www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2008 10:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dan započinjem i završavam s 'U ime Isusovo'... I tko zna koliko puta još u danu izmolim cijelu molitvu ili bar dio...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2008 11:40 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
"Kad te iskušenja stisnu i neprijatelj navali kao rijeka, znaj da je to po Mom dopuštenju, da tvoja nemoć osjeti potrebu za Mojom silom i da pojmiš da si sigurna samo kad se Ja borim za tebe."

SVETI ANTUN VELIKI:

-Nitko ne može ući u kraljevstvo nebesko neiskušan. Ukloni kušnje i nitko se neće spasiti.

BTB Ela i drz se :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2008 19:01 
Odsutan

slađa napisao:
Već sam napisala par riječi o sebi....ništa baš lijepo i vrijedno spomena mi
se nije dogodilo...do...
početkom sedmog mjeseca čula sam da fra.Ivo Pavić dolazi u Tišinu.
Naravno otišla sam nešto mi je trebalo da me vrati na pravi put,ali jako skeptična onako više radoznala.
kada je počela duhovna obnova gledala sam sve one ljude u čudu,pjevaju,plješću,dižu ruke to prvi put vidim.
Nakon nekog vremena obuzela me neka toplina,neopisiv osjećaj.Počela sam i ja slaviti Boga...Bogu hvala što me je poslao tamo
molila sam,molila ...
Već sam napisala da više od tri godine pokušavamo imati dijete ali nije nam baš išlo.Između ostalog i iz toga razloga sam i išla u Tišinu.
Saznala sam i za ovaj forum,uključila se,molim s vama i tako iz dana u dan,Bogu sam sve bliže.Muž mi se jako promjenio.
Dan prije Gospe sam napravila test na trudnoću i naravno bio je pozitivan.
otišla sam liječniku i potvrdio je trudnoću.Rekao mi je da je to nemoguće ali događa se.Rekla sam da ništa nije nemoguće samo treba izmoliti od Boga.
Naravno hvala i onima koji su molili samnom...
Vjerujem da će do kraja trudnoće sve biti u redu....
Za mene je to velika stvar sada uz Boga vidim ljepotu života.

Gospodine Isuse dođi u moje
srce želim da budeš
Gospodar moga života

Slađo Bog te blagoslovio, obilnu milost na te je izlio draga moja :grlim te:
Majčica naša zna da ćeš biti dobra majka, pa te obradovala prije svog blagdana, hehe :D
Nije me bilo na forumu ovih dana, pa sad tek odgovaram :wink:
Od sada si u mojim molitvama :grlim te:
Neka te čuva i štiti Gospodin od svega lošega i nek te obilno blagoslivlja pogotovo sada u ovo vrijeme milosti koju imaš :grlim te:
Pusa

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2008 21:01 
Odsutan

Evo da napišem kako me je danas još jednom Bo sačuvao. Gotova s poslom krenem kući u ruci krunica....Molim do kuće...
I tako ja idem i namjeravam prijeći cestu na dijelu na kojem se ne smije. :oops: .Željela sam prijeći cestu tu jer onda ne bih hodala po suncu. i točno znam u kojem trenutku su auta "blokirana" od semafora tako da mogu prijeći. Nalazila sam se na dijelu ceste tj. odvojak ceste i auta idu prema meni, ja ih vidim, daklem leđa su mi slobodna. I u trenutku kad su auti stajali na semaforu i cesta je slobodna ja krenem prelaziti i odjednom mi je prošlo kroz glavu : pazi leđa. Okrenem se kad motorić vozi u suprotom smjeru!!!
Samo sam još jače stisnula krunicu u ruci i nastavila moliti s još većim žarom....Hvala ti Isuse!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2008 21:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Leopolda napisao:
Evo da napišem kako me je danas još jednom Bo sačuvao. Gotova s poslom krenem kući u ruci krunica....Molim do kuće...
I tako ja idem i namjeravam prijeći cestu na dijelu na kojem se ne smije. :oops: .Željela sam prijeći cestu tu jer onda ne bih hodala po suncu. i točno znam u kojem trenutku su auta "blokirana" od semafora tako da mogu prijeći. Nalazila sam se na dijelu ceste tj. odvojak ceste i auta idu prema meni, ja ih vidim, daklem leđa su mi slobodna. I u trenutku kad su auti stajali na semaforu i cesta je slobodna ja krenem prelaziti i odjednom mi je prošlo kroz glavu : pazi leđa. Okrenem se kad motorić vozi u suprotom smjeru!!!
Samo sam još jače stisnula krunicu u ruci i nastavila moliti s još većim žarom....Hvala ti Isuse!!!

,,Anđelu čuvaru mili , svojom snagom me zakrili...."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 12:08 
Odsutan

braćo... jučer sam saznala nešto nšto me malo šokiralo i neugodno iznenadilo......

inaće, mamina familila generacijama je bila u vjeri....

i sad.... znam da je pok.baka živjela vjeru iako nepismena, neškolovana itd...
ali srcem je živjela vjeru..

njezina pok. majka (prabaka) je isto žarom molila cijeli dan cijeli svoj život (tim više jer joj se nije ostvarila žellja da je prime za časnu u samostan jer je bila siromašna a tada su takva vremena bila)

i sad što je mene UVIJEK "mučilo" je sljedeće:

moja pok. baka, pobožna žena, vjerna mužu i obitelji sa 30. godina ostane udovica taman nego je rodila peto dijete ( a razlika svakom je 2 godine)
- sama, siromašna, bez novaca i 5ero male dječice u dobi od 1-9 godina, bez krova nad glavom u domačinstvu sa tad pokojnog muža bratom i njegovom ženom - šogoricom (maminom strinom)...

Uvijek sam se pitala, Bože pa pa zašto takav križ... 50 godina je živjela bež muške ruke, podigla sama 5 ero djece... zašto Si uzeo didu moga tako RANO??? (nije mi bilo jasno)

a u selu se pričalo kako je dan prije nego moj dida ima poginut u rudniku na poslu... jedan seoski pijanac, nevjernik, je pričao kako je u rudniku vidio neku lijepu ženu svu u bijelom koja mu je rekla: "Sutra će tu poginut jedan Vucić".. svi su mislili da je bio pijan i izmislio, ali on se od tad nikad više nije vratio na svoj posao jer je i on se prezivao Vucić...

i sljedeći dan eto dida zaboravi pogledati raspored za sutra i vrati se natrag unutra i zatrpa ga ruda... umre....

I onda si ja sve ovo vrijeme moga obraćenja razmišljam.. pa dobro, Volja Božja......nema druge, očito.....

sve dok mi mama jučer nije nešto rekla....

čitam joj nešto o vjeri šta sam isprintala i dođe dio: " Bogu se "gadi" svako gatanje i više od svega svaki oblik zazivanja duhova odnosno bavljenja spiritizmom..."

mama me prekine i kaže: čekaj malo, sa tim se moja strina bavila!

JA :shock: :shock: :shock: ŠTAAA??????

mama kaže: e da, sad sam se sjetila, sama mi je govorila kako je zazivala sa nekim stolcem-tronožcem duše pokojnika, da je pričala sa njima... i da je tako "pričala" jedne večeri sa svojom "svekrvom pokojnom" i pitala je "TKO JE SLJEDEĆI?" koga hoće? a da je ona odgovorila : sina "P" (mog didu, njegovo ime je rekla) a sve je to bilo prije nego je dida poginuo u rudniku....

hm.... lakše mi je bilo misliti da je sve to bila volja Božja... i lakše mi je bilo dok ovo nisam znala.... sad se pitam.... koliko je zlo ona svojoj obitelji tim NEDJELOM učinila..svojim potomcima.... a baka dok je bila živa uvijek je govorila kako je bila "zločesta"

e sad.... spirizizam u mojoj obitelji?!?!? :shock: ŠOK!

eto, morala sam podijeliti što mi je na duši.. drugi me nemogu razumjeti koliko sam razočarana i tužna zbog tog gadnog grijeha mamine strine, "Pričanja sa pokojnicima"... ja sam još zbunjena....

Bog vas blagoslovio!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 20:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Draga Eleonora, vjerujem da si ostala šokirana sa ovim saznanjem ali ipak moraš sagledati stvar smirenije. Tvoja baka je bila divna žena koja je podigla sama na noge toliku djecu. Puno žena je isto tako ostalo mladih udovica i nekada a i sada i dragi Bog im daje snagu da izdrže i da idu naprijed. Mojoj je mami bilo samo četiri godine kada joj je otac poginuo a moj tata nije ni upoznao svoju mamu . On je bio treće djete a mama je umrla nakon poroda. Dragi Bog zna zašto je to tako u ovoj suznoj dolini. Šogorica tvoje bake koja je zazivala duhove i bavila se magijom ako se nije toga odrekla i dobro pokajala, ali tko će to sada znati, bila je u teškom grijehu. Dali je ona naudila tvome djedu to nemožeš biti sigurna. Ne odlučuju te babe gdje će ići duša pokojnika nego BOG . Vjerujem da je tvoj djed bio pošten čovjek, muž i otac koji je radio teški posao u rudniku da bi prehranio svoju obitelj i da ga je Milosrdni Otac primio u svoje kraljevstvo. Prema tome nemoj se opterečivati nego plati misu za njega a i za čitavu tvoju obitelj u koju je uključena i ta bakina šogorica. Moli se svaki dan za duše u čistilištu i uzdaj se u Gospodina.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 22:34 
Odsutan

Razumijem tvoju brigu i šok no ono što jedino možeš učiniti je platiti misu za svoje pretke, u tu nakanu i moliti za njih..Suprug i ja smo molili za 9 naših koljena da očistimo grijehe i svaki dan 9 dana išli na sv. misu.
Saznali smo i vjerojatno najbitniju stvar, misleći da smo dobili informaciju sasvim slučajno..a to nam je sam Bog pokazao za što da molimo.Suprugova baka umrla je radeći pobačaj.Mučeći se godinama sa sterilitetom, molili smo za nju čim smo to saznali.To je pobačeno dijete jedna osoba koja ima dar krštenja nerođene djece krstila i dijete joj je reklo svoje ime- Luka..To nam je rečeno..nedugo iza toga 15-20 dana ostala sam trudna.Moja se djevojčica rodila na sv.Luku.Što reći!! SLAVA GOSPODINU

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2008 08:38 
Odsutan

mary, slava Gospodinu..
i speranza, hvala... sigurno je tako... Bog određuje kad je kome poći....
sad ću se moliti i za nju i njezine...

o kako je Bog silan i vjeran.....naš Otac !

smiluj se svima koji u neznanju Oče rade gnjusne stvari... otvori im "oči"...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2008 13:14 
Odsutan

mary33 napisao:
To je pobačeno dijete jedna osoba koja ima dar krštenja nerođene djece krstila i dijete joj je reklo svoje ime- Luka..To nam je rečeno..

Možeš li malo detaljnije obrazložiti ovu svoju rečenicu...mrtvo (pobačeno) dijete joj je reklo ime koje uopće nije niti bilo imenovano ...???

Tko vam je to rekao, ako se smije znati..ja bih voli o stupiti u kontakt s tom osobom ako je ikako moguće.
Uisitnu ako je sve tako kako si ispričala..zvuči ohrabrujuće...ja sam pomalo skeptik u zadnje vrijeme glede vjere..Bože pomozi mojoj nevjeri, ali

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]