www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 srp 2025 17:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 srp 2012 09:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
daruj nam mir napisao:
Ja i dalje samo slušam o Bogu a nemam pojma ko je On

http://youtu.be/Wc31EvkAhow

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 srp 2012 11:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
hehe hvala ti draga višnja posluša san ja puuuuunooooo puno toga i pročita isto tako ali očito još nije doša moj trenutak
Btb :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 srp 2012 21:08 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
daruj nam mir napisao:

Pitanje je dragi brate,da li samo slušaš ili te zbilja zanima tko je On?Jer ako te zanima,onda ćeš saznati.Bog će već pronaći načina da se upoznate.
Ako te ne zanima,onda na žalost sve ostaje na slušanju. :cry:
Sve je stvar naše slobodne volje.
"Tražite i naći ćete,kucajte i otvorit će vam se"

Što si ti izabrao?

Bvb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 srp 2012 21:26 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
daruj nam mir napisao:

..odi rano ujutro na plažu Žnjan..da dočekaš svitanje sunca..
..dok gledaš moli očenaš i vjerovanje..
..dok gledaš more i sunce...
..razmisli o tome..da je ..ovaj tvoj kutak svemir..
..samo mala kap..ljepote Ustrojstva..koju Bog stvori..
..a da je čovjek..Božje najljepše djelo..tj..njegovo dijete..
..a to si i ti...
..u tebi je sva ljepota svemira..
..u tebi je Božji dah..
...u tebi je jezgra vječnog života..
..u tebi je vječna duša..

..i imaš samo jedan zadatak na ovoj zemlji..
...da sačuvaš tu dušu za vječnost..
..i da LJUBIŠ..
..jer samo djela LJUBAVI..čovjek nosi kao kapital za vječni život...
..sve drugo..ostaje...u prolaznom zemaljskom prahu..

..zato veži svoje srce ..uz Boga..
..tako se nećeš bojati smrti.. i besmislja zemaljskog života..
..odradi to ljudski..jer i kad umreš..Oživjet će te Svemoguć Bog..
..i sve ćeš zemaljsko zaboravati..
..i suze..i bol..i patnju..

..no eto..život je život..ima svoj početak i kraj..
..ima ljepotu..da se eto proživjeti ..
..sve u svoje vrijeme...postoji vrijeme i za smijanje i za dobro..
..i za plakanje i loše..

..tko želi sačuvati svoj život na zemlji..
..i da tu stvori ..svoje kraljevstvo..
..neće to moći učiniti..

..jer smo na brodu zvanom zemlja..
..samo putnici..

"Predaj se Bogu svom " :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 srp 2012 03:45 
Odsutan

Na dane mi se čini da je moj križ prelagan,na dane težak(ali ne pretežak)ali većinu vremena ustvari smatram da sam ja čovjek bez križa :D
p.s:ustvari moj jedini križ je što ne poznam Boga

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 srp 2012 05:05 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
daruj nam mir napisao:
Na dane mi se čini da je moj križ prelagan,na dane težak(ali ne pretežak)ali većinu vremena ustvari smatram da sam ja čovjek bez križa :D
p.s:ustvari moj jedini križ je što ne poznam Boga

..a upoznat ćeš ga.
..ak ne prije onda.
..kad mreš... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 srp 2012 12:30 
Odsutan

Zahvaljeno je: 7 zahvala
U ovom životu Boga nikada ne možemo upoznati do kraja....jer to onda ne bi bila vjera,vjera je uvijek nešto
novo,uvijek i stalno traženje Boga,Božje volje za naš život.. mi možemo samo pratiti Njegov trag u beskraju, ni čovjeka ne možemo upoznati i poznavati do kraja, jer svaki je čovjek tajna,baš kao što je i Bog... mi možemo samo ljubiti,važnije je ljubiti nego poznavati..

Kažeš da nisi iskusio Božju Ljubav? Jesi, prvo,kada je Bog poslao svoga Sina na svijet,drugo kada je Isus umro za tebe,
za nas,treće kada je tebi podario život, pogledaj samo malo oko sebe koliko ti je darova i milosti podario,koje sposobnosti,talente...Zar ti nije pokazao svoju ljubav time?

Mi ljudi često tražimo nekakve izvanredne i specijalne efekte od Boga,da nam se javi,da ga iskusimo,možda više tražimo sebe,da se riješimo neke navike,nekog problema,pa stoga imamo nemire,tjeskobu..umjesto da budemo maleni,strpljivi i ponizni... jer samo takvima Bog daje, trebamo biti njegova dječica, kao što dijete traži od svoga Oca.. tata,hoću ovo! Ako ti vapiš i iskreno tražiš Boga, Bog će ti se odazvati, koji otac ne bi se javio, i pružio ljubav,pomoć svome djetetu kada bi ga dijete nazvalo?

Možda je važnije da ne gledaš druge, i kako drugi postupaju,što rade, jer ti si Božja jedinka,Božji unikat, koji samo treba uspostaviti osobnu vezu s Bogom..moraš postati njegov prijatelj,...razgovarati s Isusom,pitaš Ga kako je on? pričaš s Njime,kao što bi pričao sa svojim najboljim prijateljem,..kažeš mu jednostavno svoje boli,radosti,brige,probleme..posjetiš Ga malo na klanjanju.. ne idi Bogu onako rutinski i formalno,nego svim srcem svojim... Bog je u tebi,oko tebe,svugdje , i On priča sa tobom,samo trebamo imati dobro otvorene oči i uši... Vidiš li onoga prosjaka na ulici, u njemu je Bog..pruži mu ruku... vidiš li,slušaš li ptičice kako te bude jutrima... i tu je Bog... osjetiš li maleni vjetrić,kada sunce ugrije ...i tu je Bog... vidiš li nekoga nad kime se vrši nasilje...i u njemu je Bog,... promatraj u drugima ljudima Božje lice... Bog te jako voli,i uz tebe je sada... ne trebaš Boga osjetiti,osjećati,...jer ljubav je puno više od osjećaja,Bog vidi tvoj trud i tvoje srce kako ga traži..i sigurno govori..ma vidi ga kako se trudi..Bog će ti doći kad ćeš ga najmanje očekivati...i dat će ti dar da ga osjetiš,upoznaš i zavoliš, ne brini se... Samo mu reci kao prijatelju... Daj mi Isuse ovo,ono... i zahvali mu... Isus će ti sigurno dati ako je to Njegova volja... evo mali,jednostavni primjer..Božje ljubavi i brige za mene.. neki dan jelo mi se nešto slatko,čokolada,nisam imala ništa slatko u kući,a i nisam imala para za čokoladu,a i dućan mi nije baš pred nosom,mama napravila pitu..al nije mi to to...i ja Isusa zamolim..ja bi nešto slatko...i onda na kraju danu dođu mi neki totalno neočekivani gosti,i doneseše ne samo veliku čokoladu,već i bombonijeru(jako finu) i domaćicu kekse.. :) Ti ćeš iz svog vlastitog primjera upoznati Ga,naučit ćeš.. Tko je On?..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 srp 2012 13:17 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
I ja dugo nisam mogla upoznati Boga...tj. povjerovati da On postoji....
Ali tražila sam Ga...grčevito...nisam odustajala godinama....

I onda je On počeo davati takve divne i obilne znakove svoje prisutnosti. Evo malog primjera..sličnog kao i od Veritas...

Bilo je to 2009....
Bila je večer uoči mlade mise mog prijatelja za svećenika....Bili smo u ckrvi i svi zajedno pospremali i radili zadnje pripreme....Bilo je toliko drugih svećenika i bogoslova da mi je bilo nezgodno maknuti se i otići doma (iz pristojnosti..jer trebala sam im tamo nešto još pomagati..)...a znala sam da je već blizu 22h...da su zatvorene sve trgovine i da ja nemam kod kuće šampon za kosu....
A trebao mi je šampon..jer sam rano ujutro već imala neke obveze oko tog ređenja i trebala sam se u ime mještana oprostiti od našeg mladomisnika...
I ja u sebi mislim: O Bože, kako ću sad oprati kosu..nemam čime....pa kako ću sutra izgledati, a toliko rano moram biti tamo da tad trgovine i ne rade?

I u tim trenucima dolazi jedan prijatelj...u trenucima tih mojih misli da nemam šampon...i nosi mi vrećicu prepunu preparata za kosu!! Od šampona, balzama, maski prije i poslije pranja...i sve za moj tip kose!!! :shock: :shock: :shock:
Od svih djevojaka koje smo bile tamo, taj je prijatelj tu vrećicu dao baš meni i rekao: E, ovo mi je ostalo u autu, poklon vrećica koju sam zaboravio dati jednom pilotu, pa evo je za tebe!

Ja sam ostala tako lijepo iznenađena!

I naravno, moja je kosa drugo jutro blistala! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 srp 2012 13:36 
Odsutan

nemoj me zezat :)))

Bog je stvarno duhovit :)

Ali mislim da jedino mi žene možemo shvatiti tvoje svjedočanstvo u potpunosti :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 srp 2012 18:49 
Odsutan

Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
zelimbitiponizna napisao:
nemoj me zezat :)))

Bog je stvarno duhovit :)

Ali mislim da jedino mi žene možemo shvatiti tvoje svjedočanstvo u potpunosti :lol:

:b101: :b101: :b101:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]