www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 05:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2010 08:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
hvala :D
radim na tome,puno je bolje iako primjetim čim se malo udaljim od Isusa ako ne mislim dulje vrijeme o Njemu,odmah u meni nervoza i strah unutarnji.kao da stalno moram održavat tu vatru ljubavi prema Isusu.u početku je teško al moram dok mi to ne pređe u naviku i dok se potpuno ne oslobodim i uronim u tu ljubav!
BVB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 08:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Draga Vjera, ufanje i ljubav!
sretna sam što si ponašla pravi način molitve, a to je molitva svojim riječima, jer nju Isus najviše voli, jer u njoj zaista dajemo sebe i iskreno razgovaramo s Bogom, a u nizanjima različitih molitvi lako izgubimo koncentraciju. Kažeš da ne želiš piti tablete, ja sam isto imala psihičkih problema, i odlazila kod psihijatra, i dugo sam se opirala uzimanju tableta, ali kad sam ih prihvatila i počela uzimati, sve je postalo puno lakše. Ipak mi je molitva i traženje Božje blizine, i intenzivan duhovni život, odlaženje na duhovne obnove, kod fra Linića i slično, najbolji lijek.
Željela bih da mi kažeš što je to točno hagioterapija i kome se mogu obratiti, kad je tebi toliko pomoglo, vjerujem da bi i meni.
Želim ti puno sreće, duhovni mir i čestitam ti što si pronašla pravi put do Isusa. Bog te blagoslovio, u mojim si molitvama!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 08:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
http://www.cdp.hr/index.php?opt=news&id=99&lang=HR

Draga sestro,evo ti link,pa možeš sve pročitati.

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 23:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

da odi svakako,meni je ta hagioterapija promijenila život,dobila sam odgovore na mnoga pitanja,meni je to bilo nešto posebno.evo magda ti je stavila link(hvala magda) pa tu imaš broj telefona pa se naručiš.i malo si pročitaj o tome.
hvala ti i ti si u mojim molitvama!
:grlim te: :grlim te: :grlim te:
BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 kol 2010 05:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
FANATIK

Često čujemo poistovjećivanje predanog vjernika s pojmom fanatik. Njegov opis je: svakodnevno odlazi na misu, moli se, pomaže drugima... Način života mu se nikako ne uklapa u stereotip življenja današnjice. Ali što zapravo znači riječ fanatik i tko je on u ovom svijetu nametnutih „vrijednosti“?

Riječ fanatizam ima svoj korijen u latinskoj riječi fanaticus što znači ushićen, oduševljen,pomaman, strašan. Zato je fanatik onaj čovjek koji u sebi ima strastvenu predanost nekoj osobi, ideji ili pokretu spojenu s krajnjom nesnošljivošću ili nasiljem prema drugačijim uvjerenjima.
Pitam se zašto se danas ta riječ neprimjereno rabi za bilo koju zauzetost i gorljivost, pogotovo dok se radi o osobi koja se želi ostvariti kroz kršćanstvo? Naglašavam kršćanstvo, jer dok se radi o bilo kojoj drugoj religiji, ili sekti onda se ta angažiranost i dosljednost drži vrlo poželjnom i hvalevrijednom (pogotovo zapadna pomamnost za iskrivljeno donesenim istočnim filozofijama).
Jedini mogući i vrlo razumni odgovor na to je da kršćanin koji zbilja živi svoju vjeru, svojim životom i stavovima, koji potiču na djelotvornu ljubav prema bližnjemu pa sve toliko daleko do ljubavi prema neprijatelju, budi i izaziva u drugome zaspalu savjest i potiče na propitivanja o vlastitim djelima koja nužno idu prema pokretu za promjenom koja traži angažiranost. I tu mnogi odustaju, i uzimaju lakši put, put osude nečega ili nekoga kao lošeg ili nazadnog. I tako će mnogi ugušiti tu težnju za promjenom sebe, davanjem sebe, ostvarenjem sebe odrađujući puno radno vrijeme pred televizorom, kompjuterom, u kladionicama, iscrpnim kavama po gradu (ali glavno da je recesija i nitko nema novaca). I neprimjetno postaju ono što sami osuđuju : televizorski fanatik koji će radije gledati seriju nego razgovarati sa svojim djetetom i vršiti nasilje promjeni li mu se program; zatim novinski fanatik koji će neki članak držati istinitim i neće dati prostora realnosti već će osuđivati prema tuđim fikcijama; kladioničarski fanatik koji samo ulaže i ulaže u kladionicu i ako slučajno izgubi bolje da mu se ne nađete na putu, ne shvaćajući da je postao rob listića; fanatika o tračevima, koji kada se nađe u začaranom krugu ogovaranja pa i sam iskusi biti objekt nađe se uvrijeđen te vraća osvetom; fanatika vezanog uz dosadu i stanja tuposti kojemu je sve tako relativno i zašto se uopće o čemu brinuti kada imamo roditelje koji nas financiraju, a ako mu se dogodi smrtni slučaj e onda je za sve kriv bog kojeg ionako ne zna…I tako do u nedogled. I čemu onda tolike borbe za raznorazna ljudska prava, kada čovjek čovjeka ne može vidjeti, čuti, prihvatiti kao različitog a opet sebi sličnog stvora, brata.

Dragi "fanatici" odgajajmo u sebi nutarnji stav strpljenja , tolerancije i ljubavi, jer to je ono što je imao najveći "fanatik" među nama, sam Isus Krist, kojeg su prozivali i izrugivali najviše oni koji su se smatrali vjernicima nepotrebnima promjene. Neka nas ne pokoleba ljudsko mišljenje koje poput iznenadnog vjetra zanjiše granu i nestane.

D.C.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 kol 2010 07:59 
Odsutan

Smatram da fanatizam nije dobar. Baš smo ovu nedjelju na zajednici imali tekst gdje, mislim da je napisao neki misionar Krvi Kristove, napisao da previše duhovnosti gdje ćemo zaboraviti na sve oko sebe, obitelj, muža, ženu, djecu i slično nije dobro.
Ponekad je najbolja molitva ispunjavati zadaće koje imamo na ovom svijetu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 kol 2010 08:02 
Odsutan

Mario23 napisao:
Smatram da fanatizam nije dobar. Baš smo ovu nedjelju na zajednici imali tekst gdje, mislim da je napisao neki misionar Krvi Kristove, napisao da previše duhovnosti gdje ćemo zaboraviti na sve oko sebe, obitelj, muža, ženu, djecu i slično nije dobro.
Ponekad je najbolja molitva ispunjavati zadaće koje imamo na ovom svijetu.

Sve ovisi o tome kako si shvatio ovaj tekst...
Meni je famozan i jako razumljiv...BtB..svako dobro :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2010 18:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

VJERA UFANJE LJUBAV napisao:
rekla sam Bogu da ne mogu više i da želim moliti,pa ak sam mu dosadna nek me ne sluša.

Čitao sam i mislio sam ti napisati zaključak kad ono - iznenadilo me to što si upravo ti napisala onu ključnu stvar: Ne moliš se ti zbog Boga, ti se moliš jer si ovisna o molitvi, jer ti to daje lažnu sigurnost. Tvoj problem je što se ne možeš nositi s životom bez oslonca. Prvo se nauči osloniti na sebe, Bog će ti sam već pomoći.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Vrijeme na UTC [LJV]