www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 lip 2025 16:42

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2009 10:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
koliko ja znam o tome to su protestanti... a oni ne priznaju sakramente ispovijed, euharistiju i jos neke... sastaju se i slave Isusa jer su i oni krscani... neke stvari mi se ne svidaju kod njih recimo kod pentakostalaca... jedna djevojcica je rekla da su oni bolji od katolika jer kao katolici ne slave kako spada Boga... oni su jako raspjevani :D :D... kako si i sama rekla... krste se kako si i sama rekla poljevanje vodom u rijeci...

no sto je tu je... potici je da se vrati u nasu katolicku crkvu ako ikako mozes... a ako ne... svatko ima svoj put ka Bogu... :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2009 11:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

da,to je sekta!

"Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama…" (1 Iv 2, 19).

o sektama smo dosta pisali ovdje... http://www.tebe-trazim.com/forum/viewto ... te&start=0 pa vjerujem ako nađeš vremena,da će ti bar malo pripomoći u samom shvaćanju sekti i sektaštva..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2009 12:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Decko koji je s njom otisao na jedan sastanak rekao je da citanja biblije bas i nisu kao nasa i da Majku Boziju nepriznaju te da su rekli da su se registrirali kao protestanti radi nekakvog poticaja ,a da nisu. Protestanti nisu sekta oni koliko i ja znam nemaju euharistiju . A ovi iznajmljuju prostore nemaju ni svecenike koliko vidim. Hvala vam

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2009 14:54 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ivana 2009 napisao:
te da su rekli da su se registrirali kao protestanti radi nekakvog poticaja ,

..to je sekta "utajivača poreza"

..jer kao vjerska nakupina/sekta primaju dotacije od države.. :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 srp 2009 23:01 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ivana 2009 napisao:
Molim vas za pomoc. Jedna je dijevojka upala u neku meni se cini sektu. Dosta je zbunjujuca jer dosta spominju Isusa i slave ga kao i mi a s druge strane pokrstavaju ljude. Tu su djevojku krstili juce u rijeci Dravi. Ne znamo kako joj pomoci. malo sam citala o njima a uopce ne znam tko su niti kako je izvuci odande. Molim vas ako netko nesto zna neka napise. Unaprijed hvala. Evo linka njihovog:http://www.rijeczivota.hr/

To su ti pentekostalci ili neopentekostalci

Ako su oni prvi onda im je glavno obilježje slavljenja Boga taj da pričaju u jezicima (naravno bez tumača ili sl. bitno da se nešto priča)

Kao što je netko napisao bitna je porezna olakšica, e da vjeruju da se katolici mole idolima (tj. kipovima) ne postoje sveci, a da ne pričam kakve gadosti govore o Mariji.

Bio sam par puta na njihovoj službi, imaju duuuuge propovjedi.
Kažu i lijepih stvari, no sve je oko njihove vjere senzacija, mora bit senzacionalno, nema trijeznog pristupa. Što često zna dovesti do toga da se brzo ljudi "zaljube" pa se i "odljube".

Imaju pastore inače, ne svećenike no to nije toliko bitno...-
Vole pljuckati po katolicima no jasno je zašto iz povjesti :D
-svi pljuckaju po katolicima pa zašto nebi i ti amerikanci (zna bit zastava na službi)....

vjerujem da joj direktno ne možeš pomoći, ljudi jednostavno moraju sami shvatiti, no neke smjernice joj dat.
Prouči Pentakostalce, nađi rupe, pa fino pričaj s njom no ne preagresivno...recimo..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 07:40 
Odsutan

joooj, ovo je gore tako istinito.Moj jedan prijatelj je od prije par godina u toj "crkvi" i svaku priliku koristio je da se izruguje našem poglednu na svece, kipove..a Marija, naravno, ne postoji, to je čista izmišljotina.Kako ti tako lako isperu mozak.Dečko je cijeli život bio u katoličkoj crkvi, tako odgajan a sada svima nama drugima pametuje.Priča u jezicima, zapravo, užasno glasno viče kad moli i užasno glasno sluša glazbu uz koju pjeva i moli..meni malo too much..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 08:12 
Odsutan

Nazalost ,svi oni koji nemaju cvrstu vjeru i ne drze se 10 Bozjih zapovjedi padaju u zamke zloga.Jedino nam pomaze cvrsta vjera i molitva za te
jadnike koji ne shvacaju u kakvome se blatu nalaze.
Stog ,draga braco :a1250: :a1250: :a1250: za njihovo obracenje,jer
svi mi imamo slobodnu volju,ali Bog je samo jedan za sve nas. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 22:33 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Večeras sam bila u Samoboru i u Livadić-u na terasi svira jedna kineskinja (ili sl.) i jedan čovjek pjeva s njom, u istoj odjeći hodaju dvije djevojke od stola do stola, noseći košaru i neke brošure. Došli i do mene za stol i pitaju jel znam engleski, nakon što sam rekla da znam, počele su pričati. Uglavnom rekle su mi da se bave humanitarnim radom, skupljaju novac za bolesnu djecu i pomažu djeci u raznim ustanovama. Organizacija se zove "The Family International", pitaju me želim li im pomoći kupnjom muzičkog CD-a, ja reko kakve imate, kad ono neke španjolske; bile su vrlo simpa pitam ih odakle dolaze, kad ono iz Melbourne-a Australia, naglasak im je bio pomalo "american", a manje "australian", al eto kupila ja jedan CD po njihovoj preporuci. Uvalile mi one još neku brošuru "Kontakt" sa geslom: Promijeni svoj život-promijeni svijet i još dva mala letka. Primjetile su moj križ oko vrata i pitale jeli sam vjernik, na što sam im potvrdno odgovorila. Lijepo su me pozdravile i otišle. Malo me zaintrigiralo pa sam na netu potražila tko su. Evo neki linkovi, čini mi se ko neka sekta, ali nisu bile napasne.
Jel itko od Vas nabasao na njih ovih dana?
http://www.thefamily.org/en/

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2009 20:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

IVT napisao:
Večeras sam bila u Samoboru i u Livadić-u na terasi svira jedna kineskinja (ili sl.) i jedan čovjek pjeva s njom, u istoj odjeći hodaju dvije djevojke od stola do stola, noseći košaru i neke brošure. Došli i do mene za stol i pitaju jel znam engleski, nakon što sam rekla da znam, počele su pričati. Uglavnom rekle su mi da se bave humanitarnim radom, skupljaju novac za bolesnu djecu i pomažu djeci u raznim ustanovama. Organizacija se zove "The Family International", pitaju me želim li im pomoći kupnjom muzičkog CD-a, ja reko kakve imate, kad ono neke španjolske; bile su vrlo simpa pitam ih odakle dolaze, kad ono iz Melbourne-a Australia, naglasak im je bio pomalo "american", a manje "australian", al eto kupila ja jedan CD po njihovoj preporuci. Uvalile mi one još neku brošuru "Kontakt" sa geslom: Promijeni svoj život-promijeni svijet i još dva mala letka. Primjetile su moj križ oko vrata i pitale jeli sam vjernik, na što sam im potvrdno odgovorila. Lijepo su me pozdravile i otišle. Malo me zaintrigiralo pa sam na netu potražila tko su. Evo neki linkovi, čini mi se ko neka sekta, ali nisu bile napasne.
Jel itko od Vas nabasao na njih ovih dana?
http://www.thefamily.org/en/

Nije sekta. Neki kršćanski "minestry", svako malo netko osnuje neki. Benigni protestanti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 10:43 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ovi iz Riječi Života su pentekostalci. Moram prizanti da sam gledao njihovu emisiju na OTV-u više od godinu dana. Pastor im se zove šićko i ima zanimljive propovijedi. Prvi put sam na toj emisiji opće i čuo za dar jezika i druge darove. Uglavnom ne štuju Mariju i znaju pljucnuti po Katoličkom nauku(papa, čistilište, itd.). Al kažem zna im pastor imat zanimljive propovijedi i smiješne.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]