www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 05:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Ekumenizam
PostPostano: 02 ruj 2009 20:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Postavio sam ovo pitanje al bolje da se otvori nova tema. Zanima me kakav je ekumenizam moguć između katolika, protestanata, pravoslavca i drugih. često smo svjedoci militantnih stavova manjih crkava prema Kat. crkvi. Oni nama spočitavaju Mariju, papinstvo, inkviziciju itd. Da li bi mi trebali sve protestante, pentekostalce, evanđeoske kršćane gledati ko heretike i otpadnike. Jel netko uopće kriv što nije u Kat. Crkvi?. Šta ako je odgojen u jednoj od ovih spomenutih i tamo upoznao Krista. Kako uopće napreduje ekumenizam nakon što je papa dao izjavu da protestantske zajednice ne smatramo crkvama. Jel neko ima kakvih spoznaja na tom polju?

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Ekumenizam
PostPostano: 02 ruj 2009 20:47 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
johnny 5 napisao:
Postavio sam ovo pitanje al bolje da se otvori nova tema. Zanima me kakav je ekumenizam moguć između katolika, protestanata, pravoslavca i drugih. često smo svjedoci militantnih stavova manjih crkava prema Kat. crkvi. Oni nama spočitavaju Mariju, papinstvo, inkviziciju itd. Da li bi mi trebali sve protestante, pentekostalce, evanđeoske kršćane gledati ko heretike i otpadnike. Jel netko uopće kriv što nije u Kat. Crkvi?. Šta ako je odgojen u jednoj od ovih spomenutih i tamo upoznao Krista. Kako uopće napreduje ekumenizam nakon što je papa dao izjavu da protestantske zajednice ne smatramo crkvama. Jel neko ima kakvih spoznaja na tom polju?

..ljubi čovjeka i Božje stvorenje..
..ne gledaj na njegovu "ljudsku ljušturu".u kojoj se nalazi..

..al svoju vjeru ..čuvaj.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 22:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ljubi čovjeka i Božje stvorenje..
..ne gledaj na njegovu "ljudsku ljušturu".u kojoj se nalazi..

..al svoju vjeru ..čuvaj..

potpisujem

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2009 10:37 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ekumenizam je vrlo lako moguć...što znaći ekumenizam...to za mene znaći biti jedno u ljubavi, znaći pomoći prvoslavcu, ili protestantu tamo gdje mo je najpotrebnije, ljubiti ga, poštivati njegovo..za mene to nez naći biti jedno u liturgiji, ovaj ili onaj način, i jedni i drugi slavimo Boga, pa vjerujem čak i te sekte na svoj način, onaj čovjek koji je tamo zalutao iz dubine je samo tražio Boga a ništa drugo...to znači ekumenizam...načini kako se Bog slavi ako se poštuju to uzraste u jednu sveobuhvatnu ljubav... graditi na onome što nas veže a igorirati ono što nas razvaja...to je ekumenizam biti jedno u duhu ne toliko u liturgiji...evo ja jako volim pravoslavce, neznam točno zbog čega, pa tako i angklikance, jer sam toliko svetih ljudi upoznala iz tih zajednica, i mi smo bili jedno, brzo smo našli zajedničke stvari...nije ništa smetala liturgija, čak i više to je bila jedna nadopuna..to je bilo kao da se upotunjujemo kad bi ja geldala njihove samostane i čitala njihove molitve, a njim akao da nedostaje zapadna crkva, predivno je bilo...pravo sjedinjenje

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 09:18 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Aleluja baš me ovo i zanimalo jer ja nemam nekog konkretnog iskustva.
Priča se o ekumenizmu pa me zanimalo kak to u praksi izgleda. Vezano uz anglikance gledo sam na Tv-u jednom kak je njihov svećenik egzorcist govorio o jednoj curici na jednom otoku kak je bila opsjednuta pa je molio za oslobođenje.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]