www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 17:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2008 11:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
Duhovnost sam potpuno zanemario. Bile su to za mene gluposti za babe i priče za malu djecu...

Citat:
jednog dana prije 12 mjeseci čuo sam da fra Ivo Pavić slavi Sv. Misu. Iako sam skroz do tada odmahivao rukom i bio skeptičan prema ljudima koji su išli na njegove mise, ovaj puta osjetio sam poziv, neku toplinu i neizrecivu potrebu da odem skupa s obitelji... Sv. Misa, molitve, ona silna radost i pjevanje dirnuli su me kao nikada do tada. U jednom trenutku, dok je fra Ivo molio, osjetio sam NEŠTO. To nešto ugodno, pozitivno, oslobađajuće kao da je ušlo kroz moje tjeme i prostrujalo kroz moju glavu prema donjem dijelu tijela. Tada uopće nisam to smatrao bitnim, zapravo nisam prepoznao silu Duha Svetoga.
Ali, u tom trenu promijenio sam se, osjetio sam suze, srce mi se nekako odledilo. Nisam plakao 30 godina.

I mogu samo zaključiti...naš Bog, on je silan Bog...!

Alleluia! Slava Isusu! Latine, tvoje svjedočanstvo( u ovo predduhovsko vrijeme :D ) meni govori da sila i snaga Duha Svetoga je jača od bilo kakve indolencije ili ravnodušnosti spram karizmatske obnove u Duhu..jer doista Duh Sveti kao lahor puše kako hoće i gdje hoće ; naša Crkva treba radosno prihvatiti svakog njenog člana nanovo rođenog u Duhu..u Duhu ove pedesetnice u kojoj jesmo i kad očekujemo da će nas zahvatiti plameni ognjeni jezici i uzdizanja molitve put Neba slavi Gospodnjoj, kao što onomad zahvatiše Majku Isusovu i njegove učenike! Dok sam čitala tvoje svjedočanstvo snažno sam u jezicima slavila Boga na svemu što nam učini!
Bog te blagoslovio dragi brate :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2008 11:06 
Odsutan

Citat:
no dao mi je litanije Duhu Svetomu.. Počela sam ih moliti, istu tu večer nakon groznog osjećaja gorčine u duši, sjela sam za comp i u google tražilicu upisala "Tražim", prva na redu stajala je ova stranica. Pročitala sam Vjekino svjedočanstvo i još neka, no njegovo me je pokrenulo... pročitala sam molitvu privatnog egzorcizma i od tada sve ide nekim boljim putem, ja sam opet sretna, ja se šalim, ja se smijem, ja pričam viceve, i djeca su oko mene sretna! Gospodin me je istrgao zlu! Hvala Ti moj dobri Gospodine, hvala Ti što si me vratio sebi, hvala ti i slava ti na vijeke!
Bog neka vas sve blagoslovi! Sretna sam što sam ovdje s vama!

Tražite i naći će te!
Isus je vjeran svojim obećanjima!
Kad čitam tvoje svjedočanstvo sucherice dođe mi da zapjevam: Ma, kako da te ne volim , kako da ti ne pjevam....moj Isuse....moj Isuseeeeeeee!
Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2008 11:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Dragi latin evo već 10 min buljim u tvoje svejdočanstvo i suze se slijevaju.
Snaga Duha Svetog isijava iz svake napisane riječi i kako si i sam napisao jedini ptavi zaključak kojeg i sama često stavljam jeste

NAŠ BOG JE SILAN BOG

Hvala ti i slava Bože naš kad se tako divno proslavljaš u našim životima :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2008 11:20 
Odsutan

DA-Silan,Velik i jak je nas Bog dragi brate,draga sestro.Svi smo mi
prosli svoja dobra i losa zivotna iskustva.Zato zaboravimo na sve
ono sto je bilo lose u nasim zivotima,izbacimo iz sjecanja sve nevaljalo
i oprostimo svima kojima to jos nismo i blagoslivljajmo sve redom
jednog po jednog da bi i mi mogli tako biti blagoslovljeni.Sa pravom
i iskrenom ispovjedi mi smo ocisceni od svakoga grijeha i cistog srca
za naseg Gospodina,bjeli poput snjega.On nam je sve oprostio i od
sada moramo imati na umu one Njegove rijeci-IDI i ne grijesi vise,jer
kusnje uvijek dolaze ali im se moramo znati oduprijeti,a sve to mozemo
kada je Bog na prvom mjestu u nasem zivotu,kada sami sebe uzljubimo ljubit cemo i sve druge oko sebe pa cak i one za koje mislimo da su
nasi neprijatelji.Predivan je nas Gospodin a i ova vasa svjedocanstva
hvale su vrijedna da ste skupili hrabrosti sve s nama podjeliti.Bog
vas blagoslovio i cuvao,vjerujem da cete ostati dugo sa nama i mi sa
vama u svim vasim potrebama.Isuse hvala Ti za ovog naseg brata i
ovu nasu sestricu. :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2008 11:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Draga Vikice, zapjevajmo zajedno!!! Ja isto to često pjevam!!!
Bog je velik i divan!

Kako da te ne volim, kako da ti ne pjevam, moj Isuse, moj isuse!!!! Pjevajmo Vici!!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2008 15:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Hvala svima na prekrasnim svjedocanstvima.... prekrasna su...

imam ja jedno malo svjedocanstvo koje se dogodilo prije par minuta...dodoh kuci i procitam vikicin PP i strefila me sila Duha Svetog i ove rijeci su se nanizale: Pa ja ne zelim ozdravit ja zelim ojacat!!! A zdravlje ce doci samo po sebi... kad za to dode vrijeme... tako bi svi trebali gledati... ne treba biti nestrpljiv i odredivati kada ce to biti jer tako cete se samo udaljiti a ne pribliziti... govorim vam to iz iskustva jer nakon toga kada sam tako razmisljao kao zasto se nista ne dogada pa onda i sumnje razarale su me... i onda na kraju dana mi se obavezno netko obratio na izumrlom jeziku...

zato ne sumnjati jer sve ce doci na svoje... Bog sve okrece na dobro no prvo ga treba pustiti u svoje srci i potpuno Mu se predati... kao sto je i vikica neki dan napisala- Isuse misli ti za mene jer ja sam nazalost slab da bi donsio odluke jer cesto zalutamo i krenemo krivim putem no opet na kraju nas Isus ponovo doceka rasirenim rukama i oprosti nam lutanje...

evo jos sam i sad pod dojmom pogotovo nakon latinovog svjedocanstva... Btb brate :grlim te: :grlim te:

sucherica takoder lijepo svjedocanstvo... imas lijepi posao... rad sa malim andelima stoga uzivaj i prepusti se Duhu Svetom neka te vodi i treba gledati na sve lijepo... traziti u svakoj situaciji lijepe stvari pa tako i sto se ljudi tice... ne traziti samo mane vec i dobre strane covjeka... imam jednog kolegu koji psuje Boga Isusa i po Gospi pljuje kao lud... i ja ga jednom pitam a zasto toliko psujes... zasto je svaka druga rijec psovka Boga... odgovor je bio zato jer Bog ne postoji pa me bas briga... sve je to izmisljotina... i ja ga u istom trenu blagoslovim i kazem Oce oprosti mu... i kad god nesto trebam prvi je u razredu koji mi pomogne oko svega... volim biti u njegovoj blizini jedino me smetaju te njegove psovke no doci ce i njegovo vrijeme ako treba ja cu mu pricati o Bogu i Isus kad za to dode vrijeme... nista na silu...

sve vas Bog blagoslovio a Duh SVeti vodio :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 tra 2008 11:11 
Odsutan

Latin ikona ti je super. :mrgreen: :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 tra 2008 11:21 
Odsutan

jooj Lorde, kralj si! :grlim te:

kako iskreno pišeš i svjedočiš... i rasteš u vjeri i Božjoj ljubavi :grlim te:

je, istina je... kad mi grčevito molimo za nešto (npr.zdravlje) i samo za to molimo.... ćini nam se da Bog šuti........ ne odgovara....

a kad prestanemo moliti samo za to "materijalno" zdravlje, već za DUHOVNO zdravlje i kad Mu se sa povjerenjem POTPUNO predamo u Ruke------
------------ e..onda On radi ČUDA, daje nam i više nego Ga tražimo jer On zna više toga što nam treba a mi mislimo da je to samo npr.zdravlje....

Evo mog zadnjeg primjera: (he..he...Božje providnosti - vidi On više i dalje nego ja :D )

prije mjesec dana, imala sam neš sitno ušteđevine i veeeliku želju da kupim neki polovni autić jer sam nedavno položila vozački....

stalno sam molila Boga kao Oca da mi On pokloni auto jer mi je potreban a želim ga "iskoristiti" maximalno i za ono što On želi da ga koristim (pomagati drugima), eto stvarno nije bilo samo iz sebičnosti želja za "prijevoznim sredstvom" :wink: pa pokazao mi je kako je mojoj prijateljici baš ON pomogao i dobila bingo i kupila si auto a inaće je veeelika vjernica (molila je za poboljšanje materijalne situacije)

i tako.. ja se potajno pouzdam u Njega i znam da će mi dati samo nisam znala na koji naćin...

i tako ja uštedila neke novčiće i mislila da je to TO, da si kupim auto...

međutim, imala sam još jednu POTREBU, upisati na pedagoškom faxu par ispita da u budučnosti mogu biti ono što oduvjek jaako želim - profesorica u srednjoj školi...a to je koštalo (1000 i neš eura)

I JA SE PITAM SAD: auto ili taj fax?!?!
auto ili taj fax koji mi znaći za cijelu budučnost?!?!
lomim se ja, lomim se ja pa Ga pitam, pa kako si MI pomogao sa tom ušteđevinom kad ja moram platiti Fax..nije to onda Oče pomoč....

i ODLUČIM ja sama sa sobom: ono što sam mislila da bi i Isus da je na mom mjestu odlučio: platiti školarinu-FAX, biti profesorica, ono što me najviše veseli - ali ODREKLA SAM SE U SRCU auta i "odgodila" taj "luxuz" na neko neizvjesno vrijeme.... sad niš od auta.... :cry:

I kaj vi mislite... šta je Otac napravio?!?

eeee.... onaj dan kad sam se odrekla svoje SEBIČNE želje i odlučila se za platiti ta predavanja ...

zove mene moj svekar i kaže: Jelo, imam jedan auto za tebe, stariji je al za naučiti voziti - SUPER...

Ja samo pogledam Nebo i nasmijem se :P , e Tata, Tata.... opet mi čuda priređuješ... kako si dobar... HVALA TI!

sad imam i "ovce i nove", faxić i autić (bez love :wink: )

he..he..

skužila sam kako Otac djeluje, odreči se SEBE, svoje POŽUDE, svog osobnog Luxuza - a onda On nastupa i daje SVEEEEEEEE......

O kako si Bože dobar!!! Budi mi blagoslovljen u vijeke vjekova..Amen!

Daje On tako svima . . samo kad Mu vjerujemo i kad se "sebe" "ovozemaljskog" "svjetovnog" odreknemo kad On osjeti da nam "propadljivo " nije najbitnije onda On daje SVE (i propadljivo i nepropadljivo :wink: )

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 tra 2008 11:45 
Odsutan

Istina je draga Elenorice,pravo kazes,
tko se preda u potpunosti taj i prima.
Amen. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 tra 2008 12:28 
Odsutan

je je Višnjo.. ne dajem hvalu ČOVJEKU,
jer je to Bog koji djeluje preko Čovjeka, ljudi, mene, tebe :P
zaista čudesno.... :grlim te:

ko da se tiho ušulja u nekog i djeluje (mislim na one koji nisu sa vjerom na "ti" ko moj svekar) ali ga Gospodin "koristi" za dobra djela... SVOJA DJELA ...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]