www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 20:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 05 svi 2015 16:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
SAN napisao:
Dujam nije fer nisam to napisala...napisala sam sestrici u Kristu da neocekuje da ce sresti .....itd....bolje receno htjela samo joj reci da ocekuje da ce sresti nekog kao sto si ti.....
Dujam ako zelis ljubav, zenu moras se za nju boriti.....prva koja naide, nemoj je sudit za grijehe, zenis se....radi ljubavi prema njoj sve podnosi, sva njena bicevanja I nepravde prema tebi , kukas kako ti u ljubavi neide, ice, malo se otvori sreci koju imas, prvu koju ocima vidis, zeni..... :D :D :lol: :-D ....tako vise neces kukat dau ljubavi srice nemas.....
Btb

Nije fer nije fer, daj da budem šumaher! :b101:
Pa napisao sam da se zezam? Al jest smiješno :a1490: Bar meni :b101:

SAN napisao:
...prva koja naide, nemoj je sudit za grijehe, zenis se...

Ne, ne i ne. Stvarno, prva koja naiđe?

SAN napisao:
radi ljubavi prema njoj sve podnosi, sva njena bicevanja I nepravde prema tebi , kukas kako ti u ljubavi neide, ice, malo se otvori sreci koju imas, prvu koju ocima vidis, zeni...

Znaš u čemu je problem? Ne podnosim nepravdu, ali stvarno, prema meni, prema njoj, prema nikome, baš sam alergičan na to. Ako je ona nepravedna prema meni, ako me "bicuje" necu je zenit. Ne. Ne zelim djecu s nekim takvim. Tog logikom se možeš oženit za koga hoćeš :a1163:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 17:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Dujam ako neces da ozenis prvu koja naide onda nemoj da kukas da nemas srece...cekaj mozda naide neka koja ti se dopadne,nekad naide, a mozda I nenaide....no nemoj ocekvit da ce naici sveta ko svet Rita,blazena ko majka Terezija iz Calcutte,lijepa ko Paris Hilton...da lijepo pjeva kao Toni Braxton, da skija doskijaao Janica KJanicacKostelica ce ti I svemu ugadat....I da ce to bit ljubav veca od Romeove...ako neka naide,prihvati je takvu kakva jest

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 18:05 
Odsutan

SAN napisao:
.I da ce to bit ljubav veca od Romeove..t

Ne pristajem na ništa manje od Romeove ljubavi 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 18:31 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Ajme dujam tebi je tesko sto se tice ljubavnog zivota ugodit...tisko dite da ces se ti ozenit...moras se minjat...prva koja naide,ja velim zeni ti to...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 19:03 
Odsutan

dujam napisao:

Da, nije mi jasno, što ne kupe knjige i čitaju, nego jedni druge pitaju. Meni nije jasno kako možeš očekivat neki iskren odgovor preko neta, kako znaš da je Fran vjernik, možda te zaj, možda ti nekad krivo odgovori, možda namjerno krivo odgovori,.. Puno je tu pretpostavki, za mene :D Ja govorim svoje mišljenje :b112:

Želim ti reć, jasno je meni, ljude zanima pa pitaju. Ali, nije moj đir, to sam ti pokuša naglasit, krivo sam se izrazia. Ako me nešto zanima:
1. imaš svećenike
2. imaš online svećenike lol

I zato imaš svećenike. Ne znam čemu ti svo znanje teologije kad neznaš čemu svećenik služi. na netu pitaš sve što te zanima, zašto postoje svećenici? A to što Fran čini, ruga se svima. Samo vi ne kužite. Čovjek stavlja ljude na ignore listu da bi ih "odgojio". I ti od toga lika učiš o Bogu? :b101:
Pa nije mene pas na ulici odgaja 16 godina da bi mene neki lik na forumu sad iša preodgajat. Jel stvarno želiš imat svo njegovo znanje, koje ima o teologiji? Ne sumnjam da želiš, ali de mi reci što ćeš s tim znanjem? Hoće li te učinit boljim vjernikom? Hoćeš li se bolje osjećat? Imat ćeš mir? Ili ćeš se onda ponašat kao Fran? Dat ce ti osjecaj da si pametnija/superiornija. Jesi li primjetila njegov potpis: "duhova koje sam zazivao nikada se neću riješiti". Znaš li priču o Faustu?
Jesi vidila kako su ga ljudi na forumu nazivali? On se ponosi sa tim. A što onda misliš, jeli problem u ljudima ili u njemu? I ti ćeš učit o duhovnosti od takvog lika,o Bogu, o istinama. LOL :b112:
On ce te usmjeravat u duhovnom životu :b101:
Go ahaed, straight to hell :a1407:
Nemoj me nasmijavat, pa mi reć kako ćeš samo njegovo znanje upit, no ne i razmišljanje.
Krvzice moja: "Duša ima boju čovjekovih misli". I to je istina.
Nemoj se ljutit ako san te nekako povredio, samo sam iskren, evo ti jedan epski link:
https://www.youtube.com/watch?v=EDy8p3-i9y0

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 19:05 
Odsutan

SAN napisao:
Ajme dujam tebi je tesko sto se tice ljubavnog zivota ugodit...tisko dite da ces se ti ozenit...moras se minjat...prva koja naide,ja velim zeni ti to...

Je li?? A što je s onim: prihvati njene/njegove mane, greške, bičevanja, LOL
:b101: :b101: :b101:
Ma San, ja te malo zezam, nemoj se ljutit. Tko zna kakva ce mi bit žena, nemam neke high kriteriije. Najbitnije je da je iskrena, uljudna. Ma da je vesela, poštena. Eto na!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 19:14 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
dujam napisao:
ubili ste me. jel svima ovdje cvate cvijeće? Jedino mene ne ide. O čemu se radi? Ova ima zaručnika, razbacuje se; jedan je vata, drugi piva sonete, treci skida zvizde sa neba. Ovi ima curu, ova ima muža, sve 5! Ka upisuju se ispiti, uče se strani jezici, Minhen, Frankfurt Štutgart, ma nema di se ne ide. Ova išla Rim, pa Međugorje, a druga joj ka govori ajde u Padovu, tamo je bolje. Vama cvijeta cvijece ljudi moji! Ja da otvorin pogrebnu firmu nikad vise niko ne bi umra, kolke san srice!

Hahahah,brate Dujam,imas smisla za humor! :D
Moran reagirati kad citam tvoje postove :b112:
Svidja mi se tvoj nacin razmisljanja,ne slazen se sa svim,ali cinis mi se iskren,a i pomorac si,ja sam prestao plovit ali znan kako je tesko odrzavat odnos sa Bogom na brodu,nema ispovjedi,mise... :( ,tesko je i naci curu koja ce te cekat ali moze se sve.

Virujen da nam Bog pomaze da se sretnemo,apsolutno :b112: ,i smataran kao i Ela Bredi,kad je rekla da nam je Bog vjer namijenio par osoba sa kojim bi se mogli ozenit/udat,a mi neke previdimo,neke ostavimo ili oni nas a jednu ozenimo.
Smatran da je nama problem vrijeme,mislimo da nam je kasno i jos nas pritisce okolina,zene posebno.Ali nije problem vrijeme jer netriba se zenit pod svaku cijenu jer se bojimo ostat sami,opet zene su tu ranjivije,bar ja tako mislin.I opet dolazimo na Boga,dali mu virujemo da ce nam dati stostruko od vise onog sto nam triba(kako nam je i obecao),naravno da hoce,samo Mu triba otvorit srce i trazit nacina da Mu se priblizimo.
Mi smo pomisali lonce,ja prvi.Stavili smo na prvo misto nase ostvarenje kroz vezu/brak ili posao ili nesto deseto,a ne da trazimo Boga i Njegovo Kraljvstvo,nije nas cesto briga sto od nas trazi Onaj koji nas je stvorio,naprotiv brinemo samo za sebe,u svom egoizmu uopce ne trazimo Nebesko,makakvi :twisted:
Vratimo se prvoj i pravoj Ljubavi i nase srce ce biti ispunjeno,kroz brak ili neki drugi poziv.Trazimo,naravno zenu/muza ali ih nemojmo staviti na prvo misto misleci da cemo kroz vezu biti ispunjeni skroz,to je laz.Ali stvoreni smo da se dajemo jedni drugima i zenimo,takve nas je Bog stvorio i naravno da ce nam i tu pomagati ako iskreno trazimo osobu za koju cemo se zrtvovat i ljubiti je,kao sto se Krist ljubio i zrtvovao se za Crkvu,istinski i do kraja,umro je za nas,e to je Ljubav.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 19:16 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
dujam napisao:
perokvrzica napisao:

Svašta lupaš. :wink:
Al ne brigaj i ja lupam, teško da itko tko se teologijom nije sustavno bavio može ne lupati. :roll:
To sam ti pokušala reći - kada si izjavio da se Franovo znanje može skupiti u 7 dana. Ne može.
Nema tehorije. :wink:
Kažeš - meni nije jasno zašto se ljudi ovdje bave teologijom? A meni nije jasno kako tebi mozak tako čudnovato funkcionira. :roll: Ovo je vjerski forum. Nije iskrica. hr - ili kak se već zove ta stranica. Nije forum o poljoprivredi, pa da ljudi dijele informacije o tome kako je najbolje posaditi krumpir. :roll: O čemu bi to ljudi ovdje raspravljali i mislili nego o religiji i smislu života? Meni je sasvim logično da si ljudi ovdje pokušavaju naći odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Na ta pitanja - slučajno - odgovara teologija. Drugi par rukava je hoćeš li se ti jednom kada iskopaš odgovore koje teologija nudi - moći tim odgovorima zadovoljiti. :wink:

ČEKAJ, ČEKAJ. Da raspravimo nešto, zar tebe-tražim nije isto što i iskrica.hr? :shock:
:a1490: :a1490: :a1490: :b101: :b101:

Da, nije mi jasno, što ne kupe knjige i čitaju, nego jedni druge pitaju. Meni nije jasno kako možeš očekivat neki iskren odgovor preko neta, kako znaš da je Fran vjernik, možda te zaj, možda ti nekad krivo odgovori, možda namjerno krivo odgovori,.. Puno je tu pretpostavki, za mene :D Ja govorim svoje mišljenje :b112:

perokvrzica napisao:
E vidiš - ti si ovdje postavio niz teoloških pitanja na koje nema jednostavnih odgovora.
Ja ti ne mogu na ta pitanja odgovoriti ni približno suvislo kako bi mogao Fran.

Odgovorio sam ja, sam sebi :b112:
perokvrzica napisao:
Za ovu tvoju djevojku - kažeš di je tvoja slobodna volja - pa ti si nju ostavio. Ok, ti si koristio instrument slobodne volje kako bi je ostavio. Ali da bi je ostavio - ti si morao biti s njom. A da bi bio s njom - morao si je sresti. Više od toga - da bi je sreo - morao si se roditi. A i ona se morala roditi. Ako prihvatimo da je Bog taj koji je stvorio ovaj svijet i ako prihvatimo da je on "najjači" igrač stvarnosti u kojoj živimo - onda je on u konačnici taj koji cjelokupnom realnošću dirigira. Što znači da ti nju nisi sreo slučajno. :wink:

Ne dirigira Bog, da dirigira ne bi bili slobodni. Bog jest glavni uzrok našeg susreta, točnije bi bilo reć prauzrok(ako ta riječ postoji) ako ćeš tako gledat, ali ne u smislu da on dirigira i šalje ljude jedne drugima. Što želiš reć? Da je mene Bog poslao njoj, i da je to to? Da necu imat ženu u životu? :b112:

perokvrzica napisao:
Nego tko šalje muževe i žene? Padaju s neba?

Nitko ne šalje. Rađaju se :b101:

perokvrzica napisao:
A ovdje si otvorio - po meni pitanje nad pitanjima. Najjači ateistički argument protiv postojanja Boga - problem zla. Po meni, jel , ima više tih argumenata.
Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da dobiju posao? Ta moraju živjeti od nečega. Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da se ostvare i na spolnom i emocionalnom planu? Zato što uvijek ima onih kojima je gore? Kako to što uvijek ima onih kojima je gore anulira tvoje potrebe?

Ne, ne tvrdim za čuda kao što je trudnoća(koja je bila nemoguća). Ali mi biramo svojim emocijama. Da ti objasnim nešto. Sad se ne šalim. Ja nisam ni godinu dana vjernik. Od tih godinu 6 mjeseci sam bio na brodu. Bez mise, bez štiva, bez ičega. I da ti kažem nešto, zdrav razum je itekako bitan. Onaj gore napiše: "molim se Bogu da je ne volim više". I sad ce njemu Bog maknit emocije, jel? Ma Bog hoce da on shvati ljubit na pravi način, a ne ta ljubav o kojoj on priča. To je nezdrava ljubav. To nije ljubav. To ti se ne može dogodit ako ljubiš i ako si onakav kakvog te Bog želi. Neko je stavia u molitveni lanac: "Neka mi kceri uspiješno završe srednju školu i fakultet sa odličnim/tako nešto". Pa to je laž. To je pravljenje zlatne ribice od Boga. I to je nezdravo. Ona nije molila Boga da kceri budu dobre osobe ili što ja znam, vec da završe fax. Ona je u iluziji kapitalizma. Ništa više. Kao i kad se molite Bogu za muževe. Svašta ljudi u crkvi izmišljaju. Moli Boga da budeš na njegovom putu, da izdržiš taj put. Ne molite za iluzije gdje mislite da ce te bit sretni. "Ona je odlučila da ce bit sretna ako ima muža i sad moli Boga za muža"- to je iluzija. Je li shvaćaš o čemu ti pričam? Isus se iz ljubavi dao. Pozvao nas da budemo kao On. Cijela teologija i sve teorije vise u toj činjenici. Ljubi sebe i druge.

perokvrzica napisao:
Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da dobiju posao? Ta moraju živjeti od nečega.

Mislim da je lijepa usporedba u Bibliji sa tim pitanjem: kao ptice se ne brinu što ce sutra jesti. Božija providnost

Ahahahahh! Dujo Dujko - lupaš li ga lupaš! :lol:
Ne znam uopće od kud da te krenem ispravljat?
Možda bi bilo najpametnije da za početak pročitaš Katekizam katoličke crkve.
A vezano za ono pitanje - a kako ja znam da Fran govori istinu. E tu sam te čekala! :P
Sad si sam sebi odgovorio na pitanje - zašto Fran citira. Jer ako Fran stavi neki bezze tekst, kako ja mogu znati da iza tog teksta stoji autoritet Crkve? Nikako. Osim - ako mi ne navede izvor iz kojeg je on podatak skupio. I onda - kad ja vidim - od kud njemu taj podatak- ja mogu podatak provjeriti. I utvrditi - je li Franov odgovor autentičan katolički odgovor ili hrpa nebuloza koje je on izvuko iz svoje glave. :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 19:29 
Odsutan

novi1 napisao:
dujam napisao:
ubili ste me. jel svima ovdje cvate cvijeće? Jedino mene ne ide. O čemu se radi? Ova ima zaručnika, razbacuje se; jedan je vata, drugi piva sonete, treci skida zvizde sa neba. Ovi ima curu, ova ima muža, sve 5! Ka upisuju se ispiti, uče se strani jezici, Minhen, Frankfurt Štutgart, ma nema di se ne ide. Ova išla Rim, pa Međugorje, a druga joj ka govori ajde u Padovu, tamo je bolje. Vama cvijeta cvijece ljudi moji! Ja da otvorin pogrebnu firmu nikad vise niko ne bi umra, kolke san srice!

Hahahah,brate Dujam,imas smisla za humor! :D
Moran reagirati kad citam tvoje postove :b112:
Svidja mi se tvoj nacin razmisljanja,ne slazen se sa svim,ali cinis mi se iskren,a i pomorac si,ja sam prestao plovit ali znan kako je tesko odrzavat odnos sa Bogom na brodu,nema ispovjedi,mise... :( ,tesko je i naci curu koja ce te cekat ali moze se sve.

Virujen da nam Bog pomaze da se sretnemo,apsolutno :b112: ,i smataran kao i Ela Bredi,kad je rekla da nam je Bog vjer namijenio par osoba sa kojim bi se mogli ozenit/udat,a mi neke previdimo,neke ostavimo ili oni nas a jednu ozenimo.
Smatran da je nama problem vrijeme,mislimo da nam je kasno i jos nas pritisce okolina,zene posebno.Ali nije problem vrijeme jer netriba se zenit pod svaku cijenu jer se bojimo ostat sami,opet zene su tu ranjivije,bar ja tako mislin.I opet dolazimo na Boga,dali mu virujemo da ce nam dati stostruko od vise onog sto nam triba(kako nam je i obecao),naravno da hoce,samo Mu triba otvorit srce i trazit nacina da Mu se priblizimo.
Mi smo pomisali lonce,ja prvi.Stavili smo na prvo misto nase ostvarenje kroz vezu/brak ili posao ili nesto deseto,a ne da trazimo Boga i Njegovo Kraljvstvo,nije nas cesto briga sto od nas trazi Onaj koji nas je stvorio,naprotiv brinemo samo za sebe,u svom egoizmu uopce ne trazimo Nebesko,makakvi :twisted:
Vratimo se prvoj i pravoj Ljubavi i nase srce ce biti ispunjeno,kroz brak ili neki drugi poziv.Trazimo,naravno zenu/muza ali ih nemojmo staviti na prvo misto misleci da cemo kroz vezu biti ispunjeni skroz,to je laz.Ali stvoreni smo da se dajemo jedni drugima i zenimo,takve nas je Bog stvorio i naravno da ce nam i tu pomagati ako iskreno trazimo osobu za koju cemo se zrtvovat i ljubiti je,kao sto se Krist ljubio i zrtvovao se za Crkvu,istinski i do kraja,umro je za nas,e to je Ljubav.

:b112: :b112: :b112:
Ma ja mislin da smo svi pomisali loncice u zivotu. Da nismo, bili bi sveci. Svi grijesi su "nezdravi", deformacije onog kako nas je Bog zamislio. Ja ih tako i gledam. I vidiš i ja i ti to shvaćamo, ali problem je pobijedit to, pobijedit to šta smo ukorijenili u sebi. Bar meni :(

EE da, teško je na brodu sve to izdržat

novi1 napisao:

E s ovim se apsolutnom slažem, ti si to lijepo sročio. :b112: O tome ja točno govorim: "Trazimo,naravno zenu/muza ali ih nemojmo staviti na prvo misto misleci da cemo kroz vezu biti ispunjeni skroz,to je laz" . Ispunjenje je u Bogu, jer je on savršen, ne u muževima/ženama. No, ne govorim da se ne treba ženit i udavat, nego naglašavam kako čak nije ni potrebno Boga molit za te stvari, jer mi vjerujemo da Bog ima plan za nas. Što molit, ako želimo Božiji plan? Pa molimo da nam da priliku da budemo na putu koji je zamislio za nas.Pa, ajmo se tako ponašat. Molimo za snagu da nam je da, da izdržimo sve napasti koje nas čekaju na tom putu. Kontradiktorno je molit Boga da nas pošalje na put braka, i u isto vrijeme vjerovat da ispunjavamo Boziji plan. Ako ste na Božijem putu, zašto molite za brak?. Ako smo na Božijem putu, onda se prepustimo tome. Kad nam dođe nešto lijepo onda mu zahvalimo.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 19:33 
Odsutan

perokvrzica napisao:
dujam napisao:
perokvrzica napisao:

Svašta lupaš. :wink:
Al ne brigaj i ja lupam, teško da itko tko se teologijom nije sustavno bavio može ne lupati. :roll:
To sam ti pokušala reći - kada si izjavio da se Franovo znanje može skupiti u 7 dana. Ne može.
Nema tehorije. :wink:
Kažeš - meni nije jasno zašto se ljudi ovdje bave teologijom? A meni nije jasno kako tebi mozak tako čudnovato funkcionira. :roll: Ovo je vjerski forum. Nije iskrica. hr - ili kak se već zove ta stranica. Nije forum o poljoprivredi, pa da ljudi dijele informacije o tome kako je najbolje posaditi krumpir. :roll: O čemu bi to ljudi ovdje raspravljali i mislili nego o religiji i smislu života? Meni je sasvim logično da si ljudi ovdje pokušavaju naći odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Na ta pitanja - slučajno - odgovara teologija. Drugi par rukava je hoćeš li se ti jednom kada iskopaš odgovore koje teologija nudi - moći tim odgovorima zadovoljiti. :wink:

ČEKAJ, ČEKAJ. Da raspravimo nešto, zar tebe-tražim nije isto što i iskrica.hr? :shock:
:a1490: :a1490: :a1490: :b101: :b101:

perokvrzica napisao:
E vidiš - ti si ovdje postavio niz teoloških pitanja na koje nema jednostavnih odgovora.
Ja ti ne mogu na ta pitanja odgovoriti ni približno suvislo kako bi mogao Fran.

Odgovorio sam ja, sam sebi :b112:
perokvrzica napisao:
Za ovu tvoju djevojku - kažeš di je tvoja slobodna volja - pa ti si nju ostavio. Ok, ti si koristio instrument slobodne volje kako bi je ostavio. Ali da bi je ostavio - ti si morao biti s njom. A da bi bio s njom - morao si je sresti. Više od toga - da bi je sreo - morao si se roditi. A i ona se morala roditi. Ako prihvatimo da je Bog taj koji je stvorio ovaj svijet i ako prihvatimo da je on "najjači" igrač stvarnosti u kojoj živimo - onda je on u konačnici taj koji cjelokupnom realnošću dirigira. Što znači da ti nju nisi sreo slučajno. :wink:

Ne dirigira Bog, da dirigira ne bi bili slobodni. Bog jest glavni uzrok našeg susreta, točnije bi bilo reć prauzrok(ako ta riječ postoji) ako ćeš tako gledat, ali ne u smislu da on dirigira i šalje ljude jedne drugima. Što želiš reć? Da je mene Bog poslao njoj, i da je to to? Da necu imat ženu u životu? :b112:

perokvrzica napisao:
Nego tko šalje muževe i žene? Padaju s neba?

Nitko ne šalje. Rađaju se :b101:

perokvrzica napisao:
A ovdje si otvorio - po meni pitanje nad pitanjima. Najjači ateistički argument protiv postojanja Boga - problem zla. Po meni, jel , ima više tih argumenata.
Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da dobiju posao? Ta moraju živjeti od nečega. Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da se ostvare i na spolnom i emocionalnom planu? Zato što uvijek ima onih kojima je gore? Kako to što uvijek ima onih kojima je gore anulira tvoje potrebe?

Ne, ne tvrdim za čuda kao što je trudnoća(koja je bila nemoguća). Ali mi biramo svojim emocijama. Da ti objasnim nešto. Sad se ne šalim. Ja nisam ni godinu dana vjernik. Od tih godinu 6 mjeseci sam bio na brodu. Bez mise, bez štiva, bez ičega. I da ti kažem nešto, zdrav razum je itekako bitan. Onaj gore napiše: "molim se Bogu da je ne volim više". I sad ce njemu Bog maknit emocije, jel? Ma Bog hoce da on shvati ljubit na pravi način, a ne ta ljubav o kojoj on priča. To je nezdrava ljubav. To nije ljubav. To ti se ne može dogodit ako ljubiš i ako si onakav kakvog te Bog želi. Neko je stavia u molitveni lanac: "Neka mi kceri uspiješno završe srednju školu i fakultet sa odličnim/tako nešto". Pa to je laž. To je pravljenje zlatne ribice od Boga. I to je nezdravo. Ona nije molila Boga da kceri budu dobre osobe ili što ja znam, vec da završe fax. Ona je u iluziji kapitalizma. Ništa više. Kao i kad se molite Bogu za muževe. Svašta ljudi u crkvi izmišljaju. Moli Boga da budeš na njegovom putu, da izdržiš taj put. Ne molite za iluzije gdje mislite da ce te bit sretni. "Ona je odlučila da ce bit sretna ako ima muža i sad moli Boga za muža"- to je iluzija. Je li shvaćaš o čemu ti pričam? Isus se iz ljubavi dao. Pozvao nas da budemo kao On. Cijela teologija i sve teorije vise u toj činjenici. Ljubi sebe i druge.

perokvrzica napisao:
Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da dobiju posao? Ta moraju živjeti od nečega.

Mislim da je lijepa usporedba u Bibliji sa tim pitanjem: kao ptice se ne brinu što ce sutra jesti. Božija providnost

Ahahahahh! Dujo Dujko - lupaš li ga lupaš! :lol:
Ne znam uopće od kud da te krenem ispravljat?
Možda bi bilo najpametnije da za početak pročitaš Katekizam katoličke crkve.
A vezano za ono pitanje - a kako ja znam da Fran govori istinu. E tu sam te čekala! :P
Sad si sam sebi odgovorio na pitanje - zašto Fran citira. Jer ako Fran stavi neki bezze tekst, kako ja mogu znati da iza tog teksta stoji autoritet Crkve? Nikako. Osim - ako mi ne navede izvor iz kojeg je on podatak skupio. I onda - kad ja vidim - od kud njemu taj podatak- ja mogu podatak provjeriti. I utvrditi - je li Franov odgovor autentičan katolički odgovor ili hrpa nebuloza koje je on izvuko iz svoje glave. :wink:

Hah! Zna sam da ceš krivo shvatit. Gore sam ti napisao lijep post. Ajde, daj mi grešku koju sam rekao :b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]