www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 23:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 10 lip 2014 13:28 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
Ja bih rekao da ako mi ne zelimo Bog nam nece pomoci.
Cak ako i ne zelimo Bog moze po molitvi drugih uciniti da progledamo
pa donesemo odluku,a na nama je kakva ce biti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2014 13:40 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
sluga napisao:
Ali cini mi se da ako ne zelis grijesiti da ga ne mozes napraviti
bas lako.osim ako zelis onda bi se moglo reci da si zao.

Naravno da ovdje ne zelim reci da se sada treba opustiti,stovise
sa takvom miloscu jos vise se truditi.
Ali treba i vidjeti koliko je lako ili nije ispuniti ta 3 uvjeta.

mislim da nije lako
mislim da je puno lakše zgriješiti negoli ne

pelegijanizam kaže da se možemo spasiti samo svojim djelima i bez milosti.
Ja sam mišljenja da nam je milost Božja potrebnija od naših djela...kako kaže sv.augustin , mi smo velika masa grijeha i po samim djelima se nitko nebi spasio

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2014 18:54 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
Ili-Sveto Pismo.

Pavao:Samo se vjerom u Isusa Krista mozemo spasiti.
Ne djelima zakona.Djelima zakona se nitko nece spasiti

Pise tko prekrsi zakon neka je proklet.
Tako Isus posta prokletsvom na krizu za nas.
Da bi nas otkupio od djela zakona.

Znaci nitko se sam ne moze spasiti sta god radio.
Nisam nista citirao jer nemam Novi Zavjet uza se,po sjecanju,
samo je zadnja recenica moja,da se nitko ne moze spasiti
sta god radio.
Jer da se mozemo sami spasiti ne bi Isus dosao.

A ovo o teskom grijehu.
Zlatko Sudac malinska 1...prvi dio ili prvi Dvd pise koga
zanima...pocetak,cim Zlatko pocne pricati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 kol 2015 20:24 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Zar nije ovaj Rajko Bundalo pričao o ozdravljenju obiteljskog stabla?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 kol 2015 21:57 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
dujam napisao:

Evo samo da inkviziciji odgovorim dok vatricu nije potpalila! :lol: :lol:

Je govorio je u Sl. Brodu u Crkvi Svete Obitelji, ja bio tamo!

O obiteljskom stablu:

"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 kol 2015 07:48 
Odsutan

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Samuel napisao:
dujam napisao:

O obiteljskom stablu:

"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."

o. James Manjackal MSFS: (cijeli tekst: http://www.rastimougospodinu.com/index.php/o-iscijeljenju-obiteljskog-stabla.html
Molitva za ozdravljenje obiteljskog stabla nije mitska ideja preuzeta iz sekti izvan Crkve Jahvino je prokletstvo na domu bezbožnika (Izr 3: 33). Dom opakih propast će (Izr 14: 11). Nevolja i tjeskoba na svaku dušu čovječju koja čini zlo (Rim 2: 9). A čitajući Knjigu Sirahovu 41: 5-9 dobivamo dodatno svjetlo kako na djecu utječe zlo njihovih otaca. U Tužaljkama čitamo : Oci naši zgriješiše i više ih nema , a mi nosimo krivice njihove. (Tuž 5: 7). Ja vjerujem da je Božja riječ nepromjenjiva zato što je istina. Lijek koji se propisuje za učinkovito liječenje obiteljskog stabla je uglavnom opraštanje i pomirenje. U programima za izlječenje koje ja vodim, govorim ljudima da oproste svim rođacima, a osobito roditeljima i precima i da se sa svima pomire; i da onda s ljubavlju u srcu zamole Božje oproštenje za njihove grijehe, da mole, čine pokoru i daju milostinju u njihovo ime , da za njih primaju svetu Euharistiju i da za njih daju služiti svete mise. Isus nas je veoma volio i zato je na sebe uzeo naše grijehe, i prema Svetom pismu On je za nas postao grijehom (II Kor 5: 21). Ako mi zaista volimo neku osobu onda njene grijehe možemo uzeti na sebe i zatražiti Božje oproštenje i milost. Gospodin će, u svom suosjećanju, kada vidi ljubav u našim srcima, toj osobi oprostiti grijehe.
Da zaključim, iscjeljenje obiteljskog stabla i generacijsko ozdravljanje novo je područje u katoličkoj Crkvi i zahtijeva još mnogo učenja, opreza i razbora. Učiteljstvo Crkve , bez predrasuda , treba sve provjeriti i zadržati ono što je dobro. (I Sol 5: 20). Nepošteno je i nekršćanski naprečac donijeti osudu. Crkva treba uvažiti dobru namjeru onih koji mole za ozdravljenje obitelji i pozitivne rezultate takvih molitvi. Ja imam na stotine takvih svjedočanstava, a pogotovo onih ljudi koji su pohađali moje seminare za bračne parove. Osobe koje su pomazane da vrše službu ozdravljanja trebaju biti dovoljno ponizne da se otvore prema savjetima i korekcijama crkvenog učiteljstva. Zbog toga što se u Crkvi službi ozdravljenja ne pridaje dovoljno značaja, mnogi katolički vjernici traže ozdravljenje od gurua i ozdravitelja iz drugih religija i sekti i tako postaju plijen ezoterijskih i new age praksi koje u programe pod imenom "Familienausstellung", "Breathing on families" "ispiranje obiteljskog stabla", itd. ucjepljuju kozmičku energiju i okultne sile. Ovo je vrijeme kada Crkva, majka svih vjernika, prepoznavajući znakove vremena treba pružiti ranjenim ljudima i obiteljima iscjeljenje i vraćanje zdravlja karizmama dobrog pastira koji traži ranjene i odlutale, povija im rane i liječi učinkovitom snagom sakramenata, sakramentala, karizmi i molitvi Crkve. Poput psalmista koji moli za oslobođenje od krivnje i zlih posljedica grijeha očeva, i mi prinesimo sami sebe i naše obitelji Isusovom srcu iz kojeg teku rijeke Žive vode i predragocjene Krvi koja ozdravlja i daje novi život.. "Zgriješismo kao OCI NAŠI, činismo bezakonje, bezbožno radismo:" (Ps 106: 6-48).

U knjizi "Ozdravljenje" Francis MacNutt spominje uzrok bolesti u grijesima predaka. Ako je netko u prošlosti imao kakav težak grijeh ( gatanje ili crna misa). Uglavnom sve se svodi na oprost i Svetu Misu za pokojne. Tek tada bi se molilo za zdravlje i došlo bi do ozdravljenja.
Nema nikakve čarolije u tome.

Msgr. Milivoj Bolobanić u "Kako prepoznati zamke zloga" navodi:
Temeljni problem koji muči neku osobu, a koji se poslije transformira i umnaža mnoge
poteškoće, ima svoj temeljni uzrok, koji se može nalaziti u:
1. Obiteljskom stablu
2. Duševnim ranama
3. Osobnim grijesima
4. Sotonskim praksama

Isto tako navodi da: Našim pretcima trebamo praštati, za njihove duše često srcem moliti i živjeti sve što nam je
majka Crkva dala kao sredstva spasenja

Ja bih rekao da je krivi naziv liječenje obiteljskog stabla.
Kako u bibliji 400x se spominje blagoslov a 200x prokletstvo ovdje bi se radilo o slamanju obiteljskog prokletstva.
Blagoslov je kad imaš potomke, posao, kuću, zadovoljstvo, zdravlje....( i mogu biti tridesttorostuki do stostruki)
Sve suprotno može biti prokletstvo.
Svi sigurno znamo za neke obitelji gdje nešto ne štima. Kad nema posla, financiska situacija loša, bolest, nesreće, izneneadne smrti...
Sve to može imati uzrok u nekom grijehu nekog od predaka. Zato je dobro imat misu za sve pokojne iz obitelji i za iste moliti se.

Korisno je za pročitati što o istoj praksi veli don Damir.
http://studentski-pastoral.com/index.php/pitajteKapelana/183

Tema je osjetljiva. Ima temelj u bibliji ali lako se pretjera i postane čarobnjaštvo.
Zato treba biti oprezan.
Ako se i moli za obiteljsko stablo to onda može biti jedino Sveta Misa za pokojne pa molitva krunice u crkvi a ne nikako kod nekakvih šarlatana. Mora biti svećenik ili u sklopu neke molitvene zajednice.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 kol 2015 12:09 
Odsutan

Samuel napisao:

Nebi se ti zeza tako prije 500 godina. Gaće bi ti se tresle od ovakvih kao što sam ja. Davno bi ti, davno, na lomaču završio :b101:

Samuel napisao:

O obiteljskom stablu:

Čudno, čudno..Pogotovo što je on i ovo rekao;

"kod tjelesne smrti takvog moga pretka, taj pakleni kreditor pristupa ovrsi; svim potomcima izgoni dušu iz tijela i prisiljava ih da njemu robuju pa, makar to duše ne bi htjele, da još istim grijehom nastavljaju vrijeđati svoga Stvoritelja. To su nevolje ovoga života što ih bez vlastite krivice odreda trpimo i to su takozvane "zle sklonosti" koje nas obaraju u grijeh premda duša bar nakratko tom se opire. To nisu zle sklonosti, nego to Neprijatelj stanuje u našem tijelu. Zaposjeo ga je po pravu naslijeđa. Zato u 51. psalmu David točno veli: "Evo, grešan sam već rođen." pa se ispravlja, prodiruću spoznajom još dublje: "U grijehu me zače majka moja! Kad se Duh Sveti odrekne toga psalma pa ga ne bude više čuvao u crkvenom Psaltiru, poslušat ću što govore protivnici otkupljenja koji tako bjesne protiv takozvanog ili iz ljudske perspektive krivo nazvanoga rodovskog stabla."

Svoje tvrdnje ne potkrijepljuje nikavim Crkvenim dokumentima a posve krivo uzima citat Davidov, koji se odnosi na ljude vezane Starim Savezom!
Zar on ovdje ne naučava zabludu? Možemo li podržati herezu nasuprot jasnom izričaju Katoličke vjere o Krštenoj milosti, vidi KKC 1263?!

Billy napisao:
o. James Manjackal MSFS: (cijeli tekst: http://www.rastimougospodinu.com/index.php/o-iscijeljenju-obiteljskog-stabla.html
Molitva za ozdravljenje obiteljskog stabla nije mitska ideja preuzeta iz sekti izvan Crkve....

:b101:

Billy napisao:
U knjizi "Ozdravljenje" Francis MacNutt spominje uzrok bolesti u grijesima predaka. Ako je netko u prošlosti imao kakav težak grijeh ( gatanje ili crna misa). Uglavnom sve se svodi na oprost i Svetu Misu za pokojne. Tek tada bi se molilo za zdravlje i došlo bi do ozdravljenja.

I ja sam se jednom zeznio i citirao Francis MacNutaa :b101:
Evo ti tko je lik kojeg citiraš;

"In 1967, Francis was invited to a week-long charismatic Protestant retreat. Among the leaders were Rev. Tommy Tyson and Agnes Sanford. It was at this retreat that Francis asked for prayer to be baptized in the Holy Spirit. Not long after, he experienced a dramatic turning point in his ministry. Agnes Sanford told him that he would be used to bring healing prayer back to the Catholic Church."http://www.christianhealingmin.org/index.php?option=com_content&view=article&id=488:francis-macnutt

Billy napisao:
Temeljni problem koji muči neku osobu, a koji se poslije transformira i umnaža mnoge
1. Obiteljskom stablu
2. Duševnim ranama
3. Osobnim grijesima
4. Sotonskim praksama

Isto tako navodi da: Našim pretcima trebamo praštati, za njihove duše često srcem moliti i živjeti sve što nam je

Praštati trebamo svakome, to nije upitno. Ali liječenje obiteljskog stabla nije u Katoličkoj praksi. Knjigu nemam, nemogu provjerit. Vjerujem ti na riječ, ali to nije u Katoličkoj parksi..

Billy napisao:
Ja bih rekao da je krivi naziv liječenje obiteljskog stabla.

Znači ti bi kao i Bundalo drugačije to nazvao(kad vidiš da si zgriješio), i problem riješen. E ne. Ne može :D

Billy napisao:
Kako u bibliji 400x se spominje blagoslov a 200x prokletstvo ovdje bi se radilo o slamanju obiteljskog prokletstva.
Blagoslov je kad imaš potomke, posao, kuću, zadovoljstvo, zdravlje....( i mogu biti tridesttorostuki do stostruki)
Sve suprotno može biti prokletstvo.
Svi sigurno znamo za neke obitelji gdje nešto ne štima. Kad nema posla, financiska situacija loša, bolest, nesreće, izneneadne smrti...
Sve to može imati uzrok u nekom grijehu nekog od predaka. Zato je dobro imat misu za sve pokojne iz obitelji i za iste moliti se.

A da se pridružiš Lončaru? Mislim da bi trebao još takvih snažnih, riječitih i maštovitih teologa :b112:

Billy napisao:
Korisno je za pročitati što o istoj praksi veli don Damir.
http://studentski-pastoral.com/index.php/pitajteKapelana/183

Tema je osjetljiva. Ima temelj u bibliji ali lako se pretjera i postane čarobnjaštvo.
Zato treba biti oprezan.
Ako se i moli za obiteljsko stablo to onda može biti jedino Sveta Misa za pokojne pa molitva krunice u crkvi a ne nikako kod nekakvih šarlatana. Mora biti svećenik ili u sklopu neke molitvene zajednice.

Don Damir lijepo objasni zaista;

Na ovo pitanje je vrlo teško, ili možda nemoguće, dati posve pouzdan odgovor. Sigurno je da Bog svaku dušu stvara tako da može postići savršenost. Ulaskom u tijelo ona već "nasljeđuje" određeni teret svojih prvih predaka. Na koji način to isto tijelo može nositi teret svojim bližih predaka nadilazi naše znanje. Ipak, iz svega dosad rečenog možemo barem biti sigurni da s Božjom milošću nismo nikada i nikako osuđeni ni na prokletstvo ni na propast. U govoru o "ozdravljenju obiteljskog stabla" trebali bismo izbjegavati spomenute krive teorije. Jednako tako, trebamo biti otvoreni životnom iskustvu ljudi i prosuđivati ga na osnovu sigurnog Crkvenog nauka. I, za kraj, nešto vrlo važno - ne bojte se! Svaka teorija koja vam u življenju kršćanstva ne donosi radosnu vijest, već samo strah i bojazan od krive je strane. Iskrena molitva za svoju obitelj i obiteljsko stablo nikako nam ne može štetiti, ako je pravilno shvaćamo. Ali, neka svaka vaša molitva bude radost!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 kol 2015 12:28 
Odsutan

dujam napisao:
Billy napisao:

"In 1967, Francis was invited to a week-long charismatic Protestant retreat. Among the leaders were Rev. Tommy Tyson and Agnes Sanford. It was at this retreat that Francis asked for prayer to be baptized in the Holy Spirit. Not long after, he experienced a dramatic turning point in his ministry. Agnes Sanford told him that he would be used to bring healing prayer back to the Catholic Church."http://www.christianhealingmin.org/index.php?option=com_content&view=article&id=488:francis-macnutt

Za one koji neznaju engleski evo na Hr ko je dotični Franjo.
Rođen u St. Louisu, Mo., 1925, Francis MacNutt započeo je studij medicine, ali je bio mobiliziran i služio kao vojni kirurški tehničar za vrijeme II. svjetskog rata. Kasnije je diplomirao na Harvardskom sveučilištu, stekao titulu B. A., te titulu M. F. A. na Katoličkom sveučilištu Amerike, gdje je odlučio uči u rimokatoličko svećenstvo. Nakon što je ušao u dominikanski red, te bio zaređen za svećenika 1956.g., stekao je doktorat (Ph. D.) iz teologije te je postavljen da predaje propovjedništvo u dominikanskom sjemeništu. Za vrijeme sedam godina predavanja, Francis je napisao tri knjige o propovijedanju, te je izabran za predsjednika Katoličkog propovjedničkog društva.
1967. Francis je doživio Krštenje u Duhu Svetomu, i naučio o molitvi za ozdravljanje od vlč. Tommvja Tvsona i Agnes Sanford na konferenciji u Tennes-seeju koja mu je promijenila život. Postao je jedan od prvih rimokatolika koji će se uključiti u pokret karizmatske obnove. 1968. pomogao je da se osnuje molitvena grupa u St. Louisu. Do kasnih 1960.-tih toliko je porasla potražnja za podukom o karizmatskoj obnovi, daje odustao od svojih administrativnih položaja i punini se svojim vremenom predao službi propovijedanja, koja gaje odvela u 31 zemlju na svih pet kontinenata. Kao svoju kućnu bazu Francis je uspostavio Merton House u St. Louisu, te 1976. osnovao Association of Christian Therapists (Udruženje kršćanskih psihologa).
1975. Francis je sreo Judit Sewell u Jeruzalemu, a pet godina kasnije oženili su se i nastanili u Clearvvateru, Fla. Zajedno su utemeljili Christian Healing Min-istries (Kršćanske službe ozdravljanja) i mnogo putovali, nastupali sa svojini nagovorima kao tim, i vodili svoje dvoje djece sa sobom. 1987. su se preselili u Jacksonville u Floridi, kamo ih je pozvala Episkopalna Biskupija Floride, a otada njihov centar neprekidno raste. 1993. godine dobili su od Rimokatoličke crkve dispenzu da se ožene.

Knjiga o kojij govorim "Ozdravljenje" kupljena je u Sigetu - Pokret krunice za obraćenje i mir i sadrži predgovor koji je napisao fra. Smiljan Drago Kožulj.

Knjiga je jako dobra i preporučam je svima.

Iz uvoda:
U posljednjih nekoliko godina u svim se crkvama događa izvanredna promjena - od najniže razine, tako reći od same baze crkve, pa sve do najslužbenijih proglašenja: obnavlja se služba ozdravljanja.
Kad se radi o službenim proglašenjima možda se najdalekosežnija od svih promjena izvršila 1. siječnja 1974. u Rimokatoličkoj crkvi. Ono što se nekad nazivalo sakramentom "Posljednje pomasti" ili "Pomazanjem umirućih" postalo je "Bolesničko pomazanje". Sadašnja mu je svrha, kako mu i samo ime kazuje, ozdravljenje cijele osobe, a ne više prvenstveno priprema za smrt. U skladu s ovim preusmjerenjem svrhe tog sakramenta, udjeljuje ga se ne samo ljudima koji su u smrtnoj opasnosti, već bilo kome tko boluje od neke teže bolesti. Ovim promjenama vraćamo se k prijašnjem gledanju na pomazanje bolesnih, koje je prevladavalo u Crkvi do srednjeg vijeka.
Istovremeno na najnižoj razini crkve nailazimo na molitvene grupe koje ponovo otkrivaju snagu molitve za bolesne. Ne radi se tu samo o teoretskoj promjeni; promjena je to što se temelji na iskustvu ljudi koji su vidjeli kako bolesni ozdravljaju po molitvi. Pa ipak, sjećam se kako su se donedavno, jedva nekoliko godina unazad, čak i katoličke karizmatske molitvene grupe držale rezervirano u pogledu molitve za tjelesno ozdravljenje.
(Iz Uvoda)

NAPOMINJEM DA KNJIGA NIJE PROTESTANTSKA iako u mnogo čemu uspoređuje reformatorske kršćane i katolike ali samo kao plus nama katolicima što štujemo svete i što imamo sakramente.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 kol 2015 12:42 
Odsutan

dujam napisao:
Billy nije napisao napisao:

duajm napisao:
Billy napisao:
Molitva za ozdravljenje obiteljskog stabla nije mitska ideja preuzeta iz sekti izvan Crkve....

:b101:

Kaj je i Manjackal krivovjerac?
Billy napisao:

Billy napisao:
1. Obiteljskom stablu
2. Duševnim ranama
3. Osobnim grijesima
4. Sotonskim praksama

Praštati trebamo svakome, to nije upitno. Ali liječenje obiteljskog stabla nije u Katoličkoj praksi. Knjigu nemam, nemogu provjerit. Vjerujem ti na riječ, ali to nije u Katoličkoj parksi..

Evo ti knjige: http://www.miljenko.info/skrinja_files/kako-prepoznati-zamke-zloga.pdf

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 kol 2015 14:59 
Odsutan

Sad ostaje pitanje "generation healing" - je li pogriješio don Damir Stojić i ovaj nije detaljno dobro objasnio ili je obrnuto.
Francis je koketirao s protestantizmom- ne on, nego njegova udruga; "Christian Healing Min-istries ", koja i nosi naziv Kršćanska udruga. Kako god, ja nigdje nisam našao liječenje obiteljskog stabla; da je u skladu sa Katoličkim Naukom. A koliko i znam i sam Radigović je sankcioniran zbog togA. Jer nije u skladu s naukom..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]