www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 lip 2025 19:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 23 stu 2010 11:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Mario23 napisao:
Vox, osoba treba biti sveta za takve stvari.

uopće se ne slažem s ovim mišljenjem
nit u Bibliji piše da moraš bit svet da bi snove sanja

nepojmljivo mi je da su mogu pričestiti tijelom i krvlju Boga svoga a da od tog istog Boga ne mogu primiti nešto takvo kao što je san ....
uostalom, piše .. u one dane ... od viđenja, do snova, do proricanja .. čak i sluškinje!!! a pojmo se što su tada značile sluge i sluškinje...

sve lijepo piše, sve je Bog reka, pa ko oće, nek viruje, ko neće - ne mora

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 stu 2010 12:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mario23 napisao:
Vox, osoba treba biti sveta za takve stvari. Duh Sveti treba potpuno vladati tom osobom. Kao što je spušten Duh Sveti na učenike pa je bilo proricanja, ozdravljivanja, i mnogo drugih čuda. Danas je to mnogo drugačije. Reći ću sarkastično, ali u svakoj župi danas bi mogao možda naći jednog kojemu Bog govori preko sna, jednog koji priča s Bogom i tako dalje...ali biti će lažnih proroka rečeno je.

Ljudi moji, danas vladaju svakakvi duhovi, i zaista treba biti oprezan s tim. Ako ste vi odabrali to, ja vas nemam šta uvjeravati suprotno, rekao sam svoje. Budite oprezni. Bog s vama! :mrgreen:

Kršćani su po krštenju sveti i na krštenju dobivaju Duha Svetoga i to krizmom potvrđuju. Molimo Oče naš i također Vjerujem u Boga OCA ako molimo da je Bog naš Otac a to i Isus spominje više puta u Evanđelju znači da smo svti jer je On svet. Razgovarati s Bogom b i trebala biti normalna stvar za svakog kršćanina svaka molitva je razgovor s bogom Nije monolog dakle normalna stvar je da Bog odgovara stvar je toga što smo mi zbog grijeha oglušili i oslijepili i oglupili pa niti vidimo niti čujemo, niti raspoznajemo stvari koje su očigledne. Kad Bog nekome govori onda to služi na osobnu izgradnju pojedinca kojom on onda službom namjenjenom njemu osobno izgrađuje cijelu zajednicu. Ako čovjeku Bog govori i on čuje znači da je normalan zdrav kršćanin a ne da će postati neki čudak koji će hodati okolo polagati ruke, na sve i svakoga, proricati an ulici an sva usta ili pak raditi razne "čudne" stvari. On će postati noormalna duhovno jaaka osoba koja će biti spremna raditi na sebi ,izgrađivati sebe i pomagati drugima prema darovima koji su mu dati. dakle onaj tko u molitvi ne razgovara s Bogom je čudak jer govori sam sebi i u prazno. Čemu govoriti ako te nitko ne čuje i nitko ti ne odgovara?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 08:56 
Odsutan

E a vidi mog sna sinoc,... jos uvijek sam pod dojmom:

Sanjam da je Papa Ivan Pavao II jos ziv, ali da je nejak skroz, i da ce mu napraviti kao sluzbenu smjenu,.. (nemam vremena pa da ne objasnjavam detalje).

I ne znam kako ja sam u prostoriji do tog Balkona gdje se sve to vrsi,.. i sada unose Ivana Pavla II u prostoriju i svi ostaju vani sa novim Papom.. a On sam.. i ja tu,.. sa mojom obitelji,..
I ja mu se priblizim,.. i skine on kao neku ogromnu ogrlicu, u snu je to bilo logicno, neka Papinska,.. ali je u biti bilo kao da je skinuo okove s vrata, teska ogrlica,.. ukrasna,.. i on odahnu kad ju je skinuo,..

I pogleda nas, ja mu se priblizim.. i nije mogao pricati od isrcrpljenosti i bolesti, ali nam se nasmijao,.. znam da sam mu se priblizila, dotakla mu lice,... Bilo mi je cudno sto je sam, napusten, pa sam jos odlucnije bila do njega jer je bio na samrti,..

I tu je sa smjeskom opet nas pogledao, uzdahnuo i izgledalo je da odlazi njegov duh,.. tu su vec dosli njegovi pomocnici,..

sad ne trazim niti tumacenje sna niti ista,.. samo sam htjela opisati dogadjaj,.. i stvarno sam jos uvijek pod dojmom... a pitam se a tko ne bi bio?!?!?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 13:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
vox napisao:
već sam napisala jedan post i izbaci me i ode moj post :(

al evo opet

dakle, nisam neki sanjar u smislu da često primam vizije kroz san
al ima negdje oko godinu dana..
tako realan san, da sm malo po buđenju, pitala ostale jel bio kakav potres
naime, sanjala sma tako realan potres
u par etapa.. jedna od etapa je bilo rušenje jedne kuće mic po mic

u stvarnosti sam shvatila što znači sliak te kuće i njeno rušenje

mogu vam samo reć da se san obistinio ubrzo iza tog
bez da sam ja mogla utjecat
dogodio se jedan potres u mojoj obitelji...
a svo to vrijeme (pa i sad) primljeni san mi je davao utjehu, snagu, podršku, ohrabrenje da idem napijed, da znam da je Bo sa mnom REALNO a ne da mi se smješka s nebesa.. ne, nego "tu sam s tobom, ne boj se" ....

Jeli ti vjeruješ u snove ili u Boga? Sve se može protumačiti na razno razne načine. Snovi su nevažni totalno, jedino ako nemaš što drugo raditi pa ti je dosadno razmišljaš o snovima. :mrgreen: :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 14:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ne bi tako olako sudio da snove ne treba uzimati kao nešto nebitno. Naravno treba biti oprezan pogotovo u vrijeme kada se toliko zla nalazi oko nas. Da nije bilo jednog sna ne bi danas bio ovdje na forumu i tko zna gdje bi završio. Mene je jedan takav san trgnuo iz mog mlakog i grešnog života te sam na isti počeo tražiti odgovor putem interneta, a put me doveo ovdje kod vas. Također i ono bitno, san je bio prestvaran. Ne mogu objasniti riječima kako sam se osjećao nakon buđenja, a pogotovo meni koji rijetko kad sanjam ili se nikada ne sjećam što sam sanjao.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 15:20 
Odsutan

virujem u Boga koji imljenicima svojim i u snu daje
a miljenik jesam jer sma dite Božje
i jer je Sin krv svoju da za me
i jer mu nije mrsko kad se na Misi pričešćujem tijelom njegovim

ko je tebi kriv kad ne znaš čitat Bibliju
i ko ti kriv što si nevjeran??

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 15:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Gospodin, naravno, može davati poticaje na razne načina, pa tako i kroz san.
Razlog zbog kojeg mnogi naglašavaju da se važnost snovima ne pridaje je ta što su opasnosti prevelike, i nikako ne možemo biti sigurni od koga poticaji dolaze.
Osim toga, i veliki mistici koji su doživjeli budna ukazanja doživljavali su velike teškoće pri razlučivanju njihovog izvora.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 16:09 
Odsutan

jedno je pozivat na opreznost
a drugo je tvrdit da se svih snova triba kanit
zašto bi se kanila milosti koje Bog i kroz san daje?
ne govorim o putu spoznavanja jel il nije od Boga...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 16:18 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ma da svakako. Malo je tebi dosadno doma ma razlučuješ sne. :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2010 16:25 
Odsutan

ko će virovat nek viruje
ko ne - ne mora
dostatna je Biblija
ja joj virujem više neg tebi :wink:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]