www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:10

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 28 ruj 2009 15:15 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi moji prijatelji, braćo i sestre u Isusu,

u braku sam 14 godina, starija sestra 13 , mlađa 8. Roditelji su u crkvenom braku 40 godina. Starija sestra i ja krštene smo mjesec dana nakon rođenja, dok mlađa tek s 10 godina. Pričest i krizmu smo imale u drugoj župi da nas nitko ne vidi ( roditelji u prosvjeti - vrijeme komunizma). Nikad u kući se nije previše pričalo o Bogu, a prve molitve smo naučile od svakog samo ne od roditelja. Uz sve to roditelji su nas učili da budemo poštene, lijepe, pametne, fine, fakultetski obrazovane, da ne upadnemo u loše društvo, da poštujemo starije....
Ja sam vrlo rano osjećala veliku bliskost s Bogom i sve što samu životu radila radila sam da ne povrijedim Njega. Svoju djecu odgajam u vjeri i Bog je prisutan u svakom segmentu mog života. Imala sam problema na početku braka ( o tome ću isto pisati ), ali ono što me danas muči ( i moje sestre) je činjenica da smo shvatile da naši roditelji tako površno gledaju na život i bez obzira što danas skoro svaku nedjelju odlaze na svetu Misu, nisu pošteni.... Tako me boli što ovo pišem i mislim, ali ne znam što učiniti, kako im pomoći da progledaju, da li je moguća promjena u njihovim godinama, ...ili je svemu kraj...
Navest ću vam nekoliko primjera iz naših života pa mi molim vas recite što da radim, jesam li u krivu jer su mi oči zamućene i srce pretužno da bi donjela pravi sud..
-skoro kod svakog obiteljskog okupljanja, cinično i dvosmisleno podbadaju jednog od zetova ...koji im se tog trena nađe na tapeti
-ogovaraju naše svekrove i svekrve...kako ništa nisu postigli u životu, kako su propalice, nekrsti, nazivaju ih pogrdnim imenim ( sve tri se odlično slažemo sa muževim obiteljima i oni su nas predivno prihvatila i naravno nikad ništa ružno nisu rekli za naše roditelj)
-ja sam najveća sramota obitelji jer pušim i dajem djeci loš primjer!!!!
-ispred djece govore protiv njihovih očeva-naših muževa
-konstantno se hvala sa svojim kućama i svim materijalnim što su stekli
-otac u mobitelu ima samo slike djece s medaljama oko vrata, sliku, jedne kuće, sliku druge kuće, sliku zetove firme, sliku zetova auta....
mene hvala Bogu nema niti na jednoj slici jer prezirem kad se netko sa mnom hvali...
-ajme kliko toga ima.....
-e sad ne pričaju s nama jer smo nezahvalne kćeri ...jer mamu navodno nismo zvale cijeli tjedan , a ona je bolesna , a nitko ne zna što je točno boli ( emocionalno ucjenjivanje ) Bože oprosti mi ako krivo mislim :(
Uglavnom svakodnevno nas mora peći savjest i svakodnevno im se ( pogotovo majci ) moram ispričavati za nešto ...ja ne mogu više
Želim sačuvati svoj brak i izvesti svoju djecu na pravi put, a ona kao da bi da se sve tri rastanemo i vratimo se njoj ???? Nemam pojma
Često razmišljam kako će biti bolno kad ih više ne bude(jer bilo je i ljepih trenutaka ) , ali da će nam biti lakše... :((((( srce i duša me bole dok ovo pišem , najiskrenije što mogu, peče me savjest, guši me...tresnem glavom kad mi to padne na pamet , kako da si pomognem, a i njima naravno....
Napominjem da im nikada ružnu riječ nismo uputile, a kamo li što loše napravile da bi se danas ovako osjećale...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2009 15:48 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
premda nisam u braku i jos nisam prosao kroz tu kalvariju mogu posvjedociti iskustvo svojih roditelja i moje bake i djeda (roditelji sa mamine strane)...

moj stari je uvijek bio super prema njima... nikad pogrdne rijeci nisam cuo iz njegovih usta niti kada smo bili kod njih niti kada se vratili doma... jer tako je odgojen... dok oni druga strana... kao da stalno kuju neke "urote" i tako je bilo godina... mama im ugadala stalno samo da ne dode do svade skrivajuci sve od tate... davala novce bez njegovog znanja... kako nebi doslo do "reprize" iz njezinog djetinjstva... samo promjenjene uloge... i vuklo se tako dugi niz godina... dok nije puklo... djed poceo se svadat... a stari uzvracao... pricano je bilo sve i svasta... jos iz razdoblja prije nego sam ja roden... bilo je pogrdnih nabrajanja sto su kako je tata rekao bile neistine... da bi stara sve nas povukla doma da se nebi slucano dogodila situacija iz njene mladosti dok je bila dijete... da nebi bilo i fizickih kontakata jer mrznja se osjetila u zraku... i prije nego posli... kaze baba... pred svima... nakon 20+ godina braka... odite vi neka moja kcer ostane... i stara valjda pukla... i nisu stupili sa njima u kontakt godinu i pol dok ja nisam probio led... i nazvao ih... i tako malo po malo ja zvao... i situacija se ponovo smirila... koliko je to zaista tako neznam... sta se njima vrti u glavi necemo nikada saznati... ALI ostaje nam moliti za njih... da se Gospodin smilovanja sjeti... jer vec su stari... i bolesni... pitanje je casa dolaska pred lice Njegovo... treba oprostiti i vapiti Bogu... ja ne pamtim to sto su napravili... jer pred mojim ocima su htjeli rastavu... ali neka... bilo pa proslo... da cak su bili i kod vidovnjaka valjda kao da nam pomogne... ali stara je odma poludila dok je cula za to... pa je djed rekao: zaboravi sto sam ti rekao...

mislim da je u vecini slucaja tako... to je kriz zivota... koji bi nas trebao jos i vise pribliziti Gospodinu... na nama je da molimo za njih jer znamo vise od njih.... vise nam je dano odozgo... pa osude na stranu... a molitva i lijepe rijeci i lijepe misli u srce usadit :D :D

Gospodine, ti vidis kako smo mi ljudi slijepi i nismo ni svjesni posljedica svojih nepromisljenih i losih djela... molimo Te... daj da spoznamo Istinu koja ce nas osloboditi i osposobiti nas da budemo bolji prema drugima i razari nasa srca ljubavlju prema onima koji nas tlace, zele zlo... proslavi se u nasim i njihovim zivotima... neka je slavljeno Tvoje presveto Ime i Tvoja predragocjena Krv koja je prolivena za sve nas... neka nebude uzaludno prolivena nego donesi svima nama spasenje. Amen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2009 15:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 1 zahvala
trebala bi se uvesti i 11 zapovijed: poštuj svoju djecu. ima groznih roditelja koji se loše ponašaju prema svojoj djeci, govore im svašta, omalovažavaju ih, tuku. i kako onda to dijete može poštivati takve roditelje?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2009 11:48 
Odsutan

Draga sestrice,

Kao prvo tebi tvoj mužmora biti na prvom mjestu (prvo Bog), pa onda muž, pa onda djeca...

Sada ti je teško, razumijem te, tvoji su roditelji, no ako ste ti i sestre i muževi pobožni, uzmite moite krunicu za njih, i platite mise, POSTITE za tu nakanu, prikzujte žrtve za njih, i ŠUTITE pred njima, i da vidiš za par mjeseci, sitacija će se promijeniti za 180... iz iskustva ti kažem...na početku će biti napasti, koje će vas htijeti omesti u zajedničkoj molitvi, no uzdaj se u Boga i imaj ČVRSTU VJERU ...i Bog će njih srediti da će biti milina...

i ja sam imala neke netrpeljivosti u početku, no utekla sam se u molitvu, i Bog mi je pokazao gdje ja griješim i gdje se mogu popraviti, kako izbjeći neke situacije, i promjenio sve...

BTB, i samo hrabro u molitvi!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]