www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 lip 2025 09:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 04 vel 2012 20:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
divno!! :a1250: :a1250:

naš Bog je velik!! :D :D :grlim te:
BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2012 11:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Evo i jedno malo svedočanstvo od mene..jutrošnje..kako Bog brine za nas! Na prvi pogled, sitna uobičajena stvar...al' u mojim očima jako velika!! :)
Moji roditelji žive na selu sa bakom. Snijeg je ogroman, 130cm....doslovice, zarobljeni. Promet zastao..tek danas pomalo netko ide. Baki su potrebne pelene za inkontinenciju, s ljekovima i hranom su pri kraju..Trebala sam im spremiti po rođaku..al' auto mu je loše, tako da se nije usudio poći. Izišla sam na pauzu za doručak..razmišljala kako bi to mogla izvesti, po kome spremiti..Vraćajući se, sretnem radnog kolegu koji tek ponekad svrati u našu poslovnicu, koji je iz istog mjesta kao i ja i radi u našem mjestu po par dana u tjednu, ...Pozdravimo se i pitam ga, hoće li možda gore...iiiii na moju veliku sreću...odgovor je bio DA :)...ide na posao i na pokop susjedu (koji je nedavno proslavio 70 godina braka). Bio je dobar, pričekao me dok sam sve kupila...Hvala i slava Isusu :) ...nitko ne može i ne zna posložiti stvari kao On!

Eto, možda nekom to ne znači ništa...ali, meni uljepšalo dan..odnijelo brige, usrećilo me jakoooo :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2012 12:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Naravno da znaci nesto :D , jer Bog nam i kroz sitnice pokazuje koliko je velika ljubav Njegova prema nama, i koliko se On brine za nas... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2012 17:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
slava i hvala dragome Bogu na ovom malom svakidasnjem cudu kojih ima pregrst ;) ;)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2012 22:19 
Odsutan

Ja imam jedno svjedočanstvo od prije desetak godina. Već sam ga pisala na jednom manjem katoličkom forumu, ali volim pričati o tome pa evo i ovdje.
Došla sam studirati u Zagreb sa juga Dalmacije. Redovito sam išla doma sa autobusom kad god su bili neki praznici i vožnja je obično trajala 11 do 12 sati. Svaki put bi prije puta kupila što mi treba, maramice, vodu, novine, nešto za grickati. Taj dan sam tako išla po običaju doma. Samo bila je nedjelja, kasno na večer i nisam imala gdje što kupiti. Totalno sam zaboravila da je nedjelja (tad mi to nije bio poseban dan kao danas :) ). Mislila sam kupit ću nešto kad stanemo na idućoj postaji, valjda će nešto raditi. I tako dođemo mi do iduće postaje i opet ništa ne radi. Ok, uđem u autobus i krenemo dalje. Autobus poluprazan. Jedna žena sjedi do mene, malo dalje jedan čovjek, oko nas nikoga. Ja ožednila a nemam vode. Pitam ženu do mene da li ima vode, ona isto nema. Ovaj čovjek spava, drugo nemam koga pitati. Zrak u autobusu užasno suh, ja sve žednija, a vožnja tek počela. Mislim se, na idućoj postaji ću poći u wc i tamo se napiti vode. Dođemo mi na iduću postaju, a wc tamo zatvoren i ništa ne radi. Katastrofa! Uđem u autobus i idemo dalje. Meni se grlo počelo sušiti, takvu suhoću u životu svom nisam doživjela. Nisam više mogla ni slinu proizvesti. I bilo je sve gore i gore, mislila sam da ću umrijeti. Počela sam moliti Boga. Molim te Bože daj mi vode, ne znam više ni što sam govorila, samo se sjećam da je to jedini put u mom životu kad ni najmanje nisam posumnjala u Božje milosrđe dok sam molila, nije mi bilo ni na kraj pameti da sumnjam i da preispitujem svoju vjeru. Samo sam molila najiskrenije što sam mogla. U tom trenutku meni je pala boca vode između noga. Čak i da je bila neka boca gore gdje se stavljaju stvari ja sam sjedila do prozora i prije bi pala ženi do mene nego meni i to baš između noga. :shock:

Vjerujte mi ja nisam to ničim zaslužila, tad sam živjela kao "najgori nevjernik" (a i nakon tog događaja). I taj dan, kad sam ja trebala svetkovati Božji dan meni Bog dođe i da mi vode. Tek danas nakon mnogo godina mi idu suze radosnice zbog tog događaja :twisted: Taj dan sam samo popila vodu i nastavila dalje.

Kolika je milost Božja kad je uslišio mene grešnicu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 vel 2012 14:08 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Hvala ti na svjedočanstvu! Divan je Gospodin! Odmah mi je osmjeh na licu :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 vel 2012 15:38 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
ovo je stvarno.....

ma nemam riječi!!! :D

Divan je Gospodin u svojim djelima!! Hvala Mu na Providnosti kojom se brine za nas. :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 vel 2012 17:57 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
zelimbitiponizna, predivno predivno svjedočanstvo :b112:

podsjetilo me na ovo:
Citat:
"O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." (Mt 15,28)

:D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re:
PostPostano: 11 ožu 2012 01:33 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Anna_vk napisao:

on je u zagrebu, neki braco...
i da, govori o Bogu... to je vjerojatno i moje zbunilo...

ako je netko i bio tamo, molim vas, odmah na ispovijed i palite sve sto imate od njega.

Citala sam vasa svjedocanstva i ovdje sam i pomisljala da je o njemu rijec. Imala sam prilike cuti o njemu i doci u dodir s bliskim ljudima koji ga posjecuju :( Uzas.

Btw Ana zivimo jako blizu :)

Koji sam pekmez,malo malo dok citam samo placem :cry:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 ožu 2012 05:52 
Odsutan

Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Ovo je prica o Bozijoj velicini i moci, a i mojoj smusenosti, neorganiziranosti, konfuziju ako kome padne jos koja rijec slicna ovim moze je slobodno nadodati, sigurno se uklapam.
Znam mnoge kojima je automobil ima neka druga znacenje i vrijednosti: simbol statusa, hobi ili jednostavno ponos i dika, za mene je moj autic bio sredstvo prevoza do posla ili djece do skole ili "tegleca mazga" za namjernica, sitnijih komada namjestaja i ko zna cega sve ne jos. Poslo vrlo cesto radim vecernje smjene do jedanas sati davao mi je i sigurnost nesto kao "tjelohranitelj" eto mozete misliti koliko je meni vrijedio. Jos kako je bio jeftin za odrzavanje i na gorivu da ne kazem.
E sve u svemu, jednog februarskog jutra na putu za posao imala sam sudar, autic je ostecen, osiguravajuce kompanija ga je odmah uzela. Onda je sljedila procedrura za njih uobicajena ali ne i za mene, koliko samo stresa sam prezivjela tih dana samo Dragi Bog zna. Onako totalno naivna u tim rabotama sa osiguravajucim drustvom, zvala sam redom sve prijatelje i rodbinu. Na kraju price, zato sto su svi mi davali drukcije savjete, odustala sam, nazvala sam tatu i samo mu rekla: "Molim te moli za mene da ovo rjesim. Ja ovo uopce ne znam rjesiti." Mozda je glupavo a i tupavo, jest da sam se ugruvala i da me sve zivo bolilo, ali ja sam toliko brinula za autic. Otpisali su ga na kraju price, upala sam u depresiju jer po pricu svih prijatelja, poznanika nece mi dati za ostetu bas puno. Financiska situacija je takva da si drugi auto ne mogu priustiti. Jedan od tih dana stvarno sam bila na dnu emocionalno, duhovno ne znam vise kako da objasnim koliko sam bila na dnu. Moja je desetogodisnja kci da me ohrabi krenula sa mnom kupili neke namjernice gurali tj. ona je gurala kolica ja isla za njom jedva je prateci u stopu. Na kraju price je ona jednom rukom gurala mene u leda a drugom vukla kolica sa namjernicama.
Ja bas i nisam mogla moliti, zapravo jesam ali ko zna gdje je meni bila pamet kad sam molila, pa to bas i ne racunam molitvom.
Kraj price, ja ovako naivna i ne upoznata sa "pravilima igre" sa osiguravajuci drustvom nisam se bas puno sa njima i borila, sami su dali cijenu za nevjerovati tacno onaj iznos koliko sam platila auto prije nekoliko godina, iznos daleko veci od onog koji su svi predvidali.Te novce sam mogla izvuci samo sa dobro placenim odvjetnikom, jedini odvjetnik koji sam imala je Duh Sveti, izgleda vrlo utjecajan. :)
Samo molitva mog tate i mojih prijatelja dobrom Bogu, Njegove veliko milosrde za nas jadne gresnike je to mogla uciniti.

Kad sam se malo smirila od euforicnog odusevljena, i pocela sam razmislati i "vrtiti film" unatrag kako se zapravo dogodio sudar, skontala sam da sam imala vise srece nego pameti kako sam samo dobro prosla, moglo je svasta biti. Vjerojatno je moj andeo cuvar bio sa mnom u tom trenutku i dobrano me zastitio.
Od tih novaca( jes da sam morala nesto i dodati) nabavila sam drugi autic, slican onom sa pocetka price. I on ce da bude nasa maza, jest da su djeca vec prosula svasta nesto po sjedistu, obecali su da ce ocistiti (ne uzimam ih za ozbiljno za rijec).

Smirila sam se ovih dana, jos me bole leda ali eto hocu da kazem koliko sam smotana kao sajla (sarajevski zrgon, mislim da me najbolje opisuje) a koliko je Bog prisutan u mom zivotu upravlja svim i ravna cak i onda kad nema dovoljno snage niti da mislim da je tu. Nema nista da dam Bogu za svu njegovu dobrotu sto se brine o meni, zemaljskom crvicu opterenom masom briga koje mi vrlo cesto nedaju da disem a mnoge od tih briga su nepotreben. A On razumije i ne ostavlja me u ovoj mojoj bjedi. Hvala Bogu i slava u sve vijeke i vjekova, a vama draga braco i sestre obilje blagoslova i ovoj korizmi.

p.s. interesantno je da sam dan prije sudara zavrsila Devetnicu dusama u cistilistu. Ja vjerujem da su i te siromasne duse molile za mene.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]