www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:08

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 08 tra 2008 21:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Već je opće poznata stvar da će biskupi pomalo zabraniti molitvene zajednice.Mnogi se biskupi protive zajednicama i zabranjuju takve skupove na veliku žalost.Primjer nam je i zajednica Dobri Pastir,koja nije već duže vrijeme organizirala karizmatski susret upravo zbog problema s biskupima.Zanima me vaše mišljenje o svemu tome,tj. šta ako biskupi zabrane te zajednice,a zajednica se i dalje potajno okuplja?Onda ispada da ta zajednica čini grijeh jer je neposlušna.Kako vi gledate na sve to i u kolikoj smo opasnosti da biskupi zaista prekinu sa svime tim?

Bog vas blagoslovio! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 tra 2008 21:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
zuki_1 napisao:
Već je opće poznata stvar da će biskupi pomalo zabraniti molitvene zajednice.Mnogi se biskupi protive zajednicama i zabranjuju takve skupove na veliku žalost.Primjer nam je i zajednica Dobri Pastir,koja nije već duže vrijeme organizirala karizmatski susret upravo zbog problema s biskupima.Zanima me vaše mišljenje o svemu tome,tj. šta ako biskupi zabrane te zajednice,a zajednica se i dalje potajno okuplja?Onda ispada da ta zajednica čini grijeh jer je neposlušna.Kako vi gledate na sve to i u kolikoj smo opasnosti da biskupi zaista prekinu sa svime tim?

Bog vas blagoslovio! :grlim te:

Ako nasi Poglavari, RKC nesto zabrane...onda imaju razloga za to...
Nasa Crva ima uvjek pravila, i zakon po kojem moramo da zivimo..
ukoliko se protivi tome, i pojedinci odluce na svoju slobodnu volju..
onda nije RKC, odgovorna za to, nego pojedinci...
A u zadnja vremena, je toga dosta ,sto je postala moda, i protivi se ,i nije u skladu s nasom vjerom...
Uvjek je ispravno ono sto dolazi iz Crkve i poglavara...
jer nitko nista ne cini bez razloga...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 tra 2008 22:29 
Odsutan

BOGEC.Molio bih da ne pišeš nešto o čem nemaš pojma.Biskupi nikad nisu rekli da su protiv zajednica ili karizmatskih susreta već protiv toga da se SVETA MISA održava na takvim mjestima (dvorane i stadioni) a susreti nisu zabranjeni samo treba napravit pastoralni centar i tu će se održavat.Nikad nijedan Biskup nije rekao da se protivi zajednicama i da će ih zabranit pa molim da se ne pišu te gluposti ovdje gdje širi auditorij može čitat neistine.Biskupi imaju odrednice o laikatu i drugi Vatikanski koncil je to propisao i svaki laik može aktivno djelovat u svojoj župi a neke stvari još nemogu da se rade pa molim da se uvaži ovo i ne pišu nebuloze.BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 07:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
učenik napisao:
BOGEC.Molio bih da ne pišeš nešto o čem nemaš pojma.Biskupi nikad nisu rekli da su protiv zajednica ili karizmatskih susreta već protiv toga da se SVETA MISA održava na takvim mjestima (dvorane i stadioni) a susreti nisu zabranjeni samo treba napravit pastoralni centar i tu će se održavat.Nikad nijedan Biskup nije rekao da se protivi zajednicama i da će ih zabranit pa molim da se ne pišu te gluposti ovdje gdje širi auditorij može čitat neistine.Biskupi imaju odrednice o laikatu i drugi Vatikanski koncil je to propisao i svaki laik može aktivno djelovat u svojoj župi a neke stvari još nemogu da se rade pa molim da se uvaži ovo i ne pišu nebuloze.BVB

Izvrsno brate učeniče...inače samo da nadodam,na sjednici HBK,rečeno je,da biskupi smatraju da je jednom godišnje dovoljno imati u svojoj biskupiji duhovnu obnovu...to su odredili naši biskupi,i dok je tako,svi mi moramo povinuti "kičmu"bilo to nama drago ili ne,ali vodstvo i auktoritet Crkve s e mora slušati...prema tome nije biskup,kao što reče učenik,protiv molitvenih zajednica,Bože me sačuvaj toga,već su odredili i smatrali da je u svakom ordinariju, jednom na godinu dovoljno imati karizmatski susret ili duhovnu obnovu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 15:43 
Odsutan

glavni razlog svih ovih odluka koje je Učenik naveo su sljedeci: na susretu u Ciboni je oko 8 tisuca ljudi.. Kao sto su neki mogli vidjeti tamo nije bilo nikakve zastite u slucaju opasnosti od vise sile. BIli su samo njihovi "dobrovoljci" u narancastim majcama.. A to nije dovoljno za tako veliku masu ljudi.. Sljedece-pocelo se dogadati da ljudi tamo dolaze cisto iz neke znatizelje i turistickog obilaska.. I tu se gubi prava vrijednost tog susreta..
I da.. trebalo bi napraviti pastoralni centar kao sto je npr. Tabor. Onda bi to sasvim drugacije izgledalo, i drugacije se dozivljavalo.
i slazem se.. Jednom godisnje je o.k. (mozda za neke bolje da je cesce, ali o.k.). treba izmedu toga razmaka uzivati svaku nedjelju na misi,
otici zadnju srijedu u Siget, ili u Tabor.. Ima puuuno slicnih alternativa!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 15:56 
Odsutan

Bitno je da uvijek ima tih susreta,ja sam mislila oni hoce sve zabraniti,
oprostite krivo sam razumjela.Izvinjavam se.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 18:26 
Odsutan

Jednom na godinu u SVAKOJ BISKUPIJI znači u siječnju u Zagrebačkoj u veljači u Splitskoj u ožujku u Dubrovačkoj u travnju u Đakovačkosrijemskoj i tako dalje znači svaki mjesec po 1 duhovna obnova a kad nestane Biskupija ima i u nas 3 i biće dovoljno za svakoga. :a1490: :b101: :a1490: :b101: :a1490: :b101: :a1490: :b101:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 19:34 
Odsutan

Uopće ne razumijem učeniče zašto smatraš da je tema glupa i zašto si me napao?Znam slučaj gdje biskup ne dozvoljava određenoj zajednici da djeluje,neznam točno u kojoj župi.Isto tako pak s druge strane znam slučaj gdje je biskup zabranio isto tako jednoj zajednici da ide na izljev Duha Svetoga.
Mislim da je pitanje sasvim na mjestu i ne vidim razlog zašto se ne bi raspravljalo o tome.Ne kažem da su svi protiv,ali ima i onih koji nisu baš naklonjeni tome.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 20:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

molitvene zajednice su podržavane ček i sudjeluju financijski,i svaki put iz dekanata nam dolaze u obilazak a što se tiče karizmatskih susreta kardinal je rekao da če se u zagrebu izgraditi veliki pastoralni centar gdje če se održavati susreti i slaviti gospodina kao to i dolikuje na posvečenome mjestu.
ps. nemojte mi zamjeriti na gramatiku BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 23:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
zuki_1 napisao:
Uopće ne razumijem učeniče zašto smatraš da je tema glupa i zašto si me napao? Znam slučaj gdje biskup ne dozvoljava određenoj zajednici da djeluje, neznam točno u kojoj župi. Isto tako pak s druge strane znam slučaj gdje je biskup zabranio isto tako jednoj zajednici da ide na izljev Duha Svetoga.
Mislim da je pitanje sasvim na mjestu i ne vidim razlog zašto se ne bi raspravljalo o tome.Ne kažem da su svi protiv,ali ima i onih koji nisu baš naklonjeni tome.

Ja sam cak cuo za vise takvih slucajeva i svi bi se slozili da je to sto se mora postivati a sigurno da je zabrana bila opravdana.

Npr. jesi li ikad razmisljao zasto je zabranjeno laicima polagati ruke na druge vjernike? Cinjenica da ako je netko duhovan ne vodi do toga da je taj netko vodjen Duhom Svetim. Porazmisli malo o tome.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]