Ovo je prica o Bozijoj velicini i moci, a i mojoj smusenosti, neorganiziranosti, konfuziju ako kome padne jos koja rijec slicna ovim moze je slobodno nadodati, sigurno se uklapam.
Znam mnoge kojima je automobil ima neka druga znacenje i vrijednosti: simbol statusa, hobi ili jednostavno ponos i dika, za mene je moj autic bio sredstvo prevoza do posla ili djece do skole ili "tegleca mazga" za namjernica, sitnijih komada namjestaja i ko zna cega sve ne jos. Poslo vrlo cesto radim vecernje smjene do jedanas sati davao mi je i sigurnost nesto kao "tjelohranitelj" eto mozete misliti koliko je meni vrijedio. Jos kako je bio jeftin za odrzavanje i na gorivu da ne kazem.
E sve u svemu, jednog februarskog jutra na putu za posao imala sam sudar, autic je ostecen, osiguravajuce kompanija ga je odmah uzela. Onda je sljedila procedrura za njih uobicajena ali ne i za mene, koliko samo stresa sam prezivjela tih dana samo Dragi Bog zna. Onako totalno naivna u tim rabotama sa osiguravajucim drustvom, zvala sam redom sve prijatelje i rodbinu. Na kraju price, zato sto su svi mi davali drukcije savjete, odustala sam, nazvala sam tatu i samo mu rekla: "Molim te moli za mene da ovo rjesim. Ja ovo uopce ne znam rjesiti." Mozda je glupavo a i tupavo, jest da sam se ugruvala i da me sve zivo bolilo, ali ja sam toliko brinula za autic. Otpisali su ga na kraju price, upala sam u depresiju jer po pricu svih prijatelja, poznanika nece mi dati za ostetu bas puno. Financiska situacija je takva da si drugi auto ne mogu priustiti. Jedan od tih dana stvarno sam bila na dnu emocionalno, duhovno ne znam vise kako da objasnim koliko sam bila na dnu. Moja je desetogodisnja kci da me ohrabi krenula sa mnom kupili neke namjernice gurali tj. ona je gurala kolica ja isla za njom jedva je prateci u stopu. Na kraju price je ona jednom rukom gurala mene u leda a drugom vukla kolica sa namjernicama.
Ja bas i nisam mogla moliti, zapravo jesam ali ko zna gdje je meni bila pamet kad sam molila, pa to bas i ne racunam molitvom.
Kraj price, ja ovako naivna i ne upoznata sa "pravilima igre" sa osiguravajuci drustvom nisam se bas puno sa njima i borila, sami su dali cijenu za nevjerovati tacno onaj iznos koliko sam platila auto prije nekoliko godina, iznos daleko veci od onog koji su svi predvidali.Te novce sam mogla izvuci samo sa dobro placenim odvjetnikom, jedini odvjetnik koji sam imala je Duh Sveti, izgleda vrlo utjecajan.
Samo molitva mog tate i mojih prijatelja dobrom Bogu, Njegove veliko milosrde za nas jadne gresnike je to mogla uciniti.
Kad sam se malo smirila od euforicnog odusevljena, i pocela sam razmislati i "vrtiti film" unatrag kako se zapravo dogodio sudar, skontala sam da sam imala vise srece nego pameti kako sam samo dobro prosla, moglo je svasta biti. Vjerojatno je moj andeo cuvar bio sa mnom u tom trenutku i dobrano me zastitio.
Od tih novaca( jes da sam morala nesto i dodati) nabavila sam drugi autic, slican onom sa pocetka price. I on ce da bude nasa maza, jest da su djeca vec prosula svasta nesto po sjedistu, obecali su da ce ocistiti (ne uzimam ih za ozbiljno za rijec).
Smirila sam se ovih dana, jos me bole leda ali eto hocu da kazem koliko sam smotana kao sajla (sarajevski zrgon, mislim da me najbolje opisuje) a koliko je Bog prisutan u mom zivotu upravlja svim i ravna cak i onda kad nema dovoljno snage niti da mislim da je tu. Nema nista da dam Bogu za svu njegovu dobrotu sto se brine o meni, zemaljskom crvicu opterenom masom briga koje mi vrlo cesto nedaju da disem a mnoge od tih briga su nepotreben. A On razumije i ne ostavlja me u ovoj mojoj bjedi. Hvala Bogu i slava u sve vijeke i vjekova, a vama draga braco i sestre obilje blagoslova i ovoj korizmi.
p.s. interesantno je da sam dan prije sudara zavrsila Devetnicu dusama u cistilistu. Ja vjerujem da su i te siromasne duse molile za mene.