www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 16:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Prisilne misle
PostPostano: 14 lis 2009 13:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Imam jedan problem u zadnje vrijeme što se tiče prisilnih misli,ako je već bila ovakva ili slićna tema izvinjavam se što novu otvaram.Problem je mojih tih prisilnih misli,što god uradim hajmo reći dobro dijelo kroz glavu mi nešto govori krivo si uradio,Bog će se naljutiti na tebe ,ili Bog se ljuti na tebe,brka mi se svijest što se tiče dobrih djela i kad neko dijelo i dobro uradim ,opet mislim da je loše i da će me Bog kazniti pa mi svijest nemože nekad razlućiti i ono dobro jeli ono dobro ili ne.Svećenik mi je rekao samo na ispovjedi da se držim 10 bozijih zapovjedi i da molim.Da li netko od vas ima sličan problem i kako se najbolje riješiti,molim svaki dan krunicu na nakanu tih misli koje me nekad ukopavaju i zbunjuju pa ni sam neznam više što dobro radim ili ne...a ponajviše strah od Boga da će me kazniti ili da je nešto ljut na mene :( ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2009 14:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Na dobrom si putu . :P Krunica je savrsena molitva i nastavi je moliti svaki dan . Proci ce vjeruj. Zli mrzi krunicu. Ja recimo dok molim krunicu u glavi mi odzvanjaju psovke Boga . Molim je takodje svaki dan i sada sve rijedje dogadja. Svecenik mi je rekao da to nije moj grijeh da to dolazi od Zloga. I da je potrebno odricati se istih te zazivati Krv Kristovu da te zastiti. Znaci kazes Krvi Kristova izlij se na mene. Na moju svijest i na moju podsvijest. Digni sve sto nisi Ti i sto nije od Tebe!!

U zabludi si u jednom BOG NE KAZNJAVA!!!!!!!! To zapamti Bog je cista ljubav i ljubi nas i voli. To je jos jedna zamka zloga da mislis da ce te Bog kazniti ili ti je dao nesto sto ti se lose dogodilo u zivotu. To sve zli cini. Bog samo moze dopustiti zlome da djeluje i da recimo dozivis naplatu za nekakav grijeh. Ali samo u onoj mjeri koju Gospodin dopusti i to u namjeri za tvoje dobro . Recimo ako ti kojim slucajem zgrijesis nesto zli je sretan i kao poslijedica toga grijeha (To nije pravilo nego mogucnost) dodje nekakva bolest (njome te zli "Nagradi" sto si se igrao s njim) npr rak. Bog to dopusta iz razloga sto ces ti sad kad imas rak otici sveceniku koji ce ti dati pomazanje i pomoliti se za tvoje ozdravljenje. I ti ces ozdraviti i obratit ces se. Ozdravit ce tvoje dusa ,duh i tijelo i jos ces s tim primjerom obratiti puno ljudi. Eto tako npr. Bog dopusta zlome da udari na nekoga samo u svrhu obracenja ili jos nekog veceg dobra.

I Bog nebude ljut na nas. Mi smo njegova djecica. On bude nesretan kad smo mi na krivom putu i u grijehu. Zato se trebamo truditi maksimalno zivjeti vjeru i po 10 zapovijedi. Bog te blagoslovio :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2009 15:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala ti sestro BTB :grlim te: ,nadam se da će i ovo prestati s molitvom krunicom.Da čuo sam da je dosta važno i jako sazivanje Krvi Kristove jer je to nešto najjače,također izmolim jednu molitvu-ZAŠTITNA MOLITVA KRVI KRISTVOJ-koju uvijek izmolim poslije krunice...inače molim krunicu Božanskog Milosrđa,nadam se da nije bitno jel ta ili obična uglavnom da molim i da će sve biti uredu :grlim te: :D
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2009 15:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
:grlim te: Pogledaj malo na ovu temu ima dosta pa mozda sto pronades
i pametan odgovor za sebe.Samo moli i vjeruj i sve predaj Bogu.Proci ce to.
BtB.

Molitveni lanac Tebe tražim - kako protiv negativnih misli

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2009 15:50 
Odsutan

Svaka je molitva bitna. Ja molim Gospinu krunicu. Nju zli najvise mrzi. I krunica Bozanskom milosrdju takodje je divna. Probaj moliti i Gospinu. Ja molim svaki dan drugo otajstvo pa kad prodjem sva 4 ispocetka. Molim oko 4 mjeseca i bolje je. Gospa satire glavu sotoni. I vazno je i nju stovati i traziti njen zagovor. Treba je ljubiti i osjetiti njezinu majcinsku ljubav. Samo ustraj u molitvi.I nemoras ti samo moliti pisane molitve. Razgovaraj s Bogom. slozi svojim rijecima molbu ,zahvalu i iskazi mu ljubav. Misli o njemu kad god stignes . Razmatraj evandjelje onako usput. I vidjet ces koliko ces rasti u duhu.I nicega se neboj. To su samo napasti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lis 2009 13:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Brate možda i ovo nešto pomogne.

Đavolske opsesije;
U osoba koje imaju ovakve smetnje često se mogu uočiti opsesivne misli,koje su u biti besmislene,ali kojih se nikako nemogu osloboditi.Takva osoba doživljava u sebi podvojenost.Njezina je volja doduše slobodna,ali je u velikoj mjeri pod pritiskom opsesivnih,prisilnih misli.Riječ je o neočekivanim napadima.Ti se napadi uvjek ponavljaju,u vrlo dugom vremenskom razdoblju.Zbog opsesivnih misli udarena osoba živi u trajnom stanju iscrpljenosti,očaja,depresije i s napastima na samoubojstvo.Opsesivne misli tada gotovo redovito utječu na snove.Kada se pojave ovakvi problemi,ljudi redovito drže kako takvi fenomeni pripadaju području psihijatrije.Posve razumljivo!No,ima slučajeva u kojima psihološka,psihijatrijska i uopće medicinska nastojanje ne mogu dati nikakvo objašnjenje ni pomoć.Psihijatrija,neurologija,psihologija ili parapsihologija ne mogu protumačiti te fenomene,jer predmeti analize izmiču aparatima i provjeri.To nedvojbeno upućuje na sotonsko djelovanje i njegovu prisutnost.A tu je znanost bespomoćna.Ovo uočiti i moći ispravno razlikovati može se samo Božjom milošću s kojom svečenik surađuje u intezivnoj molitvi i dugotrajnoj praksi.
mons.Milivoj Bolobanić "Kako prepoznati zamke Zloga"

Što se tiče nečistih misli,moguće su dvije zablude.Bogobojazne duše koje imaju malenu ili nikakvu sposobnost razlučivanja duhova,a sklone su skrupuloznosti,uvjerene su da svaka izopačena misao koja im padne na um odmah predstavlja grijeh.To je pogrešno,naime same nečiste misli kao takve nisu grijeh,nego jedino popuštanje takvim mislima,odnosno pristajanje uz njih jest grijeh.Zloća smrtnog grijeha sastoji se u izopačenoj volji koja namjerno popušta grijehu,potpuno poznavajući njegovu zloću,te mu daje potpun pristanak.Zbog toga Sv.Augustin naučava da tamo gdje nema pristanka volje nema ni grijeha.Koliko god nas mučile napasti,buntovnost naših osjetila ili neuredne sklonosti nižeg dijela naše duše,sve dok nema pristanka,nema ni grijeha.
Sv.Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Ne daj se dakle mutiti kojekakvim slikama tuđe mašte,ma o kojoj stvari došle.Drži čvrsto odluku i dobru namjenu Bogu na čast.
Jer ih ti više proti volji trpiš nego da nastojiš oko njih,pa dok ti se ne mile i dok im se opireš,to ti se računa u zaslugu,a ne na propast.
Znaj,da stari neprijatelj na svaki način radi kako bi želju tvoju za dobrim zapriječio i odveo te od svake pobožne vježbe,štovanja svetaca,pobožne uspomene na moju muku,korisnog sjećanja grijeha,stražarenja nad srcem tvojim i čvrste odluke da češ napredovati u kreposti.
Mnoge ti on zle misli šapće da ti sve to dosadi i ogadi,da te odvrati od molitava i duhovnog štiva.
Nije mu po ćudi ponizna ispovjed,i da može kako,uklonio bi te od pričesti.
Ne vjeruj mu i ne brini se za nj,makar ti češće postavio zamke prjevare.
Ako te navodi na zlo i nečistoću njemu pripiši.
Reci mu nosi se nečisti duše,stidi se jadniče!Veoma si nečist kad mi time puniš uši!
Sv.Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Nešto se i pisalo ovde; http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?t=3589

Hrabro brate!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lis 2009 10:17 
Odsutan

meni je u takvim situacijama pomagalo da se upravo pomolim za onoga ko je takvu misao proveo u djelo ili namjerava..I onda bih rekla..sad ću izmoliti Oče naš za nekoga tko je upravo tako nešto učinio..Momentalno bi misli nestale.Pokušaj..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lis 2009 13:51 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Kako razlikovati govor Duha Svetoga od govora našega duha ili naše podsvijesti kao i od govora drugih, posebno zlih, duhova? Jednostavno: Duh Sveti jedan je u Crkvi, u Svetom pismu i u nama. Prema tome, čim su riječi koje u sebi čujem suprotne nauku Crkve ili riječima Svetog pisma, jasno je da to nije govor Božji. Također, ako taj govor tjera u strah, očaj, ako osuđuje umjesto da smiruje onda to sigurno nije govor Duha Svetoga. Duh Sveti tješi, poziva na obraćenje i ohrabruje i nosi nadu, oživljuje, spašava i vodi Isusu, jer je njegov Duh. Duh Božji tjera strah, čisti od grijeha, oslobađa od robovanja grijehu i tijelu. On je Duh slobode. Tomislav Ivančić "33 meditacije"

2 Tim 1,7 Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.
1 Iv 4,18 Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi.
Iv 14,26 Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lis 2009 22:16 
Odsutan

mary33 napisao:
meni je u takvim situacijama pomagalo da se upravo pomolim za onoga ko je takvu misao proveo u djelo ili namjerava..I onda bih rekla..sad ću izmoliti Oče naš za nekoga tko je upravo tako nešto učinio..Momentalno bi misli nestale.Pokušaj..

Ja sam nekad prije znala osjetiti neku nelagodu, strah, npr. po noći, na osami, blizu groblja.. Češće i u kući, nevezano uz bilo što. I kad sam počela s tim da se pomolim za sve nemirne duše, npr. Pokoj vječni, strah bi odmah nestao. Ne znam baš da su to bile duše iz čistilišta, bi li od njih osjećala strah? A ako su iz pakla, onda su to zlodusi, i u biti sam ih molitvom otjerala. Nemam pojma, :l30: samo znam da je funkcioniralo, svaki put. Pa da je psiha, možda bi djelovalo neki put, ali mislim da ne bi baš svaki.. Već odavnije to nisam doživjela, sad me ovo podsjetilo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 13:04 
Odsutan

svi se u tim momentima napada zloga ( a milost je Bojža uopće prepoznati te trenutke) trebamo štititi zazivajući Krv Kristovu na naš život ili proklamacijom Božje riječi...
ev šta vlč. Dražan Radigović:

Citat:
Drugi način kako se možemo zaštititi Isusovom krvlju jest: PROKLAMACIJA. Tako da govorimo u molitvi što je Isusova krv učinila za nas. Kad izgovaramo takve riječi kao da smo uzeli izop i njome (Isusovom krvlju) označili područja svoga života i obitelji koje želimo dovesti pod Božju zaštitu. David u Ps 51 kaže: ŤGospodine, poškropi me izopom da se očistim.ť Tu je svakako mislio na janjetovu krv. Kod proklamacije, ti možeš ovako moliti: ŤISUSE, ZAŠTITI ME (MOGA MUŽA, MOJU ŽENU, DJECU, OBITELJ, PRIJATELJA) SVOJOM SVETOM KRVLJU. Ili: JA ZAŠTIĆUJEM SEBE I SVOJU OBITELJ ISUSOVOM SVETOM KRVLJU. ISUSOVOM KRVLJU VEŽEM SILU SOTONINU I NJEGOV UTJECAJ NA NAŠ ŽIVOT. Isuse, hvala ti.ť Ili možeš jednostavno moliti: ŤIsuse, tvoja me krv čisti od mojih grijeha. Tvoja me Krv oslobađa od utjecaja Zloga. Tvoja mi Krv daruje tvoj život. Ona me jača i posvećuje. Po tvojoj Krvi primam tvoje zdravlje i zaštitu. Hvala ti za tvoju dragocjenu Krv.ť Tako izgovarajući ovu jednostavnu molitvu, ti zapravo zaštićuješ sebe i one za koje moliš. Označavaš svoje područje Kristovom krvlju, i đavao preko te granice neće moći prekoračiti. Aleluja! Predivna je i molitva ŤDušo Kristova.ť Nauči je moliti svaki dan. Ali moli polako i s razumijevanjem.

Više na:
http://www.molitve.info/index.php/2008060838/SNAGA-PRIEESTI-I-KRISTOVE-KRVI.html[/url]

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]