www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 05:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Ej starosti..
PostPostano: 30 lis 2007 23:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
- kako zamišljaš sebe kad ostariš
- bojiš li se starosti
- smatraš li da imaš dovoljno razumijevanja prema starijima

Sad dok smo malo mlađi ili mladi često sanjamo o tome kad ćemo imati više vremena na raspolaganju, kad ćemo se moći pošteno odmoriti, naspavati, posvetiti više vremena tako voljenom hobiju, otići u duge šetnje, čitati, meditirati, na miru se moliti Bogu.. Mnogo toga nam nudi ova faza našeg života. Još kad bi nam se poklopilo da smo u nju "zagazili" malo bolje situirani, relativno zdravi, u okruženju obitelji .. Većina ljudi ipak starost vidi kao početak kraja. Kraja čega? Života. Kakvog života? Ovozemaljskog. Manje ih gleda starost kao pripremu za novi život. Kakav? Vječni! Zaista, ako smo dosadašnje faze života prošli "kako tako", možemo reći da smo svjedoci prošlosti, koji znamo već dobro vagati i mudro prenositi mladima za budućnost na temelju svog iskustva. Upravo zbog tog iskustva starija se osoba sada može usredočiti na ono što je u životu bitno, što prolaznost ne uništava, što daje smisao ljudskom postojanju i ako to prihvaća u svjetlu vjere, može u ozračju nutarnjeg mira razmišljati o kraju ovozemaljskog života, o otajstvu smrti i konačnog susreta s Bogom. Međutim u stvarnom životu slika je malo drugačija. Mnoge nas starost asocira na ljude čije se vitalne funkcije pomalo gase, u strahu su od prepuštenosti samom sebi i nemoći od smrti u mukotrpnim bolovima, bez ambicija su, tužni, depresivni, potišteni, čangrizavi .. Ipak jedan vjernik zna da to baš i nije pravilo i ne smije biti. Ako si zašao u godine, ne povlači se, životni vijek se umnogome produžio, kvaliteta življenja je veća, budi aktivan, možeš još puno toga dat isebi i drugima, naučiti sebe a pogotovo druge a kolika će tek djeca naći razumijevanje u tvojim očima, riječima, milovanjima?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2007 23:46 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
joj znas kaj bum ti rekla.. ne bojim ti se ja toliko starosti, koliko se bojim da cu umrijeti mlada... da ce mi se nesto lose dogoditi... da ce me auto pregaziti... ipak,sve ej to volja BOzja... ali ako ostarim.. i docekam starost..
ima jedna izreka koju moja baka govori:"sve mi BOg ze,ali samo pameti ne..." pa tako i ja mislim... ne bih htjela puno patiti.. jel kad ju gledam.. trpi bolove jadna, jauce.. spava po cijele dane, jer po noci ju trga koljeno, pa rame, pa kuk sto ga je operirala. pa trbuh jer ima rak crijeva vec 10 godina zivi s tom bolesti...
i tako.. tesko je to...
ne zelim zamisljati sebe kao staru, jer uvijek kad se zamisljam, zamisljam se u ljepsem svijetlu... a onda ako to ljepse svijetlo ne dode, onda cu se razocarati a to ne zelim...
ja ti ovak...
zivim za svaki svoj dan i ne gledam toliko unaprijed,.... na kraju krajeva tek mi je 20.. ( niti toliko -za nekih mjesec i pol...)
uzivam dok sam mlada, a kad cu postat stara.. Boze moj.. svi to moramo proci...
na kraju krajeva, bit cu sretna sto sam docekala starost uopce.. neki nisu bili te srece. kao npr.nedavno preminuli Tose..
treba cijeniti zivot kakav god bio.
VOLIM VAS SVE... vasa Ancica.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 08:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Evo moje omiljene teme! :P
Nadam se da će me ova tema malo promijeniti nabolje!!

Da, ponekad zamišljam kako će to biti kad ostarim i tužno priznajem da ja ne zamišljam starost kao lijepo i mirno razdoblje u kojem ću imati više vremena, u kojem ću moći duže spavati i priuštiti si neke stvari koje sad u mladosti zbog nedostatka vremena nisam stigla...
Starost me ipak malo plaši, ali mislim da iz tipično ženskih razloga u kojima se krije taština (ma ne krije se, priznajem je otvoreno!! :P ).
Ne vesele me bore koje me čekaju, ne veseli me sijeda kosa, ne veseli me gubitak tjelesne mladosti... Ja bih najradije zauvijek ostala mlada..
Evo, dobro je što bar o bolestima ne razmišljam - nekako se nadam da će me to možda zaobići... A ako i dođe - ma nema veze, podnijet ću onda i to nekako u tom sveopćem nezadovoljstvu sa starošću!!
Kad kažem starost, pomislim na život nakon 50. godine, do 50. će valjda sve još biti "pod kontrolom"...
Raduje me kad vidim puno prekrasnih starijih ljudi koji sa sačuvali mladenački duh i nikad im ne bih dala te godine pa se nadam da ću možda i ja postati takva kad ostarim... No, s ovakvim stavom - baš i nisam na najboljem putu... No, Bogu je sve moguće i sigurna sam da će me, uz moju dobru volju, napokon pravilno osvijestiti i u tom području!

Ja sam zaljubljenik u svoju mladost, u mladost općenito. Starije ljude jako volim i prekrasno mi je biti u njihovom društvu, a osobito kad primijetim da su sačuvali mladenački duh. To me jako veseli i sigurna sam da je moj strah potpuno neutemeljen jer svuda oko mene je puno primjera prekrasnih ženskih osoba iznad 50 godina, i što se stiče stanja duha, a i što se tiče izgleda.
Mislim da je kod muškaraca stvar drukčija i po meni oni ni ne bi trebali imati neki strah od starosti - koliko vidim - ma svi muškarci s godinama izgledaju još bolje!! Ima nešto u tome da su poput vina, ha ha!! :P :P
Kad vidim svoje roditelje (tata ima 54, mama 50) kako izgledaju mladi i duhom i tijelom - onda mi je i to utjeha da se ne trebam brinuti bar do pedesete, bar što se genetike tiče!!

Kaže Anchi da se ona boji da ne umre mlada... Evo, ja se toga ne bojim. O tome ne razmišljam...

Ej, starosti, hoćeš li pokucati i na moja vrata?? :P
Hoću li te zavoljeti?? :P
Nadam se da hoću!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 10:01 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..već se veselim kad ću napuniti jedno 400 g..i više..
..kao starozavjetni ljudi..

.tak da sam sada sa svojih 47.g..još u pubertetu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 10:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
daj mi Boze da ostarim...da to docekam sa svojom obitelji i da sve bude po tvim planu za mene.Nedaj mi Boze da budem nekom pa ni mojoj djeci na teret i da zbog mene zakoce u svom zivotu.,ja bih radje birala odlazak nego gledala da sam uzrok tudje patnje... NEKA BUDE BOŽE MOJ TVOJA VOLJA...BOGU HVALA NA SVEMU.. I da mi Boze da ostarim pa da razumjem ove starije od sebe ,jer kad dodjem u njihove godine moza moji sadasnji problemi budu i meni laki,smješni ili kako god ,al sad su mi problemi...HVALA TI BOŽE MOJ!!!BVB :grlim te: :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 lis 2007 13:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

naggar napisao:

....ovo je za humoristični kutak, super si naggar...baš sam se dobro nasmijala, a to će mi produžiti život.....pa još kad sam otkrila da sam tek u pubertetu, ha, ha, ha.....

:lol: :b101: :a1490: :b112: :b101: :a1490: :b101:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 13:37 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nije pamet u godinama, nego u glavi! :b206:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 lis 2007 13:48 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
[....ovo je za humoristični kutak, super si naggar...baš sam se dobro nasmijala, a to će mi produžiti život.....pa još kad sam otkrila da sam tek u pubertetu, ha, ha, ha.....

:

..pa neg kak..
..ljudi stare iz navike..
..i kad gledaju ..druge..

.. a ISUS nam stalno ..govori..

.."Budite poput djece"

..zato ispunite svoje živote..
..projektima..

..pa makar znali da je sutra " smak svijeta"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 14:07 
Odsutan

asaravan napisao:
daj mi Boze da ostarim...da to docekam sa svojom obitelji i da sve bude po tvim planu za mene.Nedaj mi Boze da budem nekom pa ni mojoj djeci na teret i da zbog mene zakoce u svom zivotu.,ja bih radje birala odlazak nego gledala da sam uzrok tudje patnje... NEKA BUDE BOŽE MOJ TVOJA VOLJA...BOGU HVALA NA SVEMU.. I da mi Boze da ostarim pa da razumjem ove starije od sebe ,jer kad dodjem u njihove godine moza moji sadasnji problemi budu i meni laki,smješni ili kako god ,al sad su mi problemi...HVALA TI BOŽE MOJ!!!BVB :grlim te: :lol:

na sličan način i ja rezmišljam. Voljela bih da "odem" da ne budem svojoj djeci na teret.....
a s druge strane kad pogledam svoju svekrvu razmišljam ovako: "Bože dragi hvala ti na ovoj divnoj ženi, daj da ja budem barem upola dobra svojoj djeci kao što je ona meni".
Što se tiče starijih ljudi gledam ih s poštovanjem jer ipak je iza njih duuuugi put.... ne znam kako sebe zamišljam. Iskreno nisam o tome baš puno mislila.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 14:08 
Odsutan

naggar napisao:

:lol: :lol: :lol:
LEGENDO!!!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]