www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 05:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 15 pro 2009 23:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Konacno sam se odvazila da postavim ovo pitanje na forumu...zapravo, radi se o meni bliskoj muskoj osobi koja je cijeli zivot kao u blokadi. Sve kod njega ide tezim putem, uvijek mu se sve zakomplicira, poslovi mu propadaju ili ne zazive. Orjentiran je na uspijeh koji vjecno izmice i stalno o tom prica. Obitelj zanemaruje. Cesto ga ljudi zeznu. Vjecito ima neke po meni cudake za druzenje i s takvima sklapa poslove. Cesto se tu nadje i onih koji se bave horoskopom, bioenergijom, itd. Meni je on kao osoba tezak i konstantno mi crpi energiju...nakon razgovora s njim znala sam se osjecati depresivno i besmisleno, isplakala sam brdo suza zbog njega. U sustini, on je dobrocudna i druzeljubiva osoba, al njegova obitelj pati jer je stalno usredotocen na sebe i drustvo i poslove izvan kuce. Brak mu je koma. Jos da dodam da se povlaci od razgovora, a dosta cesto i popije pa to dodatno otezava komunikaciju.

I sad se ja pitam je li na tu osobu baceno neko prokletstvo jer sam citala da ako neke stvari stalno ne stimaju bez iznimke, to bi moglo ukazivati na to.
Sta napraviti da se to popravi?
Priznajem da nisam ustrajna u molitvi za njega...jer imam osjecaj da je to nemoguce ispraviti :(...samim tim sto traje vec oko 25 godina...izgubila sam vjeru.
Oprosti mi boze sto sam tako malovjerna!:twisted:

Moram napomenuti da on ide na mise i moli se...prije nije ni to radio.

Dajte neke ideje, mozda se opet uhvatim u kostac s tim, Boze pomozi!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 00:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Moj tata je bio alkoholičar otkad znam za sebe i više nije, krenuo je u Crkvu, ispovjedio se i ne pije više.

Vidiš, nema prokletstva koje ne možeš slomiti TI sama, niti UROKA i šta ti ga ja znam šta na seminarima ljudi svega čuju, sve ti to možeš SAMA izmoliti od Boga milosti, samo se potrudi malo. Ti bi tila Isusa a da ne vjeruješ nit ne kontaš dok čitaš dubinu toga što čitaš, da je on Bog, ne netko kad ti izliječi muža da ga zaboraviš.

Budi vjerna Bogu ti, nemoj posustati u molitvi!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 08:17 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bogu ništa nije nemoguće...zato ne smiješ gubiti vjeru u Njega.
To su ti jednostavno takvi ljudi kojima je lakše ići niz vodu, nego stati i suočiti se sa problemima.
Imam i ja takvog muža, koji vjerujem nikad neće odrasti-ponaša se kao malo dijete., no nakon razgovora i molitve našeg brata Učenika, hvala Bogu krenulo je na bolje.
Treba se samo uzdati u Gospodina i sve svoje i tuđe probleme predati u Njegove ruke...On je beskrajno milosrdan, i uvijek ima za nas strpljenja i ljubavi..treba mu se samo otvoriti svim srcem.

Isuse, volim Te

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 10:14 
Odsutan

Hvala vam na odgovorima. :grlim te:
Da, radi se ovdje o mom ocu...

Mario23, imas pravo, nisam ustrajna u molitvi, ali tako me namucio da samo bjezim od svega...htjela bi konacno da zavlada mir na tom polju, da se cudo desi, a imam tako malo energije da doprinesem tom cudu. Imam i drugih problema.
Ti si intenzivno molio za svog oca?

Nije uvijek bio takav...pocelo je kad sam krenula u srednju skolu, tad se trebao druziti s ljudima iz kvarta radi nekih dogovora u mjesnoj zajednici itd. Naravno, druzenja su bila u birtijama, tako je ostalo do danas. Po cijele dane ga nema doma, a od toga nema puno koristi jer iako ganja poslove, ne uspijevaju mu.
On ne da reci da ima problem, nego smo mi svi nenormalni, zasto ga ne pustimo da u miru zivi (citaj unistava se :shock: ). Nikakvi razgovori ne pomazu. A za sve druge ljude ima vremena i osjecaja, i zeli im pomoci (sto je zapravo dobro jer vidim da je u sustini dobar).

Svi smo se nekak u konacnici razbjezali od kuce (sestre i ja), a mama jadna ostade sama s njim. Mama i kad je bolesna, cijeli dan je ne upita kako je, prakticki je sama. Tesko mi je kad znam da joj on bas nije pri ruci.

Jasenka, da on je upravo takav...ide linijom manjeg otpora :l30: .

Citajuci neke postove o urocima i sl. pomislila sam, mozda je tu problem jer sam prije znala sanjati oca kako propada u zemlju, drugi put opet da ga gledam na nekoj fotografiji gdje ga je vrag zagrlio i slicne nocne more.

Puno se on promijenio nakon sto smo sestre i ja i mama intenzivno krenule na mise i molile. Sad bar ide u crkvu i pomoli se...al cim ga pustis malo, sav trud propada.

Sad sam zapocela sa sestrom devetnicu bozanskog milosrdja za ozdravljenje nase obitelji i da se on osvijesti. Boze pomozi molim te! Isuse! Daj mi cvrstu vjeru i da opet ne posustanem u molitvi :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 10:57 
Odsutan

Počeo sam moliti 15 Brigitinih molitvi koje kažu da će se preobratiti u obitelji i druga obečanja.

Samo moli, ponizno, moli svom snagom i vjeruj. Ti dovedi Isusa Krista u svoj dom pa će i on biti dobro, zloduh neće moći izdržati toliku prisutnost Isusa.

Ali ne nasrći!!! On netreba tebe vidjeti da moliš da bi bio dobro, ti to možeš raditi i s druge strane zida u susjednoj sobi !

Ponekad neki nasrću pa kad ih ljudi vide još više bježe od Boga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 11:14 
Odsutan

Moram ustrajati, Boze pomozi!

Ne vidi on mene da molim jer ne zivimo skupa, a ja mu nemam namjeru to govoriti. Predlozit cu mu samo da ode sa mnom na duhovnu obnovu, zadnji utorak u mjesecu u siget. I prije kad sam isla, zelio je doci, al ga je uvijek nesto sprijecilo. Mozda nam se ubuduce posreci:).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 15:18 
Odsutan

Prelijep ti je avatar by the way. Gdje mogu naći takvu veću sliku?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 15:31 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Slika[url][/url]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 15:45 
Odsutan

Da, to je ta. Volio bi naći takvu te veličine dragi čovik ali bolje rezolucije da je stavim na facebook.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 pro 2009 16:04 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Mario23 napisao:
Da, to je ta. Volio bi naći takvu te veličine dragi čovik ali bolje rezolucije da je stavim na facebook.

..ne treba bolja rezolucija..

Slika

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]