www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 22:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 29 ruj 2011 00:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nisam znala kako da drugačije postavim naslov, my apologies :oops:
Zanimaju me vaša iskustva.. dakle, recimo da znate da ulazite u brak s osobom koja pr. ide nedeljom na misu iz navikne, pristaje na čisto hodanje samo jer vas voli, ali osobno joj je to bezveze, ne moli se...itd jeli. ali ima predivnu dušu i požrtvovna je i dobra itd ...
Da li bi trebalo odustati od te ljubavi i možda nekako (svim silama) potražiti nekoga tko vas više razumije. Dakako, postoje šanse da on jednoga dana zaista shvati te neke stvari, a opet, postoji i šansa da ne shvati.. što primjerice, ako bi žena bila otvorena rođenju djeteta, a on nakon nekog vremena posustao u tome (jer ne shvaća istinski).. i ond problemi do problema..
da li je možda čak i grijeh svjesno ulaziti u takvu bračnu zajednicu?
Ali opet, ljubav je iznad svega, zar ne? :?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2011 08:19 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Draga Lucija ..dobro došla.. pozdravljam te.. :grlim te:
neznam šta bih ti rekla na tvoja pitanja..
mislim da sama trebaš promisliti i odlučiti se.. a i većina ljudi bi tako rekla.. niko ne može znati bolje od tebe..
inače.. od ljubavi se ne odustaje.. i ako te on ljubi kako ti njega sve će biti dobro..(tako ja mislim)
..možda je u svemu Bog zadužio tebe za njegovu dušu..
:grlim te:
aj ti samo hrabro naprijed i u skladu s kršćanskim
pusa

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2011 09:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bog Lucija dobro nam došla,najlakše je okrenuti glavu i krenuti dalje..a što ako je to osoba koja je tebi postavljena na put sa namjerom da ti budeš putokaz za nj.obraćenje?!I samoj mi je tako,moj muž sve to radi iz navike pa većinom i ne ide u crkvu,u početku bi se znala jako prepirati zbog toga al više ne,imam ja svoje načine ;) molim za njega puuno punoo,blagoslivljam ga i predajem u Božje ruke svaki dan sa punim pouzdanjem i vjerom,i doći će i njegovo vrijeme,volila bih da sam ti dala svjedočanstvo kako se preobratio ali i to će brzo nadam se :a1250:
Predaj sve Božjoj volji i neboj se :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2011 11:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Božji blagoslov tebi draga Lucija!
Ne mislim da se treba odustati ako je ljubav u pitanju...kad se sklopi brak muž i žena postaju jedno...i trebaju jedno drugome pokazati put u nebo...neka tvoj primjer i molitva bude njemu na duhovni rast...jer, Bogu je sve moguće....a zagovor svetog Josipa uvijek pomaže... :)
....I sama sam mislila da moj muž neke stvari radi iz navike...danas radosno mogu svjedočiti da moj muž ima jaču vjeru od mene.... :D BOGU HVALA! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 ruj 2011 14:50 
Odsutan

Podijelio: 64 zahvala
Zahvaljeno je: 40 zahvala
Draga Lucija, dobro nam došla!
Slažem se sa prethodnim odgovorima, ne mislim da treba odustati zato jer on nije upoznao Boga na način na koji si ga ti upoznala...
Moj muž je također samo praktični vjernik, tu i tamo ide na misu nedjeljom i to je to... ali ne smeta mu kad ja idem, dapače, kaže da je sretan kad idem na ispovijed, pričest i sv. misu... i to mi je dovoljno...
U nekim situacijama, koje su dosta česte, uvjerena sam da je on puno bliže Bogu nego ja... ja znam teoriju, kako biti dobar, što činiti i sl., a on te stvari čini srcem, njemu je to pod normalno...
i to mi je prekrasno, učim puno od njega...
I molim za njega, i vjerujem da je samo pitanje vremena kad će Bog dotaknuti njegovo srce...
I ti sigurno možeš puno naučiti od svog dragog budući da i sama kažeš da je predivan, požrtvovan i dobar... a on će od tebe učiti o Bogu... ali ne napadno i forsiranjem, nego ljubavlju i strpljenjem... Bitna su djela, ne riječi...
Dokaži mu i pokaži zašto je Bog prekrasan, zašto Ga ljubiš... pa će se i on zaljubiti u Boga...
A na tom putu Bog će te pratiti i dati ti snage, ljubavi i mudrosti...
Btb Lucija! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]