www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 19:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 26 stu 2010 12:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
[b]Snovi

#34Za bezumnika su prazne nade i tlapnje, i od snova luđaci okrilate. (2) Kao hvatač sjene ili gonič vjetra, takav je onaj koji vjeruje snovima. (3) Slični su san i zrcalo: u jednome i drugome samo je prividnost. (4) Što se može nečistoćom očistiti? Kako će biti istina od laži? (5) Gatanje, proricanje i sni - sve ispraznosti, sve kao tlapnje porodilje. (6) Ako ih Svevišnji ne šalje kao glasnike svoje, ne posvećuj im ni jedne misli. (7) Jer mnoge su sni zaludili i propali su uzdajući se u njih. (8) Zakon treba ispunjavati bez prijevara, i mudrost je savršena tek u iskrenosti.
[/b]

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 13:10 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
ih, lipa nadae
a što je s ostalima citatima iz Biblije??
iz Joela,
pa ona o miljenicima i snu,
pa o snovima u različitim likovima Biblije??
eto i faraon je sanjao... valjda je bezumnik, a svakako nije svetac ko što je Mario reka - da svi koji primaju kroz san od Boga moraju bit sveci ...
hi hi...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 13:16 
Odsutan

Crkva uči da ne smijemo vjerovati u snove i tumačiti ih..
svako sebi neka uzme kako želi i misli da treba..
svako po svom razumu i pameti...
treba razlučiti.. a ne igrati se s tim svaki dan jer to ode onda.. kuda.. znaš i sama

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 13:21 
Odsutan

marija-nada napisao:

ja za ovo ne znam
ak moš, uputi me

nitko ne govori da treba ić u ekstremno . sanjarit i čekat snove
al isto sam totalno protiv piskaranja da Bog miljenicima svojim i kroz san ne daje (joj koji je to ono citat?? Fran?? :lol:)

sam mi objasnite kak to da o snu puno pozitivnog ima u Bibliji??
i na koji, navodni, način Crkva to dokida??

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 13:38 
Odsutan

"Uzalud vam je ustat prije zore i dugo u noć sjediti, vi što jedete kruh muke: miljenicima svojim u snu on daje. " Ps 127,2.

"Poslije ovoga izlit ću Duha svoga na svako tijelo, i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja. 2 Čak ću i na sluge i sluškinje izliti Duha svojeg u dane one." Joel 3,1-2.

"...snovima me prestravljuješ tada, prepadaš me viđenjima mučnim." Job 7,14.

"U snovima, u viđenjima noćnim, kada san dubok ovlada ljudima i na ležaju dok tvrdo snivaju, 16 tad on govori na uho čovjeku i utvarama plaši ga jezivim.." Job 33,15-16.

"Jednom Josip usni san i kaza ga svojoj braći, a oni ga zbog toga još više zamrze. 6 "Poslušajte", reče im, "san što sam ga usnio!" Post 37,5-6.

"Usni on još jedan san te ga ispriča svojoj braći: "Još sam jedan san usnuo. " Post 37,9.

"Nisu ovi pijani, kako vi mislite - ta istom je treća ura dana - 16 nego to je ono što je rečeno po proroku Joelu: 17 "U posljednje dane, govori Bog: Izlit ću Duha svoga na svako tijelo i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će mladići gledati viđenja, a starci vaši sne sanjati. 18 ću i na sluge i sluškinje svoje izliti Duha svojeg u dane one i proricat će." Djela apostolska 2,15-19.

ovo su samo neki od citata o snu, snima, snovima iz Biblije
naraavno, nitko ne kaže da ne treba bit oprezan i misliti da je ama baš svaki san od Boga .. reba znati da i nečastivi voli uplitati svoje prste.
no, citati dostatno govore o tom da Bog između ostaloga daje i kroz snove, koliko god to nama bilo teško razumijeti

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 13:52 
Odsutan

a ne želim više povuci-potegni, zamara me to, što sam htjela rekla sam..
nisam rekla da Bog ne govori i kroz snove .. ali s tim treba biti oprezan da ne odvuče čovjeka u krive sfere.. (a što je vrlo vjerovatno..krenu s tumačenjima.. i to je ono što često čujem..a joj..sanjala sam ovo ..ono..dogodit će se nešto itd.. )
a Crkva upravo to ne odobrava..
-----Original Message-----
From: Luka Rađa [mailto:luka.rada@zg.hinet.hr]
Sent: Tuesday, October 08, 2002 5:28 PM

O snovima? Tu sam tanak. Ne da ne bih sanjao, već nemam o tome Bog zna što reći. Snovi ne spadaju u izvore na kojima bi se temeljio sadržaj naše vjere. Fenomen je to više psihičke naravi - kad nam se događaji dana, strahovi, radosti i planovi pretvaraju u žive slike i priče. Nekakav alegorijski ples svakodnevnih naravnih događaja, tako bih rekao. A sada, može li Bog kroz snove progovoriti? Može, jer kao što i sam kažeš, tako je progovarao svetim ljudima. Međutim taj govor Božji treba raspoznati - onim oprezom kao što ga moramo raspoznavati u svakodnevnici, budni i na svjetlu dana. Ponavljam, oprez je jako bitan. Onaj tko ne zna raspoznavati govor Božji na javi - nipošto se ne bi smio upuštati raspoznavati ga u snovima.

Na tu temu čuo sam zgodu od kolege svećenika. Nakon mise dođe gospođa u sakristiju tvrdeći da joj je Gospodin u snu rekao da se obavezno mora odslužiti misa na oltaru Majke Božje u toliko i toliko sati. Svećenik se snašao i utješio je riječima kako se i njemu nešto poslije nego njoj Gospodin ukazao, i to opovrgao.

O sanjalicama i sl. ne bih. Radi se o bezvrijednoj literaturi. A ona dva pisma su izbačena, jer osoba koja ih je poslala nije ni sanjala da ću ih objaviti - pa je protestirala. Srdačan pozdrav, p. Luka

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 15:57 
Odsutan

marija-nada napisao:

kao što sam i misila draga
nigdje Crkva to ne uči
sasvim je drugi par pozivanje na oprez
a falim Te Bože ak mi oćeš i kroz san kazati i milosti iskazati
vjerujem, pomozi meni nevjerniku

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 16:11 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
marija-nada napisao:

Na tu temu čuo sam zgodu od kolege svećenika. Nakon mise dođe gospođa u sakristiju tvrdeći da joj je Gospodin u snu rekao da se obavezno mora odslužiti misa na oltaru Majke Božje u toliko i toliko sati. Svećenik se snašao i utješio je riječima kako se i njemu nešto poslije nego njoj Gospodin ukazao, i to opovrgao.
O sanjalicama i sl. ne bih. Radi se o bezvrijednoj literaturi. A ona dva pisma su izbačena, jer osoba koja ih je poslala nije ni sanjala da ću ih objaviti - pa je protestirala. Srdačan pozdrav, p. Luka[/i]

Ovo me stvarno čudi, kako se to svećenik snašao??? Čini se da je lagao. Ne kužim, ja sam mislio da je Sotona otac laži a da je Bog otac Istine, Isus je sam rekao na jednom mjestu kad bi to rekao bio bi lažac jednak vama, i kakvo je to onda snalaženje???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 17:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
kad se u Bibliji govori o snovima misli se na duboko stanje sviejsti u kojemu čovjek misli da spava, tj čini se da spava a to nije san onakav normalan kakvim svi sanjamo to je duboko stanje sviejsti gdje se duh podiže do duhovne diemnzije i isključuje psihičku sviejst, to nem anikakve veze sa psihičkim snom. To je u stavri mistični zanos kojim mi ne možemo upravlajti i ne možemo ništa napraviti da bi smo ga postigli, to je izravan zahvat Duha Svetoga koji podiže čovjekov duh na nebesku razinu i pod tim se misli da Bog svojim miljenicima i u snu daje jer čovjek nije psihički prisutan i ništa nije napravio da bi do toga došao. S toga manite se psihičkih analiza sna jer psihom i zlo može uparvljati a kad vam se desi da vam "u snu Bog da" tada će et biti sigurni da je to to jer to nema veze ni sa čim što ste do sada poznavali ili što poznajete. nemojte biti oprezni nego nemojte ih NIKAKO uzimati u obzir, dodir s nadnaravnim će te prepoznati kao takav i bit će te sigurni da je nadnaravno, a da li je od Boga ili đavla zna se po plodovima. plodovi Božijeg duha su mir, radost, blagost, ljubav. Ako je bilo što suprotno tome riješavajet ga se što prije i samo u Duhu Božjem moguće ej reći Krist je Bog nikako drugačije.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2010 12:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Molim vas da prestanete tumačiti snove i zagađivati kršćanski forum. Tumačenje snova je stara disciplina vještaca i vještica. Ako vam se Bog obrati u snu, biti će direktan, sve ostalo na tumačenje vam šalje Sotona u čiju se vi igru upravo i upuštate. Ako vas proganjaju stalno isti snovi, posavjetujte se sa nadležnim u vašoj župi, on će znati bolje od par ljudi na forumu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]