www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 18:42

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 22 vel 2010 08:00 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pozdrav svima. Nova sam ovdje, imam 15 godina i veliki problem.
Odgojena sam kršćanski i svi u mojoj obitelji su vjernici. Ja sama često idem u crkvu i molim se, ali u zadnje vrijeme moja obitelj radi veliki pritisak na mene, iako sam sigurna da to ne rade namjerno.
Ja sam izvrsna učenica i jako mi dobro idu prirodni predmeti. Pogotovo volim fiziku i nedavno sam bila i na natjecanju iz fizike i bila sam prva. Moji roditelji su naravno bili jako ponosni i moj otac je govorio svima kako sam ja najpametnija u razredu.
Ali moja none se na to jako ljuti i nedavno mi je rekla da je grijeh isticati svoje vrline pred drugima i da je poniznost najveća vrlina. Ona smatra da bi ljudi svi trebali biti jednaki jer nas Isus jednako voli. Ne želi da se ja pravim važna pred drugima, pogotovo ne zbog znanja iz fizike koju smatra poganim predmetom. Ona vjeruje da se pravi vjernici ne bi smjeli baviti predmetima koji, kako ona kaže, osporavaju čistu vjeru.
Ja ipak mislim da je fizika divna i pitam se je li napredak čovječanstva moguć bez pojedinaca koji se ističu i bez tehnološkog napretka.
Kad takve stvari pitam svoju nonu ona se samo križa.
Ja jako volim Isusa i ne bi ga htjela vrijeđati. A nisam se nikada ni htjela praviti važna. Samo se pitam je li grijeh biti u nečemu bolji od drugih.

Pomozite mi, što vi mislite o svemu tome?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2010 08:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga sestro,

dobro nam došla :grlim te:

Što se tiče tvog pitanja,mislim da nije gijeh biti bolji u nečemu,od drugih.Po meni,grijeh bi bio kada bi to isticala,kada bi se time hvalila na takav način da bi omalovažavala druge.Poniznost je ono na što nas Isus poziva,ali treba znati i u poniznosti postupati ispravnmo,a da se druge ne ponizi i ne umanji njihova ljudska vrijednost,jer pred Bogom smo svi djeca Božja koju On podjednako voli,a ako je nekome dano da ima više na tome treba zahvaljivati Gospodinu i znati to iskoristiti za dobro svih.

BTB :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2010 09:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Krasna si osoba.

Ti voli dragog Isusa bez njihovog pritiska, zanemari to. Ljubav ne pritišće, ljubav ne zarobljava, a ti na pritiske i komentare da je fizika poganska se samo smiješi jer to i jest smješno, no razumim tvoju nonu, upoznala je Krista i sad ona želi da ga i ti tako upoznaš kao i ona.

Btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2010 09:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Bog je svakom dao talenat za nešto,svakom neko područje više leži..eto tebi fizika! :D i nije grijeh biti bolji u nečem od drugih! To uzmeš kao Božji dar kojeg i dalje uči,istražuj na dobro drugih i slavu Božju! :)
ali nije to poganski predmet..vjera i znanost se međusobno nadopunjuju.
fizika proučava zanimljive stvari,bez kojih svemir i zemlja..ne bi funkcionirali kao sada..
da nema gravitacije.. :roll: masa,vrijeme,brzina svjetlosti..pa kvantna fizika!
Sve je to Bog smislio,njegov najdraži predmet. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2010 09:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dobro nam došla draga! :grlim te:

I ja se slažem sa svime što su ti ovi dragi ljudi napisali, i možeš biti
potpuno mirna što se fizike tiče, jer kako kaže Dorothea, svakome je Bog
podario neki talent, eto tebi da ti taj predmet zaista dobro ide, voliš ga
i lijepo napreduješ. :D :D :D
Lijepo je kada tako mlade osobe vole Krista i razmišljaju o njemu,
trude se da ga ne povrijede i vjerujem kako ti takvim svojim stavom i
razmišljanjem uvelike tješiš svoga Gospodina kojeg toliko voliš! :grlim te:
BTB! :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2010 12:33 
Odsutan

puno vam hvala svima na odgovorima. :)

ja mislim kao i vi, ali sam često smatrala da je none, kao starija i iskusnija vjerojatno u pravu što se tiče takvih stvari.
sada znam da none misli samo najbolje, ali kako smo svi nesavršeni ljudi, tako se i njoj mora oprostiti što ne može biti onoliko tolerantna koliko nas je Isus učio. ona je konzervativna i uvijek će takva biti, a ja se moram truditi da ponad svega nju uvijek poštujem.

puno mi je lakše što mislite da znanost ne vrijeđa Isusa. hvala vam

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2010 13:39 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Bog_moj_milosrđe_moje napisao:
puno vam hvala svima na odgovorima. :)

ja mislim kao i vi, ali sam često smatrala da je none, kao starija i iskusnija vjerojatno u pravu što se tiče takvih stvari.
sada znam da none misli samo najbolje, ali kako smo svi nesavršeni ljudi, tako se i njoj mora oprostiti što ne može biti onoliko tolerantna koliko nas je Isus učio. ona je konzervativna i uvijek će takva biti, a ja se moram truditi da ponad svega nju uvijek poštujem.

puno mi je lakše što mislite da znanost ne vrijeđa Isusa. hvala vam

Gledaj nemoj se uvrijediti ali tvoja nona ima totalno krivi stav. Uglavnom ako ti još koji put to nabaci ti joj reci za Isusovu uspredbu sa zakopanim talentima. Što se tiče fizičara pročitao sam da je poznati crkveni fizičar i teolog bio Markantun de Dominis. Imaš i Davora Pavunu koji je fizičar i zanimljiv lik.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 vel 2010 15:09 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Bog_moj_milosrđe_moje napisao:
Pozdrav svima. Nova sam ovdje, imam 15 godina i veliki problem.
Odgojena sam kršćanski i svi u mojoj obitelji su vjernici. Ja sama često idem u crkvu i molim se, ali u zadnje vrijeme moja obitelj radi veliki pritisak na mene, iako sam sigurna da to ne rade namjerno.
Ja sam izvrsna učenica i jako mi dobro idu prirodni predmeti. Pogotovo volim fiziku i nedavno sam bila i na natjecanju iz fizike i bila sam prva. Moji roditelji su naravno bili jako ponosni i moj otac je govorio svima kako sam ja najpametnija u razredu.
Ali moja none se na to jako ljuti i nedavno mi je rekla da je grijeh isticati svoje vrline pred drugima i da je poniznost najveća vrlina. Ona smatra da bi ljudi svi trebali biti jednaki jer nas Isus jednako voli. Ne želi da se ja pravim važna pred drugima, pogotovo ne zbog znanja iz fizike koju smatra poganim predmetom. Ona vjeruje da se pravi vjernici ne bi smjeli baviti predmetima koji, kako ona kaže, osporavaju čistu vjeru.
Ja ipak mislim da je fizika divna i pitam se je li napredak čovječanstva moguć bez pojedinaca koji se ističu i bez tehnološkog napretka.
Kad takve stvari pitam svoju nonu ona se samo križa.
Ja jako volim Isusa i ne bi ga htjela vrijeđati. A nisam se nikada ni htjela praviti važna. Samo se pitam je li grijeh biti u nečemu bolji od drugih.

Pomozite mi, što vi mislite o svemu tome?

Tko se divi fizici....divi se i Bogu...
..jer u fizikalnim zakonima..je sadržana sva ljepota Božje kreacije..

..Stephen Hawking..najpoznatiji fizičar današnjice..
..je napisao-." Što više upoznajemo svemir i zakone, to se više divim Bogu "

:lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 vel 2010 16:46 
Odsutan

naggar napisao:
" Što više upoznajemo svemir i zakone, to se više divim Bogu "

:lol: