hr pa i dalje ostaneš na svojim stajalištima u vezi "nazadne Crkve" koja je protiv znanosti, razvoja i protiv znastvenika , onda nema potrebe da iko ikome išta dokazuje ( a nekako sam uvjeren da se tebe ne može lako razuvjeriti u išta jer si formirana ličnost sa puno indoktrinacija prootiv Crkve , papa i sličnih " nazadnjaka"

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 71  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]