www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 lip 2025 15:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 svi 2009 12:32 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Zeljko- napisao:
Zadnjih par postova nemaju veze sa zdravim razumom, moram to kazat. Mislim, vi bi ste najvise voljeli da zene hodaju ulicom zamaskirane ko ninje ili specijalci, cak i kad je vanka +30. Pretpostavljam da nitko od vas ljeti ni ne ide na plazu da nekoga nebi slucajno potako-la na blud. Ljudi koji se tako lako napale i na najmanju sitnicu su daleko veci problem od cura koje se NORMALNO oblace s obzirom na visoku temperaturu.

prijatelju,šta se buniš..
i prosuđuješ..a sa kojim autoritetom?..
.. ja nisam pisao svoje odredbe..niti želje..ili prosudbe..
..
iz Tim:
isto tako žene - u doličnu držanju: neka se rese stidljivošću i razborom, ne pletenicama i zlatom ili biserjem ili skupocjenim odijelom,

Doista, nitko se nije prodao tako kao Ahab da čini što je zlo u očima Jahvinim, jer ga je zavodila njegova žena Izebela.
a vidiš Ahab je bez daljnjeg sagriješio..i nema opravdanja..
ali jasno piše da ga je žena zavodila..(i ima krivicu jer zavodi..a sve što zavodi je od zloga)..kao i sablazan..ne opravdava nekoga tko je povodljiv..
ali jao i onome tko sablažnjava..

Odvrati pogled svoj od ljupke žene i ne gledaj tuđu ljepotu. Mnoge već zavede ženina ljepota, koja želju raspaljuje kao vatru.
..
savjet muškarcu..
ali ne isključuje ni ženu da treba paziti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 svi 2009 14:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Zeljko- napisao:
Zadnjih par postova nemaju veze sa zdravim razumom, moram to kazat. Mislim, vi bi ste najvise voljeli da zene hodaju ulicom zamaskirane ko ninje ili specijalci, cak i kad je vanka +30. Pretpostavljam da nitko od vas ljeti ni ne ide na plazu da nekoga nebi slucajno potako-la na blud. Ljudi koji se tako lako napale i na najmanju sitnicu su daleko veci problem od cura koje se NORMALNO oblace s obzirom na visoku temperaturu.
I ninje i specijalci budu zamaskirani i na +50,jer tako mora biti i ima svoju svrhu.Pa tako i žene kad su se čedno oblačile imale su razlog ,zašto.Mislim da u povijesti nitko nije umro od žena od vrućine kod dostojnog oblačenja,ali sad se izmišlja topla voda,jer sve je teško i sve smeta.A zna se da je muškarcima teško odvračat pogled od napola obučene žene,tko kaže drukčije,laže.Čast iznimkama.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 svi 2009 14:16 
Odsutan

IVT napisao:
Nije mi jasno kako grijeh bluda može ljudima toliko zamračiti um, da ostave svoju obitelj. Kako razum savlada tijelo? Pitanje samo za muški rod:
može li žena ukoliko joj je to namjera pridobiti gotovo svakog muškarca?

alo???
nije ti jasno??
pa kako ti nije jasno???
kao i svaki grijeh i zlo..zamračuje svjetlo..

odgovor na pitanje;
može u datom tenutku zavesti vražjeg čovjeka u nama..koji zarobljava dušu..
ali nemože nikad NIJEDNA zavesti Božjeg Čovjeka u nama koji je Pobjednik
i Živi svetac..
ali je poanta u čovjekovom odabiru..
kad se preda grijehu..očituje se slabost..i bezumlje..strasti i navike..nagoni..i sklonosti..
a kad se preda Bogu..onda kontra..sve je dobro i sveto..
ali predati se Bogu u potpunosti...uhh,..to je križni put..
..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 svi 2009 21:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Hmmm... pada mi napamet cinjenica da sam danas ima prigodu gledat u pozadinu cure koje su isle u gegama tip top sredjene u grad i nisu imale standardne gace vec tange. Druga stvar koja mi pada napamet je da sam nedavno bio na jednom vjencanju sa djevojkom koja je obukla kosulju koja ima prozirne rukave. Dok nisam dosao do doma mlade i vidio njezine prijateljice mislio sam kako curin izbor nije bio bas najsretniji. :) Sta cemo, vrucina je, evo 35 u hladu ce za koji tjedan, ako cemo ici analogijom tada ce najhrabriji/e skidati kozu od vrucine. ;)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 svi 2009 15:09 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
kresho napisao:
IVT napisao:
Nije mi jasno kako grijeh bluda može ljudima toliko zamračiti um, da ostave svoju obitelj. Kako razum savlada tijelo? Pitanje samo za muški rod:
može li žena ukoliko joj je to namjera pridobiti gotovo svakog muškarca?

alo???
nije ti jasno??
pa kako ti nije jasno???
kao i svaki grijeh i zlo..zamračuje svjetlo..

odgovor na pitanje;
može u datom tenutku zavesti vražjeg čovjeka u nama..koji zarobljava dušu..
ali nemože nikad NIJEDNA zavesti Božjeg Čovjeka u nama koji je Pobjednik
i Živi svetac..
ali je poanta u čovjekovom odabiru..
kad se preda grijehu..očituje se slabost..i bezumlje..strasti i navike..nagoni..i sklonosti..
a kad se preda Bogu..onda kontra..sve je dobro i sveto..
ali predati se Bogu u potpunosti...uhh,..to je križni put..
..

Pitanje sam dala više kao komentar, ali nema veze...
aludirala sam na znane slučajeve kršenja 6. Božje zapovjedi unutar moje obitelji.
Moj otac unatoč ljubavi prema svoje troje djece, odlučio je krenuti putem bluda sa drugom ženom i s njom zasnovati obitelj. Grijeh ga je očito toliko obuzeo, da se više nije mogao odlučiti da istinsku ljubav, za svoju zakonsku ženu, za plod ljubavi toga braka, za nas djecu.
Ne branim ga, ali mislim da su žene zavodnice i nametljivice koje ukoliko "bace oko" na plodni teren vrlo vjerojatno imati 99% uspjeha.
Oprostite "žene", ali moje iskustvo je to pokazalo.
A s druge strane čovjek vjernik mora umrijeti tijelu-sebi i svom egu, da Krist živi u njemu, da bi bio imun na ove napasti bluda i nevjere (vrijedi za oba spola).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 svi 2009 16:33 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Zavodnica nema istinsku ljubav,jer za njom već plaču razorene obitelji.Ona brzo pokazuje svoje pravo lice.Čim ulovi plijen,prestaje zavođenje i ispod blijede krinke ljupkosti,pojavljuje se surovo lice zla što u grešnikovu srcu boravi.U susretu s tim drugim,trajnim licem,morat će se tvoj otac razočarati i zažaliti za svime što je,ugađajući Vragu,izgubio.Tko je braku napustio ljubav,neka se ne čudi što ga je snašla propast i neka zna da ljubav više ne može naći,sve dok joj se ponizno ne vrati tamo gdje ju je napustio;dok se ne skruši pred njom i prizna svoj grijeh.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 svi 2009 20:19 
Odsutan

IVT napisao:
Ne branim ga, ali mislim da su žene zavodnice i nametljivice koje ukoliko "bace oko" na plodni teren vrlo vjerojatno imati 99% uspjeha.
Oprostite "žene", ali moje iskustvo je to pokazalo.

A s druge strane čovjek vjernik mora umrijeti tijelu-sebi i svom egu, da Krist živi u njemu, da bi bio imun na ove napasti bluda i nevjere (vrijedi za oba spola).

Ovo je sve tocno.
Ali ako se trudimo oko ovoga u donjem redu koje si lijepo napisao/la
to je onda prava slika i prilika covjeka koji suradjuje sa Bogom i naravno
pobjedjuje. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2009 22:03 
Odsutan

[quote="Jeronima"]danas je jako teško biti u svetom braku, u zajedništvu obitelji i molitve
u biti nije toliko teško koliko je strašno kad te na poslu ponižavaju, rugaju ti se i ogovaraju
ja kao majka petero djece i supruga, vjernica nisam prihvačena nikako u svjetovnom staležu jer nisam kao moje kolegice na poslu, što mi one jako zamjeraju i spotiću
kad recimo na šalter dođu romi tj cigani jer radim kao šalterski djelatnik slušam od svoje šefice na poslu da nisam pobjegla pred ciganima jer imam više djece nego oni
smiju mi se i o mojoj djeci svašta ružno govore
tada je jako teško biti ne izranjen i zato se pitam, kako ću i što ću kad se ponovno vratim sa porodiljnog

jako mi je zanimljivo što mi kolegice na poslu govore
ti si totalno luda osoba
jer imaš samo jednog muža a danas je normalno imati ih bar 5
a opet imaš 5 djece a danas je moderno imati samo jedno ili nijedno

govore mi da sam sva naopaćke i koliko god ja slušala svoje srce i svog Gospodina ipak je jako teško slušati i proživljavati izrugivanje[/quote]

draga Jeronima!
jesi li mislila ikada o tome kako će se ti ljudi hvatati za glavu kad ostanu sami,stari,kad ne budu imali nekoga da im čašu vode doda? da krivo ne shvati netko ne mislim da je to cilj imati djecu radi kasnije koristi,htjela sam ukazati na zajedništvo..sramiti se svoje djece?najvećeg Božjeg blagoslova?pa što znači broj?i znam kako ti je ,ja ih imam četvero!sa svakim sreća još veća! pa mi govore isto tako neki jesi luda tako mlada a mogla si uživati!?ej pa ljudi moji odakle vam pravo ?!ne da uživam ja sam presretna.ali to nije sreća plitka ,trenutačna,to je nešto dublje ali netko to ne shvaća jer se napajaju ljudi sa različitih izvora..
i cijele dane si doma pa luda a vidi vanka svega!a što će mi sve to?kad sam imala sve to nisam imala sebe...uh,a kako je to puno teže..
jesam i dalje ću biti i svaku ću i najmanju i sitnicu i najveći teret prikazivati za svoju obitelj i njihovo spasenje...i teško je nekad, i padne čovjek i svega ima ali nadam se samo da će mi Bog dati milost i da se dižem..opet i opet..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 svi 2009 23:14 
Odsutan

Draga sestrice anapaula dobri te Bog blagoslovio i čuvao.
Obradovala si me svojim riječima, divno si sve to izrekla.
Ja sam zaista sretna sa svojim sinovima i kćerima.
No zločeste kolegice na poslu su uvijek bile prema meni jalne, zločeste, ljute, spremne na izrugivanje no Bog je sve to vidio pa me evo štiti i čuva u okrilju moje obitelji.
Tako da svakim danom proživljavamo ljubav i radost jednih drugih što smo zajedno.
Kolike li sreće kad su sva djeca za stolom a ja i suprug sa njima.
Koliko li sreće kad blagujemo svi zajedno a njihove malene okice samo su uperene u svoju majku i oca, tako zahvalno sretni i blagoslovljeni od Boga ljubavlju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 svi 2009 08:32 
Odsutan

Nedajte se drage sestre Anapaula i Jeronima, neka vam je dragi Bog na pomoći, u potpunosti vas razumijem i sigurno vam (nam) nije lako ali uz Božju pomoć i Njegovu ljubav, zar je bitno što govore sa strane.
Mojoj ženi su također s podsmijehom govorili jesi "odradila" svoje, hoće ih biti još, i sl. jer je rodila troje za oko četiri godine. Njoj je to teško slušati a meni smiješno, pa onda i njoj postane smiješno.
BVB i pomogao u vašim životima.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]