www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 16:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 12 srp 2009 17:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi moji,

evo da se i ja malo priključim nakog dužeg ne-logiranja. Hvala Bogu sve je dobro. Dječica su super, mamica i beba se još gegaju....
Bili smo u Slavoniji. Na putu nas je kao i uvijek pratio Bog, samo što je ovaj put još više mi pokazao svoju Ljubav. Naime, malo sam bila nervozna zbog putovanja jer je to ipak duuuugi put, a ja ušla u 7mj. trudnoće. Međutim kad smo krenuli - išli smo preko Zagreba, posjetili ZOO, posjetili sestru kod koje smo ručali i odmorili i popodne oko 6 krenuli put Slavonije. Po putu je sunce bilo iza oblaka tako da je dolazak u Slavoniju prošao super.
Na povratku smo išli preko Bosne- ujutro je bila takva magla (u najmanju ruku kao da je jesen). Tako negdje do Županje, pa je poslije malo provirivalo sunce. Nakon toga oblaci i kiša. Tako da HVALA DRAGOM BOGU - ovo putovanje u Slavoniju čini mi se najlakše do sada - unatoč trudnoći. To je za mene veliki znak od Njega, i zato sam mu neizmjerno zahvalna.
Eto dragi moji morala sam to s vama podijeliti, jer mi je jako važno.
No imam za vas jedno pitanje ....
Naime, moj mužić-pužić i ja razgovarali smo o kumu ili kumi djeteta. Njegov izbor je bio da bude stričev sin. Tako sam i ja razmišljala, međutim....
Taj čovjek mi je drag, dobar je. Moj muž i on su kao braća.
Za njega se priča (pisala sam o njemu - imao je u 11 mj. prometnu nesreću) da je prije nesreće bio s nekoliko žena, sve u različitim mjestima. Na što sam ja ostala šokirana. I sada se viđa sa ženom iz sela.
Na blagdan Srca Isusova pita ga muž hoće li na misu, a on odgovara: "Pa znaš da ja ne idem".
I tu sam ostala paf. Nakon nesreće i kome - posljedice su mogle biti najgore, ali čudom Božjim (za mene je to ravno čudu!) on 'ajmo reći ostaje isti. Da čovjek nakon što je dobio doslovno rečeno - drugu šansu za život - i dalje ostaje slijep.
No, s druge strane tko sam ja da ga osuđujem. Ja grešnica, mali bijedni stvor.... Opet kad razmišljam - tko zna kakvi su putevi Božji. Uglavnom ja sada tu ne mogu puno, pa sam sve stavila u Božje ruke .....
i molim vas za mišljenje...
BVB
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 srp 2009 22:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Ja sam za svoja posljednja dva djeteta htjeo kumove koji su praktični vjernici i koji se trude biti Božji sluge,i tako mi se i dogodilo,kumovi su prekrasni.Ipak se djeca krste u vjeri roditelja i kumova,i zato sam i htjeo da imaju kumove od kojih će imati nešto dobro naučiti i primiti pravi krščanski savijet i blagoslov.Nastojim se okruživat takvim ljudima,jer tu nema tračanja,ogovaranja,psovanja,svađanja,zavisti i sveg ostalog što s tim ide.KAKO JE LIJEPO KAO BRAČA ŽIVJETI!!!Ps:ali to je samo moje mišljenje!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 09:31 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
I ja bih također voljela da mojoj dječici (ako bude Božja volja da ih jednog dana imam) kumovi budu praktični vjernici, iskreni ljubitelji Isusa...

Nekako bi mi to bilo važno...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 09:58 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ela bredi napisao:
I ja bih također voljela da mojoj dječici (ako bude Božja volja da ih jednog dana imam) kumovi budu praktični vjernici, iskreni ljubitelji Isusa...

Nekako bi mi to bilo važno...

..elice....slabo se držiš...
..ako misliš rađat.. :lol:
.u principu ti treba muškarac :lol:
..a vrijeme ide..tik-tik-tik-tak..
..biološki sat...kucka...
..a ti štrikaš čarape...umjesto da..
..malo ..postaviš mamce...za neoprezne potencijalne ženike..

.ali moderne mame...rađaju...i bez tate..
..umjetna oplodnja..surogat mame...
..itd.. :lol:

..neš se valjda i ti modernizirat.. :lol: :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 10:37 
Odsutan

:b101: :a1490: :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 11:22 
Odsutan

I ja sam truda . mjeseci. I isto me to pati koga za kuma???? volila bi da bude netko ko je vjernik. Imam kumu vjernicu , a kuma ne. Ne znamo koga bi uzeli jer sve oko nas su nevjernici tj Bogopsovaci i ne zelim djetetu takav primjer. Neosudjujem nikoga da me netko nesvati krivo . Zelim djetu za kuma nekoga tko je doista vjernik . S takvima se imam potrebu i druziti. U zadnje mi vrijeme nije ugodno u drustvu ljudi koji me vrijedjaju sto sam se pobozila kako vole reci i da psuju Boga. A pomoc im nemogu jer ne zele slusati o tome. Mislim da cu vec naci nekoga. Uz Boziju pomoc naravno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 11:43 
Odsutan

moje seke su kume mojoj dječici....bolje nisam mogla nać... smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 13:12 
Odsutan

I ja razmisljam o tome. Bez obzira sto je rod. Ali nemamo nikoga muskog niti u familiji niti ovako tko je vjernik i koga bi pozvali na kumstvo. Mozda se nadje netko.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 13:32 
Odsutan

Moli Gospodina,da ti prvo On bude "KUM" djetetu,a onda će ti On već poslati nekog ili ti je već poslan.Ali prvo ti budi blagoslov svome djetetu i podvrgavaj se Božjoj volji,da ti i na dijete Bog spusti obilje blagoslova,a kum će doći od njega,pa možda se i kasnije obrati ako nije još,nezaboravi da Bog ne živi u vremenu i prostoru.Neka Dobri Otac blagoslovi tebe,tvog muža i plod vaše ljubavi!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov: emanuel
PostPostano: 13 srp 2009 16:44 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ja mislim da kum ili kuma nemaju veze sa djetetom.
jer ja mislim da se dijete rodi kao vjernik tj.svi se rode kao vjernici.mi nemamo pravo ispravljati puteve svake duše
jer da bi se obratio i bio pravi vjernik trebaš imati pustinju svog života.
ja sam krštena i sve ostale sakramente primila.ti ljudi koji su mi kumovi nisu pravi primjer vjere.niti mi je itko dao pravi primjer vjere.al sam ja vjernik i jedna od pozvanih.hvala bogu
stoga samatram da je bitno da se krstiš a svaki čovjek mora sam naći svoj put.
:D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]