www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 14 lis 2009 13:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
evo ovako...
u vezi sam 10 mjeseci.. Njegova majka je krscanka/katolkinja, a njegov otac pravoslavac. iz tih razloga oni su odlucili da se mali sam odluci kad odraste koju ce vjeru odabrati...
i vidim da je vise naklonjen nasoj vjeri, ali jos nema zelju za krstenjem...
kaze da nije spreman....
ja eto, buduci da sam vjernica ciju vjeru on zeli odabrati, pokusavam mu odgovoriti na neka pitanja koja ga muce i koja, kad bi ih rijesio, mogao bi se krstiti, ali mi nekako ne ide.. :oops: ,
ne svadamo se, niti ista.. ali imam osjecaj da mi pocne "soliti"pamet, pa brzo odustanem. i onda kazem da cu pitati svoje prijatelje na tt-u pa da cu mu onda reci sto ga zanima...
eto..

njegovo prvo pitanje jucer navecer je bilo...

kako svecenik moze dati odrjesenje od grijeha covjeku, a i dalje postoji cistiliste?
ja rekla da Bog daje odrjesenje od grijeha preko svecenika, ali on u svecenika uopce ne vjeruje..
:roll:
kaze da oni imaju slicnu ulogu kao i psihijatri.. :roll: :roll: :idea: :arrow:

hm... kao da su oni gresni ljudi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2009 13:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Taj covijek nije spoznao Boga.Boga zivoga. I zato ima takva pitanja. I ja sam postavljala niz glupih pitanja sve dok mi je vjera bila izmisljotina. Jer kako sam mislila da covijek u nesto mora vjerovati necega se bojati. Pa su eto izmislili ljudi pakao da nas plase da budemo dobri. A u danasnje vrijeme napravili zatvore i kazne te zakone da bi bili dobri jer bi da toga nema vladao kaos. Tuzno ali je to bilo moje vidjenje. Kad sam spoznala da Bog zaista postoji i onda sam svatila da sam u krivu i pocela istrazivati te raditi na duhovnosti. I meni je ispovijed bila samo psiholosko vidjenje da se covijek olaksa. A ja kao nisam nikoga ubila pa nisam imala potrebu ici jer sve je ostalo bilo normalno. Od bluda pa ......... svi to rade sve je to normalno u danasnje vrijeme.

E pa pokusaj mu objesniti kako svecenik zapravo ne otpusta grijehe.On je samo posrednik te da ti on da ispravan savijet tipa kako nekakav grijeh ne ponavljati ,na koji nacin nesto uciniti i sl. I objasni mu da je Isus umro za nase grijehe . Da je to sakrament kojim se spasava nasa dusa. A cistiliste postoji za one koji se nisu stigli ispovijedati i nisu napravili zadovoljstinu za svoje pocinjene grijehe te one koji nisu prakticirali vjeru jer nisu dobili dar obracenja, a nisu zivjeli u smrtnome grijehu. Znaci ako si nesto ukrao moras to vratiti ,a ako nemozes tu vrijednost das za siromasne i potrudis se da ne krades. I moras postiti i moliti za zadovoljstinu svojih grijeha. Objesni mu tako zestoko Isusovu muku da ga zaboli i zaplace. Da je on umro i trpio za nas. Ne da to ostane samo rijec vec potrudi se da svati bit USKRSNUCA. Da svati da je sakramenat ispovijedi zapravo najveci dar koji nam je Bog poklonio za spas nase duse. Prepricaj mu recimo svjedocanstvo Glorije Polo ona super objasnjava o grijesima jer mi i neznamo sto je zapravo grijeh. Ponudi mu da procita ako bude zelio.

I kad mu to sve kazes velika je mogucnost da ce i dalje ostati hladan . Pa onda ga predaj Isusu i moli za njegovo obracenje. Ja molim za svoje roditelje i svojim im primjerom pokazujem kako zivjeti vjeru. I oni se mijenjaju. Svaki dan su sve bolji.

Nekada ne vrijedi pricati i nasrtati. Polako . Svaki dan mu ispricaj kroz neku dogodovstinu nesto. Tako ja svojima. O nekom Bozijem velikom dijelu. I usput odrzim vjeronauk.Sada me i sami pitaju ,a prije su me odgurivali i pljuvali. Imaj strpljenja. Samo moli i vjeruj da ce Bog uci u njegovo srce . Zato vas je vjerovatno i spojio da ti dones Boga-Boga zivoga njemu i njegovoj obitelji. Bog ima svoje putove. Imaj strpljenja ,vjere i moli svaki dan za njega. I zazivaj Krv Kristovu da se izlije na njega to je najaca molitva i svaki zloduh bijezi od Krvi Kristove pa ce i ti koji ga savjetuju da je ispovjed nebitna. :P :P :P :P :P :P

Nama vjernicima je zivot puuuuno laksi u svemu. Uvijek mozemo zazvati Milosrdje Bozansko koje ce nam pomoci da nam zivot bude laksi. Bog vas Blagoslovio :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2009 14:14 
Odsutan

I objasni mu da svecenici nisu Bogovi nego LJUDI. I da su i oni gresni i razliciti kao i mi. Iako su gresni oni su Boziji izabranici kojima je on dao vlast da ispovijedaju ,krste..... Koliko god svecenik bio gresan kad ga zamolis da se pomoli za bolenika ili slicnu stvar bolesnik ce ozdraviti. Jedini koji su bez grijeha hodali ovom zemljom su Isus i Marija.

Svecenici bi nam trebali biti uzor ali i njih ima svakakvih. I na zalost uvijek se ljudi uhvate za lose stvari tipa onaj pusi mogu i ja ,ja sam vidio da onaj ima neku zensu ,onaj je dobio sina. I oni su slabi i gresni i to su njihovi grijesi i slabosti. Ima i njih koji nisu svjesni da Bog zaista postoji jer su otisli u svecenike sto su im to roditelji odredili i sl. Treba se pgledati primjer pravog svecenika. Koji zivi svoju vjeru i navedi mu primjer nekog. Misionara npr. Oni svoj zivot daju za druge. Pa Papa i bezbroj drugih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2009 20:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
U Evanđelju po sv. Ivanu piše 20,21 "Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas. Poslije tih riječi dahne Duha Svetog u njih i reče im: Primite Duha Svetoga! Kojima oprostite grijehe, oprošteni su im; kojima zadržite, zadržani su im." Za čistilište sam se i ja dvoumio al imaš lijepo svjedočanstvo Jamesa Manjackala u Knjizi Naš Bog je silan Bog. A pogledaj i na njegovoj web stranici. Za oproštenje grijeha jasno piše u Evanđelju tako da ne znam šta drugo da kažeš.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 15 lis 2009 09:27 
Odsutan

anchi_zagreb napisao:
njegovo prvo pitanje jucer navecer je bilo...

kako svecenik moze dati odrjesenje od grijeha covjeku, a i dalje postoji cistiliste?
ja rekla da Bog daje odrjesenje od grijeha preko svecenika, ali on u svecenika uopce ne vjeruje..
kaze da oni imaju slicnu ulogu kao i psihijatri.. :roll: :roll: :idea: :arrow:

hm... kao da su oni gresni ljudi.

na ovo prvo pitanje već su ti odgovorili, ja bi se osvrnula na ovaj drugi dio...

Zapravo je u pravu kad kaže da svećenik ima ulogu psihologa, jer je upravo po tome Katolička Crkva u povlaštenom odnosu naspram drugih, jer je čovjeku potrebno da svoje probleme/grijehe nekome prizna...

Medicinski je potvrđeno da od kojekakvih psihoza Katolici koji ispravno prakticiraju Sakramenat Pomirenja puno manje oboljevaju :D

Čovjeku je potrebno da neke stvari koje ga muče, progone nekom prizna, a kad to kaže u ispovijedi svećeniku, ima sigurnost da je to rekao "u grob", jer svećenik to ne smije nikom prenijeti! :D
U tom činu osoba skida sa sebe velik teret koji nosi, a dobiva i oproštenje od Boga! :D
To je privilegija naše Crkve i Sakramenata :D
BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 lis 2009 10:26 
Odsutan

tocno... ne samo to
pokusla sam mu preko svog primjera..
ja se svake nedjelje ispovijedam.
jednostavo, imam tu potrebu
prije je nisam imala, ali cim sam iskusila
taj dar
i kada sam vidjela da mi je svaki put lakse nakon ispovijedi
svake nedjelje odem...

i onda on meni kaze da sam si ja to zabrijala u glavi da mi je lakse..
da bi mi isto tako bilo da pricam sa nekim prijateljem o svojim grijesima
i da me on savjetuje i da mi kaze da to nije dobro...
uh, bit ce ovo teze nego sto sam mislila.. :cry:

al opet, nije mi jasno, zasto ima taj krizic oko kljuceva, zasto se pomoli svaki put kad sjedne u auto...
i sad ja pitam.. kome se ti molis, ?
a on veli Bogu..
ja rekoh, pa ne vjerujes u pola toga sto nasa crkva nalaze, kako mozes vjerovati u Boga,
pa on...
kao da smo mi pola toga izmislili.. tj. da su apostoli bili zapravo pisci i pisali tu Bibliju.. nesto preuvelicavali, nesto je istina, ali nesto i nije...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 lis 2009 12:37 
Odsutan

bez sile Duha Svetoga sumnjam da ce ista moci shvatiti vezano uz Crkvu i Boga... jer mu djeluje dosta daleko i strano...

pricao danas jedan profesor kad je predavao da cijelu godinu jedan student nikako nije mogao shvatiti... trudio se i forsirao ali nikako... svaki sat je govorio: meni ovo nije nista jasno... radi se o predmetu: uvod u misterij Krista i povijest spasenja...

dok ja danas dok sam slusao predavanja siguran sam da apsolutno nista nebi shvatio bez Duha Svetoga...

ali hvale vrijedno je da ga interesira i da ispituje... znaci da nije ravnodusan i da zeli znati.. zeli spoznati Istinu... samo nadam se u pravom smjeru a ne da ismija...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 lis 2009 21:15 
Odsutan

cak sam ga mislila barem na nekih deset, petnaest minuta odvesti na smiljana u Siget, svaki zadnji utorak je u mjesecu.. samo da osjeti tu masu ljudi.. kojima se "nesto" dogada, a nisu hipnotizirani kao kod psihijatra..
a treba i to...
znam.. kazete da idem polako...
9 mjeseci je vec proslo.. pa sad mislim da je vrijeme da krenem nekako polako...
jer vidim da se slazemo :wink:
pa eto... :D
neka se i u tome slozimo, ak Bog da! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 lis 2009 21:18 
Odsutan

i da.. zaboravila reci.. jednu stvar...
koja mu se dogodila... voli se brzo voziti..bas je manijak na cesti..

Sljeme mu je slaba tocka... ima jedan dio gdje bi volio postici brzinu od 140km na sat, ali to mu nije toliki gust, kao brza voznja po zavojima...
ja isto volim zavoje, ali ovo su opasni zavoji.. dolje provalija..
jednom...
mi jos nismo bili u vezi.. to je bilo prije nekh godinu, godinu i pol...
vozio se sa sljemena... i zavrsio u provaliji.. sva sreca, neko drvo ga je spasilo da se nije strovalio dolje...
prijatlji koji su vozili iza njega, brzo su dosli, i izvukli ga van...
i od tada prica da mu je to drugi rodendan.
da ga je SAMO BOG spasio od smrti..
zapravo, od tog trenutka moli Boga kada sjedne za volan..
i kada se penje gore, obavezno stane pred onom kapelicom na tri cetiri minute...

ajoj... tak vam je cudno to kod njega..
NIT VRIT NI MIMO :roll: :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 lis 2009 21:29 
Odsutan

draga anchi...

veliki je to misterij obracenje... i sam se nekada pitam... zasto ja od toliko ljudi... zasto bas u onom trenutku... kakav misterij... neshvatljiv... nakon 19 god Bog me zahvatio... zasto bas nakon 19... zasto se to nije ranije dogodilo... zasto sam zivio toliko dugo u smrtnom grijehu... tako blizu a tako daleko... zasto bas tad... kazem opet... veliki misterij...

ja brata i cijelu obitelj svaki put kad sam na misi prikazujem... da se obrate i pokaju...

sjecam se jedne prilike kad je brat otisao samnom na duh. obnovu koja traje tri dana... on je jednu vecer samo otisao... jer ga mama nekako uspjela nagovoriti... i sav zbunjen je gledao sta se ovdje sve to dogada... sto se pjeva... ruke dizu i slave Boga... bilo je i klanjanje tu vecer...

sljedece jutro isli u grad sa autom... i on po prvi puta u zivotu na moje oci okrene radio Mariju... i kako nije bilko pjesama promrmlja kako ce prebaciti jer nema onih pjesama... onih koje je tu vecer slusao i ocito mu se svidjele... Duh Sveti ga je zahvatio tu vecer... ali nije doslo do potpunog obracenja... nije jos zazivila u njemu vjera... ali vjerujem da se dogodio velik pomak kod njega...

tako da obracenje je velik misterij (opet ponavljam)... mozemo samo moliti i djelovati kako mozemo tj. dopustiti da Bog progovara kroz nas i biti strpljivi... jer doci ce i njegovo vrijeme... vrijeme obracenja i spasenja :D :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]