www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 svi 2025 01:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 11:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Naime, znam da nisam dugo uključena na ovaj foum ili možda nisam dovoljno otvorila svoje srce pa niste možda osjetili moje porive zašto sam vam se pridružila ali ja se nadam da ste me prihvatili jer ja vas jesam!

Moram iskreno reći da sam se tek nedavno vratila tamo gdje pripadam u Božje stado i iz dana u dan se borim i molim Boga da mi vjera ponovo ojača da me nauči voljeti i da naučim oprostiti.Pa možda i ono o čemu vam sama svjedočim nije možda dovoljno snažno ili potresno ali je iskreno ili možda nemam dar da se izrazim ljepšim riječima..Vidim da se većina vas već dosta poznaje što osobno, što dugim komuniciranjem na ovom forumu pa vam je lakše pa se nadam da ću zavrijediti vašu pažnju ako ne sada možda vremenom jer sam zaista sretna što sam vas našla dok se sama borim i nastojim kročiti putem Krista.

Kada sam bila u najvećoj tuzi i kada je počeo moj put povratka k Bogu slučajno sam našla Vas ali sam shvatila da to nije bila slučajnost, to je nešto od Boga i hvala Mu! :a1250:

I dalje ću svaki dan moliti za sve vas, prijatelji! :grlim te:

Bog vas blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 11:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Draga Suzo, tvoje riječi (iako ti misliš da nije tako) su lijepe i iskrene i dopiru iz srca koje vapi za Gospodinom. Samim tim ti si moja i naša sestra i radujemo ti se i želimo te da što duže budeš tu s nama.
Dobro došla i BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 11:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

[quote="Suza"]Kada sam bila u najvećoj tuzi i kada je počeo moj put povratka k Bogu slučajno sam našla Vas ali sam shvatila da to nije bila slučajnost, to je nešto od Boga i hvala Mu! :a1250:

![/quote]

Draga sestrice Suza!

Pa i ja sam tako dospijela ovdje... i mislim da je tako nama puno bilo....

:grlim te: ovdje ne trebas nista zavrijediti, sto je najdivnjije, ovdje samo moras biti ti i tvoja malenkost...sve ostalo vodi Duh Sveti... kad ti je tesko, onda imas Isusa i nas puno za utjehu, kad si vesela, onda opet imas nas i Isusa da se radujemo...

a bodove :lol: dobivas molitvom...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 12:39 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala vam od srca, kao da će ovog trena puknuti!

Ne mogu se cijeli dan otrgnuti s ovog foruma čak i moje obaveze trpe ali sam sretna dok čitam sve ovo!

Svaki put me dirne ta blizina s Kristom kao i vaša svjedočanstva, što sam bliže to više suze lijem ne znam je li to stisak tuge, da li sam poludjela ili je to stisak Isusovog zagrljaja.

Kao što svako živo biće želi biti prihvaćeno u ljubavi pa tako eto i ja.Vidim da ima toliko vas koji su zaista spoznali vjeru i žive po njoj pa tako i mudro govore i mogu biti samo sretna zbog njih.A ja još u sebi samozatajno čuvam Krista, taj dragulj kojeg laštim iz dana u dan da zasja u svom svojem sjaju kada za to dođe vrijeme, dok me ne pozove k Sebi.Kažem samozatajno jer se nisam niti svojim bližnjima otvorila i iskreno posvjedočila ponovo svoju vjeru koju želim toliko slaviti kao da se bojim osude ili izrugivanja.Kada sam sestri svjedočila svoju vjeru koja je 5 godina starija ona se čudila kako ja nisam neka stara žena koja se po stare dane okreće pobožnosti i zar sam tako nesretna u životu da već sada tražim utjehu u vjeri.Njoj je to bilo čudno a meni žao što tako razmišlja.Svi znaju da sam se ispovjedila ali ne i što je uslijedilo nakon toga, peporod u duši.Krećem se u krugu ljudi i obitelji koja ne prakticira vjeru odlascima na mise, niti svakodnevnim molitvama, znam da se bore kroz život kao svi mi kako znaju u datom trenutku ali ne kroz Božju providnost iako se ne usudim ovako svjedočiti u tuđe ime.

Osjećam jak poriv i poziv da odem u kuću Božju berem na jednu svetu misu nakon svih tih godina i svaki dan kažem si da idem, idem, i onda me nešto zakoči kao da čekam neki pravi trenutak.Čak nagovaram dragog da mi se pridruži što nije u redu možda s moje strane jer ako ja to istinski želim otići ću sama bez ičije "podrške", a u sebi znam da to moram napraviti sama.

Gle mene pričam o običnom odlasku na misu što je vama kao dobar dan ali nisam znala da će mi svaki korak Kristu biti tako dug i težak.A kako ne živim u svojoj župi nego daleko od svoje crkve u kojoj sam išla na prve mise kao dijete, primila prvi sakrament Svete pričesti, pohađala zbor, vjronaučne pripreme za Krizmu, igrala se, pa možda mi je zato teže jer osjećam da moram otići baš u tu crkvu i nadam se da ću ovih dana to i napraviti.Samo neka mi Bog da još veću volju.

Koliko vas samo slavi ljubav Kristovu noseći svoj križ u životu, što sam sve pročitala, blago vama.A ja...ja se osjećam jadno kao da nemam svoj križ a želim ga, kao da ne zavređujem njegovu ljubav kao da mi je prelagodno, možda ne trpim dovoljno uz sve nedaće koje su se sručile u zadnjih godinu i pol na moju obitelj, ne žrtvujem se dovoljno za sebe i za druge i za Boga i molim Boga da mi da moj križ da budem dostojna njegove milosti.

BVB

:b232:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 13:20 
Odsutan

ach draga sestro!
pa i heklanje ako je napravljeno u ljubavi za Njega Mu je draze, nego cuda i krizevi ako nisu iz Ljubavi....

sada cijelo nebo gleda na tebe, zato bas jer si vracena ovca...i mi svi se veselimo jednoj vracenoj ovci nego 100 pravednika kojima isusovo milosrde nije toliko potrebno...(mada je svima potrebno)...

ali znam prije 6 mjeseci i meni je tako bilo...znam tu borbu...strahove...tugu...a ovo da tvoji bliznji to ne razumije...znam da je to tesko...i meni je tako..ali imaj cvrstu vjeru...moli za ljubav za njih...za Boga, samo moli za sve...i Isus ce ti dati...sange, sve... a moras i znati da si bas zbog toga jer tvoji to ne razumiju Isus te mazi i pazi, i On te brani.. tako da se ti ne moras...a Isus ce ti pokazati kada ce doci vrijeme da zasije tvoja svjetiljka...do onda moli i trpi u tajnosti...
ja znam da oni koji se obrate frisko...onda je to takav veliki osjecaj ljubavi, takva radost, da bi cijelom svijetu covjek htio to pokazati...i ne razumije kako to do sada nije vidio..kako to svi ne vide...ali ne vide... a mi fiski obracenici smo jos u vjeri slabi...u poniznosti...kao dijete sto ne zna govoriti, a dijete koje je tek naucilo govoriti nece uciti druge kako treba govoriti...
u ovim trenucima Isus je sa tobom, i cijelo nebo gleda tvoje korake, svaki tvoj uzdah...a ovo ostalo i veliki kriz ce ti isus poslati kad za to dode vrijeme...
Isusu ne trebaju nasa djela, ta On je Bog svemoguci, nego nasa ljubav...a iz velike ljubavi se radaju velika djela...pa tezi prvenstveno ljubavi...ovo ostalo ce On poslati...pa i Ljubav...
uzdaj se u I :grlim te: susa!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 13:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
ach draga sestro!
pa i heklanje ako je napravljeno u ljubavi za Njega Mu je draze, nego cuda i krizevi ako nisu iz Ljubavi....

I heklanje? A dobra si! :lol:

Pa da upravo i to sam ovdje posvjedočila kako sve u životu moram raditi iz ljubavi prema Kristu, ma kako lako ili teško bilo, zapravo sve što nam je teško postaje nam lakše a sve što nam je lako zapravo postaje jači izazov koje nam Bog daje na putu.U principu taj osjećaj mira, ljubavi i lakoće u svemu me pratio dok sam bila u snažnijoj vjeri i povezanosti s Kristom u srednjoj školi a onda..puff prestala sam moliti i sve je stalo, mojom voljom a nisam dopustila Bogu da izvrši svoju volju.Tko zna možda je to bilo potrebno da okrenem leđa kako bi me danas Krist dotaknuo po ramenu a ja bi se konačno okrenula Njemu.Sve je jači Strah Božji u meni koji me iz dana u dan tjera na poniznost i skromnost i koji me zapravo popravlja i doziva moje ime čim skrenem pogled u krivom smjeru.Osjećam kao da se Kristov hram u meni srušio do temelja svih ovih godina i sada ga molitvu po molitvu poput cigli gradim ponovo u sebi.

Hvala ti Aleluja i svima tko ovo čita.I drago mi je što vidim puno mladih ovdje i tebe koja kažeš da si prošla i prolaziš i dalje istim putem, a ovi stariji i mudriji članovi su svjetiljke koje nam osvjetljuju taj put svojim iskustvom. :b41:

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 14:40 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Želim vam napisati jedno za mene predivno iskustvo..

(a moji slijedeći postovi uglavnom će biti o zbivanjima i iskustvima sa rehabilitacije, jer za 2o dana svašta čovjek doživi i vidi)

U hotelu u koji sam bila smještena napravljena je kapelica gdje se održava Sv. Misa, pa sam tako mogla bez problema prisustvovati Gozbi Gospodinovoj..
Svećenik koji tamo služi Sv. Misu je star čovjek koji se jedva kreće..hoda pomoću štapa..vidjela bih ga svaki dan za vrijeme ručka, jer se hrani u hotelu..
Nije pozdravljao ljude oko sebe...samo bi prolazio ...bilo nas je jako puno i to je njemu praktično neizvedivo..
...ali svaki puta bi prošao tik pored mene..ja sam ga uvijek promatrala i kad bi već bio blizu pozdravila bih ga...svaki puta pogledali smo se i u tom pogledu bilo je puno više od pogleda dva čovjeka...ja i on smo se jako dobro očima razumjeli...
Kada bi služio Sv. Misu i stao za oltar...taj starac sa štapom pretvorio bi se u čovjeka punog Božje Milosti...punog Njegove Snage i Ljubavi...
sve se to tako jasno očitovalo...imala sam dojam da je mlađi za 20 i više godina..On se gotovo preobrazi...
Velik si i Silan o Bože moj, Hvala Ti što nam se očituješ...
Slava Ti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2007 14:56 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Predivno iskustvo, što više reći osim koliko je Bog velik i kolika je Njegova snaga u ljudima.Izvana starimo i kopnimo ali duša ostaje vječno mlada dok hodamo ovom zemljom i napajamo se iz izvora Kristovih pa sve do polaska na put u vječnost.

Uvjek su me fascinirale starije osobe koje su zadržale mladost u duši i koje su ostale djeca u duši nastojeći sačuvati djelić nevinosti unatoč kušnjama i grijesima, nevinosti i zaigranosti koje nam je dao Bog začećem i rođenjem.

To ću čuvati do kraja života tu nevinost i zaigranost jer znam koliko je Isus ljubio malu djecu i upravo sam se na tvoje svjedočanstvo Marija-Nada sjetila našeg nadam se uskoro svetog pokojnog Ivana Pavla II.Kako je njegovo tijelo starilo pritisnuto bolestima, ranjavanjima ali u duši i s mladima je uvijek i on ponovo bio mlad.Pa i Isus je bio mlad kada je razapet na križu za nas.

Malo sam čitala o tvojoj bolesti i borbi ali eto tijelo možda ne može podnijeti baš sve ali duša može, samo i dalje vjeruj i boli nestaju! :q4: :b232:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 stu 2007 10:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ja sam već par mjeseci zaposlena u firmi u kojoj sam čula više psovki nego u cijelom životu. Kako sam bila sretna kad sam, sa starog radnog mjesta gdje su me znali ismijavat kad bih se dotakla vjere odnosno svog stava u nekoj stvari, došla u firmu gdje su mi odmah za oko upale slike Gospe, Isusa, križevi u sobi poslodavca i okolo...mislila sam hvala ti Bože, biti će to dobro radno mjesto. Uskoro sam uvidjela kako za razliku od bivšeg poslodavaca, novi psuje Boga , radnici jedino tako komuniciraju, a čujem ih vrlo često. Isprva sam bila šokirana, bijesna, grozno sam se osjećala, no odmah sam ih blagoslivljala govorila Bože oprosti im psovke, obrati psovače. Jedan dan sam došla poslodavcu i rekla da mi oprosti ali mu moram reći da ništa ne može biti razlog da se psuje Bog koji je sve stvorio, koji mu nije kriv ni za što i da ako proba da misli o tome i ako prestane psovat da će mu se stvari okrenuti na bolje. Rekla sam mu da me to vrijeđa i da mi smeta, a on mi se opravdavao čak govoreći kako nekle svećenike zna koji psuju. Ja sam mu rekla da će svatko od nas odgovarati pred Bogom i kad ga jednom pozove na sud i dotakne se toga, neće mu moći reći "pa i onaj svećenik je psovao" da se obrani...drugi brat kad je psovao preda mnom i drugima, zamolila sam ga da ne psuje, da me vrijeđa i da mu Bog nije krivni zašto, ispričao se meni dva puta. Ja sam mu rekla da se meni ne treba ispričavati, već Bogu...i tako puno tih situacija koje me znaju izluditi, ali se mislim možda me je Bog stavio ovdje upravo za to, da ih opominjem, da se molim za njih...Sretna sam ako išta i najmanje mogu napraviti za svog Spasitelja i Oca.Bar nešto malo!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 stu 2007 10:36 
Odsutan

o kassandra,

Bog Te blagoslovio!

predivno da si to rekla otvoreno...sigurno ce psovka prestati, uzdaj se u Gospodina...njemu je sve moguce!

Isuse dodirni usta psovaca u kasandrinoj firmi....hvala Ti Isuse! Cuvaj Kassandru na svom putu, i cuvaj njena uha i usta od psovke! Hvala Isuse!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]