www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 srp 2025 13:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 ožu 2006 14:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
lana napisao:
Citat:
Draga Lana,možda bi ti pomoglo malo kako Ignacije govori u svojim pravilima o raspoznavanju duhova... :!:

http://jagor.srce.hr/isusovci/pzrd2.html

Lana?Ako mislis na mene...to nisam ja pisala... :!: :D

Lana oprosti vidjeh sada, u svojoj brzopletosti pomiješah kruške i jabuke...sorry.Pa neka stoji možda će nekome ovaj link dobro doći-neka bude sve na veću slavu Božju!Još jednom, ispričavam se i želim ti blagoslovljeni ostatak nedjelje i cijeli sutašnji dan,ma što dan ,mjesec,godine, ma čitav život te pratio Božji blagoslov! :!:

Ma ne moras se ispricavati :) hvala...i meni ce link dobro doci...sada cu bas procitati... :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 tra 2006 13:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Nitko na ovom forumu nije spomenuo Liturgijski molitvenik BOŽANSKI ČASOSLOV. Za mene je to najljepša molitva . Isus, Gospa, Sv. Josip su molili Psalmima. Ta molitva mi otvara srce i daje mi snagu.
Kad molim npr. jutarnju ili večernju mislim evo istu molitvu danas samnom moli i Sv.Otac Papa i čitava Crkva . Svi smo ujedinjeni u istoj molitvi. Ako nemate knjigu možete svaki dan naći molitve na:
http://zrno.fsb.hr/blago/
:x

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 tra 2006 18:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
speranza napisao:
Nitko na ovom forumu nije spomenuo Liturgijski molitvenik BOŽANSKI ČASOSLOV. Za mene je to najljepša molitva . Isus, Gospa, Sv. Josip su molili Psalmima. Ta molitva mi otvara srce i daje mi snagu.
Kad molim npr. jutarnju ili večernju mislim evo istu molitvu danas samnom moli i Sv.Otac Papa i čitava Crkva . Svi smo ujedinjeni u istoj molitvi. Ako nemate knjigu možete svaki dan naći molitve na:
http://zrno.fsb.hr/blago/
:x

Draga speranza,evo da ti se priključim,ja časoslov molim već duži niz godina i u početku sam uz benediktus i magnifikat molio i službu čitanja,ali u pomanjkanju vremena sada sam uz ove dvije još ako stignem na srednjem času.Zaista, kako kažeš, te molitve Crkve doista otvaraju srce i daju snage,osim toga i Isus je i njegov narod molio psalme.Toplo preporučam svima koji bi to željeli da doista nauče i mole! :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 svi 2006 23:27 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Tko od vas ima dar molitve u jezicima, da se preporučim u njegove molitve?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2006 11:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Vjeko, molitva osobe koja moli u jezicima moze biti slabija od one koju moli osoba koja nema taj dar, a koja te nosi u srcu.
Kad bi imali vjere kao gorusicino zrno, premjestali bi brda!
Gdje nam je ta vjera?
Jedna pomisao na Isusa iz ljubavi, moze biti snaznija molitva nego 10-minutno govorenje u jezicima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2006 11:21 
Odsutan
Admin

Eeee da, ima li tko vjere kao zrno gorušćice? Ja ipak nekak volim kad netko moli za mene u jezicima, jer ne moli On, već se Duh u njemu zauzima neizrecivim uzdisajima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2006 14:57 
Odsutan
Admin

Pozivam one koji si nisu skinuli primjere molitve u jezicima, koji nikad nisu čuli molitvu u jezicima, da to mogu skinuti i preslušati na početnoj stranici Tebe-tražim, pod linkom download.
http://www.tebe-trazim.com/download.html

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 svi 2006 16:27 
Odsutan

Tko od svih vas koji imate dar jezika je bio kod osobe koja ima dar tumačenja jezika?
Znate li da se grupi ljudi koji su mislili da imaju dar jezika i molili su u jezicima, i kad je ih je cula osoba koja ima dar tumacenja jezika, rekla im je da su cijelo vrijeme proklinjali.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 svi 2006 19:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Letizia napisao:
Tko od svih vas koji imate dar jezika je bio kod osobe koja ima dar tumačenja jezika?
Znate li da se grupi ljudi koji su mislili da imaju dar jezika i molili su u jezicima, i kad je ih je cula osoba koja ima dar tumacenja jezika, rekla im je da su cijelo vrijeme proklinjali.

Da, znam to... i to je ono cega se zapravo bojim. Ali ne zelim nikoga pitati za to jer ne znam jel moja namjera do kraja cista... Cula sam kako su neke osobe koje su bile zapanjene duhovnim darovima, tj. karizmama na kraju psihicki oboljele. Ovakva duhovnost je u neku ruku dosta ekstremna, malo se o njoj govori, pa se i dogadjaju ovakve stvari... Moze biti i opasno, stoga je moje misljenje da treba ostati normalan te se stalno preispitivati i ne ekspementirat na darovima samo na temelju neke knjige koju smo procitali i slicno...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 svi 2006 21:31 
Odsutan
Admin

lana napisao:
Letizia napisao:

Da, znam to... i to je ono cega se zapravo bojim. Ali ne zelim nikoga pitati za to jer ne znam jel moja namjera do kraja cista... Cula sam kako su neke osobe koje su bile zapanjene duhovnim darovima, tj. karizmama na kraju psihicki oboljele. Ovakva duhovnost je u neku ruku dosta ekstremna, malo se o njoj govori, pa se i dogadjaju ovakve stvari... Moze biti i opasno, stoga je moje misljenje da treba ostati normalan te se stalno preispitivati i ne ekspementirat na darovima samo na temelju neke knjige koju smo procitali i slicno...

Sa darovima treba svakako biti oprezan. Ali što ako ih imaš a ne koristiš? Odgovarat ćeš za to, jer nisi koristio svoje talente.

A jel tko čuo za slučaj kad su ljudi molili, a osoba koja ima dar tumačenja jezika je rekla da su ljudi govorili najljepše hvale Bogu i pjevali mu najljepše pjesme?
Hvatajmo se za dobre primjere, a ne za loše.
Leti je pitala forumaše da li je netko nama tumačio jezike?
Prvo netko ima dar jezika i koristi ga, a poslije se tumači. Nemogu se prvo tumačiti jezici pa onda koristiti.
Jezici se razvijaju i treba ih trenirati i ponavljati. A ne ih držati u rezervi i prezirati.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]