Kad je već riječ o Međugorju, potaknut zadnjim svjedočanstvima (novi i Maina), pokušat ću i sam dati "skroman" prilog ovoj temi. Prije dvije godine sam krenuo po drugi put s prijateljem iz Požege u posjetu Međugorju, organizirano, tri autobusa. Nakana mi je bila jednostavno da odem na isto mjesto zahvaliti Gospi, isto mjesto gdje sam je prvi put istinski upoznao, osjetio, dodirnuo ... mjesto gdje sam dobio mnoge milosti, čak upoznao i neke predivne forumaše (moya, ipehar ..javite se). Samo sam još želio da mi Gospa pomogne u jačanju moje vjere koja se u međuvremenu često "talasala". Zadivljen onima koji su joj po oštrom kamenju, vrućini i hladnoći dolazili bosi, odlučio sam i sam, iako su se jutarnje temperature već spuštale oko O. Krenuo sam s ushićenjem ali sve je poslije išlo naopako. Popio sam nekakav gusti sok i "pokvario" želudac, pogotovo probavu, stolicu. Jedva sam dočekao da stignemo do prve stanice (Slav. Brod) da se olakšam ali problemi su se nastavili i dalje. Strašno. Pucao sam od muke i pritiska i samo molio Boga da vozač što prije negdje stane ili ću ga i sam morati za to zamoliti. I tako čitavim putem do Međugorja. Obožavam ići u hodočašća autobusima gdje se putujući, moleći, pjevajući, slaveći Gospodina, duhovno otvorim već u dolasku. Međutim, ovaj put ništa od toga. Stigao sam potpuno prazan, iscrpljen, žut i stanje se nije popravljalo a odlučeno je da se odmah, još za vrijeme mraka krene na Podbrdo, brdo Ukazanja. Šta da radim??? Ići ili ne ići??? Da bar nije odmah? Najbolje propustiti pa poslijepodne na Križevac. Potpuno sam zaboravio za želju da idem bos. Mrak, užasno hladno, ne vidim da se itko izuo. Tad mi je onaj zločesti započeo priču: "Odustani, ne misliš se valjda ti jedini praviti pametan pa se izuti, usrat (s.op) ćeš se do prve postaje, skotrljati se niz kamenje, razboliti do kraja, nosit će te, osramotit ćeš se, nećeš put Požege sa svojima nazad" ... Strašno. I, onda - Klik - Pitanje od Duha Svetoga baš meni upućeno. Pa zašto sam ja ovdje uopće došao??? Pa zar sam tu da sa Zločestim razgovaram? Goni se od mene Sotono. Bože, predajem se Tebi sav, Isuse podigni me, Duše Sveti osnaži me, Gospo moja idem pravo prema tebi, ništa me ne može zaustaviti. Neprimjetno sam skinuo patike i čarape te stavio u torbu. Bio sam presretan što sam to baš tad učinio. Toplina prolazi čitavim tijelom a ledene noge postaju vruće. Noge koje su me nosile od postaje do postaje, noge koje nisu izbjegavale ni oštro kamenje jer su išle iznad njega, kako na Podbrdo tako kasnije i na Križevac. A, problemi s probavom? Potpuno zaboravio da me prijatelj nije podsjetio na njih kad smo se vratili u sobu. Slava Isusu.
|