www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 srp 2025 05:04

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 10:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 16 zahvala
Zahvaljeno je: 56 zahvala
Draga ela bredi,

Bog sve stvara,svim upravlja,sve odlučuje i daje život .
Moja djeca se nikad ne bi rodila da Bog Dragi nije tako htio.
Kad je on tako odlučio i udahnuo život mojoj djeci, ko smo mi da
osuđujemo njegovu odluku.
Postupak umjetne oplodnje statistički je oko 23% uspješnost,znači od 100 ljudi 23 dobije dijete.

Bog je mene i moju obitelj blagoslovio i uslišao naše molitve.
Puno je znakova bilo u mom slučaju da bi neko pomislio da je slučajnost,jer slučajnosti nema ,sve je Božja volja.
Moje srce ljubi Boga i zahvaljuje mu na datoj milosti.
Za moju djecu molila se vidjelica Vicka ,pokojni fra Slavko Barbarić ,moj vjeroučitelj, a i relikvije i svete kosti Sv.Ante su došle iz Padove na dan krštenja mog Antonia u crkvi Sv.Ante Padovanskog u Zagreb-u.

Uvažavam tvoje mišljenje ,ali molim te nemoj da sve vrišti u tebi radi umjetne oplodnje.
U čistom srcu i duši nema mjesta za odbojnost i vrištanje ,samo ima mjesta za ljubav i pobožnost.

Namjera mi je ,da ti pokušam izraziti svoje mišljenje,a ne neslaganje s tvojim stavom.Osjećam da je tvoja sugestija u dobroj namjeri,ali uvjeravam te Bog me voli i ja svakim danom svakim trenutkom svog života mu na tome zahvaljujem.

Razlog mog dolaska na forum je da čitajući sve teme osjetio sam da svi članovi foruma odašilju samo ljubav i pobožnost,i da želim i ja pokušati biti dio te obitelji i postati bolji i pobožniji .
Hvala vam svima na dobrodošlici i potpori.

Tebe posebno pozdravljam,i molim Dragog Boga da kad odlučiš da osnuješ obitelj ,da ti da puno lijepe i zdrave dječice.

BTB

Citat:
Presveto Srce Isusovo, izvore svakoga dobra, ja ti se klanjam, vjerujem u Te, ufam se u Te, ja Te ljubim i kajem se za sve svoje grijehe. Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce. učini ga poniznim, strpljivim i čistim i da u svemu odgovara tvojim željama. štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima, udijeli mi zdravlje duše i tijela, blagoslovi sav moj rad i daj nam milost svete smrti. amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 10:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dragi brate i ja te pozdravljam od srca i drago mi je da imate djecicu,mada se Katolicka Crkva zaista protivi umjetnoj oplodnji,ali sto je tu je.Nitko te zato ne osuduje,samo ti se kazu zakoni Katolicke Crkve i to vrijedi za sve one koji idu na umjetnu oplodnju.Naravno da je svako zivo bice od Boga i Bog sve zna pa neka Bog sudi svima,mi smo tu da se ljubimo i uzajamno pomazemo u molitvi i drugim potrebama.a na komentare nebi se smio nitko ljutiti jer imamo slobodnu volju reci svoje misljenje,naravno nikoga ne vrjedati i osudivati.Vjerujem da si me razumio,pa Bozji Blagoslov tebi ,tvojoj zeni i djecici.Hvala ti da si nam se pridruzio. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 10:44 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Dragi Ipehar....

Hvala ti na tvojim toplim riječima i čistom srcu iz kojeg uistinu zrači samo Ljubav prema Stvoritelju i prema bližnjemu... Hvala ti na tome što me razumiješ...

I ja razumijem tebe...

I naravno da znam da tebe i tvoju djecu Bog posebno voli... I vjerujem da ste svi blagoslovljeni... Da je Bog itekako nazočan u vašim životima i da vas sve vodi i upravlja...

Ali ostajem kod svog mišljenja da je umjetna oplodnja ipak grijeh...

Ako ti nešto ne osjećaš grijehom, kažu da tad to za tebe i nije grijeh (kad nesvjesno nešto griješimo)... Ti i tvoja obitelj umjetnu oplodnju niste doživjeli grijehom... Za sad...
Vjerujem da je tisuću divnih razloga zbog kojih te Bog doveo na ovaj divan Forum i ja sam SRETNA što si nam se pridružio jer sad smo još bogatiji, još je više Ljubavi i slavljenja Boga...
Ali..možda je jedan od razloga zbog kojeg te Bog doveo kod nas i taj da spoznaš da je umjetna oplodnja ipak grijeh... I da i ti i tvoja obitelj zadobijete još veće obilje blagoslova kad se taj grijeh ispovijedi...PUNINU blagoslova...

Evo, to je moje čvrsto mišljenje...
I ja tebi šaljem poseban pozdrav i najiskreniji pozdrav i Božji blagoslov i našu daljnju komunikaciju možemo nastaviti preko PP - bit će mi drago!!

I naravno - ja te uopće ne osuđujem, nikoga ni ništa ne osuđujem - ja samo upozoravam kad primijetim da moj bližnji griješi ili bi mogao upasti u grijeh..Ili ostati u grijehu...
Ono da u meni sve "vrišti" je bila tek pjesnička usporedba... Mislila sam reći da je u meni vrlo jasna spoznaja da je to ipak grijeh i da moram reagirati...

Volim te, dragi naš novi prijatelju i oprosti mi ako sam imalo ranila tvoje srce ili ispala zla u tvojim očima: namjere su mi bile dobre i pune ljubavi...
:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 10:52 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo da ovo još jednom i ovdje stavim.. http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=483

Slažem se sa Elom...ali isto tako i sa Ipeharom...jer ako su se toliko molili za djecu..bez Njega ih ne bi ni bilo..ali opet..toliko toga se protivi Božjoj volji..možda je ipak moglo biti drugačije, pouzdati se u Boga i čekati..

Ipak, smatram da je umjetna oplodnja grijeh...kao i pobačaj..i tu masa djece bude ubijena, zamrznuta.. :(

Ali..ne možemo mi Ipeharu reći da mora to ispovijediti..jer čemu ta njegova ispovijed, ako on to ne smatra grijehom..
Prvo mora to spoznati i pokajati se..

Dragi brate neka Bog blagoslovi tebe i tvoju obitelj, posebno djecu..sigurna sam da si divan otac!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 11:07 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ipehar napisao:
Draga ela bredi,
Citat:
Bog sve stvara,svim upravlja,sve odlučuje i daje život .
Moja djeca se nikad ne bi rodila da Bog Dragi nije tako htio.
Kad je on tako odlučio i udahnuo život mojoj djeci, ko smo mi da
osuđujemo njegovu odluku.
Postupak umjetne oplodnje statistički je oko 23% uspješnost,znači od 100 ljudi 23 dobije dijete.

.A).možemo pretpostaviti da je to Božja volja..jer
...ste Vi tako odlučili..u svojoj slobodi..

b)..možemo pretpostaviti..da je onda svaki naš potez Božja volja..
...umjetna oplodnja kao i prekid trudnoće..

c)..možemo pretpostaviti...da je Božja volja..
..da " krive crte" iz umjetne oplodnje u tvom slučaju..
..ispravi na Slavu Božju ....izlijevom Beskrajnog Božanskog Milosrđa..

d) možemo pretpostaviti da je recimo u toj umjetnoj oplodnji sve ispalo
korektno..i da nema smrznutih embrija , njegdje pospremljenih..
..recimo...5 jajašaca se ..iskoristi/...a još 5 čeka..druga šansu..
..smrznuti..

..no ONO ŠTO NE MOŽEMO NIKAKO PRETPOSTAVITI JEST..
..DA JE UMJETNA OPLODNJA BOŽJA VOLJA..

Citat:
Bog je mene i moju obitelj blagoslovio i uslišao naše molitve.
Puno je znakova bilo u mom slučaju da bi neko pomislio da je slučajnost,jer slučajnosti nema ,sve je Božja volja.

..drago mi je da je Bog uslišio vaše molitve..
..kao IZRAZ VAŠE VOLJE..
.jer je to bio GOTOV ČIN...

Citat:
Moje srce ljubi Boga i zahvaljuje mu na datoj milosti.
Za moju djecu molila se vidjelica Vicka ,pokojni fra Slavko Barbarić ,moj vjeroučitelj, a i relikvije i svete kosti Sv.Ante su došle iz Padove na dan krštenja mog Antonia u crkvi Sv.Ante Padovanskog u Zagreb-u.

.da , sve je to ZBOG BESKRAJNOG BOŽANSKOG MILOSRĐA..
..-kooje je Gospodin Isus izlio nad čitav cijeli griješni svijet..

.tako kad se ZAHVALJUJEŠ GOSPODINU ISUSU...
..zahvali mu se UVIJEK ZBOG NJEGOVOG MILOSRĐA..
..i na daru djece...Hvala Bogu

..ali nikako ne na..daru " umjetne oplodnje"

Citat:
Uvažavam tvoje mišljenje ,ali molim te nemoj da sve vrišti u tebi radi umjetne oplodnje.
U čistom srcu i duši nema mjesta za odbojnost i vrištanje ,samo ima mjesta za ljubav i pobožnost.

..svako od nas ima pravo da " vrišti" iz čistoće svoga duha...
..radi umjetne oplodnje...

..što ne znači da te manje volimo...i
.da nam je neizmjerno drago..da imate djecu..

Citat:
Namjera mi je ,da ti pokušam izraziti svoje mišljenje,a ne neslaganje s tvojim stavom.Osjećam da je tvoja sugestija u dobroj namjeri,ali uvjeravam te Bog me voli i ja svakim danom svakim trenutkom svog života mu na tome zahvaljujem.

...Smiluj nam se Bože, u MILOSRĐU SVOME..

Citat:
Razlog mog dolaska na forum je da čitajući sve teme osjetio sam da svi članovi foruma odašilju samo ljubav i pobožnost,i da želim i ja pokušati biti dio te obitelji i postati bolji i pobožniji .
Hvala vam svima na dobrodošlici i potpori.

..ela bredino i moje vrištanje...u svezi "umjetne oplodnje"
..shvati kao izraz dobrodošlice i ljubavi...

..a posebno ..našoj zozy..s velikim srcem... :lol: ..koja je ..Postavila..stvari na pravo mjesto..
..u svezi umjetne oplodnje...

..i koja ..poklanja Gospodinu Isusu sve..
..i potpuno mu se predaje...
..darivajući mu s velikom vjerom..
..i svoje ..majčinstvo..

..mir s tobom

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 11:35 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Jedan moj poznanik rekao mi je da je njegov sin rođen iz "umjetne oplodnje". Isto tako mi je rekao da ga jako grize savjest jer je svjestan da tamo negdje stoje još 3 smrznuta djeteta...nezna ni sam što će ..tako mi je rekao...jako često misli o tome...gotovo svakodnevno...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 12:53 
Odsutan

Evo da se i ja očitujem nakon dužeg vremena jer me par riječi malo bocnulo u srce pa će reći dragom nam prijatelju I.PEHAR-u.

Dragi I.PEHAR,
Iako nisam nešto previše potkovan teologijom i crkvenim naukom niti znam regule po kojima bi tvoj/moj čin bio VIŠE ili MANJE grešan, mogu ti reći otvoreno i od srca sljedeće (naravno, to je moje mišljenje):

1.) Ovdje na forumu, bar ja smatram, nitko od ovih dragih duša koje su se očitovale ne želi ti išta loše, a mišljenja su mišljenja i naravno da svatko svoje mišljenje smatra ispravnim, ti ćeš svoje prave ODGOVORE pronaći (ili si ih već pronašao) u Riječi Božjoj, Njegovom naumu i volji za tebe i tvoju lijepu porodicu.

2.) Drugo je pitanje grijeha – što jest grijeh, a što nije. Ponekad se ljude zalete i svašta kažu, uzimaju si za pravo da proglase grijehom negrijeh, ili proglase negrijeh grijehom...što reći...ah ti ljudi...to su samo ljudi..htjeli bi doseći do Boga na svaki način i doznati njegov naum i volju, no to nikada neće moći..jer bi Boga onda još i više iznevjerili (nego li to inače čine) i žrtvovali bi ga na isti, a možda i gori način nego li su Isusa, sina Njegova, u kojem je i On sam, Otac naš bio oživotovren. Zato, nemoj da te previše smetaju besjede i obziri ljudski. Srce i lice okreni naprije Bogu, a onda tek čovjeku, jer nužno smo okrenuti jedni drugima.

3.) Pitanje da li si počinio grijeh, ti i tvoja supruga, JA ti to ne mogu reći jer mi se ovaj način umjetne opodnje čini nešto drugačijim, no ipak je umjetna oplodnja.
Svoj čvrst stav o takvoj vrsti oplodnje još uvijek NEMAM ...nemam dovoljno znanja niti spoznaje o tome području pa se ne usuđujem iznositi neke kategoričke imperative po pitanju grešnosti pojedinog čina koje čovjek napravi. Mislim da mi znamo premalo toga, ograničeni smo i Božju volju ćemo prihvatiti htjeli mi to ili ne. Po čemu bi umjetna oplodnja koju si ti opisao (dakle, nije se uništila niti jedna jajna stanica) bila grijeh, iskreno ne znam. Sa moje ljudske strane gledano..ja bih te podržao i rekao da ne znam je li to grijeh ili ne, iako se meni ne čini da je to nešto toliko loše (ali opet kažem, nemam dovoljno znanja da bi ovo stavio iznad volje Božje i njegovih prirodnih zakona) jer plod čina tebe i tvoje supruge su prekrasna Božja stvorenja. Ako je u tvome srcu želja za djetetom (dakle, dobrom za ovaj svijet) kojeg ćeš poštivati, hraniti, paziti, zaljevati da izraste u osobu punu ljubavi, poštenja i razumijevanja za druge..ja u tome ne vidim ''grešnost'' samog prvotnog čina. Može djelovati da se čovjek mješa u ''iskonsku kreaciju'', ''naum Božji'', želi preuzeti ulogu Stvoritelja života, no mi ljudi ne znamo puno toga. Bog je očito dopustio liječnicima da se bavi i ovim načinom pomoći, jer činjenica je da je to pomoć. Ne isključujem ni činjenicu da i sotona izvršava svoje naume preko čovjeka. Dakle, čovjek je otvoren utjecaju s više strana, na njemu je izbor i dana mu je slobodna volja....kaže se da vrag napočetku puno obećava, malo daje (što može biti varljivo), a na kraju sve oduzima. Po ovom što se tebi dalo, mislim da se nikako ne možeš podvesti pod ovu konstataciju..jer tebi nije dao malo, već uistinu ti je dao PUNO (to je dar Božji, tu nema sumnje).

E sad...sjetim se odmah pomisli da Bog ponekad dopušta patnju da bih čovjek spoznao pravu vrijednost postojanja. Ipak, mislim da su dobre namjere i čisto srce najbitnije od svega napisanoga jer nakon ovog životnog putovanja doći ćeš pred lice Božje da te osudi ili nagradi..prema zasluzi, a i sada dok si na zemlji Njemu tvoje srce nije skriveno, On vidi sve. A sad da li je umjetna oplodnja kojom je potpomognuto začeće tvoje djece..grijeh ili ne..to će se OČITOVATI...kroz tvoju djecu i tvoju familiju...no, budeš li u svemu poslušan glasu i riječi Božjoj..ne sumnjaj da ćeš uživat blagosov Božji.

4. DJECA se nikada ne mogu smatrati manje vrijednom, drugačijom ili ne znam kakvom zbog načina na kojeg su došla na ovaj svijet, pa čak niti čina niti zle namjere (npr.silovanje i sl), ona su UVIJEK DAR BOŽJI...svaki drugi stav je pogrešan, a isto tako dragi moj PEHAR-e, svatko od nas i svaki naše čin govore o nama. Riječi su ponekad tlapnja, a po djelima i PLODOVIMA će nas prepoznati...tko je kakav.

5.) Pitanje Božje volje je bio misterij i tako će to ostati. Pitanje začeća prirodnim ili drugim putem..ima svoje zakonitosti također. Pitanje dara da netko ima djecu, a netko ne, isto je pitanje Božje volje, a ne naše, iako imamo slobodnu volju. Kad se bolje razmisli, možda ljudi koji ne mogu na prirodan način imati djecu, uistinu trebaju ne imati tu djecu, jer tisuće napušetene djece vapi i čeka da dobije upravo ovakve roditelje, za koje smatram da imaju dar i sposobnost više voljeti nego li prosječan roditelj, jer mnogi roditelji kojima je dato da imaju djecu ponašaju se kao ''nemam riječi za takve pojavnosti'' (ili da kažem kao vragovi), i nisu svjesni dragocjenosti svoga djeteta. Pogledajte malo oko sebe pa ćete vidjeti.

A ti dragi Pehare, roditelju kojem je puno dato od njega se puno i očekuje. Tvoja djeca su blagoslov i ništa drugo, a njihov život će velikom mjerom biti određen vašim odnosom prema njima, ono što posijete to ćete i požeti. Vi možete utjecati hoćete li vašu djecu upraviti na puteve zemljaskog raja i blagostanja ili prokletstva i patnje. Važno je biti svjestan moći koji nam je darovao Bog, jer pazi On je Stvoritelj, a ti si sustvoritelj. Njegova je moć jača i pazi na svaki svoj korak i riječ..jer Njemu se odgovara, a ne čovjeku.

Možda se mnogi neće složiti s mojim stavom (možda i griješim jer nemam dovoljno znanja), no eto to je moj stav koji izvire iz srca. Bog neka sudi mojim riječima, propustima, mislima i djelima. Ne bih htio nikoga nagovarati da misli na moj način, svatko neka sluša svoje srce i svoju savjest jer ona će nas uvijek pratiti. Djeca su DAR, preko njih se prenosti život, preko njih će postojati ovozemljska vremenitost, po volji Božjoj.

Svaki dan se sastoji od momenata života. Svaki moment se razlikuje od prethodnog kao i od onoga koji će uslijediti. Život sazdan od momenata (minuta, sati, dana, godina) pokazati će koji je tvoj čin bio grešan, a koji bezgrešan.

Toliko toga bi se moglo napisati, ali sad ću stati. Tebi i tvojoj dječici želim Božji blagoslov i drž' te se ČVRSTO za Njegovu ruku. Ona će vas voditi pravim putevima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 13:25 
Odsutan

Podijelio: 16 zahvala
Zahvaljeno je: 56 zahvala
Dragi moji prijatelji,

ja sam vam jedan tvrdi hercegovac koji je tvrdoglav ko magare.
Ne mislim nikad da sam najpametniji,ali ostajem pri svojim stavovima ,a vaše uvažavam.
Ostavimo crkvenim ocima da raspravljaju o tome,da li je ili nije grijeh.

Želim vam reci ,da sam osjetio u vama dobrotu i da vas sve volim.
Hvala na svim lijepim rječima ,i nadam se da ćete i vi osjetiti kod mene čisto srce i ljubav .

Nitko me do sada nije tako brzo privukao svojom jednostavnošću ,iskrenošću i nesebičnom ljubavi, pa vam se od srca zahvaljujem.

Zahvaljujem Bogu što sam vas pronašao.

BTB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 13:33 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
I mi smo sretni što si ti s nama, dragi naš Ipehare!!! :grlim te: :grlim te:

I vjerujemo da će nas uvijek povezivati iskrenost i Ljubav! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 svi 2008 13:40 
Odsutan

ipehar,

blagoslovljen si svojom dječicom... ja vjerujem da nema onih oplođenih jajašaca.. tj. tvoje dječice zamrznutih ili bačenih (ajme šta je to uopće ružno i pisati)

ja se nadam da je tako....

i vjerujem da su tvoji anđeli Božji blagoslov i dar, jer opet, da On njih nije htjeo nebi ih ni dobio ...

Ako je ostalo i bez vašeg znanja oplođenih stanica, "ako" je, treba se pokajati... ali ja se nadam ISKRENO da nije!!! :wink:

Budi blagoslovljen i cijela tvoja obitelj!!!

i dobro došao!!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]