www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 srp 2025 12:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 07:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi svi, hvala što ste mi pomogli svojim odgovorima, :grlim te: :grlim te:

Matyjesus, provjerio sam kako si rekla, i to je to :P , baš sam sretan, slava Gospodu, naravno žudjet ću i za drugim darovima, ali neka mi ih Duh Sveti udijeli kako bude htio i kada bude htio, jer drugačije ne može ni biti

matyjesus :P
Citat:
za svaki slucaj procitaj KORINCANIMA I 12, 3,... PROCITAJ SVE I 12 I 13,.. ALI U TOM DJELU TI JE KLJUC,...VAZI??

12. O darima Duha ne bih, braćo, htio da budete u neznanju. 2 Znate kako ste se dok bijaste pogani, zavedeni, zanosili nijemim idolima. 3 Zato vam obznanjujem: nitko tko u Duhu Božjem govori ne kaže: "Prokletstvo Isusu". I nitko ne može reći: "Gospodin Isus" osim u Duhu Svetom. 4 Različiti su dari, a isti Duh; 5 i različite službe, a isti Gospodin; 6 i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. 7 A svakomu se daje očitovanje Duha na korist. 8 Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; 9 drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; 10 drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 07:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
BTB brate Latine

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 10:35 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Latin, Bog te blagoslovio...
poznajem tvoju radost i sreću...
:D :D
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 11:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
shalom...shalom latine! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 13:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Ukorih srce svoje sedam puta!

Prvi put: kad se kušah dočepati
visokog položaja izrabljujući slabije.

Drugi put: kad se pretvarah da sam hrom
pred onima koji bijahu obogaljeni.

Treći put: kad, budući da mi bijaše dano da biram,
radije izabrah lagano nego teško.

Četvrti put: kad sam, pogriješivši,
tješio sam sebe pogreškama drugih.

Peti put: kad bijah poslušan iz straha
tvrdeći onda da sam jak u strpljenju.

Šesti put: kad podizah halju
da bih izbjegao glib života.

Sedmi put: kad pjevah hvalospjeve Bogu
i mišljah da je pjevanje vrlina.

K. Gibran

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 13:38 
Odsutan

Želio sam reći ovo: sa izvanrednim darovima Duha - karizmama - treba biti izvanredno oprezan. Pogotovo početnici u vjeri, koji po primanju karizmi nerijetko pomisle da su (odjednom) vrlo napredovali na putu prema Bogu, uzohole se i dožive tim gori pad. Od tih izvanrednih darova, puno su nam korisniji oni 'redoviti':

1. Mudrost
2. Razum
3. Savjet
4. Jakost
5. Znanje
6. Pobožnost
7. Strah Božji

Njih smo, uostalom, zazivali na duhovskom bdijenju u subotu. ;-)

Važno je imati na umu da svako oduševljenje za Krista mora uroditi plodovima koji se osjećaju i vide. To su oni plodovi Duha Svetoga koje spominje Sv. Pavao u poslanici Galaćanima (5,22-23): ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Oni su prepoznatljivi u konkretnom životu svakoga od nas i bez njih, a osobito bez ljubavi koja je i dar i karizma i plod Duha Svetoga, bili bismo kao "mjed što ječi ili cimbal što zveči".

smajlic28

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 14:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Timoteju, brate u Kristu, mudro zboriš, razumijem tvoju dobronamjernu poruku i potpuno se slažem s tobom. Djela, djela ljubavi su bitna. :wink:
"Res, non verba !"
A ovo su samo male manifestacije prisutnosti Duha Svetoga koje me ipak čine sretnim. Uopće ne smatram da sam sada nešto jako uznapredovao u vjeri u odnosu na druge ili da sam zbog toga bolji, samo sam o ovome pokušao podijeliti svoje iskustvo s braćom i sestrama koji imaju više iskustva.
:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 14:50 
Odsutan

Sto vise dajes sebe za ostvarenje Darova vise ces dobiti zauzvrat, a ako oskudno koristis dobiveno, polako moze nestajati, gasiti se,.... i vjeruj mi to je tuzno,... shvatiti da si se razljenio/la i da ti je uskraceno nesto tako veliko, nesto sto dokazuje na direktan nacin Boziju ljubav medju nama, i u nama... zato s puno ljubavi,.. poboznosti,... predanja,... s puno vjere daj mu slavu slaveci ga Darom koji ti je dat, a polako ce ti se nadodati ostale milosti,... BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 16:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Molit ću se našem Gospodinu da budem dostojan Njegovog blagoslova i da
stalno rastem u vjeri...koja će rezultirati i ubuduće s plodovima u mojoj okolini i u meni :)

A od kada sam u potpunosti predan Isusu kao jedinom Otkupitelju i Spasitelju meni je život u svakom pogledu kvalitetniji...ima puno malih divnih stvari u svakodnevnom životu koje je Gospodin preokrenuo na bolje. Mijenjaju se polako čak i ljudi u mojoj okolini, jer sam se i ja promijenio. Nastojat ću malo pisati i o tome ponekad...

Npr. kod mene osobno više ne pogađa stres na poslu kao prije. Meni je najdivnije što svaki dan gledam lice Isusa u svakom čovjeku, tražim ono dobro u njemu, ma koliko je on možda zločest prema meni. Na stvari na koje bih prije eksplodirao, reagiram često sa smješkom. Blagosivljam ih od srca. I promjene su vidljive.
Inače, trenutno radim s mladim osobama u jednoj državnoj ustanovi i posao je prilično stresan. Ali, često imam priliku svjedočiti njima o Kristovoj ljubavi. Nažalost, neki od njih ne žele ni čuti za ime našeg Isusa.
Nedavno sam u jednoj grupi spomenuo Boga, i jedna tinejdžerka je stala agresivno skakati kao da sam je ubo iglom rekavši da joj nikada više ne spominjem to ime jer On za nju ne postoji. Ovdje sam htio zamoliti vas braćo i sestre da mi pomognete savjetom, kako je najbolje reagirati? Vidim da su neki u kal duboko zaglibili, puno je crnila na njima, mrtvačkih glava, pentagrama ...
Najgore je što oni dobro "osjete" kome sam ja predan i to ih strašno iritira. Teško je, jer grupa je uvijek jača od pojedinca, ali tješi me to što znam da je Isus sa mnom, a On je uvijek jači od zla.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2008 19:20 
Odsutan

Nadam se da te tjesi to sto smo mi tvoja grupa,.. pa si ti u tom pogledu jaci,... he???? Shvacam da je teska ta situacija,... meni kad se dogadja ja je kroz zafrkanciju provucem i svjedocim,,... primjer: imam jednu prijateljicu koja kaze da joj je tesko vjerovati,... jace je od nje i ne moze, i uvijek ima svoje sale na racun mene vjernice,... ali dobro se slazemo,... ona kaze da je crvena i da ce takva ostati,... i tako i danas smo ostavili djecicu u skoli i uz jos dvije osobe dosla je i tema vjere,... ja sam se smijala njenoj nevjerici i uz salu pokazivala prstom gore govoreci BOZE JEDNOG DANA CU TI JE DOVESTI,.. JE TESKA ALI VEC CEMO JE UVJERITI,... pa onako kroz salu joj kazem; ONDA STA CES MU TI RECI KAD DODJES GORE,... na sta ona samo odgovara na salu,... ali bar sam postigla da na koji sekund razmisli da je sve to tako blizu,... i tako kroz salu pokoji put ona i dodje na Sv. Misu,... da je korim ne bi nista uspjeli,.. BTB, znam da ti je tesko Latin,... ali ti ne misli sta trebas reci,.. On ce govoriti preko tebe kad bude trenutak,.... Samo vjeruj i Njemu sve predaji,.. :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]