marta232 napisao:
Pozdrav, pišem ovdje jer imam problem. Vjerujem u Boga ali bojim se ne dovoljno, samo kopam, tražim, kao da se bojim prepustiti, dat sebe, željela bi to iznad svega, ali me uvijek koče i ograničavaju strahovi koji me love od djetinjstva, sad okad sam sam se obratila još više, ponekad me to zna izludit, dovest do vrhunca...Strah da će se nešto loše dogoditi i kaoda stalno čujem glasove koji govore da će se to i to dogoditi... Nisam luda i sl. ali dala bi neznam šta sve što imam i posjedujem da ti strahovi nestanu.. previše sam vezana za svoju obitelj i najviše strahova polazi od tud da će se njima nešto dogodit...Uvijek im se prepustim umjesto da ih izbacim ali neznam kako da to učinim...Zna me primit takva nervoza, nemir, razdražljivost, da želim izać iz svoje kože...ne vidi se izvana, inače sam vesela osoba, ali iznutr uvijek neki nemiri....Ponekad ih potisnem ali ponekad izađu svom silinom da sam cijeli dan loše volje i stalno o tome razmišljam...Recimo ako mi sestra ode negdje na put uhvati me strah da će joj se nešto loše dogodit naputu

(( više tako nemogu živjeti, želim samo mir, ništa više ne trebam samo mir u svojoj duši, čeznem za tim ali nikako mi ne uspijeva ostvarit tako željeni mir...kad sam sretna uvijek si pomislim kako neću dugo bit sretna jer će nešto pomutit tu sreću, ma užas...Vješto to kamufliram, ne govorim to nikome, jer bi me netko smatrao nenormalnom, neznam šta da učinim da to izađe iz mene, da se prepustim Bogu bez straha i da uživam u životu? nikad se i nemogu molit zbog toga....Voljela bi da mi Bog pomogne, da me prosvijetli, usadi mir i da mogu bez straha nastavit život, ako mi možete vi pomoć svojim savjetima bila bi vam neizmjerno zahvalna, Bog Vas blagoslovio

Pozdrav sestro u Kristu. Evo kao da citam sebe u ne tako davnoj proslosti. Nemozes se prepustiti Bogu u potpunosti, preko noći. Svi osjećaji koji nisu lijepi, recimo ove gore sta si navela; nervoza, nemir, razdrazljivost..nedolaze od Boga. Sve sto nije lijepo i sve sto nam steti, nedolazi od Boga, vec od onog drugog. Moli se Bogu da ti osjecaji nestanu. Trebat ce ti vremena. I meni su govorili da sam luda. A uspostavilo se nesta drugo

. Ustrajna budi u molitvi i predaj kroz Molitvu sve svoje probleme i sve svoje potrebe i vjeruj mi, kada molitva dolazi iz srca, onda je Bog najbrzi u svom odgovoru

. Strahovi...uh.. A cuj, normalno je da si vezana uz svoju obitelj...ali gle. Kad tad ces dozivjeti gubitak voljene osobe u zivotu, nezelim te plasit, vec to su cinjenice, takav je zivot. I ti se nemoj previse zamarati u smislu; "joj..a sta ako se nesta dogodi?" To steti tvojim zivcima i moze te jako uznemiriti. Ako se treba desiti nesta, bilo to dobro ili lose, desit ce se, mislila ti na to ili ne. Tu je opet nas Bog koji određuje sve. Na kraju ipak bude Njegova zadnja, zato se molimo;
"Neka bude volja Tvoja" .
Neboj se da bi tvoja sreca mogla nestati. neboj se biti sretna. Ja sam se isto bojala, pa sam pala u tezi oblik depresije. Nemoj to sama sebi raditi. Uvijek ima razloga za veselje, pa i kad covjek dotakne dno u zivotu, Bog mu opet da razlog za veselje i razlog za zivot. A zivot je i radost i bol, samo treba to prihvatiti i naucit zivjet s tom cinjenicom. I vjeruj Njemu, jer onda je sve lakse u zivotu. BTB+