www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 15:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 11 svi 2014 15:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Hvaljen Isus i Marija! Nisam ovdje odavno bila.razlog tome je sto sam ponovno upala u velike teske grijehe.zaposlila sam se u kaficu i odatle je sve pocelo. Prestala je molitva,odlasci u crkvu,potpuno sam svjesno odbacila Boga.prekjucer su se pojavili problemi,razne manifestacije,itd.molili su za mene i sad opet osjecam toliku ljubav Bozju u svom srcu,da me nikad nije napustio,sve sto sad zelim je slavit Boga.ovo sam sve vec jednom prosla,i svjesna sam da moram sve ponovno ispocetka.molim vas da se sjetite mene u svojim molitvama.hvala vam.BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 svi 2014 23:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Alleluja.

Vrh
Citiraj  
PostOvaj post je obrisan od ana.zgb na 24 lip 2014 20:43.
PostPostano: 24 lip 2014 20:45 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
ana.zgb napisao:
ne znam gdje bih ovo stavila pa cu ovdje...

vec dugo molim za svog muza, trenutno molim 30 dana poboznosti sv.Josipu.
i tak, ja u Crkvi, molim, i zapalim svijecu, i po izlasku nazovem muza, a on sav izbezumljen.
kaze, nas kriz sa vjencanja je pao sa zida na pod sam od sebe, i razbio se u komadice...

ne znam da li da trazim dublje objasnjenje u ovom ili da krivim cavao na kojem je kriz visio, ali morala sam ovo posvjedociti, pa ako netko ima misljenje, slobodno neka napise.
hvala

Draga Ana, moj savjet je nastavi moliti i ne obaziri se na dublja objašnjenja.Nekada pridajemo značaj nečemu što i nije tako vrijedno,a ako je "nešto" svakako je bolje ne pridavati značaj.U najvećim problemima koje sam imala prošle godine ,doma, stalno je nešto pucalo i padalo, al' ja sam nastavila moliti i vjerovati, nisam se obazirala.Jedino što sam napravila zvala sam mog patera da blagoslovi naš dom.

Ako trebaš savjet možeš mi poslati pp.

Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 srp 2014 16:43 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
MOJ ŽIVOT je bio duhovno prazan, pun fizičkih zadovoljština, materijalne stvari i moje "ja" na prvom mjestu, sebičnost i ismijavanje drugih, bludnosti...
Dani su mi prolazili jako brzo, bio sam ovisnik o računalnim igricama, znao sam visit na računalu od jutra do mraka, nije da sam volio mjenjat cure ali imao sam dosta njih i s nijednom nisam imao onu ljubav koju sam tražio, sve je bilo fizički i nakon toga jedino što sam osječao je zadovoljštinu ali uznutra prazninu i tu prazninu sam pokušavao ispunit sa raznim stvarima, pićem, kupnjom nekih stvari koje sam mislio da će ispunit tu prazninu (zračna puška, računalo...) Imao sam jako napet odnos prema tati, uvijek smo se svađali, znali se i potuči, nikad ga nisam htio slušat, imao sam veliku mržnju prema njemu i mrzio sam svaku njegovu riječ.

I tako sam živio iz dana u dan izgubljen na ovom svijetu, koji put prije spavanja sam izmolio: "Anđele čuvaru mili" molitvu i to bi bilo to, čak ni za Božić nisam išao u crkvu, a bila je još jedna molitva .. to mi je ustvari bila največa želja, znao sam molit Boga: "Bože daj mi dokaz da ti postojiš".
Na Uskrs 2014. godine mislim da je to bio 20.04. nedjelja, bio sam "sam" u stanu, igrao igrice kao i obično, nisam ni išao kod svojih na ručak jer sam se nešto naljutio na njih.
I tako dobio sam jednu e-mail poruku gdje je pisalo: "Sretan i blagoslovljen Uskrs" i cijeli dan me mučila ta poruka da je pročitam, i završio sam na jednoj stranici gdje se ljudi dopisuju, i tako ja se ubacio u razgovor i razmjenio skype sa jednim čovjekom.. pričali mi, zezali se, smijali sat vremena i onda me počeo on ispitivat da li vjerujem u Boga i ta vjerska pitanja, i počeo mi govorit one grijehe i što sam radio... a što samo ja i Bog znamo, nitko drugi. I pitao sam ga kako to zna, i rekao mi je da mu je Bog dao dar da može pričat s njim, i tako smo mi pričali o mojim problemima i o svemu tome od 23h do 4 ujutro, kad smo završili, ugasio sam računalo, pao sam dolje na koljena jer su mi noge bile užasno teške, zabio glavu u pod i plakao i jecao 20-ak minuta: "Bože smiluj se meni griješniku, oprosti mi moje grijehe".

Sljedeći dan sam bio na misi (Uskrsni ponedjeljak) i osječao sam takvo ispunjenje, bio sam pun duha, predivan osječaj koji ti nitko nemože oduzet. I tako taj čovjek preko skypa mi je pomagao mjesec-dva dok nisam malo više napredovao u vjeri, i dan danas ga znam pitat za neki savijet i pomogne mi..
Evo rezultata mojeg puta k obračenju:
-ne grizem više nokte (imao sam užasnu naviku da grizem nokte i nikad nisam mogao prestati)
-ja i tata se ne svađamo, sad smo u jako dobrim odnosima
-Bog mi je dao posao
-ovaj svijet i situacije oko sebe gledam duhovnije, ne više toliko materijalno, malo su mi se otvorile oći
-redovito idem na misu i na ispovjedi, to me ispunjava, daje mi krila da preletim sve zamke
Ali jednu stvar sam naučio od svega toga:
U putu k obračenju nije važno ako padneš i zgriješiš, trebaš ustat, pokajat se, ispovjedit i krenut dalje. Toliko sam cijeli život žudio da imam curu i sad shvačam da sve te cure mi je đavo poslao.
I evo za kraj da ne duljim duže... još jedna lijepa stvar koja mi se desila:

Gledao sam Biblijski film "Otkrivenje" i u jednoj sceni je prikazan pupoljak kako raste i nastaje cvijet.. ali jako sporo, i sad... Ovo što ću sad napisati je nadahnuče koje sam dobio iz tog filma, ovo nisu moje riječi već šapat anđela:
Kad moliš Boga za nešto, recimo da ti podari ženu, nemoj očekivati da će se to odmah ostvariti, on ima savršen plan za tebe koji se razvija s vremenom, ali ako zamoliš Boga i to dobiješ ubrzo, razmisli i budi mudar/mudra, možda su to đavolji dari.
Ovo bih mogao usporedit sa ovim tekstom:
Da čovjek bude sretan treba cvijet i moli dragog Boga da dobije taj cvijet, i dobije ga za par dana i bude sretan, veseli se jer misli da je taj cvijet od Boga i nakon nekog vremena cvijet uvene i čovjek je opet nesretan, ovo govori da je to od đavla jer kod Boga sve ide polako, a đavo je taj koji se žuri.
Kad je poklon od Boga onda čovjek dobije cvijet skupa sa zemljom da ga može paziti, zaljevati s ljubavlju i radit na njemu, održavati taj život koji je njegova sreća i s vremenom dolaze pupoljci, rađa se novi cvijet pored tog ako je to volja Božja

Moj život se drastično promjenio, kupio sam knjigu "Sve o anđelima" i preporučujem svakom da ju pročita, lako se čita, zanimljiva je, i jako korisna.

Mir s vama, nadam se da će nekog dirnuti ovaj tekst da se obrati i da otvori oči.

Bog vas ljubi!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 srp 2014 16:56 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ARafael napisao:

Bog vas ljubi!

..i tebe isto.. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 srp 2014 18:16 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
ARafael napisao:
MOJ ŽIVOT je bio duhovno prazan, pun fizičkih zadovoljština, materijalne stvari i moje "ja" na prvom mjestu, sebičnost i ismijavanje drugih, bludnosti...
Dani su mi prolazili jako brzo, bio sam ovisnik o računalnim igricama, znao sam visit na računalu od jutra do mraka, nije da sam volio mjenjat cure ali imao sam dosta njih i s nijednom nisam imao onu ljubav koju sam tražio, sve je bilo fizički i nakon toga jedino što sam osječao je zadovoljštinu ali uznutra prazninu i tu prazninu sam pokušavao ispunit sa raznim stvarima, pićem, kupnjom nekih stvari koje sam mislio da će ispunit tu prazninu (zračna puška, računalo...) Imao sam jako napet odnos prema tati, uvijek smo se svađali, znali se i potuči, nikad ga nisam htio slušat, imao sam veliku mržnju prema njemu i mrzio sam svaku njegovu riječ.

I tako sam živio iz dana u dan izgubljen na ovom svijetu, koji put prije spavanja sam izmolio: "Anđele čuvaru mili" molitvu i to bi bilo to, čak ni za Božić nisam išao u crkvu, a bila je još jedna molitva .. to mi je ustvari bila največa želja, znao sam molit Boga: "Bože daj mi dokaz da ti postojiš".
Na Uskrs 2014. godine mislim da je to bio 20.04. nedjelja, bio sam "sam" u stanu, igrao igrice kao i obično, nisam ni išao kod svojih na ručak jer sam se nešto naljutio na njih.
I tako dobio sam jednu e-mail poruku gdje je pisalo: "Sretan i blagoslovljen Uskrs" i cijeli dan me mučila ta poruka da je pročitam, i završio sam na jednoj stranici gdje se ljudi dopisuju, i tako ja se ubacio u razgovor i razmjenio skype sa jednim čovjekom.. pričali mi, zezali se, smijali sat vremena i onda me počeo on ispitivat da li vjerujem u Boga i ta vjerska pitanja, i počeo mi govorit one grijehe i što sam radio... a što samo ja i Bog znamo, nitko drugi. I pitao sam ga kako to zna, i rekao mi je da mu je Bog dao dar da može pričat s njim, i tako smo mi pričali o mojim problemima i o svemu tome od 23h do 4 ujutro, kad smo završili, ugasio sam računalo, pao sam dolje na koljena jer su mi noge bile užasno teške, zabio glavu u pod i plakao i jecao 20-ak minuta: "Bože smiluj se meni griješniku, oprosti mi moje grijehe".

Sljedeći dan sam bio na misi (Uskrsni ponedjeljak) i osječao sam takvo ispunjenje, bio sam pun duha, predivan osječaj koji ti nitko nemože oduzet. I tako taj čovjek preko skypa mi je pomagao mjesec-dva dok nisam malo više napredovao u vjeri, i dan danas ga znam pitat za neki savijet i pomogne mi..
-ne grizem više nokte (imao sam užasnu naviku da grizem nokte i nikad nisam mogao prestati)
-Bog mi je dao posao
-ovaj svijet i situacije oko sebe gledam duhovnije, ne više toliko materijalno, malo su mi se otvorile oći
-redovito idem na misu i na ispovjedi, to me ispunjava, daje mi krila da preletim sve zamke
U putu k obračenju nije važno ako padneš i zgriješiš, trebaš ustat, pokajat se, ispovjedit i krenut dalje. Toliko sam cijeli život žudio da imam curu i sad shvačam da sve te cure mi je đavo poslao.

Gledao sam Biblijski film "Otkrivenje" i u jednoj sceni je prikazan pupoljak kako raste i nastaje cvijet.. ali jako sporo, i sad... Ovo što ću sad napisati je nadahnuče koje sam dobio iz tog filma, ovo nisu moje riječi već šapat anđela:
Kad moliš Boga za nešto, recimo da ti podari ženu, nemoj očekivati da će se to odmah ostvariti, on ima savršen plan za tebe koji se razvija s vremenom, ali ako zamoliš Boga i to dobiješ ubrzo, razmisli i budi mudar/mudra, možda su to đavolji dari.
Da čovjek bude sretan treba cvijet i moli dragog Boga da dobije taj cvijet, i dobije ga za par dana i bude sretan, veseli se jer misli da je taj cvijet od Boga i nakon nekog vremena cvijet uvene i čovjek je opet nesretan, ovo govori da je to od đavla jer kod Boga sve ide polako, a đavo je taj koji se žuri.
Kad je poklon od Boga onda čovjek dobije cvijet skupa sa zemljom da ga može paziti, zaljevati s ljubavlju i radit na njemu, održavati taj život koji je njegova sreća i s vremenom dolaze pupoljci, rađa se novi cvijet pored tog ako je to volja Božja

Moj život se drastično promjenio, kupio sam knjigu "Sve o anđelima" i preporučujem svakom da ju pročita, lako se čita, zanimljiva je, i jako korisna.

Mir s vama, nadam se da će nekog dirnuti ovaj tekst da se obrati i da otvori oči.

Bog vas ljubi!

Dragi brate, Bog te blagoslovio, i čuvao.predivno svjedočanstvo ljubavi Božje.Slava mu i hvala.

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 srp 2014 18:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
I tebe isto blagoslovio, ovo sam kratko napisao, dalo bi se još pisat šta je sve Bog radio u mom životu prije i nakon što sam se obratio..

Počeo sam sanjati simbolične snove pa ću ukratko napisat neke:
-Bio sam u crkvi i Isus je bio na oltaru, svugdje tišina i samo je rekao: Uskoro.
-Išao sam jednom dugom cestom, i naišao na more, kamenje u moru je sijalo kao da je od zlata, kad sam se krenuo kupat, predivno sam se osječao a u daljini su se borili anđeli nebeski i demoni.
-Ja i još dvojica smo bili u pustinji ispred Isusovog groba, oni su uzeli Isusov bijeli plašt i zezali se, a ja sam stojio podalje, odjednom se nebo zacrnilo kopljima i ja sam se dignuo na oblake, kad su koplja pobila sve dolje, spustio sam se i pitao sam: zašto ja nisam mrtav, i ja sam kriv što sam tu bio.. i nisam spriječio.. i glas mi je rekao: ti nisi dirao SVETO.

Eto toliko ukratko o snovima.

Još jedna mala stvar jako važna..:

Pričao sam sa jednom ženom o anđelima i nisam se mogao sjetit trečeg Arkanđela.. Mihael, Rafael i...
I ja dolazim drugi put do nje u dučan, šetam gradom, krunica Sv. Rafaela u džepu i molim ja... i jedna žena se prodere na sav glas (zvala je dijete) :"Gabrijel"

To mi je bilo dosta, samo sam stao na sred grada i nasmiješio se :a1250:

A što se tiče cure, postao sam strpljiv, vjerujem da Gospodin ima savršen plan za mene i njemu predajem svoj život da me vodi.

I svima savjetujem da budu strpljivi kod takvih stvari.

Čovjek treba nači svoj mir, i kad je usamljen da bude sretan, da nađe radost, ispunjenje i sreću u molitvi i u svojim stvarima što voli radit u slobodno vrijeme, tek onda će naći pravu osobu.

:a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 srp 2014 19:04 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
ARafael napisao:

-Bog mi je dao posao

Bog vas ljubi!

Hvala Bogu na tvom obraćenju :b112: .Zapravo je tvoj put tek počeo.
Sad samo budi ustrajan i korak po korak naprijed uz Božju pomoć.
"Prepusti Gospodinu puteve svoje u Njega se uzdaj i On će sve voditi." :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 kol 2014 15:38 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
ARafael...jako lijepo...hvala Gospodinu što te vratio na pravi put...čuvaj da ostaneš na njemu...
bravo za tebe!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]