www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 30 lip 2025 12:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 149 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 21:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
A čuj što se argumenta tiče ne bi ja baš rekao da ih nema. Prvi citat koji bi ti sigurno rekli je: Tko je moja majka, tko su moja braća, onaj koji vrši volju Oca mog taj mi je i majka i sestra i brat. Drugo uznesenje BDM se ne spominje u Bibliji niti dogma o bezgrešnom začeću. Ako ne priznaješ učiteljstvo Crkve onda možda nije tako nelogičan stav. Kažem, ako ne priznaješ učiteljstvo Crkve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 22:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
just belive... napisao:
kad spominjes laika i laike-na koju grupu ljudi točno misliš?

...na ljude sa darovima koji nisu pod duhovnim vodstvom svećenika---bila sam u dosta situacija kad se u takve darove mješala sotona,koji su inače ispravni ali nisu pod stalnom provjerom..... i to baš na meni se odrazilo i zbog takvih smjernica jedva sam se isčupala iz nekih stvari....te se na kraju u prisustvu svećenika saznalo da su savjeti davani od sotone pod maskom Boga.....
treba bit jako jako oprezan.....i sve provjeravat....[/quote]

mozes li malo pojasniti ovaj svoj post.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 22:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

[quote="SOPI"]
daju joj ulogu majke bogorodice koija je bila prikladan"inkubator" da donese na svijet isusa.mogu je cjeniti zbog te zasluge ali za to uglavnom nemaju vremena,tako da nema zaista nikakvu ulogu osim sporednu i to rijetko.predlazem da se nastavimo drzati teme,jer bi se mogao "natrkeljiti"neki šićkov sljedbenik koji će remetiti temu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 22:59 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

johnny 5 napisao:
A čuj što se argumenta tiče ne bi ja baš rekao da ih nema. Prvi citat koji bi ti sigurno rekli je: Tko je moja majka, tko su moja braća, onaj koji vrši volju Oca mog taj mi je i majka i sestra i brat. Drugo uznesenje BDM se ne spominje u Bibliji niti dogma o bezgrešnom začeću. Ako ne priznaješ učiteljstvo Crkve onda možda nije tako nelogičan stav. Kažem, ako ne priznaješ učiteljstvo Crkve.

nije čak ni bitna logika stava nego sektasko suprotstavljanje.u razgovoru s takvima u trečoj rećenici će ti reći stav protiv marije.napadni su.mozemo razmatrati sto se ne spominje u bibliji a prihvaća se ali ne sa "protestantskih" pozicija jer im nije namjera dijalog nego nametanje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 23:05 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Pa nije baš sporedna uloga rećo "DA",jer znamo svi što je slijedilo nakon što se sazna da je žena začela s drugim,sigurna smrt.Ne žele poštivati Onu koja ga je nosila devet mijeseci,koja ga je podizala za onakvu smrt,koja je bez osude na sve pristajala,koja je onakvu bol zbog nas skupa s Njim podnosila,ali poštivaju križ,dva komada grede koje su ga nosile paar sati,koje je duže On nosio.Ja za svoju ženu nisam dao ni 5% posto koliko je Krist dao za nas,pa opet moja žena moju majku zove i svojom majkom,jer je svijesna da me je moja majka odhranila,bdila nad mnom tolike noći i tolike dane,odgajala me i dovela praktički gotovog pred oltar mojoj ženi kojoj sam se zarekao.Samo malo logike i razuma,i poniznosti i puno ćemo shvatiti.Tko ne priznaje Majku Kristovu,kao suotkupiteljicu,bojim se da ne poštuje ni vlastitu onoliko koliko bi ju trebalo.Kakvu li su samo njih dvoje bol podnosili,može li tko zamisliti,roditelji najbolje razumiju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2009 23:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

johnny 5 napisao:

:lol: haha, tek sam vidjela post, a taj citat ide u prilog Mariji jer je upravo ona u potpunosti vršila volju Božju i zaručnica je Duha Svetoga, pa kud će ti više, a nama je Isus dao čast da se i mi možemo zvati braćom i sestrama (to i činimo), a u hebr. brat i sestra se koristilo za 1.i2.koljenu rodbine, tako da opet ništa od argumenata, a nepozvani je u pravu, trebali bismo prestati ovdje raspravljati o nečemu što su umniji i duhovniji davno riješili, dovoljno je slušati. i predlažem da se ovdje više o tomu ne raspravljamo, nego uz jednu Zdravo Mariju pomolimo i gotovo :D
:D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2009 00:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dragi ,,nepozvani" prije nego što otkriješ uzrok neprilika s kojima se susrećeš, jer bi to moglo potrajati, a vrijeme je dragocijeno, iz iskustva ti preporučujem da moliš litanije Krvi Kristove, koje će ti mnogo pomoći

Gospodine, smiluj se.
Kriste, smiluj se.
Gospodine, smiluj se.
Kriste, čuj nas.
Kriste, usliši nas.

Oče, nebeski Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože,
Duše Sveti, Bože,
Sveto Trojstvo, jedan Bože,

Krvi Krista, Jedinorođenoga Sina Vječnog Oca, spasi nas!
Krvi Krista, utjelovljene Riječi Božje, (ponavlja se: spasi nas!
Krvi Kristova, novoga i vječnog Zavjeta,
Krvi Kristova, u smrtnoj borbi na zemlju potekla,
Krvi Kristova, koja si kod bičevanja izvirala,
Krvi Kristova, ispod trnove krune prokapala,
Krvi Kristova, na križu prolivena,
Krvi Kristova, cijeno našeg spasenja,
Krvi Kristova, bez koje nema oproštenja,
Krvi Kristova, u Euharistiji okrepo i čišćenje duša,
Krvi Kristova, rijeko milosrđa,
Krvi Kristova, pobjednice zlih duhova,
Krvi Kristova, snago mučenika,
Krvi Kristova, jakosti priznavalaca,
Krvi Kristova, koja rađaš djevice,
Krvi Kristova, čvrstoćo onih koji su u pogibli,
Krvi Kristova, okrepo umornih,
Krvi Kristova, u plaču utjeho,
Krvi Kristova, nado pokornika,
Krvi Kristova, utjeho umirućih,
Krvi Kristova, mire i milino srdaca,
Krvi Kristova, jamstvo vječnoga života,
Krvi Kristova, koja izbavljaš duše iz čistilišta,
Krvi Kristova, svake slave i časti predostojna,

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine.
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se.

R. Otkupio si nas Gospodine Krvlju svojom.
O. I postadosmo kraljevstvo Boga našega.

Pomolimo se. Oče, koji si po Krvi svoga Jedinorođenca otkupio svijet, uzdrži u nama djelo svoga milosrđa, da bi sjedinjeni s Isusom, posrednikom Novog saveza, postizali plodove svoga otkupljenja. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Dobavljeno iz "http://hr.wikisource.org/wiki/Litanije_Krvi_Kristove"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2009 19:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Nije Istina u Bibliji samo ono sto izricito pise u toj knjizi. Ono sto ne pise izricito, vec se kao skriva onima koji povrsno citaju, jesu opisani, naizgled nepovezani i nebitni dogadjaji i podaci koji ponizne i neznatne vode do razmisljanja pa tako i do istine.
Uzmimo za primjer dogadjanja oko prelaska iz vremena Starog u Novi zavjet. Tko je posljednji cuvao rijec Bozju iz vremena Starog zavjeta, iz kojih su plemena i iz kojeg su roda bili ti ljudi, taj bracni par, te tko je kome predao Rijec Bozju za Novi zavjet. Ta koja prihvati prenijeti Rijec Bozju u novo jedno vrijeme, od kojeg je ona roda bila i iz kojeg plemena. Kada se to otkrije, istina mnogo jasnija postaje.
Da skratim: dvije velike zene su u pitanju, najvece na svijetu; Elizabeta i Marija, prihvatile su i ucinile ono sto je Bog od njih ocekivao, ispunile su Njegovu volju. Sam taj prelazak vjere u jednoga Boga, sacuvano pravovjerje, prelazak Rijeci Bozje u jedno novo vrijeme, Bog je povjerio dvjema zenama.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2009 22:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Leo napisao:
Nije Istina u Bibliji samo ono sto izricito pise u toj knjizi. Ono sto ne pise izricito, vec se kao skriva onima koji povrsno citaju, jesu opisani, naizgled nepovezani i nebitni dogadjaji i podaci koji ponizne i neznatne vode do razmisljanja pa tako i do istine.
Uzmimo za primjer dogadjanja oko prelaska iz vremena Starog u Novi zavjet. Tko je posljednji cuvao rijec Bozju iz vremena Starog zavjeta, iz kojih su plemena i iz kojeg su roda bili ti ljudi, taj bracni par, te tko je kome predao Rijec Bozju za Novi zavjet. Ta koja prihvati prenijeti Rijec Bozju u novo jedno vrijeme, od kojeg je ona roda bila i iz kojeg plemena. Kada se to otkrije, istina mnogo jasnija postaje.
Da skratim: dvije velike zene su u pitanju, najvece na svijetu; Elizabeta i Marija, prihvatile su i ucinile ono sto je Bog od njih ocekivao, ispunile su Njegovu volju. Sam taj prelazak vjere u jednoga Boga, sacuvano pravovjerje, prelazak Rijeci Bozje u jedno novo vrijeme, Bog je povjerio dvjema zenama.

moderator :shock: neo :t173: :h2: reformator.trebas biti jednostavniji

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 pro 2009 14:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

najveći znaci nereda u čovjeku su nestalnost,razdijeljenost,strahovi i sumnje,očaj..negativnosti duha-i to je problem..koja možemo nazvati kao prokletstva..
jer uvlačenje u peripetije uzrokuje nestalnu vjeru ..zato se događaju manifestacije..
jer tu riječ ''prokletstvo'' ne treba gledati sad ne znam kako ..
NAJVEĆE prokletsvo je smrtni grijeh..i sve one posljdeice koje pripisujemo precima,urocima..su ništa za jedan najobičniji SMRTNI grijeh..
to treba uvijek imati na umu
i Sopi je ovjde super napisala..
ne igrati se sa kojekakvim samozvanim prorocima..
u Crkvu se uzdati-to je Kristova ostavština..
ono što može podijeliti najlošiji svećenik je nezamjenjivo bilo čim

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 149 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]