www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 lip 2025 11:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 ruj 2008 12:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
hvala.. BVB sve :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ruj 2008 12:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
mila naša, znaš da bude sve ok!
neće tvoga brata Isus napustiti...
drži se i pazi na sebe...ako nećeš pazit na sebe, nećeš moći ni za brata...
Bog blagoslovio tvoga brata, tebe i tvoju obitelj! svi smo uz tebe.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ruj 2008 14:39 
Odsutan

naggar napisao:
..bio sam "recimo grub"..iz ljubavi..
..a ne iz egoistične potrebe za nasiljem..

očinska ljubav:

Tko miluje sina svoga, zavijat će mu rane
i na svaki će mu se njegov jauk potresati srce.
Neukroćen konj postaje ćudljiv,
a zapušten sin postaje tvrdoglav.
Razmazi dijete svoje, pa će te zaprepastiti;
igraj se s njim, pa će te u tugu zaviti.
(Sir 30,7-9)

Tko ljubi sina svog, često ga bije šibom,
da se na koncu u njemu obraduje.

Pa i umre li otac, kao da i nije umro,
jer ostavlja sina sebi slična.
(Sir 30,1.4)

Očinska ljubav:

Ja korim i odgajam one koje ljubim. Revan budi i obrati se! (Otk 3,19)

Pa zar ste zaboravili opomenu koja vam je kao sinovima upravljena:
Sine moj, ne omalovažavaj stege Gospodnje
i ne kloni kad te on ukori.
Jer koga Gospodin ljubi,
onoga i stegom odgaja,
šiba sina koga voli.

Poradi vašega odgajanja trpite. Bog s vama postupa kao sa sinovima: a ima li koji sin kojega otac stegom ne odgaja?
(Heb 12,5-7)

:wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ruj 2008 14:48 
Odsutan

Ljudski je ako se ljutimo. Kamo sreće kad ni to ne bismo mogli, ali je ljudski gnjeviti se. Međutim, tvoja se srdžba, koja je - kad nastane - neznatna grančica, ne smije zalijevati sumnjama te u mržnji narasti do grede. Jer jedno je gnjev, drugo mržnja. I otac se često srdi na sina, ali ga ne mrzi. Gnjevi se da ga popravi.
Prekoravatelj šiba, ali ljubi i štuje. Laskavac zaluđuje. Jedan se smiluje, drugi upropašćuje. Tvrda je šiba onoga tko šiba. Blago je ulje čovjeka koji se ulaguje. Svi laskavci mažu glavu. Ipak ne iscjeljuju utrobu. Ljubi onoga tko ti spočitava, ali se boj ulizice. Ako ljubiš istinoljubivoga kuditelja i čuvaš se lažljivog ulizice, možeš reći: Nek' me samo udari pravednik, ljubav je što me kara, al' ulje grešničko - ulizičino laskanje - neće mi glavu pomazat'. (Ps 141,5).

(Sv. Augustin)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2008 08:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Hvaljen Isus i Marija dragi moji TTovci !

Evo da vam malo posvjedocim Bozju ljubav koja se izljeva na mene na svakoj Duhovnoj Obnovi,na svakom novom Seminaru.
Nekada sam mislila da moram prihvatiti zivot takav kakav imam i stime
se nositi...Vjerovala sam u Boga kao sto sam vam vec i rekla,ali na tim
duhovnim obnovama sam spoznala sebe i svoju slabu i mlaku vjeru...
Danas vam to svjedocim da i vi koji jos niste upoznati sa tim seminarima
i duhovnim obnovama,svakako jednom odete i dozivite taj milosrdan dan
preokreta u vasem zivotu..
Najme...jednom prije par godina mi je jedna kolegica spomenula te seminare. i pricala za duhovnu obnovu za tri dana...Ja sam ju malo
pogledala i razmisljajuci tako o tome rekla...ma daj tri dana da ja idem
na neki seminar...ti si luda....Boga moliti mogu i doma,a ne gubiti tri dana..
pa sta se tu ima tri dana moliti...Vrijeme je tako prolazilo i desilo se sto se desilo u vezi moje bolesti i odem i ja na tri dana duhovne obnove...Bila sam iznenadena koja ljepota i koji dozivljaji...To je bilo u ljetu 2005 kad je fra. Ivo Pavic dosao u München...Odmah zatim upisala sam se u Wigratz Bad kod jednog karizmatika Maria Kumara-jednog indijskog svecenika...tada sam jos imala strah da se moja bolest ne povrati..rak mi je bio uvijek pred ocima i kad me sto zaboljelo gotovo je bilo...rak opet pomislim ja...i nikako da se rjesim toga straha,i kad je bila sv. ispovjed kazem ja tom sveceniku moj problem...a on ce meni...Nije strah od Boga,nesmijes se bojati-jer ako se bojis i cega se bojis to ti bas dolazi jer zlo uvijek vrjeba...nato cu ja njemu...htjela bi ja da se ne bojim ali cim otvorim oci kad se probudim i cim me nesto zaboli strah je tu i tako on nad menom molio jednu molitvu za oslobodenje od straha...ja morala zatvoriti oci i radit sto mi je govorio i vjerujte mi strah je nestao kao rukom maknjeni-Aleluja...
Isto tako nisam mogla nikako oprostiti neke stvari svojim roditeljima i na duhovnoj obnovi Patera Linica ja isto tako na ispovjedi kazem njemu...muci me i proganja to ali ja nemogu oprostiti to i to,mozda nekako oprostiti ali nikada zaboraviti...i on ce meni-ako nisi zaboravila nisi ni oprostila...ma moci ces ti to jos danas kaze on meni...ajd dobro mislim si ja,ali to je nemoguce...i kad su bile molitve otklinjanja ja sam dusu iz sebe isplakala kad je spomenuo sada si uzmite u srce osobe koje najvise mrzite i oprostite tim osobama jer i njih Bog voli...ja zamislim svoga oca i majku i placem i more suza ronim i zamislite kad sam dosla kuci iz tog seminara jos nisam dobro vrata za sobom zatvorila-zove me moj otac i prvi puta u zivotu mi kaze-kcerkice moja,evo cijelo vrijeme mislim na tebe i molim Boga za tebe-a ja odgovorim i ja na tebe...i od tada je zaista nestala mrznja u meni,a nastal ljubav...Evo koliko je milostiv nas Gospodin...ali sama nebi bila mogla oprostiti...nijwe dovoljno ici samo na jednu duhovnu obnovu jer u dubini nase duse su skriveni osjecaji onog sto nevalja i za takove osjecaje je potrebno vise molitvi proci...Ja sam 20 godina bolovala od cireva na zelucu...dok sam radila imala sam strasne bolove u ledima i vratnoj kraljeznici...trnule su mi ruke...boljela su me stopala..nervozna sam bila sama na sebe,a na druge oko sebe da i ne pricam...ma koje ljepe rijeci od mene cuti...to je bila tabu tema....Cesto sam puta razmisljala -ma samo da umrem pa da se svega rijesim...molila sam Boga...odlazila u crkvu svake nedelje...ali sve je to bilo mlako...tek danas to znam...
Da se nije dogodilo to sto se je -neznam dali bi bila krenula tim putem vjere koju sada nosim u sebi...Mogu samo reci Boze Hvala Ti i slava da si me kroz moju bolest pozvao na sve ovo sto danas jesam i sto zelim i ostati...Duhovne obnove jedna za drugom -promjenile su mene i moj zivot i polako se mjenjaju svi oko mene na bolje iz dana u dan...Djeca krecu korak po korak i vjerujem da ce jednog dana kad im to Bog odredi biti u tom duhu vjere u kojem sam ja sada...Muz je danas rekao da ce i on jednom otici vidjeti kako je na tom seminaru,a dosada je pricao -kad se drugi put rodim-onda cu ici...
Eto ljudi moji dragi...Bog je tolike Milosti ucinio u mome zivotu preko ovih duhovnih obnova da vam samo jedno mogu reci-idite i uvjerite se sami....
Ja sam nova osoba-potpuno zdrava...ne bole vise ni noge...ni kicma...nema nervoze ni mrkog pogleda...nema ljutnje na nikoga bez obzira sta mi tko kaze...LJUBAV je u mome srcu zamjenila sve i odagnala nevaljalosti iz mene...Prastanje odagna svako zlo i svaki grijeh-VJERUJTE...Grijeh je taj koji razara dusu i tjelo...grijeh je taj koji daje bolesti tjelu...grijeh je taj koji stvara mrznju prema drugima...
Zato braco moja...svjedocim vam i sada ovo kako bi i mnogi od vas krenuli putem kojim sam ja posla...putem za Isusom....Hvala vam na strpljenju citanja ovog poduljeg svjedocenja...vjerujem da ce mnogima biti od velike koristi...Boze hvala Ti na daru moga zivota...hvala Ti na milostima koje si mi dao...hvala Ti na svemu i na ovim dragim ljudima TT. kojima si me poslao da svjedocim Tvoju neizmjernu ljubav...BvB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2008 08:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Visnja draga prekrasno, uljepsala si mi dan svojim svjedocenjem,
hvala dragom Bogu na tebi, na tvojim svjedocenjima i na milostima koje ti daje
ne brini ovo nije predugo za citanje,samo ti pisi mila nasa..
Bog te blagoslovio i cuvao :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2008 21:15 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..nije ništa ..tako...dugačko..
..ako... oplemenjuje..život..
..kao tvoje svjedočenje... :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2008 21:49 
Odsutan

draga višnjice, prelijepo svjedočenje, hvala ti na ovome, nadajmo se da ćemo moći poslušati tvoje savjete i učiti na tvojim primjerima! BTB najdraža moja višnjice :D :grlim te: :grlim te: :grlim te: :b232: :b232: :b232:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2008 21:51 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
_Anamarija_ napisao:
draga višnjice, prelijepo svjedočenje, hvala ti na ovome, nadajmo se da ćemo moći poslušati tvoje savjete i učiti na tvojim primjerima! BTB najdraža moja višnjice :D :grlim te: :grlim te: :grlim te: :b232: :b232: :b232:

..ti si "lukava puščica"..
..ti učiš na svojim primjerima.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2008 23:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Draga Višnja... :twisted: :twisted: :twisted: (ali od sreće)
ja sam imala čast sve to čuti uživo...
Btb Višnja.... smajlic22 :r086:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]