www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 srp 2025 15:46

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 08:33 
Stara moja ja te ne poznajem ali pravo zboriš
Nikome ni nedajem da mi polaže ruke i slabo idem na karizmatke seminare i mise nekako sam više tradicionalist.
Što se tiće mudrosti prije 2 godine mi je jedan svečenik rekao kad se molio za mene da "imam dar božanske mudrosti" što se iz moga života baš i ne vidi :P :P :P
Ja sam obična nulerica :lol: :lol: osim što dosta čitam ajde pa mi na neki način to pomogne u svakojakim situacijama

Pusa

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 08:45 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Cuj ti...ja sam jos uvijek mlada :P
Svatko ima svoj put do Boga. Ja se toliko napunim Duhom na misi da ne osjecam veliku potrebu za karizmatskim susretima. A na klanjanju sam Mu toliko blizu, kao ni na jednom kariz.susretu do sada. Ako si u Zagrebu, petkom poslije vecernje mise na Kaptolu kod fratara je prekrasno na klanjanju. Zadnji put kad sam bila se molilo za iscjeljenje rana i ozdravljenje (ono što je uvijek na karizmatskom susretu), ali ovo mi je tako "sjelo". Zadnji utorak u veljači sam bila u Sigetu i shvatila sam da ono što ljudi traže na karizmatskim susretima sam ja imala na misi za mlade dok je jedan kapelan bio kod nas. A tada još nije bilo niti jednog karizmatskog susreta u Zagrebu.
Meni kad netko dođe i kaže da ima problem i ako više ne zna što bi sa sobom, predložim mu /joj da ode na karizmatski, ali meni osobno više odgovara susret u tišini.
Karizmatici nemojte se sad naljutiti na mene! Različiti su putovi do našega Oca!
:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 08:57 
Ne mogu se osloboditi racionalizma, srce mi je jako tvrdo a onda jako teško doživljavam karizmatske mise
Grčevito se držim [b]razuma
I vjeruj mi jako se mučim i strašnoo mi je teško zbog toga

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 09:18 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Anonymous napisao:
Pa ja isto mislim da čovjek koji je u milosti ne bi s tim trebao imati problema ako ideš minimum nedjeljom na misu i akok ti je molitva stalno u srcu bila ona iz srca ili naučena tu mjesta zlu nema, pa nisam ga dobila puteme okultnih praksa nego iz jada tog dana jer više nisam znala što bi sa samom sobom [b]budući da se nekako pridržavam deset zapovijedi i idem na misu ne vidim kako bi se zlo tu moglo umiješati?![/b] Ne mogu se osloboditi racionalizma, srce mi je jako tvrdo a onda jako teško doživljavam karizmatske mise

mislim da vrlo mudro razmišljaš...jedino što ja mislim da je bitno u tvom slučaju ..da ako si dobila/o taj dar da se ne navezuješ na njega...tj da ne svodiš taj dar na uživanje u njemu,na prezentiranje se be kao odabrane,bolje itd....
jer je u tom slučaju to kazna a ne dar....
mislim da nemaš razloga za strah....
a na kraju krajeva ne moraš to ni koristiti ako nećeš...
(ja nemam taj dar...pa mi je malo :roll: pričati o tome...no kako čitam knjigu uspon na goru karmel....u kojoj dosta piše o zabludama korištenja darova....tako sam se odlučila nešto reći o tome)....
a što se tiče karizmatskih misa...kako ti je rekla letizija....svatko ima svoje puteve prema Bogu....
ti voliš viš etradicionalizam i ono što je sigurno i Bog će sigurno naći načina da te i tako dotakne....
na kraju krajeva...dotakao je tako mnoge..(da ne citiram)..a nisu bili na nikakvim skupovima....
meni su jedno vrijeme bili vrlo dragi...(vjerovatno mi je tad bilo to potrebno)...ti karizmatski skupovi....
no opet u ničemu ne vlalja pretjerivati....
i ne treba ići na karizmatske susrete samo da bi se doživjelo nešto ...
i to do beskraja ponavljati....
bit nije u MJESTU radnje nego u predanju sebe Isusu....a to možemo i trebamo svakodnevno raditi....

(a što veliš..to je činjenica....mnoge osobe koje su u depresiji,šizofreničari i slični duševni bolesnici imaju raznorazna viđenja,"susrete"s Isusom i nekim svecima....no nisam čula za to da govore u jezicima....ali ti sam/a najbolje osjećaš da li si osoba koja je poklekla pred duševnim patnjama ili si još uvijek čvrsto na nogama....ipak za bolest su potrebni i drugi simptomi....(odnos s drugima je često dobar pokazatelj)) :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 09:38 
Odsutan

Anonymous napisao:
Ne mogu se osloboditi racionalizma, srce mi je jako tvrdo a onda jako teško doživljavam karizmatske mise
Grčevito se držim [b]razuma
I vjeruj mi jako se mučim i strašnoo mi je teško zbog toga

Razumijem te, ali ako karizmatski susret vodi svečenik, ja vjerujem da tada djeluje Duh Sveti, dakle nema straha. Svaki svečenik je pomazan od samoga Krista.
Mene je odbilo to što su svi pričali kako je divno, kako je krasno, kako moraš ići na karizmatski susret da bi bio pun Duha Svetoga, kako je to ono pravo itd...I još nešto uvijek ista ekipa! I većina (ne svi) onih koji idu na karizm.susrete stalno očekuju da će Bog nešto napraviti za njih. Pa daj malo inicijative pokaži! Malo više žara u svakodnevnim poslovima, a ne skakati od susreta do susreta.
Ispričavam se onima koji nisu takvi!!!
Ma u svemu ima i dobroga i lošega.
Opusti se, nemoj se forsirati! Ak si u grču nemoj ići. Bog će te već dovesti, ako će htjeti da preko karizm.susreta produbi tvoju vjeru.
Veliki broj nas je tvrdoga srca. Ne znam tko se usudi reci da nije, ali trudimo se zivjeti po Bozjoj volji.
Ja znam da sam jako daleko od Njega i često Mu znam reći: "Isuse ja sam daleko od Tebe, ali hvala Ti što si Ti blizu mene. Pa kad i odem od Tebe, Ti ne odlaziš od mene!"
I jako često se sjetim riječi koje je Isus rekao sv.Faustini "Najdraže su mi duše koje se uzdaju u moju dobrotu!"
Eto , to ti je razlog zašto je meni osmijeh uvijek na licu. Jesam, grešna sam i to jako, ja to znam , ali On me voli i zna da čeznem za Njim i vjerujem da će mi suditi po svome milosrđu, a ne po zaslugama.

Draga, stavi osmijeh na lice i ne skidaj ga jer On je vjeran! Zar nije divno kako nam se svaki dan daruje u svetoj pričesti i prima nas iako zna kakvi smo prljavi i grešni.

Divan i vjeran!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 11:02 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Anonymous napisao:
Stara moja ja te ne poznajem ali pravo zboriš
Nikome ni nedajem da mi polaže ruke i slabo idem na karizmatke seminare i mise nekako sam više tradicionalist.
Što se tiće mudrosti prije 2 godine mi je jedan svečenik rekao kad se molio za mene da "imam dar božanske mudrosti" što se iz moga života baš i ne vidi :P :P :P
Ja sam obična nulerica :lol: :lol: osim što dosta čitam ajde pa mi na neki način to pomogne u svakojakim situacijama

Pusa

Mislim da je važna vjera u Boga. Sve primamo po vjeri. Skupljanje u Isusovo ime. Čim je dvoje skupljeno u Isusovo ime, On je već tu. Naravno, treba biti otvoren i imati vjeru.
Meni je Bog puno stvari činio, a da ni nisam do tada otišao na karizmatski susret. Ali s tim me je privukao susretima. Stvarno su različiti i čudni putevi Gospodnji. Vjerojatno Bog s tim čudima koja nam čini hoće da digne našu vjeru na višu razinu. Da nam ukaže na svoje postojanje. Naravno, poslije odrastamo, kao što odrastaju i mala djeca. Prestajemo piti majčino mlijeko i hodimo - U VJERI.

Vjera, ufanje, ljubav - to troje

- a najbitnija je od njih ljubav.

Po ljubavi će nas prepoznati da smo njegovi učenici. I tko ostaje u ljubavi ostaje u Bogu - mislim da bi ovo mogao biti dobar temelj za razlikovanje.

Mislim da po daru Mudrosti vjernik može dosta učiti, čitati, upijati Božanske Istine, i naravno - spoznati svoju bijedu i grijehe

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2006 20:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Anonymous napisao:
Jel moguće da dar jezika možete dobiti bez ikakvih seminara i vježbi?
To se meni dogodilo u jednoj situaciji kad sam bila koma!
Taj dan sam bila hodajući mrtvac od jutra mi je išlo sve naopako, došla sam doma, sjela sam na pod i rekla: Bože, ,daj mi da sutra ne otvorim oči i ovako sam mrtva!
U tom stanju mi se nije dalo ni stan spremati, dok sam brisala prašinu dogodilo se nešto čudno, sama sam počela izgovarati neke čudne riječi pa sam se uplašila.
Mislila sam da sam to sama isforsirala i da umišljam, da je to projicirano nekakvom autosugestijom a onda opet znam da je nemoguće tako nešto prozivesti.
AKo mi može netko na ovo odgovoriti bila bih zahvalna
baš me to muči
Pusa
P.S. ilil da mi netko preporuči nekakvu knjigu!
Hvala!

Draga Lana,možda bi ti pomoglo malo kako Ignacije govori u svojim pravilima o raspoznavanju duhova... :!:

http://jagor.srce.hr/isusovci/pzrd2.html

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2006 20:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
Draga Lana,možda bi ti pomoglo malo kako Ignacije govori u svojim pravilima o raspoznavanju duhova... :!:

Lana?Ako mislis na mene...to nisam ja pisala... :!: :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2006 20:24 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
lana napisao:
Citat:

Lana?Ako mislis na mene...to nisam ja pisala... :!: :D

Lana oprosti vidjeh sada, u svojoj brzopletosti pomiješah kruške i jabuke...sorry.Pa neka stoji možda će nekome ovaj link dobro doći-neka bude sve na veću slavu Božju!Još jednom, ispričavam se i želim ti blagoslovljeni ostatak nedjelje i cijeli sutašnji dan,ma što dan ,mjesec,godine, ma čitav život te pratio Božji blagoslov! :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ožu 2006 13:11 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

hvala jokaime na linku....odličan je i baš mi treba.. :x :evil:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]