www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 11:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2010 09:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga Muma, divan je onaj tvoj post o tome koliko treba biti oprezan kad su u pitanju darovi Duha Svetoga i kako čovjek često izgubi poniznost i ode tko zna kojim putovima misleći da je i dalje na Božjem putu...

Dragi Selle, za tebe jednostavno ne nalazim riječi!! :D :shock:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Selle
PostPostano: 14 svi 2010 10:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Tebi vjerujem napisao:
Hvala vam svima na odgovorima :grlim te: .
. Vjerujem ako iskreno zelimo Bogu sluziti da ce nas On ocuvati od krivog govorenja u jezicima, onog u koji se rogonja mijesa, a poniznost, oprez i provjeravanje ce nam u tome pomoci (kako Muma rece).
.

Za sve darove duha svetoga koje dobiješ potrebna je provjera kroz molitvenu zajednicu. Molitvene zajednice imaju svoje voditelje, duhovnike, laike, svećenike koji vode zajednicu, imaju svoje metode provjere, a ti svećenici-voditelji imaju darove duha svetoga koji ima omoguću da ti potvrde tvoj dar. Jednostavno ti priđe svećenik tijekom molitve i kaže ti pred svima da imaš određeni dar-JA TI POTVRĐUJEM, a tumač objašnjava što pričaš u jezicima. I to ti je dovoljno.

Tek onda možeš reći da imaš određeni dar.

Bitni su darovi duha svetoga, ali su bitni i plodovi duha svetoga, te plodovi koji se vide u tvome životu. Jer što će ti darovi duha svetoga, ako nema plodova, te si u svome životu i u odnosu na ljude teška osoba, ohola, kruta. A oholost je opreka poniznosti.

Nekako vjerujem da se po plodovima duha svetoga može prepoznati da imaš darove duha svetoga. Našla sam jedan članak na internetu i piše:

Ipak je najvažnije ono što Isus poručuje: po plodovima ćete ih poznati. Svako oduševljenje za Krista, iskreni život po programu sakramenta krštenja i krizme, mora uroditi plodovima koji se osjećaju i vide. To su plodovi Duha Svetoga jer su direktno povezani s njegovim nadahnućima i njegovim svjetlom i snagom. Kod svetog Pavla u poslanici Galaćanima (5,22-23) imamo niz takvih plodova koji bi se očito mogao o proširiti. To su: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Oni su prepoznatljivi u konkretnom životu svakog vjernika i bez takvih plodova, a osobito bez ljubavi koja je i dar i karizma i plod Duha Svetoga svi bismo bili kao mjed što zveči i ništa drugo.

Magda ne znam kako zli koristi osobu i govori u jezicima, te navodi osobu na osjećaj da se čak dobro osijeća, opušteno i mirno, ne vjerujem da je to moguće, jer zli uvijek unosi određeni nemir, a taj nemir je izražen i u tvom odnosu na ljude.

Ja vjerujem da kada zli govori kroz nekoga u jezicima da ta osoba ima prividni mir, a zapravo duboki nemir u vlastitu životu. Čim je nemir u tvome životu u bilo kojem segmentu, zli je pristuan. Ja duboko vjerujem da su te osobe živčane u privatnom životu i nemirne.

Ali napominjem isto tako da gospodin dopušta određene kušnje zlome da te mota i kuša, ali neće toliko da odeš u krajnost. Kroz te kušnje se gradimo i te kušnje nas još više vode ka Gospodinu. Zaštitit će te Gospodin, jer si njegovo dijete. Nekako vjerujem da i osobe koje zli uspije smotati da govori kroz njih da su u stanju božije kušnje kako će to prepoznati, te to sve okrenuti u svoju korist. Kako će se izdići iz toga.

Magda bez dječijeg zanosa prema Isusu nema darova duha svetoga, to prepuštanje je bitno, u tom zanosu te Isus štiti da te zli ne mota.

Ja sam tumbala po glavi i mislila si svašta, racionalizirala, ali kada sam se prepustila i rekla Gospodine ti me vodi, ti misli za mene, sve je ovo što imam tvoje, jer si me ti stvorio i krenulo je samo od sebe. Niti sam to tražila, niti sam se posebno molila za darove. Ja vjerujem da je tako i najbolje, spontano. Ako nema nekog određenog dara neću se ni opterećivati s tim, pa to nije niti moja volja, niti moja briga, to je božija briga i volja. Ako ću se još zbog toga opterećivati gdje ću stići.

Isuse ja se uzdam u te :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2010 12:20 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Iman još jedno pitanje za vas malo starije i iskusnije.

Kao što rekoh, oslobođen mi je (napokon) dar molitve u jezicima.

Kolike su mogućnosti da se crni uvuče u te riči, jer ja naravno neman blage veze šta ja govorin..?

A šta se tumačenja tiće, čim stignem idem u jednog od najbolji svećenika u Dalmaciji, ali svejedno, volila bi znat sa vaše strane..

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Selle
PostPostano: 14 svi 2010 13:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Dorothea napisao:

do trave pa nadalje sa manje od 14 godina?! :roll:
onda si bio "frajer", al sad s Isusom si frajerčina...heheh.. :grlim te:

uuu da samo znaš koja frajerčina...pihhh...u kojem poletu....nedam ja nikome da mi kreše krila dok letim Isusu... hihihih :grlim te: :grlim te: :grlim te:

vi koji imate dar jezika možda bi bilo lijepo da nešto napišete...da ovi koji to nikada nisu čuli i vidjeli...da vide što je to....
BVB

sandidijalarama hašem leškom adonaj...vehael elohim šalom mašej loelan šalom!!

ljubim vas sve :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2010 13:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
marija_mare napisao:
Iman još jedno pitanje za vas malo starije i iskusnije.

Kao što rekoh, oslobođen mi je (napokon) dar molitve u jezicima.

Kolike su mogućnosti da se crni uvuče u te riči, jer ja naravno neman blage veze šta ja govorin..?

niti sam stariji niti iskusniji ali mogu izraziti samo svoje misljenje vezano uz taj dar...

misljenja sam da je bas taj strah od sotone... sto ako ovo, sto ako ono... pa bolje da vise ne molim tim jezikom... to nam zloduh namece...

mislim da je na tebi da se jednostavno prepustis Bogu i da te sila Duha Svetoga povede... tada nema straha... tada mislis samo na Boga i da ga slavis...

iako nemam taj dar imao sam nekoliko puta prilike u zivotu iskusiti dok su drugi molili u jezicima ono veliko ushicenje duha... nesto kao da pokusava iz tebe kao izvor izbaciti... ali ja se do danas nisam prepustio vec sve to u grcu prihvacao... ali kazem poznato mi je to stanje dok se tako moli...

ali sa druge strane cesto se pitam... pa Boze ovo je sve tako ispunjeno jakim osjecajima, ushicenjima, duhovnim nasladama... pa gdje je ono nasljedovanje tebe... smrt prema svjetovnim i duhovnim nasladama... i na tim pitanjem ja i danas razbijam glavu...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2010 13:36 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Selle napisao:
vi koji imate dar jezika možda bi bilo lijepo da nešto napišete...da ovi koji to nikada nisu čuli i vidjeli...da vide što je to....
BVB

Nemam dar jezika, ali znam da elohim znači Bog, šalom mir, adonaj Gospodin.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2010 14:12 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Selle napisao:
BVB

Nemam dar jezika, ali znam da elohim znači Bog, šalom mir, adonaj Gospodin.

evo ti cijelo tumačenje:

sva svetost i slava u ovmome pripada Gospodinu...podaj nam mir o Bože,blagoslovi nas mirom...

p.s tumačenje ti nemora biti direktan prijevod rječi...ipak je to molitva u jezicima...1 rječ u jeziku ti može biti 3 u prijevodu...to ti je tako...
grlim te u Gospodinu

Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Citat
PostPostano: 14 svi 2010 14:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

BiTLorD napisao:
marija_mare napisao:
.?

misljenja sam da je bas taj strah od sotone... sto ako ovo, sto ako ono... pa bolje da vise ne molim tim jezikom... to nam zloduh namece...

mislim da je na tebi da se jednostavno prepustis Bogu i da te sila Duha Svetoga povede... tada nema straha... tada mislis samo na Boga i da ga slavis...

..

BiTLorD...ovo ti je savršeno što si napisao i nisi to bolje mogao objasniti.

:D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2010 14:56 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Selle napisao:
evo ti cijelo tumačenje:

sva svetost i slava u ovmome pripada Gospodinu...podaj nam mir o Bože,blagoslovi nas mirom...

p.s tumačenje ti nemora biti direktan prijevod rječi...ipak je to molitva u jezicima...1 rječ u jeziku ti može biti 3 u prijevodu...to ti je tako...
grlim te u Gospodinu

Nešto mi je palo na pamet, ako je sve ovo na hebrejskom to onda znači kad bi ti molio u Izraelu u jezicima da bi te židovi razumjeli, jelda???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2010 15:03 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Selle napisao:
evo ti cijelo tumačenje:

grlim te u Gospodinu

Nešto mi je palo na pamet, ako je sve ovo na hebrejskom to onda znači kad bi ti molio u Izraelu u jezicima da bi te židovi razumjeli, jelda???

daaa....to bi bilo super....zanimljivo je to...nekad molim na hebrejsko-aramejskom,nekad na nešto slično talijansko-francuskom...aaa baš bi bilo super kad bim išao u Izrael...oni bi mi mogli prvesti baš onako izvorno...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]