www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 17:11

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re:
PostPostano: 17 lis 2013 19:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
anchi_zagreb napisao:
bok frax.. valjda te mogu tak zvati?! hehe :grlim te:
ja sam isto jedna cura..i samo su mi 22godine.. hehee.. vjernica sam.. ne zato sto idem u crkvu svake nedjelje i citam na misi, nego se cijelom dusom predajem Bogu.. ili se barem trudim..
:P
ali ima i jedna ruzna strana mene... a ta je da sam mnogo puta pala i bila naivna sto se tice momaka...
jednom kad sam spavala sa momkom rasplakala sam se ko kisna godina..
Osjecala sam se tako.. jednom rjecju, UZASNO! :cry: :cry: :cry:
nikad nikome goreg osjecaja.. plakala sam kao da je netko, meni drag, umro. prije njega godinu i pol nisam imala nikakve odnose.. i osjecala sam se kao da sam ponovno izgubila nevinost...
nemogu opisati tuznog i ruznog osjecaja....
zasto??
zato sto nisam sigurna da je taj momak za mene..
da je taj momak zasluzio da mu dam sebe u 100%-tnom obliku...
bila sam uvjerena da ce seks pridonjeti zblizavanju mene i njega, i da ce me automatski voljeti vise...
:cry: :cry:

toliko mi nedostaje i zudim za tom ljubavlju da imam osjecaj ponekad da cu zavrsiti u ludnici. hehehe
isto tako sam kao i ti sve vise i vise sumnjicava prema deckima.. bilo oni moje generacije, ili malo stariji ozbiljniji(oni se pokazu jos i gori.. :( )

ne znam prijatelju.. ja samo znam da bih u braku voljela kraj sebe imati momka koji bi me volio prvo zbog moje unutarnje ljepote, a tek onda vanjske...
dosada je sve nazalost bilo obrnutim redoslijedom...
milijun puta sam pozeljela da budem ruzna... :cry:
e onda bih tek vidjela koliko je nekom decku uistinu stalo do mene i mog tijela..

najsretnija bih bila kada bi mi netko na papir napisao.. potpisao, pecatirao i ne znam sta sve ne, da ce zauvijek biti moj, vjeran mi biti... VOLJETI ME.. e pa onda cu spavati s njim.. tek onda kad budem sigurna da bi dao zivot za mene.. ovako je sve bezvrijedno.. prazno.. bez ikakvog duhovnog cilja i IZAZOVA..
:oops: :oops: neka garancija.. tu ne govorim o braku.. brak uopce ne smatram nekakvom garancijom, jer danas ima previse rastava, i svi shvacaju brak nesto normalno - NAZALOST... ljudi u vezi se mogu voljeti vise nego zena i muz u braku..

drustvo je iskvareno... seks, droga i alkohol su dobili epitet "normalno", a mi krscani koji zelimo zivjeti normalnim zivotom smo "nenormalni"..
e pa ja cu i dalje biti nenormalna, i traziti normalno...
makar umrla sama, tuzna i usamljena..
barem necu dati sebe nekome tko me nije zasluzio... jel tako prijatelju?? Budi mi dobar i cuvaj se.. :D

Dobar muškarac ili žena koji su za zajednički život, trebali bi imati najprije zajedničku ljubav to jeste ljubav prema Bogu, a tek u Bogu da imaju ljubav jedno prema drugom. Još nešto trebali bi biti odgovorni ljudi koji su spremni da trpe posljedice svojih zajedničkih odluka ili u suprotnom da obadvoje uživaju u plodovima dobrih odluka. Mnoge djevojke koje sam pitao u razgovoru koja je najbitnija osobina momka kojeg one traže odgovorile su iskrenost, a kada sam im pokazao šta je prava iskrenost i potpuno otvoren bio prema njima, shvatile su da same sebe lažu i da im iskrenost malo znači. Nemogu tražiti da neko bude iskren prema meni ako ja ne znam što je iskrenost ili nisam iskren, ne mogu tražiti da neko bude vjeran meni, ako nisam ja u stanju da uzvratim vjernošću. Shvatio sam da moju vijernost najbolje poznaju moji roditelji i familija, a zbog iskrenosti me cijeni malo ljudi uglavnom su to ljudi koji me najviše vole. U tvom slučaju kada si spavala sa tim momkom je bilo možda samo neka tjelesna privlačnost, i vaša ne promišljena odluka u kojoj si ti ispostila jer si shvatila da to nije ono što si srcem želila niti ono kako si ti zamišljala. Djevojke ipak vole momke osvajače ali na kraju one dopuštaju koliko će im se neko približiti ili koliko će se one predati. A svaki osvajač najprije udara tamo gdje je tvrđava slaba i kako bi na kraju osvojio kraljevske odaje. Ali tipovi momaka koji su osvajači nemaju baš suosjećanja jer je njima najbitniji plijen, a najmanje im je bitna ljubav.

Ni da ti neko napiše na pismeno sve to što zahtijevaš, i da imaš garanciju opet bi se našlo što šta da se doda na papir, i kada bi htjeo da da svoj život za tebe, bi li ti dala svoj život za njega? Ljudi koji daju svoj život za druge ljude, to bezuvjetno čine, kao što je Gospodin Isus dao svoj život za sve ljude učinio je to i nije tražio od nas zahvalnost, jer mi ne možemo nikada shvatiti tu ljubav i žrtvu do kraja.
A i taj čovjek koji bi dao svoj život nebi to učinio zbog seksa sa tobom, nego bi to učinio zato jer shvata vrijednost tebe kao stvorenja koje je Bog stvorio.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 19:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Mata napisao:
probal budem ja :) don Damir je govoril u svojem predavanju Teologija tijela (mislim da 2 dio) kako je svaki muškarac (židov) osim što je bio i muž, bio i svecenik (u duhovnom smislu) svojoj ženi. A kako su samo svecenici u ono vrijeme smjeli ulazit u šator, i to samo jedan svecenik (zakar - hebrejski muškarac) otuda se povlači poveznica za lezbijski čin. Znači žena umjesto da bude otvorena (negeba) i da prima, onda otima i grabi i želi zauzeti mjesto koje pripada muškarcu, i zapravo ona želi ulaziti u šator umjesto muškarca, i tako čini lezbijski čin. U duhovnom smislu.
jel jasnije ;)

Hej Mata, hvala puno :D ali nije mi jasnije, jer lezbijski cin podrazumijeva dvije zene, jel me kuzis? ak je u duhovnom boju postojao lezbijski cin, onda je Adam morao zauztei poziciju zene.
Ovo sto si ti gore napisao, to je meni jasno, kako Eva zauzima poziciju muskarca, al mi nije jasno kako to moze lezbisjki cin, jer ak je Eva davala, i time zauzela poziciju muskarca, onda je Adam primio, pa on vise nije muskarac u ovom odnosu nego zena. Dakle, opet nema lezbijskog odnosa. eto to mene muci

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 19:56 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
Pia napisao:
Hej Mata, hvala puno :D ali nije mi jasnije, jer lezbijski cin podrazumijeva dvije zene, jel me kuzis? ak je u duhovnom boju postojao lezbijski cin, onda je Adam morao zauztei poziciju zene.
Ovo sto si ti gore napisao, to je meni jasno, kako Eva zauzima poziciju muskarca, al mi nije jasno kako to moze lezbisjki cin, jer ak je Eva davala, i time zauzela poziciju muskarca, onda je Adam primio, pa on vise nije muskarac u ovom odnosu nego zena. Dakle, opet nema lezbijskog odnosa. eto to mene muci

Ivan Pavao II vuče poveznicu između Isusa koji je pravi zaručnik i Crkve kao zaručnice (Isus se daje za svoju Crkvu, kod svake Sv.Mise). Kod starih židova Šator je bio posebno mjesto unutar hrama, u koji je mogao ulaziti samo muškarac (šator je u duhovnom smislu predstavljao ženu). I onda dolazimo do toga da žena oče zauzeti mjesto muškarca kao svecenika i ULAZI u šator, tj. žena ulazi u ženu, lezbijski čin. Al naravno sve to je gledano u duhovnom i simboličkom smislu, i o tome govori don Damir.

i to je upravo zanimljivo, da smo mi muškarci postali tupavi, i gledamo kako žene zauzimaju naše pozicije, odnosno propuštamo biti ti koji trebaju podsječati ženu na Boga (i vjernost Bogu) i na njenu primarnu ulogu (da bude voljena, otvorena, i da bude majka).

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 20:58 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Hej Mata, opet hvala, al opet ne razmijem. obiconi momak navodi don Damira koji kaze "ona otima, ona grabi u Edenskom vrtu. Ivan Pavao II. išao je dotle da je rekao kako je u duhovnom boju postojao jedan lezbijski čin - jer - što je Eva radila? Ona je davala!"
Dakle jasno je kako je IP II govorio od prvom grijehu, ali ja ne razumijem po cemu je to lezbijski cin. Upravo iz razloga koji sam vec prije navela: ak je Eva davala,(vjerojatno jabuku) i time zauzela poziciju muskarca, onda je Adam primio (tu istu jabuku) pa on vise nije muskarac u ovom odnosu nego zena. Dakle, opet nema lezbijskog odnosa.

Mozda bi dilo dobro da mi kazes gdje IP II govori o tome, pa da procitam , jer mi nije jasan ovaj dio o kojem govoris, ovaj sator. Nije mi jasno kakve to veze ima s Edenskim vrtom. Jasna mi je analogija sator-zena, ali mi nije jasno kakve veze ima ulazak u sator i prvi grijeh – ne mogu tu povuci paralelu nikako.

Al hvala jos jednom :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lis 2013 10:28 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
A prije više od godinu dana sam pronašao jednu molitvu u jednoj knjizi svidjela mi se jer se u molitvi opisane sve karakteristike djevojke sa kojom bi mogao imati kvalitetan život.[quote]

Kako se zove ta knjiga?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2013 09:14 
Odsutan

evo još jedno lijepo svjedocanstvo, i ne samo to, vec i odgovor da nije sve grijeh. Kako se obično prezentira (sve je grijeh, ili ništa nije grijeh). Evo samo jedan mali dijelic toga:
Citat:
Pokušavala sam dokučiti što to za nekoga znači čisto hodanje, što svećenici misle o tome, gdje pronaći odgovor na pitanje što je sve dopušteno, što koristi čovjeku, a što ne. Ne, nisam pronašla te odgovore u drugima i ne postoji čarobna formula koju će vam netko reći kako biste trebali hodati. Doduše, na početku sam svojeg hodanja mislila da je jedini ispravan način hodati posve uzdržljivo, što znači ne imati nikakav fizički kontakt s mladićem. Naše je hodanje izgledalo tako da u prvom razdoblju ni na kakav fizički način nismo iskazivali nježnost jedno prema drugome, a nakon toga smo prošli razdoblje u kojem smo, za moj pojam, prešli granice, tj. naša srca nisu bila spremna iskazivati nježnost u slobodi. Tada smo osjećali da ne možemo posve ovladati svojim nutarnjim osjećajima koji su se vezali uz zagrljaj i poljubac. Te je osjećaje trebalo svakako pročistiti, a mi nismo znali kako. Odlučili smo ponovno početi hodati bez ikakvog fizičkog kontakta, i snagom volje uspjeli smo tako hodati puna dva mjeseca. No, nakon toga smo ponovno osjećali duboku potrebu za zagrljajem i blizinom. Tada sam znala da po tom pitanju treba nešto poduzeti jer jednostavno nema smisla ići iz jedne krajnosti u drugu.

mislim da je ovo odlično izrečeno od te djevojke, mi ljudi (parovi) nismo kocka leda pa da budemo hladni jedno prema drugome. Ništa prije braka ne znači biti okrenut jedan od drugoga leđima bez ikakvog fizičkog kontakta.

ostalo na Moguće je!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2013 09:54 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nekako mi je tekst sav u rukavicama... Čak toliko toga (ni)je izrečeno da je skoro ispalo da su bolesne perverzije dozvoljene ukoliko dolaze od srca i ukoliko se odvijaju u neposrednoj blizini raspela.

Ukoliko je taj tekst reakcija ne neki drugi, bilo bi dobro da se stavi i taj da vidimo gdje se povlači linija.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2013 13:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
brzi_Heinz napisao:
Nekako mi je tekst sav u rukavicama...

Slažem se. Tekst je čisto prenemaganje. Makni joj na tri miseca tog tipa pa ćeš vidit kako će se priča prominit. Kako će nestati kućice od cvića i čokolade. Kako će se sve prominit, kako će nastati pitanja: zašto, kako, kamo? I ja bi hvalio Boga na sva usta i drugima pametovao da kojim slučajem imam neku predivnu divojku kraj sebe. Kažem ti Heinz, čisto prenemaganje. Pitao bi je da je ona kojim slučajem svaki Božić sama, svaki Uskrs i novu godinu sama, i tako 31 godinu u nizu, jel bi se i onda toliko prenemagala kao što se sada prenemaže? Koji licemjerje. Pfuj! :roll:

Job 1,8-11 Nato će Jahve: "Nisi li zapazio slugu moga Joba? Njemu na zemlji nema ravna. Čovjek je to neporočan i pravedan, boji se Boga i kloni zla!" A Satan odgovori Jahvi: "Zar se Job uzalud Boga boji? Zar nisi ogradio njega, kuću mu i sav posjed njegov? Blagoslovio si djelo njegovih ruku, stoka mu se namnožila po zemlji. Ali pruži jednom ruku i dirni mu u dobra: u lice će te prokleti!"

Kaže pismo: Ali pruži jednom ruku i dirni mu u dobra: u lice će te prokleti!

O tome ti pričam Heinz, o tome. Ne virujen joj ni riči. Pfuj!

Jr 17,9 Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?

Kažem ti da ne virujen ni riči.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2013 13:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
pročitao sam i mogu reći da je to lijepo svjedočanstvo. Iako kod nje dobro ide mogu reći da malo u nekim shvaćanjima griješi. Ne preporučuje se hodanje bez poljubaca zbog nekakve "savršene čistoće" kako ona piše nego zato jer francuski poljubac vuče dalje a i par se preko toga naveže. Čak ni don Damir Stojić ne preporučuje francuski poljubac u vezi, slušao sam ga na seminaru kad je rekao da preporučuje onima koji se ljube da prestanu, kaže neki će nakon toga prekinuti a neki ostati zajedno, tinejdžericama omraženog Frkina ne treba ni spominjati. Drugo, vidim da je i ona imala padova u čistoći, možda nisu neki teški padovi i nisu ih dublje povukli ali nisu svi isti. Oni su ostali na poljupcima i zagrljajima ali neko drugi možda neće ostati na tome nego će ga to povući u teže stvari, zato se ne preporučuje previše fizičkog kontakta. Meni je ispovjednik savjetovao poljubac u obraz na sastanku i rastanku i ništa drugo. Nisam ga poslušao pa sam se opekao. Srećom opet je bio samo strasni poljubac ali kroz to smo i ja i moja zaručnica shvatili da ili ćemo tako ili do braka ćemo sigurno pasti.

Drugo, svjedočanstvo te djevojke treba shvatiti i u kontekstu njenih godina jer neko tako mlad i još k tome da joj je to prva ljubav teško da može izdržati a da se tu i tamo ne cmokne. A i tri godine hodanja, ne znam ko bi toliko vremena izdržao a da se malo više ne približi osobi koju voli.

Isto tako nije poanta u formi kako bi to izgledalo ispravno hodanje nego u tome kakvi problemi proizađu iz pogrešaka tokom hodanja, zbog toga se preporučuje hodanje u čistoći a ne zbog neke forme. Ja i moja sadašnja supruga smo na početku hodanja imali nekoliko manjih padova koji su nam kasnije stvorili trpljenje, ali tek neko vrijeme nakon što smo prestali s poljupcima. I ona Josipa Džojić, čije je svjedočanstvo hodanja pročitao sam Benedikt XVI i pohvalio, ona kaže da je u početku veze bilo padova, doduše nisu išli do kraja, nakon toga su do braka hodali po Frkinovom savjetu bez poljubaca, ona kaže da su prvu godinu braka jako trpjeli a još im je trebalo godinu dana dok nisu izgradili ono što su porušili u tim pogreškama u početku veze.

Zato ko voli nek izvoli ali ne savjetuju zaludu ni Frkin ni don Damir hodanje bez poljubaca a to najbolje znaju oni koji su se opekli zbog toga

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2013 14:25 
Odsutan

Fran26 napisao:
brzi_Heinz napisao:
Nekako mi je tekst sav u rukavicama...

Slažem se. Tekst je čisto prenemaganje. Makni joj na tri miseca tog tipa pa ćeš vidit kako će se priča prominit. Kako će nestati kućice od cvića i čokolade. Kako će se sve prominit, kako će nastati pitanja: zašto, kako, kamo? I ja bi hvalio Boga na sva usta i drugima pametovao da kojim slučajem imam neku predivnu divojku kraj sebe. Kažem ti Heinz, čisto prenemaganje. Pitao bi je da je ona kojim slučajem svaki Božić sama, svaki Uskrs i novu godinu sama, i tako 31 godinu u nizu, jel bi se i onda toliko prenemagala kao što se sada prenemaže? Koji licemjerje. Pfuj! :roll:

ne kuzim, na kaj točno misliš? Kakvo prenemaganje? Misliš da bi ti da imaš super predivnu djevojku kraj sebe mogao ostati ravnodušan? bez ikakvog fizičkog kontakta? :a1407:

to je svjedočanstvo jedne djevojke, čak ne mora biti istinito, al u samom tekstu se lako daju prepoznati mnogi. Meni osobno do prije godinu dve, ono kaj je pisal običan momak (hodanje u čistoči) je bilo apstrakcija, govoril sam sam sebi to je nemoguće, to nije normalno i to nije prirodno.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]