www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 05:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 22 sij 2010 01:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
lazni proroci jesu:hvaljeni ,casceni,velicani
matej7 15-20 redak cuvajte se laznih proroka koji dolaze k vama u ovcjem odijelu a iznutra su vuci grabezljivi.......
matej 23g.33-37redak zmije! leglo gujine!kako cete uteci osudi paklenoj?
matej 24g.4-8 redak isus im govori :pazite da vas tko ne zavede!mnogi ce doista doci u moje ime i govoriti:ja sam krist!i mnoge ce zavesti.
matej24g.24-25 redak ustat ce doista lazni kristi i lazni proroci i iznjeti znamenja velika i cudesa da bude li moguce zavedu i izabrane.
krivi prorok kaze:ja cinim,ja u Isusovo ime (sebe stavlja na prvo mjesto)
matej23 5-6 redak sva svoja djela cine zato da ih ljudi vide.doista prosiruju zapise svoje i produljuju rese........
DAVATE SLAVU ,CAST,I HVALU TAKVIM OSOBAMA A KADA STE DAVALI CAST,HVALU,SLAVU GOSPODINU?KADA?KADA STE DIZALI RUKE I SRCA SVOJA OTVORILI GOSPODINU?DJECO MOJA KADA?I VRSILI DJELA GOSPODNJA?KLANJATE SE KRIVIM PROROCIMA?MATEJ 7G.21-24
Pravi prorok:pljuvan,ismijan,omalovazavan od ljudi.ivan 15g.18-20
ako vas svijet mrzi ,znajte da je mene mrzio prije nego vas.....
pravi prorok ljubi mariju,govori o mariji,stuje mariju i marijine poboznosti.luka1.48-49 hvalospjev marijin.
autoritet pape postiva ,priznaje sve,euharistiju klanja se i casti je.
svu slavu daje Bogu to je najvece cudo i tajna nase vjere.nema veceg dara od dara svecenstva jer po rukama bozjeg pomazanika ,kruh postaje tijelo kristovo a vino krv kristova to je tajna nase vjere.i svaki prorok koji kaze da ima dar veci od ovoga,stavlja sebe iznad svecenika tj.iznad Krista,u kojem svecenik jeste.a tim djelom pokazuje da nije prorok od Boga.
pravi prorok zivi od bozje providnosti matej 6g.26-34 redak
pogledajte ptice nebeske....
a krivi prorok uzme novac da podmiri troskove matej 10g.8-10 redak.bolesne ljecite mrtve uskrisujte gubave cistite, zloduhe izgonite!BESPLATNO PRIMISTE ,BESPLATNO DAJTE!
pravi prorok stuje svece ,ide na ispovjed,zivi sakram.....OPREZ,DOBRO
PROVJERITE TKO ZA VAS MOLI,PROROK OD BOGA ILI SOTONE.LJECI I JEDAN I DRUGI,BOG DA PROSLAVI SEBE,A SOTONA DA UZME DUSU,
RAZORI BRAKOVE,OBITELJ,IZAZOVE NESRECE,DEPRESIJE,GLAVOBOLJE,NESANICE,SAMOUBOJSTVA,UBOJSTVA.
PRAVI PROROK NEHVALI SEBE,STO JE UCINIO,GDJE JE MOLIO ,VEC SVJEDOCI TO CINE.
ZATO BDIJTE I MOLITE JER NEPRIJATELJ VAS DAVAO OBILAZI KAO RICUCI LAV TRAZECI KOGA DA PROZDRE.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 08:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Draga sestro,

kao prvo Bog te blagoslovio.

Ako misliš na našeg brata učenika, onda moraš bolje duhove provjeravati, jer on doista jest poslanik Božji, besplatno je primio i besplatno je dao. Njegovi plodovi se vide. A nehvali se on, nego hvali Boga i Njegovu snagu.

Btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 09:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

MOJA BRACA I SESTRE U KRISTU SU ZAVEDENI .PO DARU SPOZNANJA
G.ISUSA KRISTA ME NADAHNJUJE DA UPOZORIM NJEGOVE MALENE JER U OVA POSLJEDNJA VREMENA DAVO GRABI DUSE I STADA BOZJEGA,SVE OVO STO PISEM NE CINIM NISTA JA NEGO ONAJ KOJI JE U MENI I KOJI ZELI ISTRGNUTI SVOJU DJECU IZ TAME I VRATITI IH PONOVO U SVOJE NARUCJE.JEDNOM KAD KRIVI PROROK MOLI ZA NEKOGA TAKO OTVARA PUT ZLOM DJELOVANJU NA SVOJ ZIVOT I SVOJU DUSU.DA BI ZATVORIO TA VRATA ZLA ,POTREBNO JE IZMOLITI MOLITVU OTKLINJANJA KOJU IZGOVARA SVECENIK

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 09:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
A tako dakle sestro.
Sad je meni jesno šta je tebe "bocnulo".
E,pa nismo mi slipi bez brige. :lol:
Pogotovo neki forumaši koji su ajmo reć "konzervativni".
Poznata mi je "slatkasta" duhovnost,koja je nažalost uvik kriva.
Jer u duhovnosti nema nekih skrivenih prečica i sladunjavost.
Sad kopčam ono od jučer. :)
Ne moraš se uzrujavati sestro.

1 Sol 5,21-22 Sve provjeravajte: dobro zadržite, svake se sjene zla klonite!
1 Iv 4,1 Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.

Ne virujemo svemu i svakome,budi bez brige. :lol:
Nikad me sladunjava duhovnost nije privlačila.
Nikad nisam imao neki dar;dar jezika,dar proroštva i tak to.
Naravno to ima čvrsti temelj u svetom pismu,ali kako kaže Sv.Pavao kad priča o tome;1 Kor 14,40 A sve neka bude dostojno i uredno.
Zašto je rekao Sv.Pavao tu rečenicu :?:
Pa upravo zbog toga što se danas događa,vjerovatno se događalo već onda.Ljudi dođu bacaju se na pod,naravno baca se na pod da ovaj do njega vidi kao on "počiva u duhu".Moliš li ti u jezicima jer imaš taj dar ili moliš u jezicima da ovaj drugi do tebe čuje kako ti moliš u jezicima :?:
Na kraju krajeva Sv.Pavao pričao o nečem šta mu je vrednije od moliti u jezicima,ako to vridi za njega onda to vridi i za nas.
1 Kor 14,19 Ali draže mi je u Crkvi reći pet riječi po svojoj pameti, da i druge poučim, negoli deset tisuća riječi drugim jezikom.

Zanimljivo kako to da se sluge Božje poput;Adalbert Rebića,Božo Lujića,Bonaventure Dude,Bono Šagija,Antuna Cveka,Tomislava Ivančića,Božidara Nagy itd nikad nisu hvalili nekim darovima Duha.
Kako je to moguće,ti ljudi su svečenici preko 30,40 i više godina (dragi Bonavntura Duda evo je ovih dana slavio 60 god svečeništva),oni ili nikakve darove namaju ili nerado o tome pričaju.
Čuvaju ih u poniznosti svoje duše. :lol:

Mani se sestro sladunjave duhovnosti.
Znan neke ljude do jučer nije znao koliko ima evanđelja u svetom pismu,a danas već ima sve moguće darova Duha. :lol:
Smješno.Ali sebi na štetu.

Kako to da nikome ne triba
dar;ljubavi,poniznosti,čistoće,strpljivosti,molitve,vjere,krostkosti itd :?:
Izgleda da je do toga samo meni teško doći.

Svima triba dar proroštva,molitve u jezicima,raspoznavanje jezika itd.
Da se našalimo (ali istinom),Bog hvala Bogu razumije sve jezike pa čak i međimurski. :lol: :lol: :lol:
Tako da se On nimalo ne buni kad molim na međimurskom. :)

Kaže "Nalazim nebo usred lonaca i metli." Sv.Stanislav Kostka
E pa to ti je to,nalazim nebu u jednostavnosti krunice,korici kruha,licu prijatelja,lipoj riči nekog svečenika,dobroj porpovjedi.
U najjednostavnijim stvarima nalazim nebo.
Ne moram svaki misec odlazit pet puta na duhovne obnove da se bacam na pod,pa da ovaj do mene vidi kako "počivam u duhu".

Gospodin traži vjeru svaki dan,svake minute a ne jednom mjesečno,i to vjera upitne nakane. :)

Lk 9,23 A govoraše svima: "Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom.

Mt 10,38 Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.
Mt 16,24 Tada Isus reče svojim učenicima: "Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.
Lk 14,27 I tko ne nosi svoga križa i ne ide za mnom, ne može biti moj učenik!"

Da da,upravo je nakana bit svega.
Molim u jezicima ali radi sebe ili radi senzacije da me drugi vidi :?:
Padam u duhu poradi Duha ili sam od sebe :?:
Proričem jer proričem božanske tajne ili svoje tajne :?:
Malo iz Katekizma Katoličke Crkve;

KKC 1752 Nasuprot objektu, nakana je sa strane subjekta koji djeluje. Buduci da je ona na voljnom izvoru cina i odredjuje ga svrhom, nakana je bitna sastojnica za moralnu kvalifikaciju cina. Svrha je prvo cemu je upravljena nakana, i oznacuje cilj prema kojemu radnja tezi. Nakana je pokret volje prema svrsi; ona je okrenuta prema cilju djelovanja. Usmjerena je prema dobru koje se od poduzete radnje ocekuje. Ne ogranicava se na usmjerenje nasih pojedinih cina, nego moze i mnogostruke akcije usmjeriti prema jednom te istom cilju; moze usmjeriti cijeli zivot prema konacnom cilju. Na primjer, nekoj usluzi je cilj pomoci drugome, ali u isto vrijeme ona moze biti nadahnuta ljubavlju prema Bogu kao konacnoj svrsi svih nasih djela. Jedan te isti cin moze biti nadahnut razlicitim nakanama; tako npr. netko moze uciniti uslugu da stekne neku korist ili da bude pohvaljen.

Ez 13,3 Reci tim prorocima koji prorokuju po svojoj glavi: `Čujte riječ Jahvinu! Ovako govori Jahve Gospod: Jao prorocima bezumnim koji duh svoj slijede a ništa ne vide!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 10:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Lažni proroci ne priznaju božanstvo Isusa Krista (1 Iv 4,1-3).

- Lažni proroci naučavaju lažnu nauku (2 Pt 2,1-3).

- Biblija također upozorava o lažnim prorocima u svijetu (Mt 24,11.24; Mk 13,22).

- Lažni proroci odvode ljude od poslušnosti Božjoj Riječi (Pnz 13,1-5).

- Lažni proroci obmanjuju ljude čudesnim znacima (Mt 24,11-24).

- Lažni proroci govore lažno (Mt 24,23-24).

Najbolji način za prepoznavanje lažnih proroka je promatranje njihovih života, žive li onako kako kaže Božja Riječ; čine li nešto kako bi sebe proslavili, obogatili se; prepoznaju li se kvalitete, odnosno plodovi Kristovog sljedbenika u njihovom životu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 10:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
visnja napisao:
Lažni proroci ne priznaju božanstvo Isusa Krista (1 Iv 4,1-3).

- Lažni proroci naučavaju lažnu nauku (2 Pt 2,1-3).

- Biblija također upozorava o lažnim prorocima u svijetu (Mt 24,11.24; Mk 13,22).

- Lažni proroci odvode ljude od poslušnosti Božjoj Riječi (Pnz 13,1-5).

- Lažni proroci obmanjuju ljude čudesnim znacima (Mt 24,11-24).

- Lažni proroci govore lažno (Mt 24,23-24).

Najbolji način za prepoznavanje lažnih proroka je promatranje njihovih života, žive li onako kako kaže Božja Riječ; čine li nešto kako bi sebe proslavili, obogatili se; prepoznaju li se kvalitete, odnosno plodovi Kristovog sljedbenika u njihovom životu.

Na koga mislite tu na nasem forumu da lazno propovjeda ili moli ?
Izjasnite se imenima tih osoba na koje mislite da jesu ?
BvB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 10:23 
Odsutan

Brvo Višnja, :b41:

kratko i jasno..da da ...ne ne...sve ostalo je od zloga!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 10:24 
Odsutan

Mislim da sestra misli na nažalost na brata učenika, jer je pod njegovim svjedočasntvom napisala da smo zavedeni... :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 11:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Fran26 napisao:
Nikad nisam imao neki dar;dar jezika,dar proroštva i tak to.

Ne bi valjalo vjerovati u ovo sto pišeš, jer jednostavno ne postoji covjek koji nema neki dar Bozji, neki od darova Duha Svetoga.
Druga je stvar ako svoj dar ne prepoznaješ, al to onda nikako ne znaći da ga nemaš. Ne valja vjerovati u nešto što nije istina.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 11:42 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
U susretima s karizmaticima, osobito laicima, uvijek se držim stava svećenika Ivana Vinkova (egzorcista) da iznimno oprezni moramo biti baš sa svima, pa čak i "provjerenim" ljudima s Božjim darovima. Jer vrag nikad ne spava.

Pater Ivan je rekao da najviše problema bude upravo u raznim karizmatskim zajednicama jer tamo se Zli najviše miješa i najviše ih želi razoriti i navesti na krivi put i često mu s duhovnim problemima dolaze baš ljudi iz karizmatskih zajednica. Isto tako, kaže da i on, svećenik, kad god na njega polaže ruke neki drugi svećenik uvijek u sebi izmoli zaštitu poput "Isuse, želim primiti samo ono što je od Tebe, od drugoga me zaštiti."
To bi nas uvijek trebalo voditi.

U Bibliji piše da nema dobrog stabla koje bi rađalo lošim plodovima, ali mislim da se ne možemo u svakoj situaciji toga držati jer svi smo mi samo ljudi i nikad nećemo moći reći za sebe da smo baš "dobro stablo" i mislim da i najsvetiji od nas katkad ipak urode lošim plodom. Pa vjerujem da se tako i u naše karizmatike ponekad ipak uplete Zli i da djeluje preko njih, a da oni misle da pomažu ljudima i rade im dobro.
I sama sam ponekad čula zaista neke strašne stvari koje su mi rekli prijatelji da im je tako rekao određeni voditelj karizmatske zajednice ili član te zajednice..Bile su to riječi koje su osobu koja je tražila pomoć ili proroštvo - zaprepastile, uznemirile, rastužile, rasplakale...uzele nadu...navele ih na to da se zapitaju kakav je to Bog..
A znamo da Duh Sveti ne djeluje tako - da On prije svega daje nadu i utjehu, mir...
Isto tako, teško je i fizički i psihički karizamticima izdržati sve te pritiske mnogobrojnih ljudi, vjerujem da i oni mogu pasti pod teretom umora, premorenosti i iscrpljenosti, a ljudi s problemima poput lavine vape i traže pomoć... Ponekad se tu možda onda od strane osobe koja je na glasu kao priznati karizmatik čuje nestrpljiva ili gruba riječ i osoba koja traži pomoć može to protumačiti kao: Ma da je ovaj Božji poslanik, nikad ne bi tako govorio, ne bi bio tako nervozan ili hladan...
Mislim da su laici karizmatici u jaako teškom položaju i da su napastovani više nego ikoji drugi čovjek, da ih često ljudi previše hvale, ali i previše kude...Jako teška situacija i potrebna je veeelika molitva za te divne ljude koji su odlučili slijediti Božji poziv, da donose Krista svima koji im dolaze na put. Mislim da nema težeg od toga - služiti se Božjim darovima na pomoć ljudima.

Mene malo zabrinjava kad vidim da vjernici čeznu za osobnim proroštvima (da im onaj koji ima dar svako malo kaže koje proroštvo) i da im to stvara ovisnost i neko čudno duhovno stanje. Samo sam jednom u životu zaista htjela da mi Bog odgovori preko jedne naše drage sestre s Foruma koja ima dar proroštva (ali nisam joj rekla da želim bilo što čuti, ja sam to šapnula Isusu) i ona mi je sama, ničime potaknuta s moje strane, rekla jednu divnu rečenicu koja je bila baš kao pozdrav Neba u tom trenutku. I to je bilo jedini put da sam imala bilo kakvo iskustvo s proroštvom i vjerujem da je to zaista bilo od Boga.
To s ovisnošću o proroštvima mi je kao neko duhovno zastranjenje i kao da čovjek više ne može živjeti bez proroštva, kao da su mu ona jedini kontakt s Bogom ( a tko zna s kime zapravo kontaktira).

I rekla bih da je Fran26 (upoznalal sam ga pa ponešto mogu procijeniti :wink: ) osoba koja zaista ima puno onih lijepih, "običnih", "nespektakularnih" darova Božjih koje on u svojoj poniznosti ne vidi, ali nadam se da će ih uskoro postati svjestan i zahvaliti Bogu na njima.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]