www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 lip 2025 18:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 17 kol 2013 14:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Istina je da nasljeđujemo blagoslov krštenja u Kristu i da nas se time oslobađa svake veze s našim pretcima i s njhovim grijesima.Također je istin da kad dosegnemo razumnu dob i počnemo griješiti,gubimo tu milost i vraćamo se korijenima zla u kojemu smo rođeni,a grijesima koje sami činimo bivamo vezani u dodatne lance.Grijehe se ne može naslijediti,jer nam je dana sloboda izbora između dobra i zla.Ali,Bog kaže da nasljeđujemo posljedice toga grijeha.Tako je i s ljudskim tijelom.Beskrajna rijeka grešnika ljudskoga tijela teče od svoga izvora,Adama i Eve.
MARINO RESTREPO!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 14:14 
Odsutan

Neka je znano da mi nemožemo svojim zlodjelima skriviti konačnu propast vlastite djece,nit im svetim dijelima svoje vjere možemo zaslužiti raj.Primjerom i silom duha,koji je ovladao našim srcem,mi ih-ili otiskujemo prema vječnoj propasti ili privlačimo k nebu,ali konačna će odluka biti njihova,dat će im se ono što više budu htjeli.
Svaka duša na ovaj svijet sama od Boga dolazi i svaka se sa svojim dijelima osobno vraća na Božji Sud ,te je sama odgovorna za svoju vječnu sudbinu.Nitko se neće moći na sudu Gospodnjem pohvaliti djelima vjere svojih otaca,kao što se to uzalud mnogi u ovom životu hvale odtkrivajući tako vlastitu mlakost i nevjeru,niti će je tamo iz usta Goaspodinovih dočekati osuda zbog grijeha njezinih otaca.Otkupitelj je ovdije došao da nas Svetim Krštenjem oslobodi od zla otaca..
Grešan rod nemože biti isprika za nevjeru.Svi su ljudi jednako odgovorni Onome koji im je darovao život i slobodnu volju,prosvijetljenu neugasivim svijetlom savijesti.Čast roda nikome ne otvara vrata raja.
Pomaže,doduše u ovom životu,kao orijentir spasa.jer bodri duši i krijepi joj vjeru dobrim primjerom.S onu stranu tjelesne smrti,čak ni bračni parovi,što ih sveti sakrament doživotno veže,ne stižu kao jedno niti ostaju u jedinstvu života kao ovdije pod sakramentom"nego će biti kao nebeski anđeli"(Mt 22,30).RAJKO BUNDALO (Pogled u krajeve srca,str.223)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 15:14 
Odsutan

"Hvala ti!Isuse Kriste,prvo te molim:
Ozdravi sve moje povrede
koje sam naslijedio/la od mojih predaka,
možda i do sedmog koljena.
Molim te Isuse,svojom krvlju i svojim uskrsnućem raskinini sve
negativne utjecaje mojih predaka
Prekini sve utjecaje koji me sputavaju i vežu!..."

TOMISLAV IVANČIĆ -"Bog preobražava" str 126.

"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."
RAJKO BUNDALO 2/5 cd Sl. Brod 2009.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 16:13 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Pia napisao:
Oprosti, al nema tu nista nadnaravno; ako sam dobro shvatila...

U tom smjeru idu i moje misli. To gledam kao;

Vidimo, dakle, kad Bog stvara slobodno biće, tj. kad hoće da između njega i stvorenja postoji ljubav, da je s tim nužno povezana mogućnost čovjekova samootuđenja, a preko toga i zla i patnje - mogućnost koja se ostvarila u faktičnoj povijesti čovječanstva. Patnja kao posljedica promašene slobodne odluke pogađa najprije samo onaj subjekt koji je donio takvu odluku. Ali, budući je čovjek bitno u svijetu i svoju (krivu) slobodnu odluku ostvaruje, takoreći utjelovljuje u svijetu na određenoj stvari i na konkretan način, proizlazi da zlo nastalo grijehom ne ostaje samo u čovjekovoj nutrini i ne pogađa samo njega, već se nužno proširuje na svijet i duboko ga prožima. Kriva osobna odluka izobličuje lice svijeta, stvara nered i podjelu koje čovjek doživljava kao izvor patnje. Nadalje, budući je čovjek svojim bićem upućen na komunikaciju s drugima, proizlazi da svaka kriva, slobodno donesena odluka koja stvara patnju ne djeluje isključivo u pojedinom subjektu i u svijetu, već po svom utjelovljenju prelazi i na druge ljude. Tako netko tko svoju slobodu upotrebljava protiv Boga, pobožanstvenjujući sam sebe u beskonačno različitim mogućnostima, postaje uzrok patnje drugih ljudi, bilo da ta patnja nastaje zlokobnim fizičkim nasiljem, ratom, izrabljivanjem, bezakonjem svake moguće vrste ili psihičkim nasiljem, mržnjom, nedostatkom ljubavi, pakošću i zavišću. Sva ova patnja koja proizlazi iz grijeha i najdublje prožima lice svijeta bitno pripada naravi ljudske slobode. Gisbert Greshake "Patnja - cijena ljubavi?"

Ako bi išli još dalje od toga:

Svijet jest pakao u kojem su ljudi istodobno i mučene duše i jedni drugima đavoli; divljaci žderu jedni druge, oni pokorni varaju jedni druge - i to se zove tijek svijeta; svijet je poprište mučenih i prestrašenih bića koja opstoje samo tako da jedno ždere drugo i gdje je stoga svaka zvijer živi grob tisuća drugih, a njezino samoodržanje jest lanac mučeničkih smrti. Arthur Schopenhauer "The World as Will and Representation”

Iako ovaj idiot Schopenhauer debelo pretjeruje, ne može se poreće da ipak ima dosta istine u njegovim ričima. Svit jest jednostavno takav kakav jest. Kako se viruje, bolji nije moguć. Da bude dobar sloboda je nužna, a uz slobodu nužno dolazi ozbiljna mogućnost patnje. Sad, koji me od đavla napada? Onaj isti koji je napadao moju pokojnu babicu i uspio je nagovoriti da počini deset pobačaja, ili neki drugi? Meni, a virovatno i dragom Bogu svejedno.

1 Pt 5,8-9 Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu.

Svi ljudi moraju pod prisilom gutati ono šta im Sotona servira. Ako i ne popuste pod napašću Sotone (a svi popuste, ako ne drugačije onda u lakim grijesima), moraju ga pod prisilom slušati. Jer taj ne prestaje brundati dok smo živi. Mislin da za nas koji ne virujemo u ta obiteljska stabla i nasljeđene kazne od pokojnih babica ne predstavlju opasnost karizmatici, jer oni ionako manje-više teže za senzacijama, nisu opasnost ni Bundalo (glumac) i ovaj samoprozvani mistik Marino Restrepo. Pravo opasnost jest, i to me doista čudi da se to nalazi kod Tomice Ivančića, ovo šta navodi Sami;

Samuel napisao:
"Hvala ti!Isuse Kriste,prvo te molim:
Ozdravi sve moje povrede
koje sam naslijedio/la od mojih predaka,
možda i do sedmog koljena.
Molim te Isuse,svojom krvlju i svojim uskrsnućem raskinini sve
negativne utjecaje mojih predaka
Prekini sve utjecaje koji me sputavaju i vežu!..."

TOMISLAV IVANČIĆ -"Bog preobražava" str 126.

Zake je to opasnost? Zato jer Tomica nije u rangu sa ovima prije spomenutim, on je doista intelektualac svjetske klase, a taj se nauk o stabilima nalazi kod njega. Tomica je autoritet i zato me zabrinjava. Pa ipak, možemo i malo odahnuti jer se Crkva tim pitanjem uopće nije bavila, ne spominje ga nigde, kao da je nezainteresirana za to pitanje. Crkva djeluje kao da za nju to uopće nije pitanje. :l30: U tom smjeru nekako ide i moje mišljenje, ako su ljudi živili 2000 godina bez tih obiteljskih stabla, onda ću i ja nekako preživit. Lol. Ali doista mi je čudno da se taj nauk nalazi kod Tomislava Ivančića.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 17:02 
Odsutan

Citat:
Zake je to opasnost? Zato jer Tomica nije u rangu sa ovima prije spomenutim, on je doista intelektualac svjetske klase, a taj se nauk o stabilima nalazi kod njega. Tomica je autoritet i zato me zabrinjava. Pa ipak, možemo i malo odahnuti jer se Crkva tim pitanjem uopće nije bavila, ne spominje ga nigde, kao da je nezainteresirana za to pitanje. Crkva djeluje kao da za nju to uopće nije pitanje. :l30: U tom smjeru nekako ide i moje mišljenje, ako su ljudi živili 2000 godina bez tih obiteljskih stabla, onda ću i ja nekako preživit. Lol. Ali doista mi je čudno da se taj nauk nalazi kod Tomislava Ivančića.

Tomica :b101: :b101:

Fran, obiteljska stablao je nešto drugo, kako Rajko kaže " !Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".

Ovo o predcima je prejednostavna stvar, ne znam ćemu toliko zbrke oko toga. Uvijek na kraju sve ovosi o nama, o našem obraćenju, onaj koji se nije obratio, neki zli duhov ga gonaju i navode na grijeh, zbog nekog duha žanje nesreću, jer nastavlja raditi grijehe od duha koji ga napastuje, ali stvar je u tome, da ga prvo ganjaju duhovi koje smo po krvnom srodstvu naslijedili, kao što su rekli židovi "Krv nejgova i na djecu našu", pa se i po ovome vidi da ima smisla u tome.

A to što kažeš, da se Crkva tome ne bavi, je istina, nije dosita ušla dublje u to, ali naši mnogi svečenici, to govore, od Ivančića, Linića, Sudca, Kačunka, Sremića, Pavića, i mnogih drugih, dakle na tom polju se doista nešto dešava.
Bundalo sa svima njima surađuje, a on je najviše govorio o tome fenomenu, čak ima jako zanimljiva svijedočanstva gdje je točno ljudima rekao kojeg su duha naslijedili i koji ih tlači, pa su mnogi ozdravljali, a da ne govorim o obračenjima.
Pogotovo bolesti, gdje je jednom rekao da mu je osobno ja mislim jedini trenutno službeni hrvatski exorcist Ivan Vinkov rekao da skoro sve bolesti dolaze od grijeha sa duhovne razine! Sad ne znam točno, ali tako je slično rekao.

Uglavnom, ovaj fenomen o grijesim predaka je jako jednostavna stvar, a stvar je u tome da se molimo za svoje predke, kao za duše u čistilištu i da se obratimo i živimo kako Bog zapovijeda!!
Baš sam neki dan s njim pričao, i pitao ga za novi knjigu o spolnosti, koju jedva čekam, i rekao je da je kod teologa na doradi, i da bi trebala izači prije Božića, kaže da ju piše 3-4 godine, da su protivšitne ogromne!!
Ništa čudno, jer upravo ljudi padaju na ovom smrtnom grijehu najviše. Što su mi sami ispovijednici rekli već par puta!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 17:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Samuele, blago receno, zbunjujes me. Citiram:

Nebeski Otac ispunja Duhom Svetim one koji ljube Krista;šalje im u pomoč anđele i svece.A da i ne znaju za što,otkrivaju već među pravednicima na zemlji kako mnogi za njih ustrajno mole i kako su im mnoga posvečena srca sklona.Bog im otvara riznice svih milosti.S neba i zemlje sve ih podupire.
Njih se ne dotiću grijesi roda,jer su svojim potpunim obraćenjem,postali rod Kristov koji nema ba sebi grijeha;zato im pakleni dusi ne mogu nauditi::Tako i vi,ako ste Kristovi,niste više mješani.U očima Božjim ne znaći ništa vaše podrijetlo.
Bog nije okrutan,da bi zbog nepravde oca mučio nedužna sina.Jasno veli po proroku Ezekijelu:"Onaj koji zgriješi,taj će i umrijeti.Sin neće snositi grijeha očeva,ni otac grijeha sinovljega.Na pravedniku će biti pravda njegova,a na bezbožniku bezbožnost njegova."(Ez 18,20).
Po Sirahu pak zbori;"Tko se čvrsto ne drži straha Gospodnjeg,kuća če mu brzo propasti"!
Svaki naraštaj i svaka duša pred živim Bogom stoji,zato svakome ovaj njegov "sada" odlučuje o vlastitoj budučnosti;sadašnja će mu djela na kraju suditi,s tim što sva svoja zlodjela može raskajanim obračenjem uništiti.RAJKO BUNDALO "Pogled u krajeve srca(str.230-231.

Rajko, prema tome, kaze, oni koji ljube Krista su kristovi i u ocima Bozjim njihovo podrijetlo nista ne znaci. S ovim ne mogu da se ne slozim, jer to i jeste u skladu n Novim Zavjetom. Ali ako se i ti slazes, a bit ce da jesi dok citiras, onda ti je valjda jasno da tvoj primjer s tvojim ocem nije nis drugo nego neodgovornost jednog covjeka! Nema tu apsolutno nista nadnaravno! Oprosti ak te ovo vrijeda na neki nacin, nije mi to namjera,jos jednom, zao mi je sto si to morao proci.

Btw Sam, jos uvijek ti meni ne odgovori tko ce ispastati zbog grijeha onog djeda sto sam ti gore navela?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 17:25 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Samuel napisao:
Tomica :b101: :b101:

To je od milja. Osebujna ličnost taj Tomica. :)

Samuel napisao:
Fran, obiteljska stablao je nešto drugo, kako Rajko kaže " !Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".

Pa onda to nije ništa novo. Šta ljudi izmišljaju privatne mudrolije? :roll: Za duše u čistilištu moli se od starog zavjeta. I zake se to sad po novom zove "obiteljsko stablo"? Zake više nije molitva za duše u čistilištu? Svašta. Izgleda da je i taj Bundalo ljut na taj izraz jer piše;

Krist nije šumar koji liječi stabla, On je otkupitelj duša..

Samuel napisao:
Ovo o predcima je prejednostavna stvar, ne znam ćemu toliko zbrke oko toga.

Da budem iskren, meni od toga ništa nije jasno. :l30: Pišem i borim se protiv toga nauka, ali ne znan točno šta bi to bilo. Lakše mi je razumit Hegelove mudrolije od ovog. Sam Hegel je kišna glista za ovu temu. Kakvi signifikantni i egzistentni sudovi? To je kikiriki za ovu temu. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 17:31 
Odsutan

Citat:
To je od milja. Osebujna ličnost taj Tomica. :)

Ma znam da je od milja, lai sam si zamislio Ivančića i da mu ti vikneš "Ej Tomice, aj po šibice"!! :b101: :b101: :a1490:

Citat:
Pa onda to nije ništa novo. Šta ljudi izmišljaju privatne mudrolije? :roll: Za duše u čistilištu moli se od starog zavjeta. I zake se to sad po novom zove "obiteljsko stablo"? Zake više nije molitva za duše u čistilištu? Svašta. Izgleda da je i taj Bundalo ljut na taj izraz jer piše;

Krist nije šumar koji liječi stabla, On je otkupitelj duša..

Je bio je pomalo ljut, jer sam baš bio tamo kad je to govorio, a kolega mi se nešt uzrpoljio, pa sam mu kidao mast cilo vrime, jer je bio pobornik obiteljskog stabla!!

Citat:
Da budem iskren, meni od toga ništa nije jasno. :l30: Pišem i borim se protiv toga nauka, ali ne znan točno šta bi to bilo. Lakše mi je razumit Hegelove mudrolije od ovog. Sam Hegel je kišna glista za ovu temu. Kakvi signifikantni i egzistentni sudovi? To je kikiriki za ovu temu. Slika

Da ti budem iskren, na početku me je ovo ljutilo, pogotovo jer sam jako volio čitati Bundala, ali s vemenom sam skužio "kvaku", jer sve se na kraju svodi na molitvuza svoje pretke i na nas same najviše. Jer time dobivaju i oni a i mi!!
A sjećam se da smo več raspravljali o ovome i Dalmatinac je bio, i da si rekao nešt kao da kužiš, ali ne sjećam se gdje je to, sve sam pretražio, uglavnom na ovoj temi nije! Još je Dalmatinac kopirao tekstove koje si čitao!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 17:39 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Pa dobro, Sam, hocu ja dobiti odg na svoje pitanje??!! :t4:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 kol 2013 17:40 
Odsutan

Pia napisao:
Samuele, blago receno, zbunjujes me. Citiram:

Nebeski Otac ispunja Duhom Svetim one koji ljube Krista;šalje im u pomoč anđele i svece.A da i ne znaju za što,otkrivaju već među pravednicima na zemlji kako mnogi za njih ustrajno mole i kako su im mnoga posvečena srca sklona.Bog im otvara riznice svih milosti.S neba i zemlje sve ih podupire.
Njih se ne dotiću grijesi roda,jer su svojim potpunim obraćenjem,postali rod Kristov koji nema ba sebi grijeha;zato im pakleni dusi ne mogu nauditi::Tako i vi,ako ste Kristovi,niste više mješani.U očima Božjim ne znaći ništa vaše podrijetlo.
Bog nije okrutan,da bi zbog nepravde oca mučio nedužna sina.Jasno veli po proroku Ezekijelu:"Onaj koji zgriješi,taj će i umrijeti.Sin neće snositi grijeha očeva,ni otac grijeha sinovljega.Na pravedniku će biti pravda njegova,a na bezbožniku bezbožnost njegova."(Ez 18,20).
Po Sirahu pak zbori;"Tko se čvrsto ne drži straha Gospodnjeg,kuća če mu brzo propasti"!
Svaki naraštaj i svaka duša pred živim Bogom stoji,zato svakome ovaj njegov "sada" odlučuje o vlastitoj budučnosti;sadašnja će mu djela na kraju suditi,s tim što sva svoja zlodjela može raskajanim obračenjem uništiti.RAJKO BUNDALO "Pogled u krajeve srca(str.230-231.

Rajko, prema tome, kaze, oni koji ljube Krista su kristovi i u ocima Bozjim njihovo podrijetlo nista ne znaci. S ovim ne mogu da se ne slozim, jer to i jeste u skladu n Novim Zavjetom. Ali ako se i ti slazes, a bit ce da jesi dok citiras, onda ti je valjda jasno da tvoj primjer s tvojim ocem nije nis drugo nego neodgovornost jednog covjeka! Nema tu apsolutno nista nadnaravno! Oprosti ak te ovo vrijeda na neki nacin, nije mi to namjera,jos jednom, zao mi je sto si to morao proci.

Btw Sam, jos uvijek ti meni ne odgovori tko ce ispastati zbog grijeha onog djeda sto sam ti gore navela?

Upravo to Pia, onaj koji se obrati, podrijetlo ništa ne znači, jer više znači za onog koji je u čistilištu, jer eto dobio je potomka koji se moli za njega!! Rajko je više bio na tome da je nekako kroz molitvu znao ljudima reči zašto mu se dešavaju neke nesreće, i na kraju su ti ljudi uvijek morali raditi na svome obraćenju i molitvi za pokojne to jest duše u čistilištu!!
Slično kao i molitve sv. Brigite, samo što je Rajko znao točno odakle dolazi koje zlo, naravno kad mu je dano da zna.
On ima prejaka svejočanstva o tome!
A sad da te još više zbunim, to o banci i istjerivanju iz kuće je upravo Rajko pričao, ali on je dao tu sliku za duhovnu razinu, ali je na kraju spominjao i Krista koji je kao došao da sve plati zbog jednog člana kuće koji je mu se posebno obraćao, pa su po njemu svi ostali ipak u kući. Ovo ti sad pišem na pamet, ali dosita ti se ne sjećam na kojem je to cd-u bilo, ali ako se sjetim, sve ti napišem, čudi me da to nis čula, možda ga imaš kod sebe!
Možda sam se malo zapetljao s tom pričom, ili sam bio nejasan, a tema sama po sebi je teška pa se sve nešt pobrkalo.
Uglavnom ovo što piše gore se slažem s tim, to je to! :roll: :wink: :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]