www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 20:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 30 svi 2012 09:07 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Eto stislo se meni danas u dusi, cini mi se ne mogu disati. A i nesto mi se ne spava a kod mene prosao jedan poslije ponoci. Nemam bas kud ja otvorim "Tebe trazim" forum kad prva recenica na naslovnici:

Radosna vijest Isusa Krista krši sve otpore, probija zatvorena vrata i zatvorske zidove. I u mojemu se životu može dogoditi da se otvore zatvorena vrata i da se preda mnom otvori novi horizont, usprkos svim otporima.

Hvala Bogu na ovoj utjehi, a i adminu sto stavi ovo na naslovnjak.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 09:47 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da, dragi Bog uvijek nađe načina da nas utješi i ohrabri.. :)
Ne zaboravite da je svako trpljenje za neko veće dobro, vrata će se otvoriti kad se najmanje budete nadali.. :) Bvb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 10:00 
Odsutan

Hvala ti draga moja Suncokret, preljepi cvijetu u Bozijoj basti. Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 10:38 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Iv 3, 16-21

Noću izlazi ono što je danju skriveno: nada da se još jednom smije započeti iznova, čežnja za životom koji ne ostaje zatočenik suprotnosti. I tada Isus na kraju noćnog razgovora s Nikodemom izgovara tu čudesnu rečenicu: ,,Bog je tako ljubio svijet da je predao svojega Sina..." kako nitko od nas ne bi bio izgubljen. To znači da me ne određuje ono što bih trebao biti ili što bih želio biti ali ne mogu, nego ono što u meni vidi Božja ljubav i što ona preobražava. Ne smijemo mimoići taj dar.
Moramo si ,,priuštiti" da nas Bog ljubi. U tom noćnom razgovoru jedan je čovjek koji je posjedovao pravu vjeru, zacijelo po prvi puta čuo da njegova pobožnost uopće nije presudna - nego je presudno da prihvati dar Božje ljubavi te da dopusti da bude zahvaćen i doveden u odnos ljubavi s Bogom
.

Molitva

Bože darova nad svim darovima, podario si nam svoju ljubav, nama koji u ljubavi uvijek iznova zakazujemo. Stavi naš život u široki prostor svoje ljubavi, daj da na tvoju ljubav odgovorimo tako što ćemo postati ljudi koji žive od pouzdanja da će od tebe dobiti sve što im je potrebno, kako bismo bili otvoreni za zajedništvo. Amen.

http://www.benedictus.hr/liturgijske_me ... ws_ID=3473

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 18:48 
Odsutan

rebeka napisao:
Iv 3, 16-21

Noću izlazi ono što je danju skriveno: nada da se još jednom smije započeti iznova, čežnja za životom koji ne ostaje zatočenik suprotnosti. I tada Isus na kraju noćnog razgovora s Nikodemom izgovara tu čudesnu rečenicu: ,,Bog je tako ljubio svijet da je predao svojega Sina..." kako nitko od nas ne bi bio izgubljen. To znači da me ne određuje ono što bih trebao biti ili što bih želio biti ali ne mogu, nego ono što u meni vidi Božja ljubav i što ona preobražava. Ne smijemo mimoići taj dar.
Moramo si ,,priuštiti" da nas Bog ljubi. U tom noćnom razgovoru jedan je čovjek koji je posjedovao pravu vjeru, zacijelo po prvi puta čuo da njegova pobožnost uopće nije presudna - nego je presudno da prihvati dar Božje ljubavi te da dopusti da bude zahvaćen i doveden u odnos ljubavi s Bogom
.

Molitva

Bože darova nad svim darovima, podario si nam svoju ljubav, nama koji u ljubavi uvijek iznova zakazujemo. Stavi naš život u široki prostor svoje ljubavi, daj da na tvoju ljubav odgovorimo tako što ćemo postati ljudi koji žive od pouzdanja da će od tebe dobiti sve što im je potrebno, kako bismo bili otvoreni za zajedništvo. Amen.

http://www.benedictus.hr/liturgijske_me ... ws_ID=3473

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 19:51 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
veki napisao:
Eto stislo se meni danas u dusi, cini mi se ne mogu disati. A i nesto mi se ne spava a kod mene prosao jedan poslije ponoci. Nemam bas kud ja otvorim "Tebe trazim" forum kad prva recenica na naslovnici:

Radosna vijest Isusa Krista krši sve otpore, probija zatvorena vrata i zatvorske zidove. I u mojemu se životu može dogoditi da se otvore zatvorena vrata i da se preda mnom otvori novi horizont, usprkos svim otporima.
.

rebeka napisao:
Slika

ISUSE DOŠLA SAM
Isuse došla sam da ti kažem u suton jednoga dana
Kad me je odviše pekla i boljela moja rana.
Došla sam da ti kažem kako mi je križ izranio rame i
Kako ga teško nosim jer je pretežak za mene.
Bio si sam u mraku
Tek vječni je žižak sjao, da ću ti doći Isuse,
Ti si to znao.
Klekoh da ti se potužim,
Al me zbuni tvoje raspelo
Žižak osvijetlio tvoje lice i izmučeno Presveto Tijelo.
U krvi i ranama izmučen,
Raspet, proboden, sam
O Bože, što da ti kažem?
Mene je sada sram.
Došla sam da ti se izjadam
U suton jednoga dana,
Al' gledajuć' tvoje boli
Iščezla moja je rana.
Ankica Stanišić

( zupa-K.Krunice-NG)

Vrh
Citiraj