www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 22:12

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 09:19 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Ja sam od onih koji su oduvijek vjerni tijelom,
ali misli su mi ponekad znale odlutati do neke druge osobe.
Za mene su posebna napast 2-3 osobe koje su mi se sviđale od najranije mladosti i najgore je što mi Zavodnik uvijek njih pošalje na moj put,
pa čak i nakon više od 10 godina.
Uvijek su me do sad našli svi oni koji su za mene napast, i to u zaista nevjerojatnim okolnostima koje mi u tim trenucima samo pojačaju vjeru u Boga kad vidim kakvim se sve anđelima svjetla služi Zavodnik.

Slažem se s onim svećenikom. Vjerujem da je lako ostati vjeran kad nisi u tim "lopovskim prilikama" koje lopova čine lopovom.
Ja sam, na moju veliku žalost, oduvijek u okolnostima koje su idelne za prijevare i za napasti, oduvijek oko mene lebde sve one najfinije napasti u svojim najljepšim izdanjima...
Zbog toga se vjerojatno još do sad nisam odlučila na brak.
Uvijek me nešto smete i odlučim ostati sama.
Hvala Bogu što me štiti barem tijelom od grijeha, ali za sad se još ne mogu oduprijeti nemiru, zbunjenosti i neodlučnosti koji su već godinama u meni zbog svih tih silnih ljudi i duhova koji obilaze oko mene.
Taman odlučim da je sad sve gotovo, da nema više te napasti i kušnje kroz koju moram proći i odlučim da ću svoj život pokloniti tom jednom predivnom čovjeku koji je već godinama najdragocjeniji dio mog života - i onda se dogodi nešto toliko potresno za mene da više ništa ne znam...
Njednom odnekud dođu 2-3 osobe koje su po svemu moj odabir..kao da su stovrene za mene...i onda kad ipak shvatim da ne mogu tako, da se ne želim zaljubiti ni u koga novoga, onda iskrsne tamo iz neke daleke zemlje moja prva zaljubljenost koja nudi sve..koja nudi sve ono što nije mogla ponuditi u prošlosti...
A Zavodnik zna za moju najveću slabost: privrženost svima onima u koje sam nekad bila zaljubljena (sva sreća da su samo dvojica-trojica)...
I kad oni dođu s najljepšim pričama...s tako poznatim očima u kojima sam nekad vidjela sve ono najljepše...
Kad dođu sa svojim čežnjama i planovima u kojima sam ja "žena njihovog života"....

Ooo, kako je to teško....

Koliko godina, koliko sna, snage i mira oduzmu takve situacije...

To su stvari s kojima se ja borim i taman kad napravim rez i kažem "ne, nitko više ne smije u moj život"...opet dođe netko koga može samo Zavodnik iskrojiti po mojim najdubljim željama...

I tako skoro svake godine u moj život poput oluje dođe neka osoba koja me zbuni i ja ostajem sama..neodlučna..nikome svojom ljubavlju ne grijem dom...nikome nisam žena...nijednom djetetu nisam majka...

A godine prolaze...

A napasti dolaze...i ne posustaju...

Saznala sam da je kod mojih predaka bilo mnogo grijeha preljuba.
Osjećam da ova moja silna neodlučnost ima veze s time... Nisam sklona tjelsnim grijesima niti prljavim mislima, ali sam toliko neodlučna u odabiru budućeg muža da je to prešlo svaku granicu i ne znam kako me itko može još trpjeti takvu.

Kad vidim neke svoje priateljice koje su tako sretne s jednim dečkom, s jednim prijateljem, kad vidim da u njihovom životu uopće nema drugih ljudi koji bi mogli biti kao neka napast - tako se osjećam tužno...tako jadno i tako bijedno...(nravno, sretno zbog njih, a jadno zbog sebe)
I onda kad vidim da mene gledaju već i poprijeko što se napokon ne odlučim za brak...
Vjerujte, jako je teško kad vam kroz život haraju svi ti ljudi koji bi htjeli i mogli biti vaš odabranik.
BOLJE je za dušu i vjeru ne imati izbora, nego imati ga previše.
Kad nemate izbora, sve su vaše misli kod Boga i ne zamarate se ljudima...a kad je kraj vas mnogo ljudi - ipak razmišljate puno o njima i pitate se što je za njiih i vas najbolje u toj situaciji, proučavate njihov duh, karakter i sve ostalo...Teško je to...

Ja sam umorna od svih i svega.

I stoga od srca preporučam svim mladim djevojakama - nemojte se ni s kim čak ni ljubiti u mladosti jer ne možete vjerovati koliko bi vas skupo mogao doći taj poljubac 10 godina kasnije... ili još kasnije...Kolike muke bi mogao donijeti u vaše tijelo i dušu, i kad mislite da ste sve zaboravili i kad se ni sjećate više toga - mogao bi se pojaviti taj vaš "princ iz najranije mladosti" i ponuditi vam cijeli svijet....a vi taman odlučujete kome pokloniti svoj život...
Mogao bi doći iz dalekog svijeta slomljen od svega i vratiti se po vas, princezu iz njegove mladosti. Vi ste mislili da vas se on ni sjeća, a kad ono...

Jako su to teške situacije. I zaista nije isto raditi posao u kojem upoznaješ stotine ljudi i u kojem komuniciraš s 1000 ljudi, i živjeti i u slobodno vrijeme u društvu, ili biti u nekom malom mjestu gdje i nema puno mogućnosti za nova poznanstva, a tako je i manje prilike za situacije kad zaista ne znaš kako postupiti i kako se nositi sa svime time. Istina je da prilike lopove čine lopovom.
Ili daj Bože - da ipak uvijek puno naučimo iz tih prilika i pomognemo tim "lopovima" koji dođu na naš put pronaći - put do Boga...
Tako sam ja radila do sad...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 09:35 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ti bi trebala popričati s nekim ko ima više iskustva. Al nisam te skužio jel si bila s nekim i misla si to je to ,pa je uletio taj "princ" i zbunio te il šta?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 09:48 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Razgovaram ja već godinama s najboljim savjetnicima :D :
svećenicima, teolozima, vjeroučiteljima, laicima vjernicima...stručnjacima za obitelj...
I pomoći nema.

Da, bila sam u vezi 6 godina i prekinula je, pa se vratila opet nakon godinu i pol i ipak se još ne mogu odlučiti za brak.
Nije u pitanju samo princ iz mladosti, ima tu još ponetko.

Jedino je u svemu dobro to što sam tijelom Božja, ali razdire me moja neodlučnost i više ne mogu normalno živjeti.
Zadnji savjet koji sam dobila je molitva otklinjanja. Da očito to ima veze s grijesima bludnosti mojih predaka.
Otići ću čim to bude moguće.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 09:59 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ne znam ,u svim familijama ima svakakvih grijeha pa ne znam baš da to mora bit vezano uz to. Možda si po prirodi takva osoba i previše analiziraš, možda čekaš neki znak.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 10:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
draga ela, meni se doimaš kao umorna i nesigurna osoba, koja ipak zna što želi, ali zbog previše preispitivanja i analiziranja ne uspiješ ništa izrealizirati do kraja...

ne znam imaš li dojam o sebi da učiš iz vlastitih i tuđih iskustava? Ili su ti ona primjer više za vlastito zbunjivanje...

Svo to zbunjujuće stanje tvoje i neodlučnosti su područje uma, a mislim da je za vezu bitno i srce... Emocije ti isto znaju biti konfuzne, ako ne učiš iz iskustava, prijašnjih veza i tsl...

ja osobno isto previše analiziram sve, a osobito u vezi veza i odnosa s drugim ljudima...

ja sam se zbunjujuće osjećao nakon što me odbila jedna zgodna djevojka u koju sam se zaljubio i za koju sam bio spreman sve učiniti, molio se Gospi da budem toliko daleko od nje da je ne tlačim, a toliko blizu da je ljubim, a njoj je sve to bilo zbunjujuće također...

no, uvijek ostaje jelena rozga na youtubu :t152:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 12:12 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
jelena rozga.. lol
nece ni ona biti vjecna...

neznam....
ne bih mogla biti sama...
ta usamljenost..
ubila bi me...
zato se divim svim zenama "srednjih" godina :wink:
koje su jos uvijek same i traze tog nekog....
mislim...
da ako dodem u takve godine
da necu previse birati.....

ta tko sam ja
i kakvo je moje to savrseno srce
da previse biram?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 13:02 
Odsutan

ja mogu biti sam i u principu mi je ok... dođu mi periodi kad osjećam usamljenost i napuštenost... i onda sažaljenja, ..., da me nijedna neće..., a onda me to prođe i opet sve 5...

kod mene je vrlo smješna situacija... ja sam zaljubljen u jednu curu iz Karlovca, ide na moj faks..., zove se Katarina, a ona ne želi sa mnom... e sad, u mene je zaljubljena jedna druga djevojka s kojom pak ja ne želim,... i sad mi to izgleda ko neka lovica... svatko lovi ovog drugog pored sebe... :b101: katastrofa...

ja u principu mislim da većini djevojaka ne odgovaram jer sam previše refleksivna osoba i preozbiljan... a vidim i da baš ne trzaju na mene...

ali, i ne odgovara mi trenutno nikakva veza, jer to znači i odgovornost i stalno vezivanje, a to mi nije ok osjećaj... više mi paše sloboda i netlačenja...

budući da imam tlačiteljskih trauma i rana iz djetinjstva i života, tlačenja od druge strane mi nimalo ne odgovaraju

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 14:50 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ela bredi napisao:
Ja sam od onih koji su oduvijek vjerni tijelom,
ali misli su mi ponekad znale odlutati do neke druge osobe.
Za mene su posebna napast 2-3 osobe koje su mi se sviđale od najranije mladosti i najgore je što mi Zavodnik uvijek njih pošalje na moj put,
pa čak i nakon više od 10 godina.
Uvijek su me do sad našli svi oni koji su za mene napast, i to u zaista nevjerojatnim okolnostima koje mi u tim trenucima samo pojačaju vjeru u Boga kad vidim kakvim se sve anđelima svjetla služi Zavodnik.

Slažem se s onim svećenikom. Vjerujem da je lako ostati vjeran kad nisi u tim "lopovskim prilikama" koje lopova čine lopovom.
Ja sam, na moju veliku žalost, oduvijek u okolnostima koje su idelne za prijevare i za napasti, oduvijek oko mene lebde sve one najfinije napasti u svojim najljepšim izdanjima...
Zbog toga se vjerojatno još do sad nisam odlučila na brak.
Uvijek me nešto smete i odlučim ostati sama.
Hvala Bogu što me štiti barem tijelom od grijeha, ali za sad se još ne mogu oduprijeti nemiru, zbunjenosti i neodlučnosti koji su već godinama u meni zbog svih tih silnih ljudi i duhova koji obilaze oko mene.
Taman odlučim da je sad sve gotovo, da nema više te napasti i kušnje kroz koju moram proći i odlučim da ću svoj život pokloniti tom jednom predivnom čovjeku koji je već godinama najdragocjeniji dio mog života - i onda se dogodi nešto toliko potresno za mene da više ništa ne znam...
Njednom odnekud dođu 2-3 osobe koje su po svemu moj odabir..kao da su stovrene za mene...i onda kad ipak shvatim da ne mogu tako, da se ne želim zaljubiti ni u koga novoga, onda iskrsne tamo iz neke daleke zemlje moja prva zaljubljenost koja nudi sve..koja nudi sve ono što nije mogla ponuditi u prošlosti...
A Zavodnik zna za moju najveću slabost: privrženost svima onima u koje sam nekad bila zaljubljena (sva sreća da su samo dvojica-trojica)...
I kad oni dođu s najljepšim pričama...s tako poznatim očima u kojima sam nekad vidjela sve ono najljepše...
Kad dođu sa svojim čežnjama i planovima u kojima sam ja "žena njihovog života"....

Ooo, kako je to teško....

Koliko godina, koliko sna, snage i mira oduzmu takve situacije...

To su stvari s kojima se ja borim i taman kad napravim rez i kažem "ne, nitko više ne smije u moj život"...opet dođe netko koga može samo Zavodnik iskrojiti po mojim najdubljim željama...

I tako skoro svake godine u moj život poput oluje dođe neka osoba koja me zbuni i ja ostajem sama..neodlučna..nikome svojom ljubavlju ne grijem dom...nikome nisam žena...nijednom djetetu nisam majka...

A godine prolaze...

A napasti dolaze...i ne posustaju...

Saznala sam da je kod mojih predaka bilo mnogo grijeha preljuba.
Osjećam da ova moja silna neodlučnost ima veze s time... Nisam sklona tjelsnim grijesima niti prljavim mislima, ali sam toliko neodlučna u odabiru budućeg muža da je to prešlo svaku granicu i ne znam kako me itko može još trpjeti takvu.

Kad vidim neke svoje priateljice koje su tako sretne s jednim dečkom, s jednim prijateljem, kad vidim da u njihovom životu uopće nema drugih ljudi koji bi mogli biti kao neka napast - tako se osjećam tužno...tako jadno i tako bijedno...(nravno, sretno zbog njih, a jadno zbog sebe)
I onda kad vidim da mene gledaju već i poprijeko što se napokon ne odlučim za brak...
Vjerujte, jako je teško kad vam kroz život haraju svi ti ljudi koji bi htjeli i mogli biti vaš odabranik.
BOLJE je za dušu i vjeru ne imati izbora, nego imati ga previše.
Kad nemate izbora, sve su vaše misli kod Boga i ne zamarate se ljudima...a kad je kraj vas mnogo ljudi - ipak razmišljate puno o njima i pitate se što je za njiih i vas najbolje u toj situaciji, proučavate njihov duh, karakter i sve ostalo...Teško je to...

Ja sam umorna od svih i svega.

I stoga od srca preporučam svim mladim djevojakama - nemojte se ni s kim čak ni ljubiti u mladosti jer ne možete vjerovati koliko bi vas skupo mogao doći taj poljubac 10 godina kasnije... ili još kasnije...Kolike muke bi mogao donijeti u vaše tijelo i dušu, i kad mislite da ste sve zaboravili i kad se ni sjećate više toga - mogao bi se pojaviti taj vaš "princ iz najranije mladosti" i ponuditi vam cijeli svijet....a vi taman odlučujete kome pokloniti svoj život...
Mogao bi doći iz dalekog svijeta slomljen od svega i vratiti se po vas, princezu iz njegove mladosti. Vi ste mislili da vas se on ni sjeća, a kad ono...

Jako su to teške situacije. I zaista nije isto raditi posao u kojem upoznaješ stotine ljudi i u kojem komuniciraš s 1000 ljudi, i živjeti i u slobodno vrijeme u društvu, ili biti u nekom malom mjestu gdje i nema puno mogućnosti za nova poznanstva, a tako je i manje prilike za situacije kad zaista ne znaš kako postupiti i kako se nositi sa svime time. Istina je da prilike lopove čine lopovom.
Ili daj Bože - da ipak uvijek puno naučimo iz tih prilika i pomognemo tim "lopovima" koji dođu na naš put pronaći - put do Boga...
Tako sam ja radila do sad...

..previše nota..elice... :lol:
.nije to tako složeno kako si napisala..
..tebi je jednostavno dobro..samoj....i strah te je svoj komoditet ..podijeliti s nekim.. :lol:

...sjeti se ..prije nekih desetaka godina..žene su bile.." kuš"
.doma ...dijece okolo svuda...radi hrmbači u polju..svuda..i odgajaj
..djecu..
..i nećeš vjerovati..bile su radosne..jer nisu stigle razmišljati
..o prošlim vremenima... :lol:

..kreni i ti tako u " bračne vode"..pa nećeš stić razmišljati..puno..
..jedno dijete na na glavi...drugo na rukama..trbuh do zuba...
:lol: :lol: :lol:

..a još dođe ..macho i moraš biti spremna za radosna i za njega..

..toga je tebe strah... :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 16:31 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
prije a vjerujem i danas ima tradicije da se djeci bira bracni drug jos kad se rode... tada se nije moglo razmisljati jel mi se svida ili ne nego trebalo je uci u bracnu luku zbog htjenja roditelja... vjerujem da najvise zbog ugleda u drustvu i imovinskog statusa... vjerujem da ni tada nisu zene bile sretne jer im je sloboda bila zakinuta a evo ni danas kad imamo tu slobodu opet smo nezadovoljni... jer treba birati :P... a nikako izabrati...

tko bi nama ljudima ugodio... kako god okrenes nevalja... :? :?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 18:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

.... ja dobro podnosim samoću i često uživam u njoj, svaka veza nosi i obaveze, a to me zasad smeta i najbolje mi je ovako....
Draga ela bredi potpuno te razumin, znam isto neke cure koje su u sličnoj situaciji ka ti, pametne su, super izgledaju, sve 5, ali su ostale same, e sad, zašto... pa mislim zato jer previše analiziraju sve, a i dosta su izbirljive.... u toj izbirljivosti ih podržajem, jer teško je danas nać skroz kompletnu osobu i nekoga normalnoga, jako teško....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]