www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 22:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2009 09:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Prelijepo, često zaboravimo na ovo ostalo - i mislimo jer se odreknemo kave i sličnog da smo time odradili korizmu...a korizma je odricanja od svoje sebičnosti u duši i tijelu...

a posti o kruhu i vodi, i to će pomoći :D

Hvala na ovom postu!

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2010 00:12 
Odsutan

Evo nas ponovo u Korizmi!

Podsjetimo se...pripremimo u sebi put Kristu...uronimo i u svoju nutrinu, 'pročistimo' sve predjele naših srca i duša...poradimo na iskrenoj poniznosti i ljubavi...pokušajmo se odvojiti od površne ljudskosti i potrpimo žrtvu kad nam to pada teško ili ne bismo htjeli tako i toliko...prigrlimo strpljivo svoj križ i poželimo biti posljednji...

Moj raspeti Otkupitelju, molim Te da se u ovoj korizmi pročistim od ljudskoga i odmaknem od sebe same, da se mogu barem malkice približiti Tvojoj poniznosti i prihvaćanju udaraca u tišini, da mogu do kraja iskreno opraštati i reći "Oče, oprosti im jer ne znaju što čine!", ne suditi, moći prešutjeti, biti tu za druge, za Tebe...
Isuse moj, ja znam da nikada ne mogu biti toliko jaka i nepokolebljiva kao Ti i mnogo je toga na čemu trebam ustrajno i budno raditi, ali iz zahvalnosti i ljubavi želim Ti što dostojnije služiti već i kao ovakvo obično, neugledno, grešno, samo ljudsko stvorenje...molim Te za pomoć, bez Tebe Isuse ne mogu ništa, molim Te barem za spoznaje i snagu da ispravno i temeljito počnem raditi na sebi i uvijek budem s Tobom...
Hvala Ti moj ranjeni Isuse!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2010 08:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Nitko se ne sprema i ne kreće na put samo tako, bez plana i cilja. Korizma je vrijeme orijentiranja, orijentiranja prema cilju - Isusu Kristu - , koji tvrdi da je on put, istina i život.
Ali, gdje ga naći? Gdje ga sresti? Gdje ga ćuti?
Pogotovo u Novom zavjetu zacrtan je put kojim treba ići kako bi u meni možda na koncu korizmenih dana zasjalo sunce uskrsnuća!
Obnoviti se, postati novim čovjekom, dozvoliti da me dotakne riječ Božja, to je ono što mi čitanja u ovim korizmenim danima žele poručiti. Ta misao nije loša, jer ona me podsjeća na to da Bog još nije prestao misliti na mene.
To je slično snu u kojem je sve moguće! U ovim danima mogu i ja upasti u san o zbilji: da se čovječanstvo obrati od rata, mržnje, sebeljublja i iskorištavanja za mir i pomirenje.

Ove korizme, promišljajući čega se odreći – ne gubi se na sporednostima, odaberi ono bitno: odreci se sebe.
Odricanje nije usmjereno samo prema vlastitom trapljenju, uskraćivanju nečega radi uskraćivanja. Odricanje mora biti u službi drugoga. Pozornost se stavlja na molitvu i djela milosrđa prema drugima.
Naše novine ovih dana biti će pune estradnih zvijezda u cilju samopromocije. One će se odricati svega i svačega. Pa to sve izgleda kao običan teatar.
Korizma je vrijeme suočenja sa samim sobom, svojom grešnošću, ograničenostima koja nosimo u sebi. S druge pak strane to je izvrsno vrijeme u kojem se može ostvariti naša otvorenost Isusu Kristu.
Otvoriti se Kristu bez rezerve - to je korizma u punom smislu.
Dakle, ne odričimo se pića, cigareta, slatkiša i tko zna čega, već se odreknimo zavisti, mržnje, svega lošega. Ljubimo svoje bližnje i sve ljude koji se nađu na našem životnom putu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2010 10:55 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
KORIZMA

Dobro nam došlo, dragocjeno korizmeno slavlje...
Nemamo moći dostići Kristovih četrdeset dana;
Pa ipak, ići bar neku dionicu tim putem pobožnosti,
nama bolje je, zato ne počivajmo;
Mi nemamo moći dosegnuti čistoću
Spasitelja našega;
Ali nam se ipak nalaže,
Budite sveti poput njega.
Oboje svojski pokušavajmo.
Tko krene putem kojim iđaše Krist,
odabere smjer taj,
mnogo sigurniji je da će susresti se
s njim doli onaj koji postrance korača:
I možda se moj Bog,
iako toliko naprijed odmaknu,
okrene i uzme me za ruku,
te na onu bolju stranu
slaboće moje ojača.

(George Herbert)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2011 19:30 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Evo približila se Korizma!
Što smo odlučili,ima li netko nešto konkretno što će svaki dan činiti u smislu odricanja ili uvođenja nećeg korisnog u svoj život!!!
Možda netko ima dobar prijedlog,ako se nekom svidi,može mu biti na korist!!
Na ovoj temi od početka ima jako dobrih i zanimljivih svari,pa nije na odmet prolistati,može biti korisno za dane koji slijede!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2011 08:58 
Odsutan

Evo da ubacim i svoje misljenje o korizmi. Ove godine vise no ikad odlucila sam se odreci sebe. Evo kako,1) Isus mi daje zdravlje ja ga svakodnevno unistavam-pusenjem- iz dana u dan moja pluca i moje tilo propada- to nije moje tilo pripada Njemu, i zato se odricem cigareta. Cvrsto sam odlucila pridati njemu svoje tilo i svoje zdravlje. 2) Uvik sam volila trositi novce na novu robu, imati novo, lipse itd.. Odricem se kupovanja, ovisnosti o tome jer Isus se brine za moje danas i moje sutra a ja se zelim briniti za one koji nemaju. Odricem se sveg srca "uzivanja" i navezanosti ovog svita. 3) Naucila sam da mogu isti sto ocu i kad ocu i koliko god ocu, zato ocu nadvladati svoje tilo i ocistiti svoj duh od uzivanja svakovrsne hrane i odlucujem ne mrsiti cilu korizmu i moliti za one koji nemaju ni koru kruha. Isus je sa mnom. Zelim se odreci svega sto me odvlaci od Njega i svladati svoje zelje i ziviti skromnije svoj zivot. Odrekla sam se i facebooka, i ako mislimo da se nismo navezali, ali skoro ni jedan dan ne prode a da ne odemo viditi "sto ima novog". Zelila bi vise no ikad pridati se cila u korizmi i poslije 40dana kreniti u zivot s novim razmisljanjima, cistim duhom. Zelim biti bolja prema drugima, puna razumjevanja bez ogovaranja, bez predrasuda jer tko sam ja da drugima sudim i unistavam njihovo dostojanstvo? Eto, moje male zelje. BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2011 20:17 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Ovu korizmu ću se odlučiti na post, molitvu i odricanje nekih stvari koje trošim da uistinu osjetim pokoru i trpljenje...da budem svjesna kako je onima koji nemaju.

Posebno ću moliti za sve one ljude bez posla, za zajedništvo obitelji da nam Isus pokaže put izlaska iz ovog robovanja novcu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2011 22:02 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Bilo bi se lijpo odreći sveeg što mislimo da nam prijeći duhovni rast,ili čak minimalizirati!

Iako je meni nekako draže uvođenje nekih stvari,napr. molitva u rano jutro oko sat vremena ili buđenje oko 02h pa molitva,nešto što nam je malo teže.Ali svakako uvođenjem nekih stvari,se automatski odrićemo.
Nekako volim extremne stvari.Ili često preko tjedna na Misu.
Svakako trebamo raditi na sebi u ovo milosno vrijeme!
OBRATIMO SE I VJERUJMO EVANĐELJU!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2011 22:17 
Odsutan

ovo buđenje u 2h mi nije teško...
obično legnem u 1-2h...
slažem se da bi trebamo malo boljeti...

prilika nam je svima da vidimo što bismo mogli činiti, u čemu bismo se mogli vježbati tijekom korizme... možda tuširanje hladnom vodom? kako vam se to čini?
:b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 tra 2011 12:13 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]