www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 lip 2025 10:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2006 14:36 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
tratinčica napisao:
ili vespu?

E to je već nezgodancija 8) ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2006 10:47 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

hm...znaimljivo...već duuugo nisam čula iz prvih usta da je netko nekome nešto ukrao... a sad vas dvoje

hm...da

ima jako puno duša kojima je normalno krasti i bit aktivnim "vjernikom"
potsjetilo me to na jedan događaj...
i na to
kako su nam duše slabe
kako sklone samozavaravnju....

i što sve činimo u svojim glavama da opravdamo svoje prijestupe...ili što je još gore uopće ni ne razmišljamo o njima...
samo ih pometemo pod tepih :cry:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lis 2006 19:47 
Odsutan

vjeko napisao:
Što mislite, da li cigareta i poroci uvelike sprječavaju vjerska iskustva. Da li je pametno nekad se opustiti, popiti koju čašicu i zapaliti cigaretu uz kavu? Činimo li time grijeh i vrijeđamo li Boga, iako uz to npr. gorljivo svjedočimo svoju vjeru?

Poštovani,

pušiti je porok, a svaki porok je grijeh. Prema tomu, oni koji su nanovo rođeni, a još su prikovani uz taj porok, sigurno da se ne mogu svrstati među zrele kršćane. Ima takvih koji su podučeni krivo o tom poroku, a ima i onih koji još sumnjaju i nesigurni su glede toga.

Pohvaljujem sto si ovu temu otvorio.

Pušenje jest vidljivi grijeh, ali su gori oni tajni, podmukli, recimo početak svih grijeha - ljudska oholost. Kad bih birao manje zlo, tj. dvojicu obraćenih koji pokatkad pogriješe, da mi čine društvo, zasigurno bih izabrao onoga koji puši već onoga koji je duhovno ohol.

Poznam jednoga pastira koji se razmetao tom (ne)slobodom pušenja. Čak je davao i nekakva teološka objašnjenja i sl. Vrlo žalosno i nisko je to predstavljanje, odn. svjedočenje za Kristovu stvar - Evanđelje života.

Bratski pozdrav iz Paradisa.
Smjerno u Kristu brat Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2006 13:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Po mom misljenju svatko ima slobodu izbora i ta cigareta ne moze na nikoga nalijepiti etiketu nezrelog krscanina. Osobno poznajem par svecnika koji odmah poslje mise pred svijetom zapale cigaretu, pa sta... meni ne smeta...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2006 14:20 
Odsutan

:roll:
Citat:
pušiti je porok, a svaki porok je grijeh. Prema tomu, oni koji su nanovo rođeni, a još su prikovani uz taj porok, sigurno da se ne mogu svrstati među zrele kršćane.

Mislis li da sa time svoj zivot, Bozji dar ruse ? Tako to nisam nikad gledala ali recimo da ovo stoji . Ovo bi bio "vidljivi" porok. Ali da li je to sigurno da se ne mogu svrstati među zrele kršćane, neznam :!: :!: :!:

Recimo i netko tko ima 100kg ili vise. Znaci li isto da se ne mogu svrstati među zrele kršćane jer jedu vise nego sto je za zivot neophodno ( ne mislim na prozdrvljivost ). Ili netko tko vaze " sa krevetom 50kg" da ne postuje svoj zivot ...

Mislim, da ne smemo u svemu trazito zlo. Zasigurno pusenje skodi i onom tko pusi i onom tko je uz njega, ali odmah ga deklarirati kao nezrelog ?

Neznam. mozda grijesim ali to je moje misljenje sada. Tko zna da li sam nezrela i mozda sazrim i promjenim to misljenje. Dragi Cubela ovo nije ironija na tvoje rjeci o zrelosti, nego stvarno tako sad mislim.
Bozji blagoslov svima, pusacima i nepusacima :P
Marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 13 lis 2006 14:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
pa, evo, ja pušim... i bio kod svećenika na ispovijedi i rekao mu da bi volio prestat, al' jednostavno ne mogu... baš uživam u cigareti... i kaže on meni, pa ako ne možeš prestat, onda puši i uživaj, vjerojatno postoji neki dobar razloga zašto ne možeš prestat - vjerojatno ćeš prestat kada dođe vrijeme za to! :)

...........................................................................................................

Evo jedna koju nađoh na http://www.hrkarmel.com/humor.htm

Pušenje

Jedan isusovac pušio je cigaretu i molio časoslov u svom uredu. Kapelan ga upita je li to dozvoljeno. Isusovac će mu: "Ne znam, nisam nikad pitao. Pričekaj do sutra, pitat ću svog poglavara." Slijedećeg dana izvijestio je kapelana: "Pitao sam poglavara i rekao je: 'Naravno da je dopušteno moliti dok pušiš!'" :)

...........................................................................................................

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: ...
PostPostano: 13 lis 2006 14:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

AngelMyst napisao:
pa, evo, ja pušim... i bio kod svećenika na ispovijedi i rekao mu da bi volio prestat, al' jednostavno ne mogu... baš uživam u cigareti... i kaže on meni, pa ako ne možeš prestat, onda puši i uživaj, vjerojatno postoji neki dobar razloga zašto ne možeš prestat - vjerojatno ćeš prestat kada dođe vrijeme za to! :)

Evo jedna koju nađoh na http://www.hrkarmel.com/humor.htm

Pušenje

Jedan isusovac pušio je cigaretu i molio časoslov u svom uredu. Kapelan ga upita je li to dozvoljeno. Isusovac će mu: "Ne znam, nisam nikad pitao. Pričekaj do sutra, pitat ću svog poglavara." Slijedećeg dana izvijestio je kapelana: "Pitao sam poglavara i rekao je: 'Naravno da je dopušteno moliti dok pušiš!'" :)

joj, joj...što nam danas ide ...navođenje vodice...na mlin svoj nasušni :cry:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2006 15:01 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ja sam samo rekao ono što je istina... i nije on to rekao sam, nego sam pričao s par njih, evo danas sam bio s jednim svećenikom i on je pušio...

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 13 lis 2006 15:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Uglavnom, rekli su mi da se uopće ne opterećujem s tim i da slučajno SAM SEBE NE OKRIVLJUJEM ZBOG TOGA, pogotovo ako ne mogu prestati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lis 2006 15:06 
Odsutan

vjeko napisao:
Što mislite, da li cigareta i poroci uvelike sprječavaju vjerska iskustva. Ili obrnuto, ako se netko odrekne svega i sagorjeva, da li opet ovo drugo njega sprječava u vjerskim iskustvima?
Da li je pametno nekad se opustiti, popiti koju čašicu i zapaliti cigaretu uz kavu? Činimo li time grijeh i vrijeđamo li Boga, iako uz to npr. gorljivo svjedočimo svoju vjeru?

Citat:
....popiti koju čašicu i zapaliti cigaretu

Evo Vjeko pita pored cigarete i za casicu ?
Vina ? Sta kazete ? Ne, da .... ???
Mislim i o svadbi u Kani kako je Isus reagovao. Kako o tom razmisljate ?
Nije prosuo vino, niti je rekao zasto pijete , nego pretvori vodu u vino.
Bez teoloskih znacenja dalje, ljudi su pili to vino iako su popili sve sto je bilo u kuci. :roll: ? A isus je bio tu medju njima .

Je li cjepidlacenje isto grijeh ? :oops:

:P Marte :arrow:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]