www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 svi 2025 23:26

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 13 lip 2011 14:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Negdje u nekom kutu moje podsvijesti leži nešto za što neznam dali je sam ili stvaran događaj. Sječam se kako sam bio na božjem sudu; bilo mi je jako neugodno jer su i moji prijatelji i znanci bili oko mene. Bog me je pitao zašto svoje talente, svoje znanje, i sposobnosti (koje mi je On dao) nisam bolje upotrijebio. Osječao sam da sam u prijašnjem životu, sa svojim znanjem, mogao puno više postiči nego što jesam. Osječao sam da sam mogao značajno promijeniti stanje na zemlji. Plakao sam kad od žalosti koju sam osječao, bilo me je sram pred prijateljima a oni su me gledali sa sažaljenjem. Kao izgovor rekao sam Bogu da nisam znao za što sam sve sposoban; zamolio sam Ga da me ponovno vrati na zemlju, da mi da spoznaju o svojoj vrijednosti, i da mi da još talenata. Obećao sam mu da me može izbaciti iz svojeg kraljevstva ako ne upotrijebim svoje moći. I sad živim ponovno na zemlji, shvatio sam za što sam rođen, ali ipak mi nešto neda da djelujem sa svom svojom snagom. Počnem se učiti, ali mi ne ide, učim, učim i opet ništa ne naučim. Molim ISUSA da mi pomogne i NJEGOVU MAJKU MARIJU. Neka vam ovo bude poticaj da sve svoje dane, svaku svoju milisekundu upotrijebite najbolje što je to moguče. Preporučam se u molitve kako mi ISUS nebi rekao, kada dođem u njegovo kraljevstvo, da se maknem od njega. Bojim se, ISUSE, Tvoju Pomoć!!!!!!!!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 srp 2011 23:10 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Hvaljen Isus i Marija i mir sa tobom teški, od Boga je samo mir, ne boj se! :b130:
Prekrasna svjedočanstva i velika i mala! :D Ante :b112:
Lea...i ja sam iz Rijeke....jesu li ta klanjanja o kojima pričaš na Drenovi kod vl.Nikice? Isto su srijedom.. :) Svjedočanstvo ti je prekrasno!

A od ovih naših manjih....i ja imam jedno sasvim maleno...koje mi se desilo danas... Naime, planirala sam otići na ispovijed da razgovaram sa velečasnim o tri meni sada velike i važne stvari, od kojih su dvije vezane za moj duhovni život, a treća je bila potreba za savjetom i ohrabrenjem u mojoj trenutnoj ljubavnoj situaciji...Bogu su bile poznate moje želje i namjere.. I tako, sam došla u crkvu nekih 15tak min prije mise i čekala u redu za ispovijed. Pošto nam je drugi velečasni na godišnjem, za ispovijed je bilo vremena smo do početka mise. Ušla sam zadnja. Još dok sam se ispovijedala, zvona su zazvonila i velečasni više nije imao vremena da ga pitam za tu treću stvar. Rekla sam samoj sebi -nema veze, ionako se do slijedece nedjelje možda nešto i promijeni u meni, izdžat ću...
Kada je misa završila krenula sam sretna i smirena doma... I na putu, naišla sam na jednu dragu osobu koju nisam do tada poznavala i koja me je nešto zamolila.. Započele smo kratak i nevjerojatno topao razgovor... i onda mi je rekla dvije stvari, namijenjene mojoj trenutnoj ljubavnoj situaciji, u istome savjet i ohrabrenje!
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu! :r086:
Vijek hvaljen budi moj Gospodine, prekrasno upravljaš one koje ljubiš!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 srp 2011 18:32 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Draga Maina :grlim te:
da pričam o tim klanjanjima kod vl. Nikice :) jesi bila? :grlim te:
možda smo se i vidjele :D :D
BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 kol 2011 15:40 
Odsutan

Lea....jesam, odem kad mogu, vec godinu dana...super je nas velecasni sto to vodi, ja sam presretna sto imamo tako nesto ovdje blizu.. ma sigurno se znamo, barem iz vidjenja... :D Trebali bi ljudi vise svjedociti pa da i drugi cuju....prekrasno je to nase malo brdasce na gornjoj Drenovi....:)
Evo ovo je stranica nase grupe Aledory, koja sudjeluje u tim klanjanjima, sa nekim informacijama o duhovnim obnovama... Ovaj mjesec je jedino pauza, do pocetka devetog, a onda krecemo ponovo, pa ako je netko zainteresiran....ljudi vec dolaze iz svih djelova Hrvatske! :)
http://aledory.blog.hr/2011/07/1629346699/duhovne-obnove-na-gornjoj-drenovi-i-tijekom-srpnja.html
Božji blagoslov svima! I Lea....javi se u inbox ako zelis, na fb imamo i stranicu Sv.Juraj mučenik, pa da se povezes sa nama.....lijep pozdrav! Btb...:grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 kol 2011 18:51 
Odsutan

....a ovo je himna nase male crkvice...snimano u njoj pred malo...tako je nama gore...molitva, pjesma i Božja prisutnost... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 ruj 2011 14:32 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Evo i mene sa mojim svjedočanstvom, pisala sam ga 27.12.2008.godine i sada malo preuredila za ovaj forum.
U vremenu od 21-23.9.2007.godine je velč. Sudac predvodio duhovnu obnovu u Podmilačju. Tom prigodom (subota 22.09.) smo moj suprug, svekrva i ja dosli da pratimo cjelodnevni program duhovne obnove od jutra 7:30 pa do večeri i naravno molili smo se i slušali smo riječi koje nam je upućivao vlč. Sudac. Suprug i ja dosli smo s jednom jedinom zeljom i mislju, a to je izmoliti dijete. U braku smo bili 7 godina, obisli smo dosta lijecnika, 4 godine, neprekidno sam bila pod terapijom (hormoni, injekcije, pretrage...), molila sam se, postila,isla na zavjete u Medjugorje, u Olovo, ali ... nakon Podmilacja moji vapaji i molitve su uslišene.
Takodjer sam tada bila slobodna i iskoristila sam priliku i zamolila jednog fratra da mu uruči kratko pismo u kojem sam ga zamiolila da nas se sjeti u svojim molitvama u nasoj nakani.
Zahvaljujuci vlč. Sudcu, molitvi i vjeri, milosrdju Isusa, kojemu sam tada predala ovu svoju nevolju, očaj, isplakane suze za mojim nerodjenim djetetom (imala sam prije toga spontani pobačaj), sada imam jednu prekrasnu djevojčicu. Tijekom molitve i klanjanja Presvetom sam se osjećala tako ranjenom, gušilo me u grlu, plakala sam, otovrila sam svoje srce Isusu, osjećala sam da je tu s nama i samo sam ponavljala Isuse ozdravi me, daruj nam dijete, smiluj nam se.
Što reći o tom iskustvu u Podmilačju: ukratko plakala sam taj dan tiho za nerodjenim djetetom, bila sam tako zalosna, tuzna, jadna, predala sam sve svoje nevolje Isusu i On me ozdravio. Dao mi je milost za koju smo se molili, dar života. Osjecala sam da moje molitve nece biti uzalud, sjećam se također u jednom momentu dok je vlč.Sudac sa Presvetim Isusovim sakramentom bio okrenut prema nama, položila sam svoje ruke na stomak i osjetila sam neku toplinu u utrobi.
Nakon povratka kuci osjecala sam se smirenom, ispunjenom i nekako drugacijom, jer sam spoznala da je Isus tu medju nama, da je ziv i da je veliko njegovo milosrdje i beskrajna njegova ljubav. Samo mu trebamo vjerovati i predati mu se. Do tada mioja vjera i nije bila tako snažna, išla sam na mise i hodočašća kao što sam već spomenula, postila ali nekako je uvijek postojala neka sumnja.

Takodjer, moram Vam napisati o snu koji sam sanjala, prije nego sam spoznala uopce da sam trudna.
Sanjala sam vlč. Sudca u bijeloj bljestavoj haljini u nekom prekrasnom vrtu u kojemu je djelovao kao da odmara razgledajuci cvijece, prekrasne ruze i drugo cvijece. Prisla sam mu i pozdravili smo se, a u sebi sam se pitala da li je molio vlč Sudac za moju nakanu. A onda se okrenuo prema meni kao da ste čitao moje misli. Pitao me, reci mi samo: " Da li sad vjerujes" , bila sam zbunjena, odgovorila sam "Vjerujem". Opet mi je to pitanje ponovio jos jednom i poceo je odlaziti od mene iduci nekom stazom, a ja sam odgovarala sve glasnije " Vjerujem, vjerujem". U jednim momentu sam bila već uvjerena da nije u pitanju vlč. Sudac, već sam Isus. Ujutro sam ispricala svojim ukućanim taj san, te tek poslije kada sam malo bolje promislila, shvatila sam da postoji mogucnost da sam trudna, sto doista i jesam bila. Moja djevojcica je Bogu dragom hvala, zdrava, dajemo joj svu svoju ljubav, a ona nam uzvraca svojim osmjehom i svojim postojanjem. Sretni smo, uniijela je u nas dusevni mir i dala potpuni smisao nasem zajednickom zivotu. Sve ostalo oko nas, novac, posao, problemi nista nam ne znace, jer imamo svoje dijete, plod nase ljubavi. Zahvalni smo Isusu i njegovom milosrdju i velecasnom Sudcu jer nam je otvorio srce, oci i usi. Želim da i drugim ljudima ulijeva vjeru, ljubav i molitvu i da se moleci s njim dragome Bogu vrate na pravi put, a to je put vjere u Isusa.
A sada sam majka dvoje djece, još jednog prekrasnog i veselog dječaka, sada ima 13 mjeseci, a djevojčici je 3 i pol godine. Tako sam sretna, molim se da im Bog da zdravlja i da im pokaže pravi put, da im On bude put, istina i život.

Nije mi u životu sve med i mlijeko, i ne očekujem to od života, imam svakodnevnih problema, ponekad nekih sitniih svađa, neslaganja sa suprugom i bilo je tu još nekih obiteljskih problema, međiljudski odnosi, ali Isus mi je uvijek pomagao i posložio sve te "situacije", uslišavao moje molitve, post i zagovor . Molim ti se Isuse da budem dobra majka svojoj djeci, a suprugu dobra žena. Znam da je Isus sa mnom i da me nosio na svojim rukama kada mi je bilo najteže i znam da će uvijek biti sa mnom pred iskušenjima koja slijede.
Isuse hvala Ti i slava.

To je ukratko jedno moje svedočanstvo. Ima ih još, mala kratka svedočanstva, kao što su:
- porod i jednog i drugog djeteta, brzi i lagani porodi, divni i stručni doktori i medicinske sestre, gdje sam se preporučila Majci Božijoj i Isusu, uz sebe sam imala prilikom porođaja čitavo vrijeme malu maramicu, platnenu iz Međugorja sa likom Gospe, blagoslovljena u tijeku sv. mise i natopljena vodom- kapima koje kapaju iz Isusovog koljena- raspeće u Međugorju,kojom sam prilikom porođajnih bolova brisala sebi znoj sa čela
- operacija mog sina sa 7 mjeseci -limfna kvržica od BSG vakcine, koja mu je iskočila u blizini ključne kosti. Tada nisam htjela na dječijoj kirurgiji tražiti "štele". Prije operacije postila sam sa ukućanima na nakanu da sve na operaciji dobro prođe, molila se, također sam i zamolila časne sestre Karmelićanke da se mole za moje dijete koje treba otići na operaciju, također sam navečer dok sam bila pored svojeg sinčića na kirurgiji molila molitve iz molitvenika "Oče, tebi je sve moguće" i blagoslovila ga sv. vodom, ponijiela blagoslovljenu maramicu iz Međugorja, prije odlaska u operacionu salu opet ga blagoslovila, napravila mu znak križa sv. vodom na čelu i Najteži trenutrak mi je bo kad su ga onako malog odvozili na bolničkim kolicima u operacionu salu i kada su se vrata zatvorila, a ja ostala stajati sama ispred, kako sam samo plakala.Bog je uslišao naše molitve. Kako? Pa operirao ga šef kirurgije, vrstan i cijenjen kirurg do kojeg se svi trude da dođu, glavna sestra mi je stalno dolazila da vidi da li je sve u redu i prije i poslije operacije, čak za vrijeme trajanja operacije me pozvala da razgovaram s njom,tj. ona sa mnom, kako bi mi olakšala iščekivanje i kada su ga dovezli sa operacije, raspremila ga, preobukla, stavila da spava. Nakon operacije je do mene došao i sam kirurg, upoznali se, rukovali, ispričao mi šta je bilo, šta su izvadili, kako je ušio rez da se neće ni vidjeti, zahvalila sam mu se-šta drugo. i njemu i Isusu. Na kraju sam zakjlučila da je moj Bog, meni i mom sinu bio "štela" . Isuse hvala ti što si tu uz nas, bez tebe nitko smo i ništa.
Imam još nekih svedočanstava gdje je Bog okrenuo sve na dobro, ali sada ne mogu pisati, nekada drugi put, jer i ovo sam jedva, stalno su me prekidali dok sam ovo pisala, kući nemam vremena, tako da sam koristila svaki slobodan trenutak na poslu, tako da oprostite ako je nešto nedorečeno, a ipak ovako dugo. Bog vas blagosovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 ruj 2011 21:13 
Odsutan

Predivno svjedočanstvo,pokazuje kako se Bog iskazuje i daruje ljudima koji pokažu bar zrno vjere...a velika je tvoja vjera draga moja vjerujem Isuse, neka Isus blagoslovi tvoju obitelj :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 ruj 2011 21:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga vjerujem Isuse,

Prekrasno svjedočanstvo.Hvala ti da si ga podijelila s nama.
I sama sam bila kod vlč.Sudca i razumijem svaku tvoju riječ i osjećaje koje si imala dok si molila.
Gospodin uvijek pronađe put da dopre do naših srca,pa tako i izborom svećenika koji će
prenijeti Njegove riječi.

Neka te čuva i blagoslovi Gospodin,i tvoju obitelj.

:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 ruj 2011 08:24 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Hvala magda i marija- elena. Neka i vas dragi Bog usliši u vašim molitvama i potrebama i blagosovi vas.
Samo je potrebno Bogu otvoriti svoje srce i vjerovati, moliti ga i čut će nas, smilovati se nema grešnicima po milosrđu i bezgraničnoj ljubavi prema svakom od nas kojeg je stvorio. Na taj način biti Božji, jer svi smo mi djeca Njegova. On je tu, ali jesmo li mi tu uvijek za njega?

"Tko traži naći će, tko kuca otvorit će mu se i tko čeka i dočeka".

Ova molitva "posvetna molitva srcu Isusovu" mi je posebno draga i sada dok sam ovo pisala sjetila sam se da sam je negdje zagubila, bila mi je odštampana na jednom papiru, tako da ću je ovog trenutka isprintati i nastaviti moliti, kao nekada kada sam se osjećala jako loše, davala mi je utjehu i nadu.
Kao dijete sam na vjeronauku učila, da je molitva razgovor s Bogom i čitajući ove riječi, osobito kroz ovu molitvu to osjećam, razgovaram s Bogom. Vjerojatno vam je poznata, ali evo baš je žarko želim podijeliti s vama dragi moji i podsjetiti vas na nju.

Posvetna molitva Srcu Isusovu

"Srce Božanskog Isusa moga, daj da sve više ljubim te ja!"
Isuse, Ti Srce Božje, zahvaljujem Ti,
što mogu vjerovati u Tvoju ljubav.

Ti me blago promatraš,
Ti promatraš moje srce.

Tvoja mi ljubav daje snagu,
da iznova započnem.

Sada znam, da Te mogu ljubiti.
Sada znam da Ti meni govoriš.

Isuse ja predajem svoje srce Tvojoj ljubavi.
Drži me čvrsto na Tvojemu Srcu!

Ja se pouzdajem u Tebe.
Tebi želim pripadati zauvijek.

Ti ćeš me izbaviti od propasti.
Isuse, Ti poznaješ moje slabosti.

Tako sam često bio nevjeran.
Ti si me pozivao, ali se nisam odazivao.

Ti si me želio upotrijebiti, ali ja nisam bio spreman za Tvoje planove.
Ti si me želio sačuvati od Zloga, a ja sam bio gluh za Tvoj glas.

Isuse, molim Te, povedi me pravim putem!
I ne odbaci me od Tvoga Srca.

Upiši me u Tvoj dlan, sakrij me u Tvoje Srce,
istrgni me iz svake propasti.

Presveto Srce Isusovo,
budi moje utočište,
u životu i ljubavi,
u patnjama i borbama
u smrtnom času i u vječnosti. Amen

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2011 20:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pritisnut ogromnim problemom, otišao sam u Međugorje. Tjeskoba je parala i dušu i srce.
Odlučio sam se bos popeti na Križevac.
Stigao sam podno brda, izuo se i krenuo.
Na prvoj postaji Križnog puta sam stao i pomislio da bih se mogao pomoliti- kada sam već tu. Odlučio sam to raditi na svakoj postaji, a ne se samo popeti na brdo.
Na drugoj postaji pojavila se je misao: “kada već moliš, klekni pa moli”. Ma što će ljudi reći, prošlo mi je kroz glavu. Ma baš me briga što će reći i učinio to.
Molio sam svojim riječima, jer nijednu molitvu do tada nisam znao, pa čak ni “Oče Naš”.
Na jednoj od idućih postaja postao sam svjestan da je u meni zavladao mir. Savršen i potpun mir. Sve su moje brige su nestale. Pomislio sam da je možda razlog tome umor zbog uspona i vrućine. Međutim, mir je i dalje bilo prisutan, bilo da hodam ili da se molim.
Na jednoj od idućih postaja , dok sam klečao, glavom među rukama, licem gotovo dodirujući zemlju, iznenada sam osjetio miris. Bio je to miris indijskih štapića. Tko to sada i ovdje pali indijske štapiće, pomislih. Pomirišem malo bolje , ma ne, nisu to indijski štapići, to je miris tamjana!
Kasnije sam taj isti miris osjetio na još jednoj postaji.

Uglavnom da skratim, iz Međugorja sam otišao potpuno miran, znajući će sa mojim “problemom” sve biti u redu. Kako? Pojma nisam imao.
Rekao sam to i najbližima, naravno da nisu povjerovali.
Međutim, danas vjeruju, jer problema više nema!!!

Neka je vjenčana slava Ocu, Sinu i Duh Svetome i Majci Božjoj.

Dragi moji,
ma koliko vam god bilo teško, bez obzira koliko god problem bio velik ili bolest opasna: molite i vjerujte!
Bogu je sve moguće!

Neka vas dragi Bog sve blagoslovi.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]