Mario23 napisao:
Zvučite kao da te darove kupujete na pazaru.
Prava stvar je imati darove i ne pričati i hvaliti se svakome o tome.
Nadam se da nikog nisam uvrijedio.
! +

)
Tema je darovi u zajednici, pa se o toj temi i piše, piše se o svojim iskustvima, a oni koji nemaju neka ne osuđuju i ne razvlače nepotrebno one koji te darove imaju kao nekakve nakarade. Čitajući na forumu po ostalim sličnim temama isto ste tako razvlačili one koji su se osudili nešto pisati o svojim iskustvima, koji su čak stavili na postove svoje riječi kroz dar molitve u jezicima. Ispada da je najbolje o tome šutjeti, jer ako i nešto kažeš nije dobro - hvališeš se.
Nerazumijevanje je nepotrebno. Darovi duha svetoga dati su od Boga, a nisu dobijeni na placu. O tome se dosta pisalo vidim i na ostalim temama, a Johny je lijepo o tome napisao da su karizme odobrene i od Vatikana. Čemu tolike fame oko toga. Pa nije Papa s placa, nego poglavar crkve, koji je uostalom volio u svoje odaje zvati karizmate da mu govore u jezicima i pjevaju, pa je i on na kraju dobio taj dar.
Ako netko nema iskustvo o darovima napominjem da ne razvlače one koji to imaju, a to ne znače da oni koji nisu dobili darove duha svetoga da ih nikada neće dobiti. Ovisi o vama samima i o situaciji u kojoj jeste, neka duhovna obnova, jak karizmata koji se moli nad vama itd. Ako je netko ohol i uzdiše se od ostalih samo zato što ima darove, njegov problem, jer je vjerojatno takav inače u životu, a dar je dobio kao božiju opomenu da se promijeni.
Niti je onaj koji ima darove duha svetoga bolja osoba od onoga koji nema, a o tome sam pisala već u prethodnim postovima da se ne ponavljam.
Ako Selle, ja i neki ostali forumaši pišu o svojim iskustvima to ne znači da se hvale samim time što govore da imaju neki dar, nego dijele iskustva i u zajedništvu sa ostalima i među sobom tražimo i pomoć i oslonac, da kroz tuđa iskustva vidimo i samo gdje griješimo, a što je dobro. Zato su se i oformila molitvene zajednice i odobrile od strane biskupa.
Forum služi da se o tome priča da bismo pomogli jedni drugima, nema tu mjesta hvaljenja. Ne vjerujem da je itko tko je pisao o svome daru govora, da laže i izmišlja i da trguje kako Mario 23 govori na placu (pazaru).
U privatnom životu niti pričamo o tome, jer ni nemožeš o tome javno pričati, puno ljudi to ne razumije. O tome mogu pričati samo sa ljudima koji imaju darove duha svetoga u mojoj molitvenoj zajednici, sa svećenikom časnom, laikom, a moraš sa nekime pričati i savjetovati se, da naučiš, ne možeš biti prepušten sam sebi.
Draga Ela Bredi -iz tvojih postova se da zaključiti da zašto smo mi uopće išta pisali o svojim iskustvima, da nam je bolje da smo šutjeli, jer pisati o tome očito znači hvalisati se ili što si ti mislila ??? ne razumijem.
Ti ne pišeš o svom osobnom iskustvu sa darovima duha svetoga, nego opisuješ ljude koje ti osobno poznaješ i kroz njihov primjer postavljaš upitnik nada nama ostalima kao da nismo u redu u životu, samim time što smo se usudili napisati nešto na tu temu, a ti tvoji prijatelji šutjeli.
Kažeš da ti ne bi ponavljala jednu te istu riječ da dobiješ dar govora i hitno bi išla tumaču. Pa te pitam ja ako nemaš dar tumačenja, ti bi onda draga moja trebala doma uz sebe stalno imati tumača koji će ti sve prevoditi što ti izgovara, to je neizvedivo, jer se ne moliš uvijek u molitvenoj zajednici. A drugo potrebno je moliti u jezicima radi vlastite izgradnje i vježbati, jer ako ti je to Bog dao dao ti je s razlogom, ne da zapuštaš kao što sam ja zapuštala, pa mi je sada žao. I o tome sam pisala da nisam imala dobar odnos prema tome daru, a sada to ispravljam i ide na bolje. Govoriš kako sam uopće znala da je to dar. Kada ga dobiješ znat ćeš odgovor. Prepoznaš da je nešto neuobičajeno i drugačije nego što si do sada u životu govorila. A ako živiš ispravno i poznaješ što su plodovi duha svetoga, onda sigurno kroz tebe ne govori nečastivi.
Po tebi i Mariju 23 ispada da tolika masa ljudi koja ima dar jezika blebeće bezveze i da su molitvene zajednice koje su odobrene od biskupa blebetaška ekipa koja lupa u prazno skupa sa svećenicima, časnama i laicima koji su se školovali za to. Da su svi ti ljudi koji imaju dar oslobođenja i ozdravljanja lakrdijaši ili što? Za koje imaju svjedočanstva i potvrde od liječnika. To su ljudi koji ostavljaju svoje obitelji, dolaze poslije posla umorni, da bi drugima pomagali u ovisnostima, bolestima, depresiji, raznim tegobama i žrtvovali se za dobrobti crkve i zajednice, jer je to bit darova duha svetoga, da kroz izgradnju samoga sebe pomažeš druge kada sazriješ, kada ti se svi darovi provjere i odobre.
Ako si dar molitve u jezicima dobio na pravom mjestu i u zajedništvu sa ljudima koji te darove imaju provjerene, onda nemam šta sumljati što izgovaram, a sada i znam jer sam bila kod tumača, nemam razloga biti u strahu i dalje ću se nastaviti moliti u jezicima kod kuće bez tumača, jer se ne bojim ničega. Niti do sada nisam bila u strahu, nemam razloga, jer vjerujem u Boga i samo se Boga mogu bojati.
Nadam se da ćeš jednom dobiti koji dar, pa ćeš sa više razumijevanja pisati o tome, i nećeš pisati o tuđim iskustvima nego o svojim. A ako i ne dobiješ educiraj se više o tome i pitaj nekoga tko ima te darove što je to da ti dobro objasni, pa se baci na pisanje posta.
Hvala Selle na ponudi za tumačenje, ali već sam pronašla tumača i obavila to osobno sa osobom, nisam htjela preko telefona, ali drago mi je znati da ako ne nađem opet tumača da ti se mogu obratiti.
Selle htjela sam ti reći nešto u svezi razlikovanja duhova da ću ti se kada stignem javiti na PP. Selle samo naprijed.