nadamase napisao:
Pozdrav svima ja sam novi na forumu. Ne znam dal je pogodno da moju pricu stavim u vjerska iskustva al.. Ide ovako: prije mozda kojih 10 mj sam poceo gubit volju za stvarima koje su me prije veselile. Zivio sam punim plucima zivot i dani se nizali ko na filmskoj traci. I malo, pomalo, dan za danom sve gore i gore. Znaci dani postaju dugi ko stoljeca, pogledas u buducnost vidis hrpu nadolazecih dana kao neke zvjeri koje na tebe cekaju (tek mi je 23). Moja obitelj je duboko vjerska, al sto se mene tice ja sam uvijek istrazivao Boga i pokusao sam ga razumom dokucit. Bilo je perioda kad sam bio agnostik (iako sam sebi to nisam htio priznat), preioda kada sam donekle vjernik. Kad me je ovo stisnulo mnogo sam citao o depresiji, anksioznosti... I kazem ja sebi ovo je vjerovatno bum kojim Bog hoce da me vrati sebi. Racunam da on jedini moze moje probleme rijesit koji su dubogo u dusi i psihi a antidepresevi il nesto bi samo prekrilo probleme. I tako sam poceo moliti svaki dan krunicu, te krunicu bozanskog milosrdja, citati vjersku literaturu, dnevnik s Faustine... Ali problem je sljedeci: ja nikakkkooo nemogu, ne osjecam poboljsanje, nemam nade, nemam vjere, zelim vjerovat, zelim znat da je Isus sa mnom u svakoj situaciji, zelim otvorit srce Bogu, iskreno se molim da me izljeci, alii pobogu nista se ne desava, nista i nista. Ne znam vise odakle me u ovom tijelu, ne znam zasto sam nastao, kaos u glavi. Molim neku pomoc ili savjet dali treba ustrajat u molitvi (iako sam vise razocaran), dal je netko imao slicnih iskustava... A tek mi je 23
..bit će ti lakše..kad znaš da je to tvoje stanje..
najnormalnije..kao dio..nečega kroz koje čovjek prolazi na putu do Neba..
.
.svi smo mi..isti kao i ti..putnici u traženju..ponekad manje ili više zadovoljni sa onim što smo našli.
..tako da je za početak dovoljno da se
RELAX =SMIRIŠ..i jednostavno živiš dan za danom..
..a odgovori će dolaziti...jedan po jedan.
..kroz
događaje u tvom životu....no dok si u panici...to ti je malo teže primjetiti..
.Kao prvo sagledaj svoj život onak...s prvom kategorijom,,
1..
ZBROJI SVE ONO ŠTO IMAŠ..ŠTO JE TVOJE.. nemoj gledati na druge i na ono što ONI imaju
..i na koji način žive..
..zapanjit ćeš se koliko
darova imaš ..a koje nisi primjećivao..
..npr..dar hodanja..dar govora..dar smijanja....dar spavanja...dar da možeš prati suđe
..dar da svašta možeš raditi.itd...a to te do sada nije usrećivalo..
..pa ćeš sa više poštovanja prema samom sebi leći u krevet..u ujutro se probuditi sretan..
..gledajući sebe kao nekog novog..sretnog čovjeka..koji će se ujutro radovati npr samo tome..
..što pada lijepa sitna kišica..ili što je sunce..zasjalo punim sjajem..
..no to
te i dalje..neće zadovoljiti..iz samo jednog razloga..
..a to je
STRAH...strah...onaj koji osjećaš i onaj tajni..skriveni koji te rastura..
..jer ti u um..donosi .,.hrpu pitanja..u svezi egzistencije...vjere..tko sam ja , kuda idem..
..postanku čovjeka..životu nakon smrti..itd..
.to u tebi stvara košmar..
te NEPOZNANICE..
..jer VJEROVATI
a ne Vidjeti..temelje svoje vjere..je teško svakom..
..zato naša vjera kaže da prvo moramo namiriti
NEBESKO..
.tj..prihvatiti sebe kao Božje stvorenje..ograničenog zemaljskog trajanja..stvorenje koje će tek svoj mir naći..u Nebeskom kraljevstvu..
.[b].TO NE ZNAČI DA NA ZEMLJI MORAMO STALNO BITI NESRETNI...dapače..
..možemo ..uzeti obilje zemaljskih radosti..ali ako ih shvatimo na način da su prolazne ..
.i da se uz njih ne možemo vezati za vječnost..
..a to znači onda ...živjeti raditi moliti boriti se...pokušavati uvijek biti dobar..
..a ako se posrne..opet se ustati i opet ponovo ..prema KRISTU...
..jel..ako je moguće uz ispovijed, pokajanje za grijehe i Sv.Pričest, SV.MISU..
..tu bi čovjek trebao
naći mir i snagu za BORBU U ŽIVOTU..
..da se ne brine..da će mu život uzalud proći..a da nakon smrti NEMA NIŠTA..i onda čemu sve to...
..IMA IMA IMA ŽIVOTA NAKON SMRTI..dapače..i to u Punini..svjedoče mnogi naši..dragi koji su dobili darove..da nam to prenose
.
evo ja često spominjem i primjer moje pokojne mame..koja je umrla 1999.g..i javila se mojoj sestri
2 dan nakon smrti..ukratko...rekla je sestri da je našla svoj mir..da je najvažnija ljubav..i još za svakog nešto obitelji..Mama se javila ..na način kako kaže sestra..da je to teško opisati..kao nebesko biće..gdje je riječ i slika i osjećaj teško..definirati..ali to je bila mama u punom svom identitetu..ali na nebeski način..eto ukratko..malo svjedočenje..da te malo ..razveselim da se ne brineš turobno ..o životu nakon smrti...eto toliko za početak,,
..budem ti još neke..postove...replicirao ovdje..
..pa češ si valjda naći nešto..
..a sad prvi zadatak..
..NASMIJ SE I RECI BOGU..
HVALA TI BOŽE ŠTO ME LJUBIŠ I JA LJUBIM TEBE I VJERUJEM TI.