www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 srp 2025 22:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 11:03 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Trpljenje ima svoju vrijednost, pa stoga molimo Boga da spoznamo tu vrijednost trpljenja.
Blazeno je trpljenje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 12:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Tko se Bogu stvarno predao, mora imati križ. Pa nije učenik veći od svojeg Učitelja, pa da može proći do Raja bez patnje, a Učitelj je bio u najgorim mukama.
Moj osobni dojam da se križ povećava što smo Bogu bliži, ali taj križ sve lakše podnosimo i drugačije gledamo na njega.
Možda sam u krivu, ali meni su oni kršćani kojima sve manje više ide "po loju", nekad čisto sumnjivi. Ljubav prema Bogu i vjera - bez patnje??? Ne vjerujem da je to moguće. Tu nešto ne štima.
Sv. Ivan od Križa, kad je bio zdrav, pitao se što ne valja da ga je Bog zaboravio i nije mu dao trpljenje :wink:
Eto ti što znači prihvatiti i zavoljeti križ

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 12:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ja vjerujem da nema na svijetu covjeka bez boli i bez patnji.Ovaj zivot je ionako prolazan pa nam je tako odredeno.Netko se lako miri i podnosi svoj kriz,a mnogi se nemogu miriti i prihvatiti svoj teret kriza pa se postavljaju razlicita pitanja.Zasto meni,zasto bas ja ? Citamo u Bibliji da su mnogi sveci podnjeli strahovite muke i patnje i to nam je isto dokaz da nas u zivotu cekaju i boli i patnje.No mi nismo uvijek spremni to prihvatiti.Mene zivot isto nije mazio,prosla sam svega i svacega vec od najranije djetinje dobi,ali eto Bog mi je bas u najvecoj boli pokazao svoje pravo lice,bas sam u tim svojim najvecim patnjama najvise iskusila Bozju ljubav i zacudo nikada nisam pomislila da zapitam "Boze zasto bas mene,zasto bas ja ". Prihvatila sam sve kao da se to mene ne tice i tim vise zahvaljivala Bogu na tim patnjama koje mi je dao.Tek tada sam shvatila da Bog zaista okrece sve na dobro i da se bez Boga nemoze nista napraviti.I danas odnosno sada mogu reci -Hvala Ti moj Isuse da si me kroz patnju i bol doveo na pravi put.Pokazao si mi kako se moze zivjeti u strpljivosti,patnji i boli uz Tvoju pomoc.Danas je Bog na prvome mjestu u mome zivotu,danas je Crkva moj svagdanji dom,danas je Euharistija moja dnevna duhovna hrana,danas mi ne prode dan bez molitve,bez razgovora sa Bogom.Danas zivim drugacije i sve prihvacam drugacije nego prije dok je Bog bio za mene samo tradicija.Uvijek sam vjerovala ali mogu reci da nisam bila vjernica i da sam bila daleko ,daleko od Boga i vjere.Covjek koji vjeruje i zeli Boga za svog gospodara on zivi u poniznosti i prihvaca svaku bol i patnju sa radoscu i bez mrmljanja,ali malo je takovih,nazalost.Mi odma molimo Boga za pomoc kad nam zaskripi jer smo slabi da se nosimo sa teretom svoga kriza,ali Bog nam daje samo onoliko koliko mozemo ponjeti.Hvala mu i slava u vijeke.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 18:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

da nema patnje i bola ne bismo znali kako nam je, zapravo, dobro. bez mraka ne možeš spoznati niti upoznati svjetlo. ali ne mislim da su bol i patnja mrak jer mi znamo da nismo sami i da nam On ne daje više nego što možemo podnjeti. možda su bol i patnja kušači naše vjere. mnogi mole dragog Isusa da im dopusti da ponesu Njegov križ, da podjele s Njim patnje i boli koje je On prošao. a imamo i jedni druge :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 18:49 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
lucija napisao:
da nema patnje i bola ne bismo znali kako nam je, zapravo, dobro. bez mraka ne možeš spoznati niti upoznati svjetlo. ali ne mislim da su bol i patnja mrak jer mi znamo da nismo sami i da nam On ne daje više nego što možemo podnjeti. možda su bol i patnja kušači naše vjere. mnogi mole dragog Isusa da im dopusti da ponesu Njegov križ, da podjele s Njim patnje i boli koje je On prošao. a imamo i jedni druge :grlim te:

.PATNJA I BOL..nisu potrebni čovjeku..
.NITI su mu kao atributi..
..prvobitno postavljeni..

..PATNJA I BOL su posljedica..
..svih AKUMULACIJA..
..svih naših pogrešnih izbora...

..jer NAJSAVRŠENIJI IZBOR JEST VRŠITI VOLJU BOŽJU..
..u tom EDENU...patnja i bol..su ..NEPOZNATE..

..prva koja je to prekršila..bijaše EVA..a za njom šonjo Adam..

. a poslije SVE ljudotine...
..a to tako boli..aaa...pec..pec..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 20:07 
Odsutan

:twisted: BOG PRIPUSTI UVIJEK NEŠTO KAKO BI NAS PONOVNO VRATIO K SEBI, ALI ZNA KOLIKO MOŽEMO NOSITI. MENE DRŽI UVIJEK ONO DA ME ISUS ČEKA IZA KRIŽA, DA ME ČEKA VEĆ UJUTRO JER POSLIJE KIŠE UVIJEK DOLAZI SUNCE. TREBA IZDRŽATI, A PLAĆA JE NA NEBU. BTB
---------------------------------------------------------------------------------
BOG SVE OKREĆE NA DOBRO ONIMA KOJI GA LJUBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 23:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

eo ovako jedna skolaska definicija-...gimnazijaska...nedavno mi iz vjeronauka ucili bas o toj boli i patnji....kao zasto Isus nije kad je bio pribiven na kriz pozvo Boga i rekao Boze makni me sa kriza...NE,jer Isus smisao vidi u patnji...Isus rjesavanje problema vidi u patnji. Evo jedan citat iz mog udzbenika-'' Zlo i patnja posljedice su prvih ljudi. Bog se po svome Sinu u potpunosti solidarizirao s covjekom patnikom. Prihvacajuci patnju na krizu Isus obzdanjuje da patnja ima svoj smisao,odnosno da bol nije beskorisna nego da ima otkupiteljsko i oslobodjujucu moc...'' vjerujen da ste znali ovo,al eto...morala sa i ja nesto napisat...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 08:30 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ne okljevaj u svojoj patnji i u svojoj boli,
znaj i vjeruj da te Isus tada najvise voli.
Mozda je tvoja patnja neki poziv od Isusa ?
Mozda su tvoje boli najveci osjecaji
da se prisjetis onoga koji te najvise voli.
Nista nije uzalud,nista slucajno,ni patnje
ni boli,malo se saberi,strpi i moli.
Bas tada kada nas nesto jako boli
zaboravljamo na Isusa koji nas voli.
Rijetki su oni koji tada uzimaju krunicu
u ruke svjesni svoje boli,moli i samo moli.
Isus ce ti prici i ublaziti sve patnje i boli !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 10:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

dragi moji ja sam u zadnja dva tjedna osjetila veliku bol i patnju moj mi je križ postao težak bar sam to mislila.
nisam imala snage moliti al nisam pokleknula i odjednom sad osjetila veliku radost i da me Isus ljubi.
Da ON zna šta radi i zašto se neke stvari događaju, a ja trebam Verovati svim srcem svojim a Isus će me voditi.

smajlic22
LJubim te Isuse svim srcem svojim i svom dušom svojim, toliko te volim da želim bez prestanka klicati na spomen Tvoga imena , plesati i pjevati Tebi na čast. Klečati i moliti i biti svaki dan sve manja i još poniznija da budem bliže Tebi.
Hvala TI Isuse ,Slava Ti Isuse.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 10:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Moj cijeli zivot je bio patnja i bol,sve najgore ,tada mi je to tako izgledalo,imala sam roditelje koji su se jako svadali,brata starijeg i mladu seku,osnovna skola mi je bila teska jer sam gledala kako moja mlada seka nema prijatelje a ja tada nisam bila uz nj nego patila sa strane.
Za vrijeme rata mama je ostala trudna opet i rodila preljepu djevojcicu Josipu sa manom na srcu koja je nakon 6 mj borbe za zivot operirana i umrla tad sam osjetila da se sve rusi,Svi smo to tesko podnosili,brat se povukao u sebe seka isto nije nocima spavala plakala je,ja sam to nekako na izgled lakse podnijela.U meduvremenu mi je i ujak poginuo u ratu jos jedan pad i ponovno prozivljavanje istog.Kasnije je mama rodila jos troje male predivne djecice zbog kojih mi je bilo drago ali valjda tada moja sebicnost,jedino pitanje svaki puta kad je mama rekla da je trudna bilo je -pa dobro jel vam nije dosta sto ste nas odgajali u svadi i mrznji sada i ta mala neduzna djecica moraju isto to prozivljavati,i tako i je bilo.srednja skola mi je donijela recimo neku radost ili zaborav na probleme ali samo trenutno,decki su se nizali,izlasci,alkohol i na kraju opet i opet patnja i suze i neizmjerna bol. Prije tri godine najstariji brat je obolio psihicki i bori se s tim ali nema napretka,to me jako pogodilo zbog nacina zivota koji smo imali,kako smo zivjeli u nevjerici,ne slogi u mrznji jedni s drugima, i stalno sam se pitala di je tu pravda,sada kad vec godinu i pol nisam sa svojom obitelji nego kod tete imala sam vremena razmisljati o nasem zivotu i stalno trazim izlaz ali nevidim ga .Od kad sam upoznala sada svog buduceg supruga pomogao mi je da sve gledam pozitivnije,i gledam...U kratko vrijeme sam otisla van ostavila posao i kod tete zivim.Sada nosim patnju svoje obitelji i bojim se za njih,tesko mi je biti sretna a znati da se upravo oni u tom trenutku svadaju,tuku,psuju,i srce mi se slama od pomisli na to.Ali ja znam da je Isus uz mene i pomoci ce mi da izvucem obitelj iz toga,smisao patnje je da se uvijek sjecamo toga sto smo prosli,i da uz Isusa idemo kroz zivot gledajuci na bolju i svjetliju buducnost.BVS

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]