Lijep pozdrav svima!

evo nova sam ovdje, nisam mislila odmah krenuti sa bombardiranjem o svom zivotu i svojim svjedocanstvima, ali ipak danas ne mogu izdrzati da vam ovo ne napisem. jao odakle da pocnem...

prije dva mjeseca krenula sam sa molitvama prvi put, okrenula se po ne znam koji put Bogu, ali ovaj put ozbiljnije, barem tako osjecam.. trazim, drzim se, ne odustajem..posustam malo, ali ne odustajem. odlucila cvrsto neke stvari.. put je jedan, nema mi nazad..tim vise sto sam na svojoj kozi osjetila drugu ''opciju''. nema opcije. i tako danas, krenula na put sa svojima. oni nevjernici, kao i svi ljudi oko mene.. ja molim prije spavanja i prije puta samo da Bog bude uz nas..da nas vodi On..da bude uz mene..molim Majcicu, Mihaela, nase anđele cuvare... tim vise sto sam znala sta me ceka.. tata mnogo psuje, ruzno jako.. cesto...tesko mi je to slusati. brat na krivom putu... mama odustala od vjere, ako ju ikada i imala.. uglavnom sve potpuno krivo.. jedino ja ponosno nosim svoj novi krizic oko vrata

i nadam se, molim, za iskustvo prave vjere i potpuno obracenje.. i tako krenuli mi...stanje na cesti blago receno -Uzas!! snijeg svuda! ali ja na miru...u rukama knjiga Svjedocanstva iz Medjugorja...citam i razmisljam.. i u jednom dijelu pise.. ''Vi koji ste procitali ovaj tekst, upoznajte s njime sve vase bliznje i ucinite sve da doznaju sto Djevica trazi..'' ja pomisljam...''joj kako bi to bilo lijepo, ali kako da im kazem kad znam da ce mi se smijati i gledati me kao da sam s marsa pala..tata mi se vec smije ponekad...odakle da pocnem, kako?? a i nemam ja hrabrosti za to..joj kako bih voljela da imam hrabrosti, da mi je vjera tako jaka...daj mi Boze hrabrosti..'' razmisljam ja tako.. nastavljamo dalje.. vozimo po snijegu, prolazimo par jako zeznutih situacija, proklizujemo na suprotnu traku, izbjegavamo jedva sudar sa ralicom, ali sigurno prolazimo hvala Bogu! i sretno stizemo na odrediste. stizemo u jedan restoran.. u jednom trenutku za stolom nakon rucka, ja i tata ostajemo sami...on pocne pricati o necemu, a meni samo u glavi, kao i puno puta zadnje vrijeme..joj kako da mu pridjem, kako da mu kazem, kako da povedem razgovor, a da kazem sta treba, da ne ispadnem glupa, da me saslusa, da me cuje....kad bi barem... i on baci komentar za nekog velikana, slika na zidu... a ja ko iz topa...spomenem Isusa, a on na to ne odreagira negativno, vec kaze neki svoj komentar na to.. a u meni odjednom srce tako tuce od srece kao da zeli iskociti van...zahvaljujem Isusu sto mi je dao hrabrosti...zahvaljujem sto je moj tata odgovorio...i to je pocetak, kakav god da je, ali je pocetak.. dao mi je hrabrosti i priliku da ucinim nesto. Hvala Isusu!!
za nazad uvjeti na cesti jos gori...vozimo po snijegu jako sporo, klizimo, auti zaustavljeni na sred ceste...jedan u nekom jarku zavrsio...nagle uzbrdice i nizbrdice sa jakim zavojima...napeti svi...a ja stiscem svoj krizic i molim Boga da nas sigurno dovede doma... i stizemo doma zivi i zdravi hvala dragom Bogu!!!
i onda odlazim na net(face), nalazim jednu temu kod prijatelja, rasprava o postojanju Boga, negacije....i puna volje, vjere, duha, elana, stanem tipkati...rijeci samo izlaze iz mene, osjecam se kao da bih mogla razuvjeriti bilo koga da mi se sada javi...javno iznosim svoju vjeru pred ljudima koji ne vjeruju,ja, koja i nisam neka vjernica velika....tek ona u trazenju... nije me sram, nije me strah, ruse se prepreke, sretna sam i zelim to, zelim cijelom svijetu reci...kako ih Otac nas ljubi!!! sto se to desava!?? ne znam, ali osjecam!!! i u tom tipkanju, javi mi se jedna zenska osoba koja dijeli moje ''misljenje''...vjeru... javlja mi se na pvt...i pocinjemo tipkati.. Ljubav na prvu Bozju Rijec!!

o Boze, rijeci kao da su jedva docekale da krenu... i da podijele sve ono sto se toliko dugo vec skuplja u menia ne izlazi van!!! nikada nisam imala nikog sa kim bih djelila svoju vjeru, osjecaje prema Bogu, iskustva, patnje, muke, dileme, trazenja....razgovarala uopce o tome...nista!! nitko oko mene nema osjecaja ni sluha za to...ni moja obitelj, ni moji prijatelji ni prijateljice...nikad nisam bila clan Crkve, nije me imao tko uputiti...cijeli zivot samo krstena i ''ostavljena'' da lutam i da se duhovno ''sama'' snalazim kako znam... nikoga nisam imala... bila sam ''sama''...dizala se padala....pala gadno...osjetila duhovni pakao na svojoj vlastitoj kozi

ali ipak nekako opet stala na ovaj put i zadnje vrijeme cesto upucivala jednu svoju malu zelju Bogu....kad bi mi barem na moj put poslao nekoga...prijateljicu...sa kojom bih mogla pricati o tome...o vjeri, o Njegovoj ljubavi i mojoj ljubavi i ceznji za Njim...tko bi me razumio...tko bi dijelio sa mnom iskustva....jao, tako sam to zeljela!!! i javi se ona...i rijeci samo krenule...pocele letiti...ne znam sta da prvo napisem... ona odusevljena, ja odusevljena...jao Boze, sto se to desava?? pa ''srele'' smo se prije samo sat vremena, a vec dogovorile virtualni ''sastanak'' za sutra jer si obje zelimo puno toga reci!!! Pa kako to?? sta je to?? Jel to meni upravo molitva uslisana????!!! O Boze hvala Ti na tom prekrasnom daru!!! Hvala Ti na svemu!!! Hvala Ti sto sam nasla ovaj prekrasan forum i ljude cije su mi rijeci i svjedocanstva pomogli da se i ja pocnem otvarati i moliti!!! Hvala Ti na danasnjem danu!! Tako si puno toga ucinio za mene i to samo u jednom danu!!! Osjecam se kao da bih mogla planine micati!! Kad bi barem tako bilo uvijek.... Hvala vam sto ste ovo sve procitali i oprostite sto je bilo malo poduze.... Ali velik je nas Bog!!! Prije nego sto sam krenula na put, procitala sam jednu recenicu koju sam ja mislim ovdje od nekog pokupila... a ide... ''Nikad ne govori Bogu kako je velika tvoja oluja...kazi svojoj oluji kako je velik tvoj Bog!'' I uistinu.....velik je i ljubi!!!!!
pusa svima!!! bvb sve..... puno bozjeg blagoslova dobri ljudi!!!!