Samuel napisao:
Evo samo da inkviziciji odgovorim dok vatricu nije potpalila!
Nebi se ti zeza tako prije 500 godina. Gaće bi ti se tresle od ovakvih kao što sam ja. Davno bi ti, davno, na lomaču završio
Samuel napisao:
Je govorio je u Sl. Brodu u Crkvi Svete Obitelji, ja bio tamo!
O obiteljskom stablu:
"Pojavio se jedan termin koji nije svojstven u našoj Crkvi,nemojte odmah povezivati s tim terminom neke ljude,ovo nije govor o ljudima,nego o duhovima da nas ne prevare duhovi.
Kažu-Liječenje obiteljskog stabla-,!Krist nije šumar koji liječi stabla,On je otkupitelj duša,on je liječio jednog po jednog,taj termin termin ne spada u duhovno islustvo naše Crkve,ali duhovno iskustvo naše Crkve ima naziv za taj fenomen koji se zove"MOLITVA ZA DUŠE U ČISTILIŠTU".
I onda se stvaraju nesporazumi unutar Crkve,pa se počinje Crkva dijeliti,a to nije naše to je protestansko,to je ovako to je onako.Ali taj fenomen postoji jer Đavao nije kreator,on ne izmišlja ništa novo,on prilazi stvorenome da to iskrivi.
Uvijek je na tragu istine,ali nije čvrsto stajao na istini,nego negdje nešto skrene na stranu.
Zato ne treba se bojati molitava za duše u čistilišu,tad sigurno nećemo doći u sukob sa svojom Crkvom,zato Crkva od početka prikazuje Svete Mise za pokojne."
Čudno, čudno..Pogotovo što je on i ovo rekao;
"kod tjelesne smrti takvog moga pretka, taj pakleni kreditor pristupa ovrsi; svim potomcima izgoni dušu iz tijela i prisiljava ih da njemu robuju pa, makar to duše ne bi htjele, da još istim grijehom nastavljaju vrijeđati svoga Stvoritelja. To su nevolje ovoga života što ih bez vlastite krivice odreda trpimo i to su takozvane "zle sklonosti" koje nas obaraju u grijeh premda duša bar nakratko tom se opire. To nisu zle sklonosti, nego to Neprijatelj stanuje u našem tijelu. Zaposjeo ga je po pravu naslijeđa. Zato u 51. psalmu David točno veli: "Evo, grešan sam već rođen." pa se ispravlja, prodiruću spoznajom još dublje: "U grijehu me zače majka moja! Kad se Duh Sveti odrekne toga psalma pa ga ne bude više čuvao u crkvenom Psaltiru, poslušat ću što govore protivnici otkupljenja koji tako bjesne protiv takozvanog ili iz ljudske perspektive krivo nazvanoga rodovskog stabla."Svoje tvrdnje ne potkrijepljuje nikavim Crkvenim dokumentima a posve krivo uzima citat Davidov, koji se odnosi na ljude vezane Starim Savezom!
Zar on ovdje ne naučava zabludu? Možemo li podržati herezu nasuprot jasnom izričaju Katoličke vjere o Krštenoj milosti, vidi KKC 1263?!
Billy napisao:
o. James Manjackal MSFS: (cijeli tekst:
http://www.rastimougospodinu.com/index.php/o-iscijeljenju-obiteljskog-stabla.htmlMolitva za ozdravljenje obiteljskog stabla nije mitska ideja preuzeta iz sekti izvan Crkve....
Billy napisao:
U knjizi "Ozdravljenje" Francis MacNutt spominje uzrok bolesti u grijesima predaka. Ako je netko u prošlosti imao kakav težak grijeh ( gatanje ili crna misa). Uglavnom sve se svodi na oprost i Svetu Misu za pokojne. Tek tada bi se molilo za zdravlje i došlo bi do ozdravljenja.
Nema nikakve čarolije u tome.
I ja sam se jednom zeznio i citirao Francis MacNutaa
Evo ti tko je lik kojeg citiraš;
"In 1967, Francis was invited to a week-long charismatic Protestant retreat. Among the leaders were Rev. Tommy Tyson and Agnes Sanford. It was at this retreat that Francis asked for prayer to be baptized in the Holy Spirit. Not long after, he experienced a dramatic turning point in his ministry. Agnes Sanford told him that he would be used to bring healing prayer back to the Catholic Church."http://www.christianhealingmin.org/index.php?option=com_content&view=article&id=488:francis-macnutt
Billy napisao:
Msgr. Milivoj Bolobanić u "Kako prepoznati zamke zloga" navodi:
Temeljni problem koji muči neku osobu, a koji se poslije transformira i umnaža mnoge
poteškoće, ima svoj temeljni uzrok, koji se može nalaziti u:
1. Obiteljskom stablu
2. Duševnim ranama
3. Osobnim grijesima
4. Sotonskim praksama
Isto tako navodi da: Našim pretcima trebamo praštati, za njihove duše često srcem moliti i živjeti sve što nam je
majka Crkva dala kao sredstva spasenja
Praštati trebamo svakome, to nije upitno. Ali liječenje obiteljskog stabla nije u Katoličkoj praksi. Knjigu nemam, nemogu provjerit. Vjerujem ti na riječ, ali to nije u Katoličkoj parksi..
Billy napisao:
Ja bih rekao da je krivi naziv liječenje obiteljskog stabla.
Znači ti bi kao i Bundalo drugačije to nazvao(kad vidiš da si zgriješio), i problem riješen. E ne. Ne može
Billy napisao:
Kako u bibliji 400x se spominje blagoslov a 200x prokletstvo ovdje bi se radilo o slamanju obiteljskog prokletstva.
Blagoslov je kad imaš potomke, posao, kuću, zadovoljstvo, zdravlje....( i mogu biti tridesttorostuki do stostruki)
Sve suprotno može biti prokletstvo.
Svi sigurno znamo za neke obitelji gdje nešto ne štima. Kad nema posla, financiska situacija loša, bolest, nesreće, izneneadne smrti...
Sve to može imati uzrok u nekom grijehu nekog od predaka. Zato je dobro imat misu za sve pokojne iz obitelji i za iste moliti se.
A da se pridružiš Lončaru? Mislim da bi trebao još takvih snažnih, riječitih i maštovitih teologa
Billy napisao:
Korisno je za pročitati što o istoj praksi veli don Damir.
http://studentski-pastoral.com/index.php/pitajteKapelana/183Tema je osjetljiva. Ima temelj u bibliji ali lako se pretjera i postane čarobnjaštvo.
Zato treba biti oprezan.
Ako se i moli za obiteljsko stablo to onda može biti jedino Sveta Misa za pokojne pa molitva krunice u crkvi a ne nikako kod nekakvih šarlatana. Mora biti svećenik ili u sklopu neke molitvene zajednice.
Don Damir lijepo objasni zaista;
Na ovo pitanje je vrlo teško, ili možda nemoguće, dati posve pouzdan odgovor. Sigurno je da Bog svaku dušu stvara tako da može postići savršenost. Ulaskom u tijelo ona već "nasljeđuje" određeni teret svojih prvih predaka. Na koji način to isto tijelo može nositi teret svojim bližih predaka nadilazi naše znanje. Ipak, iz svega dosad rečenog možemo barem biti sigurni da s Božjom milošću nismo nikada i nikako osuđeni ni na prokletstvo ni na propast. U govoru o "ozdravljenju obiteljskog stabla" trebali bismo izbjegavati spomenute krive teorije. Jednako tako, trebamo biti otvoreni životnom iskustvu ljudi i prosuđivati ga na osnovu sigurnog Crkvenog nauka. I, za kraj, nešto vrlo važno - ne bojte se! Svaka teorija koja vam u življenju kršćanstva ne donosi radosnu vijest, već samo strah i bojazan od krive je strane. Iskrena molitva za svoju obitelj i obiteljsko stablo nikako nam ne može štetiti, ako je pravilno shvaćamo. Ali, neka svaka vaša molitva bude radost!