www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 tra 2008 06:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Slika

"Gospodin vas je odabrao, odgovorili ste na njegov poziv, stoga svoj život posvećujte traženju svetosti, naviještanju evanđelja i izgradnji Crkve u vjeri, nadi i ljubavi" – tim se riječima papa Benedikt XVI. obratio američkim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama na misi koju je s njima u subotu slavio u njujorškoj katedrali sv. Patrika.

Predzadnjeg dana Papina apostolskog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama obilježena je ujedno treća obljetnica izbora Josepha Ratzingera za Petrova nasljednika, te je Sveti Otac misu u njujorškoj katedrali prikazao za opću Crkvu.

"Dok zahvaljujemo za primljeni blagoslov, izazovima budućnosti upravljamo svoj pogled moleći Gospodina da Crkvi u Americi podari milost novih Duhova. Crkva je pozvana naviještati dar života, štiti ga i promicati kulturu života. Naviještanje života, života u izobilju, mora biti srce nove evangelizacije", poručio je Papa nazočnim svećenicima i redovnicima.

Govoreći o sadašnjim izazovima, Sveti Otac je istkanuo kako su pozvani naviještati i utjeloviti poruku nade u svijet u kojemu često izgleda da sebičnost, pohlepa nasilje i cinizam guše krhki rast milosti u srcu naroda.

Možda smo izgubili iz vidika da smo pozvani naviještati radost vjere i Božje ljubavi u društvu u kojem brojni Crkvu smatraju legalističkom i institucionalnom, upozorio je Benedikt XVI.

Napomenuvši da jedino iz iskustva vjere i crkvenoga života možemo vidjeti pravu Crkvu: ispunjenu milošću i ukrašenu mnogostrukim darovima Duha, Papa je podsjetio da su oni koji žive milosnim životom u zajedništvu Crkve pozvani u otajstvo milosti privući sav narod.

"To nije lak zadatak u svijetu koji je sklon gledati Crkvu izvana kao na katedralne vitraje: svijet žudi za duhovnošću, ali smatra teškim 'ulazak' u otajstvo Crkve. Čak i za nekoga od nas u Crkvi, površnost može oslabiti svjetlo vjere, a grijesi i slabosti crkvenih članova mogu zatamniti blještavilo Crkve", kazao je.
...

Više pročitajte u tiskanom izdanju Glasa Koncila od nedjelje 27. travnja.

------------------------------------------------

Hocemo li odgovoriti na Bozji poziv spremno?
Hocemo li ostaviti svoje male ugodnosti i dati prvenstvo Njegovom pozivu?
Hocemo li se odazvati Papinom pozivu da sirimo radost vjere i Bozje ljubavi?
Hocemo li duhovno pomoci Crkvi?

Na koji nacin to mislite ostvariti?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 tra 2008 00:07 
Odsutan

Evo, ja cu prva:
Ja bas nisam jako spremna odgovoriti na Bozji poziv, malo sam lijena :oops: , ali cu ipak pokusati nesto.

Nisam bas spremna :oops: , ali - ipak cu pokusati.

Ja cu se rado odazvati Papinom pozivu da sirim radost vjere koliko to god mogu. Moram to stalno imati na umu.

Ja sam dio Crkve, svaki puta kad se molim, ili sirim molitvu ja smatram da pomazem Crkvi.

Ja to namjeravam ostvariti tako da razmislim o pozivu Bozjem, da gledam sanse i iskoristim svaku sansu kad bih mogla odgovoriti na Bozji poziv sirenja vjere i Bozje ljubavi.

Ovo je prvi pokusaj: Bog nas ljubi, svakoga/svaku od nas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 tra 2008 08:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
"Gospodin vas je odabrao, odgovorili ste na njegov poziv, stoga svoj život posvećujte traženju svetosti, naviještanju evanđelja i izgradnji Crkve u vjeri, nadi i ljubavi [b]Gospodin Bog tvoj te izabrao (Pnz 7, 6-11) Gospodin vas izabrao, a vi ste se odazvali..Danas cesto razmisljam, dali sam se stvarno uvjek spremno odazvala,na njegov poziv..
Vjerski zakon poziva na vjernost Bogu zato sto je Bog izabrao nas ,i za svoj narod iz ciste ljubavi i Milosrdja. .
Zahvalna ,za mnoge primljene milosti ,molim "Gospodine posalji Svetoga Duha,i obnovi lice zemlje."
Crkva nas uci, da smo pozvani navijestati Evandjelje i dar zivota, zivotom svjedociti. Navijestanje zivota, prave istinske vjere ,potice na , srce puno ljubavi i nove evangelizacije".
Upozorenja Rijeci Bozje, mnogo puta posluzila je u mojem zivoti,kao opomena ,i kada gledan na proslost mojeg zivota., uz sve ono sto sam prozivjela, smatram da sam se vec od male noge odlucila, i odazvala Gospodinu Isus Kristu,i Njegovom pozivu.
.Moj zivot je pratila katolicka vjera…od Sakramenata…i sve ono sto RKC,trazi od meine..ostavem uz moje svakidasnje grijehe,za koje se kajem ,trazim oprost ,cinim sve da bi ostala vjerna .
Danasnji izazovi[i]," Sveti Otac je istkanuo kako su pozvani navijestati i utjeloviti poruku nade u svijet u kojemu cesto izgleda da sebicnost, pohlepa nasilje i cinizam guse krhki rast milosti u srcu naroda."
. „Mi smo izabranici Naroda Bozjega,i kaze nam;“ neka ne sklapaju brakove s poganima da ne bi presli na poganstvo i neka ne prihvacaju poganskih kultnih obicaja“
Odazvala sam se ,jer sam primila Sakramenat Zenidbe,i odazvala se pozivu obitelji..Moja obitelj ve veliko bogatstvo za meine,i moja vjera je uvjek putokaz za meine, ono sto dobih u roditeljskom domu,u domu oca moga, to prihvatih, i dadoh mojoj djeci,i sada prenosimo i na moju unucad…
Odazvati se uvjek u pravo vrijeme ,nije nimalo lako, ali kada dodju kusnje,problemi, nejasnoce, vjera je i Gospodin moj, jedina,gdje vidim da me ON pozvao,a ja sam duzna da se odazovem...
Odazvala sam se i tamo gdje govore protiv Gospodina Isusa krista..
Branim svoju vjeru,gdje god mnogu, Bog mi udjelio veliku milost,
da imam hrabrost,i odvaziti se na to...

"Ti si narod svet, posvecen Gospodinu Bogu svome" (r. 6)
Znaci:mi smo izdvojeni, drukciji od poganskih susjeda,nejvernika i ateista,tako i u svom vladanju trebam biti drukciji, kad je rijec o vjernosti Bogu jedinome.
"Nije nas Gospodin odabrao i prihvatio zato sto smo bili brojniji od svih naroda"Ili da smo imali nesto posebno, nego ON nas je izabrao, bas zato, "Sto smo se odazvali Njegovom pozivu"Bog nas je odabrao zato sto nas, ljubi. Odabrao u proslosti, a ljubi u sadasnjosti; odabrao povijesnu generaciju s kojom je pod Sinajem sklopio Savez a ljubi svaku novu generaciju u povijesti svoga naroda.On ljubi i ,u ovom svijetu, velikih zabluda,i pohlepe za ovozemaljska dobra..
Jedino iz iskustva vjere i mojeg zivota ,mogu svjedociti, ako se odazovem Njegovom pozivu vidjeti pravu Crkvu: punu milosti Bozje , s udjeljenim darovima Duha Svetoga.
"pa je podsjetio da su oni koji zive milosnim zivotom u zajednistvu Crkve pozvani u otajstvo milosti privuci sav narod." U svijetu uz danas mnoge razlicite Religije,Sekte i nove pokrete ,sto svaki dan bivaju vise i vise, nije lako svjedociti,pogotovo gdje zive ,mnogi razliciti narodi, s razlicitim kulturama,i relijijama,a jos gore je medju bazboznicima..Covjek danasnjeg vremena Trazi nesto,a sam nije svjestan,cega trazi..On trazi Boga, ali danjasnji mediji ,dovode ga u zabludu...Njemu je potrebno obracenje, i netko od nas,tko ce ga prihvatiti i navjestati mu Evandjelje..zivota,nasega i zakona RKC..
Nekomu i od nas u vjeri , povrsnost moze oslabiti ,i odvesti na krivi put.., a grijesi i slabosti covjeka ,mogu zatamniti svijetlost Crkve.
Bog se predstavlja kao "Bog vjeran, koji milost svoju iskazuje do tisucu koljena onima koji ga ljube i drze njegove zapovijedi" (r. 9). A koljena su moje obiteljsko stablo,moji roditelji i moji preci…svi sluzise Gospodinu Isusu,onako kako to RKC nalaze..
Vjernost i milostivost osnovna su saveznicka svojstva Bozja. Bog je saveznik vjernicke zajednice i trazi da mu vjernici kao zajednica budu vjerni. Tu vjernost iskazuju obdrzavanjem Bozjih zapovijedi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 tra 2008 00:09 
Odsutan

rebeka napisao:
... smatram da sam se vec od male noge odlucila, i odazvala Gospodinu Isus Kristu,i Njegovom pozivu.
.Moj zivot je pratila katolicka vjera…od Sakramenata…i sve ono sto RKC,trazi od meine..ostavem uz moje svakidasnje grijehe,za koje se kajem ,trazim oprost ,cinim sve da bi ostala vjerna .

Lijepo je vidjeti da si od djetinjstva vjerna svojoj katolickoj vjeri i Bozjem pozivu.

Ja sam se odazvala, pa zalutala, pa opet... a sto ces, grijesiti je ljudski, zar ne?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 tra 2008 07:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
" Gospodin vas je odabrao".....

DA....Gospodin nas je odabrao....neke prije...neke kasnije...

Imam osjecaj da sam i ja jedna od tih odabranih,mada malo nestabilna u

mnogim odlukama....ipak imam osjecaj da mi Gospodin govori cesto puta...
djete drago dosta je bilo lutanja....dosta je bilo tvojih padova i posrtanja....

Ja sam sad uz tebe....Ja sam tvoj voda puta....Mene sljedi....zamnom idi...

da ne skrenes vise sa svoga puta vijudavim stazama kao do sada....

Osjecam sama promjene....moram priznati...nema vise nervoze...nema
cestih pitanja...zasto Gospodine ?...ne..nema ih.

Prihvatila sam svoj zivot bas takav kakav on jeste....prihvatila sam

sve sto mi Gospodin daje....samo mu mogu uvijek ponavljati...Hvala Ti Isuse....Hvala Ti za sve....

Prihvatila sam samu sebe i svoju djecu bas takove kakovi oni jesu i
sve sto mi je ciniti znam samo moliti,moliti i vjerovati.....

Vjerovati da ce i oni jednog dana upoznati Gospodina i Njegove rijeci

i doci na put kojim ce ih On voditi.... Zelim zagrliti svakoga covjeka....

zelim svima navjestati radosnu vjest da je nas Gospodin Isus i sada ziv medu nama....

Radujem se kad vidim mlade okupljene na svetim Misama kao ovih dana...

radujem se svakom obracenom bratu i sestrici....radujem se sa svima vama izmoliti krunicu.....izmoliti devetnice.....moliti za vase potrebe....

Bog nas je sve pozvao i zove nas jos uvijek....Hvala mu i slava vjecna....

Aleluja....Amen....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2008 11:40 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Jel itko od vas ikada osjetio (ne tek trenutno, nego na malo dulje vrijeme) da vas je Bog odabrao da budete njegovi svećenici ili njegove časne sestre?

Kako ste se odazvali tom pozivu ili kako ste otkrili da ipak niste pozvani za duhovno zvanje?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2008 12:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Citat;Ja sam se odazvala, pa zalutala, pa opet... a sto ces, grijesiti je ljudski, zar ne?

Draga Marijancice,..svi smo mi grijesnici,netko manji a netko veci...
Vazno i bitno je,da prepoznamo na vrijeme,kuda ide nas zivot...i s kakvim ciljem...
Mnogi su zalutali,mnogi su pogrijesili...
"Gospodin Isus daje covjeku (ne samo drugu sansu,kako je uobicajeno u narodu)ON nam daje,na tisuce sansi,jer nas silno ljubi..
Vazno je dozivjeti obracenje,i odazvati se Isusovom pozivu.
Nadam se,da svi oni ,koji zalutaju..mogu na vrijeme uvidjeti,i prepoznati,
zamke ovoga pohlepnog modernog zivota,i zamke zloga...
Da cu na vrijeme,odbaciti sve,i potraziti:
Pravi Put,Istinu i Zivot..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2008 22:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Puno ljepih riječi i misli braćo moja i sestre, ali JESTE LI STVARNO SPREMNI OSTAVITI SVE I IĆI ZA ISUSOM ???
Opasno izgleda ovo pitanj je li?
Pa eto i ja se trudim da to napravim, ali ima momenata di sam slab , padnem, pa pokušam opet... Da je teško je, međutim sa svime što sam prošao sve mi je lakše i nije daleko taj dan kad ću stvarno krenuti putem Isusovim i ostaviti sve ,jer talenti koje sam dobio nisu samo za mene već ih moram dijeliti sve više i dalje i dalje ... Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2008 23:09 
Odsutan

Vrlo teško je ovo živjeti.gotovo nemoguće

U ovom užurbanom vremenu kad pre često nemamo vremena ni sami za sebe,ni za svoje probleme,kad treba svakodnevno juriti 14 sati da bi se uopće moglo preživjeti
onda je teško i nemoguće pronaći vremena za osobni odmor a kamoli
za bilo što više od toga,a sve što se više učini,većinom se doživljava kao teret nego kao radost.
trebali bi moliti...govoriti dobro....činiti dobro...pomagati potrebitima
a toliko ih je puno..... a za sve to treba puno energije i slobodnog vremena.
Ako bilo ko od vas ovo sve može,ja mu se klanjam do poda.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2008 05:36 
Odsutan

ela bredi napisao:
Jel itko od vas ikada osjetio (ne tek trenutno, nego na malo dulje vrijeme) da vas je Bog odabrao da budete njegovi svećenici ili njegove časne sestre?

Kako ste se odazvali tom pozivu ili kako ste otkrili da ipak niste pozvani za duhovno zvanje?

Ja sam osjetila nesto kao poziv, ali nisam sigurna. Odbila sam, i sad znam - pogrijesila sam. Puno bih bolje prosla u zivotu, da sam prihvatila, makar i bila nesigurna da li je to bio pravi poziv Gospodina, ili mi se samo ucinilo. Vise ne mogu u casne sestre, sad je prekasno.

Hvala sto si pitala. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]