Leo napisao:
Brate Timoteju, da se na TT-u cesto presucivala nepravda vjerojatno je istina, ali nikako iz kakvog kukavickog razloga. TT je prosao mnogo vece oluje da bi se i dvoumio oko nepravde. Nego cesto je najmudrije sutati ili presutati, jer, kako meni, tako i svima, neke stvari nisu dostojne za komentirati. I na ovoj ste temi upali u zamku, skliznuli ste i sada je ovako kako je.
.
Dragi brate Leo,dobro znas da se uvjek slazem s tvojim pisanjem,ali bi ovdje nesto nadodala...Sigurno da je mudro sutiti,i presutiti..samo gdje i kada?Znaci sutiti,i presutiti je trebalo puno prije, a ne sada...kada je tema osudjena za kos..Onaj koji ovdje pise,mora da stoji iza onoga sto pise,
pa iako pogrijesi, moze uvidjeti u cemu je greska...daje mu se sansa da popravi..Zato se ne treba sputavati,dok se ne razrijesi,ono sto je zavrzlano...Grijeh je presutjeti,ako se nekoga navodi na grijeh ili zabludu ...
Krivo osudjivati,kao sto mi to radimo na mnogo tema ovdje...TT,
a ne truditi se da se to ispravi ,i javno pise, nego da se presuti....
e pa ne znam dali je mudro,ako nekoga odvedem u grijeh??
Dali nam je duznost "svjedociti",ili mudro presutjeti...
Svakako,da je u sutnji spas,ali onda ne treba otvarati usta prije...
Ovo je zivi primjer,kako nam je malo potrebno,da budemo zavedeni,nasim pisanjem...(nemojteme shvatiti,da sam protiv Medjugorja,
"za mene Medjugorje pistoji od prvoga dana,i meni nije potrebno nikakvo priznanje)Jednogoga dana kada RKC,odluci priznati, biti cu sretna..
Iako moja sreca,nista nije manja,ni danas..BDM,je prisutna na svakom mjestu,pa i ovdje..na ...Tebe-Trazim...Ona place,dok nas promatra,sta radimo...ovdje,i kako se zavaravamo...
Ove rijeci koje pisemo,nisu napisane zbog tebe i mene...dragi "Brate i Sestro",ove rijeci idu u svijet,gdje nas svi citaju...
Zato pazite dobro sta pisete...Ovo je "Dijalog",a da bi bio zdravi dijalog,
treba imati cvrstu i jaku vjeru...Ne baciti ulje na vatru,pa kada se zapali ... bjezati...ili jos gore,promatrati iza prikrajka..
[
Citat:
Imam jedno pitanje za vas koji ste se naostrili: hoce li tko od vas traziti razumjevanje od Boga kad vas na Sud pozove? Nadati se, barem, razumjevanju Bozjem? Ili Od Boga ne trebate razumjevanje? Ako ne trebate, tada ste upravu, ne dajite ni vi razumjevanje drugom.
Imam i ja jedno pitanje( za vas koji ste se naostrili )
Dali smo svi skupa na TT,dovoljno svijesni ,sta pisemo..??
Sta ce biti s onim,ako smo svojim pisanjem naveli na neistinu i zabludu??
Sirimo li istinu...ili svoje misljenje...RKC,oduvjek je bila ozbiljna stvar, a ne sala i igranje..."danas jesam a sutra nisam",i nikome nista?
Citat:
Mt 16
18A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. 19Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima."
Dovoljno jasne rijeci ,za sve nas...Za priznanje...Gospe u Medjugorju,odlucuje Poglavar nase RKC..PAPA....
Vatikan...To Cudo,i "ispitivanje "traje godinama,i ima dobar razlog zasto je bas tako...sto nije onako kako bi mi zeljeli....
Dali je itko pomislio,da i to moze da bude Bozja volja..ili koji je razlog?.
A sta ce biti s nama sutra, ako ga "sutra priznaju"...Dalli cemo postati bolji,drugaciji,sretniji...???
Sta "Priznanje" mijenja kod nas...?Dali ce promjeniti svijet..???
Citat Leo..
Citat:
Nikako da shvate ovi sto su se na raznim temama 'naostrili', ono sto stalno govori nekolicina clanova, da smo zivi kamem Crkve. Ugradjujemo se u misticno Tijelo Njegovo. Kakav je onda dio Tijela gdje kamen pored drugog ne moze stajati? Na tom mjestu Tijelo krvari.
Citat:
Citat od Joakima, sto je napisao...
Iv 21
15Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: "Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." 16Kaže mu: "Pasi jaganjce moje!" Upita ga po drugi put: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim!" Kaže mu: "Pasi ovce moje!" 17Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" Lk 22
31"Šimune, Šimune, evo Sotona zaiska da vas prorešeta kao pšenicu. 32Ali ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera. Pa kad k sebi dođeš, učvrsti svoju braću."
32Ali ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera. Pa kad k sebi dođeš, učvrsti svoju braću."